نياز روز افزون جامعه به غذا، رشد بي رويه جمعيت و کاهش منابع غذايي، يکي از مهمترين مسائلي است که توجه دولتمردان، انديشمندان و محققان را به خود معطوف كرده است.
در اين راستا، لزوم استفاده بهينه از منابع غذايي موجود و بکارگيري روشهاي مطلوب نگهداري و جلوگيري از ضايعات بي رويهمحصولات کشاورزي، تأمين منابع جديد غذايي، بسته بندي مناسب به منظور حفظ و بهبود کيفيت محصولات و ...، از جمله مواردي است که اهميت آن بر هيچ کس پوشيده نيست.
علاوه بر اين، رشد و توسعه جوامع و پيشرفت علوم و صنعت، سبب پيدايش عادات و سبکهاي نوين غذايي شده بگونه اي که نياز به تنوع محصولات و پيدايش فرآوردههاي جديد غذايي و کمک غذايي به شکل روز افزوني احساس ميشود.
رشته مهندسی کشاورزی گرایش علوم و صنایع غذایی رشته ایست که عمدتا به نحوه تبدیل مواد غذایی از مزرعه تا بازار مصرف می پردازد. عمده موضوعات مورد بحث در رشته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی شامل روشهای نگهداری، فرآوری، بسته بندی، کنترل کیفی و... در صنایع غذایی مختلف نظیر لبنیات، غلات، گوشت، روغن، قند، سبزیجات و میوه جات و کمک به طراحی و بهینه سازی خطوط تولید در صنایع مذکور است. به بیان ساده تر، دانشجو می آموزد که چگونه طی فرآیندهایی، ضمن حفظ کیفیت و ارزش مواد غذایی، عمر مواد غذایی را نیز طولانی تر کند. ارزش این تخصص به آن است که سلامت و کیفیت مواد غذایی تضمین می شود.
با توجه به پیدایش عادات و سبک های نوین غذایی و نیاز روزافزون جامعه به تنوع محصولات و فرآورده های غذایی در کنار موضوعات قبل، آینده این رشته روشن به نظر می رسد.
رشته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دارای 4 گرایش مهندسی صنایع غذایی، زیست فناوری مواد غذایی، علوم مواد غذایی و فناوری مواد غذایی می باشد. رابطه مستقيم رشته صنايع غذايي با سلامت مردم و توجه خاص دولت و مردم به کميت و کيفيت غذايي جامعه و ايجاد کارخانجات جديد صنايع غذايي و ...، همگي دلايل بارزي هستند که اهميت اين رشته تحصيلي را نشان ميدهند.
علوم و صنايع غذايي به مجموعهاي از علوم و فنون اطلاق ميشود كه كيفيت فيزيكي، شيميايي و بيولوژيكي محصولات كشاورزي، اعم از گياهي و دامي را از لحاظ تبديل و نگهداري، مورد توجه قرار داده و امر جمعآوري، عملآوري، تبديل، تكميل، نگهداري و حمل و نقل اين محصولات را مورد بررسي قرار ميدهد. هدف از ارائه برنامه آموزشي دوره کارشناسي ارشد رشته «مهندسي کشاورزي- علوم صنايع غذايي»، تربيت نيروي انساني متخصص مورد نياز کشور براي اداره و توسعه واحدهاي صنايع غذايي و نظارت بر مراکز کنترل مواد غذايي، با توجه به اولويتهاي مورد نظر است.امنيت غذايي جزو مهمترين اهرمهاي استراتژي ملي براي استقلال و خود کفايي است. استفاده بهينه از مواد غذايي و کاهش ضايعات آنها و مديريت صحيح بر منابع آن و نيز استفاده از علوم و فنون روز به منظور حفظ کيفيت و افزايش عمر نگهداري مواد غذايي نيازمند نيروهاي متخصص و کار آزموده در اين زمينه است. بديهي است نيل به اين هدف جز با در اختيار داشتن نيروي انساني متخصص که تواناييهاي خود را در محيط آموزش و علمي مناسب کسب نكرده باشد، امکانپذير نخواهد بود. لذا ضروري است متخصصيني تربيت شوند که بتوانند در امور مربوط به مديريت، برنامه ريزي، نظارت، آموزش و تحقيق در امور فوق خدمت كنند.علاوه بر اهميت حياتي ايمني در صنايع غذايي، امروزه اين صنايع همانند بسياري از صنايع ديگر، بايد قادر باشند تا مسير بسيار پيچيده و سختي را براي ارضاي تنوعطلبي مصرفکنندگان و همچنين رقابت در بازار ديناميک صنعتي و صادرات ملي طي نمايند. در جهان امروز استفاده از مجموعه آخرين دانشها و يافتههاي بشري و بهينهسازي آنها، افزايش راندمان و بهرهوري را در اين صنعت به ارمغان آورده است. اين روشها باعث گرديده تا فرآيندهاي صنايع غذايي ويژگيهاي بخصوصي را پيدا نمايد. اهم اين ويژگيها عبارتند از:
در بخش زیر از سایت موسسه سینا، سوالات و پاسخ نامه آزمون کارشناسی ارشد کشاورزی در رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی از سال ۹۴ تا ۹7 مطرح شده است که امیدواریم شما را در تصمیم گیری هرچه موفق تر یاری کند.
گروه |
سال |
مقطع/رشته |
سوال |
کلید |
---|---|---|---|---|
کشاورزی |
۹۴ |
کارشناسی ارشد/ علوم و مهندسی صنایع غذایی |
||
کشاورزی |
۹۵ |
کارشناسی ارشد/ علوم و مهندسی صنایع غذایی |
||
کشاورزی |
96 |
کارشناسی ارشد/ علوم و مهندسی صنایع غذایی |
||
کشاورزی |
97 |
کارشناسی ارشد/ علوم و مهندسی صنایع غذایی |