سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

دانلود سوالات و پاسخنامه آزمون کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی

انتشار 19 اردیبهشت 1397
مطالعه 3 دقیقه

نياز روز افزون جامعه به غذا، رشد بي رويه جمعيت و کاهش منابع غذايي، يکي از مهمترين مسائلي است که توجه دولت‌مردان، انديشمندان و محققان را به خود معطوف كرده است.

دانلود سوالات و پاسخنامه آزمون کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی

در اين راستا، لزوم استفاده بهينه از منابع غذايي موجود و بکارگيري روش‌هاي مطلوب نگهداري و جلوگيري از ضايعات بي ‌‌رويهمحصولات کشاورزي، تأمين منابع جديد غذايي، بسته بندي مناسب به منظور حفظ و بهبود کيفيت محصولات و ...، از جمله مواردي است که اهميت آن بر هيچ کس پوشيده نيست.

علاوه بر اين، رشد و توسعه جوامع و پيشرفت علوم و صنعت، سبب پيدايش عادات و سبک‌هاي نوين غذايي شده بگونه اي که نياز به تنوع محصولات و پيدايش فرآورده‌هاي جديد غذايي و کمک غذايي به شکل روز افزوني احساس مي‌شود.

معرفی رشته علوم و صنایع غذایی

رشته مهندسی کشاورزی گرایش علوم و صنایع غذایی رشته ایست که عمدتا به نحوه تبدیل مواد غذایی از مزرعه تا بازار مصرف می پردازد. عمده موضوعات مورد بحث در رشته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی شامل روشهای نگهداری، فرآوری، بسته بندی، کنترل کیفی و... در صنایع غذایی مختلف نظیر لبنیات، غلات، گوشت، روغن، قند، سبزیجات و میوه جات و کمک به طراحی و بهینه سازی خطوط تولید در صنایع مذکور است. به بیان ساده تر، دانشجو می آموزد که چگونه طی فرآیندهایی، ضمن حفظ کیفیت و ارزش مواد غذایی، عمر مواد غذایی را نیز طولانی تر کند. ارزش این تخصص به آن است که سلامت و کیفیت مواد غذایی تضمین می شود.

با توجه به پیدایش عادات و سبک های نوین غذایی و نیاز روزافزون جامعه به تنوع محصولات و فرآورده های غذایی در کنار موضوعات قبل، آینده این رشته روشن به نظر می رسد.

رشته کارشناسی ارشد علوم و صنایع غذایی دارای 4 گرایش مهندسی صنایع غذایی، زیست فناوری مواد غذایی، علوم مواد غذایی و فناوری مواد غذایی می باشد. رابطه مستقيم رشته صنايع غذايي با سلامت مردم و توجه خاص دولت و مردم به کميت و کيفيت غذايي جامعه و ايجاد کارخانجات جديد صنايع غذايي و ...، همگي دلايل بارزي هستند که اهميت اين رشته تحصيلي را نشان مي‌دهند.

جایگاه رشته علوم و صنایع غذایی

علوم و صنايع غذايي به‏ مجموعه‏اي از علوم و فنون اطلاق مي‏شود كه كيفيت فيزيكي، شيميايي و بيولوژيكي محصولات كشاورزي، اعم از گياهي و دامي را از لحاظ تبديل و نگهداري، مورد توجه قرار داده و امر جمع‏آوري، عمل‏آوري، تبديل، تكميل، نگهداري و حمل و نقل اين محصولات را مورد بررسي قرار مي‏دهد. هدف از ارائه برنامه آموزشي دوره کارشناسي ارشد رشته «مهندسي کشاورزي- علوم صنايع غذايي»، تربيت نيروي انساني متخصص مورد نياز کشور براي اداره و توسعه واحد‌هاي صنايع غذايي و نظارت بر مراکز کنترل مواد غذايي، با توجه به اولويت‌هاي مورد نظر است.امنيت غذايي جزو مهم‌ترين اهرم‌هاي استراتژي ملي براي استقلال و خود کفايي است. استفاده بهينه از مواد غذايي و کاهش ضايعات آنها و مديريت صحيح بر منابع آن و نيز استفاده از علوم و فنون روز به منظور حفظ کيفيت و افزايش عمر نگهداري مواد غذايي نيازمند نيروهاي متخصص و کار آزموده در اين زمينه است. بديهي است نيل به اين هدف جز با در اختيار داشتن نيروي انساني متخصص که توانايي‌هاي خود را در محيط آموزش و علمي مناسب کسب نكرده باشد، امکانپذير نخواهد بود. لذا ضروري است متخصصيني تربيت شوند که بتوانند در امور مربوط به مديريت، برنامه ريزي، نظارت، آموزش و تحقيق در امور فوق خدمت كنند.علاوه بر اهميت حياتي ايمني در صنايع غذايي، امروزه اين صنايع همانند بسياري از صنايع ديگر، بايد قادر باشند تا مسير بسيار پيچيده و سختي را براي ارضاي تنوع‌طلبي مصرف‌کنندگان و همچنين رقابت در بازار ديناميک صنعتي و صادرات ملي طي نمايند. در جهان امروز استفاده از مجموعه آخرين دانش‌ها و يافته‌هاي بشري و بهينه‌سازي آنها، افزايش راندمان و بهره‌وري را در اين صنعت به ارمغان آورده است. اين روش‌ها باعث گرديده تا فرآيندهاي صنايع غذايي ويژگي‌هاي بخصوصي را پيدا نمايد. اهم اين ويژگي‌ها عبارتند از:

  • بهبود کيفيت
  •  تضمين کيفيت
  • بالا بردن ظرفيت توليد
  •  کاهش مصرف انرژي
  •  پايين آوردن دخالت نيروي انساني در فرآوري صنايع غذايي به منظور کاهش انواع آلودگي‌ها به جهت تضمين امنيت غذايي
  •  کاهش ضايعات
  • افزايش راندمان و بهره‌وري.

در بخش زیر از سایت موسسه سینا، سوالات و پاسخ نامه آزمون کارشناسی ارشد کشاورزی در رشته علوم و مهندسی صنایع غذایی از سال ۹۴ تا ۹7 مطرح شده است که امیدواریم شما را در تصمیم گیری هرچه موفق تر یاری کند.

گروه

سال

مقطع/رشته

سوال

کلید

کشاورزی

۹۴

کارشناسی ارشد/ علوم و مهندسی صنایع غذایی

 دفترچه سوال

 کلید سوال

کشاورزی

۹۵

کارشناسی ارشد/ علوم و مهندسی صنایع غذایی

دفترچه سوال

کلید سوال

کشاورزی

96

کارشناسی ارشد/ علوم و مهندسی صنایع غذایی

دفترچه سوال

کلید سوال

کشاورزی

97

کارشناسی ارشد/ علوم و مهندسی صنایع غذایی

دفترچه سوال

کلید سوال

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام