مجلات SCOPUS (اسکوپوس) یکی از معتبرترین نمایه های شناخته شده برای چاپ مقالات علمی است. در این مطلب میخواهیم بدانیم کدام موسسه حرف اول در سابمیت تخصصی مقاله در مجلات SCOPUS (اسکوپوس) را میزند!
یکی از بزرگترین و بهترین پایگاه های علمی جهان که به زعم بسیاری، بعد از ISI محبوب ترین پایگاه علمی بحساب میآید، اسکوپوس است. مجلات این پایگاه محصول ناشر بزرگ هلندی، الزویر هستند که توانسته است اکثر علوم مهندسی، پزشکی و علوم پایه را دربر بگیرد. این مجلات بدلیل اعتبار بالای علمی، معمولا مورد قبول اکثر دانشگاه های وزارات علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد هستند که دانشجویان میتوانند با چاپ مقاله با نمایه اسکوپوس، دو نمره پایان نامه را دریافت کنند، رزومه خود را تقویت کنند یا با آن از پایان نامه خود دفاع کنند.
حتما میدانید که مجلات اسکوپوس هم مانند نشریات ISI، از شاخصی شبیه به ایمپکت فاکتور بهره میبرند که به اصطلاح به آن شاخص SJR میگویند. SJR هر مجله بیانگر میانگین وزنی تعداد مقالاتی است که در نوشتههای علمی دیگر استناد شدهاند. به عبارتی تعداد ارجاعات به مقالات یک مجله، نشان دهنده SJR آن مجله است. همانطور که گفته شد این شاخص شباهت زیادی به شاخص IF دارد اما تفاوت آنها در این است که در محاسبه ایمپکت فاکتور همه سایتیشنها یکسان فرض میشود و هیچ کدامیک از این استنادها به دیگری برتری ندارد. ولی برای محاسبه SJR علاوه بر تعداد استنادها به اعتبار آن مجلات رفرنس داده شده هم توجه میشود.
زمانی که شما میخواهید از منبعی بعنوان مرجع معتبر علمی، جهت استناد به آن استفاده کنید، در ابتدا باید از اعتبار آن آگاه شوید. اعتبار مقالات علمی مربوط به مجله ای است که در آن چاپ و نمایه شده است. پس اگر بخواهیم بدانیم کدام مقاله اعتبار بالاتری دارد، کافی است از اعتبار نشریه اطمینان یابیم. در مورد مجلاتی که در پایگاه اسکوپوس نمایه میشوند، معمولا یکی از رتبه بندی های مهم، بر اساس چارک یا Quartile است. نمره Q یا Quartile Score در حقیقت برای رتبهبندی مجلات اسکوپوس استفاده می شود که در آن بر اساس هر طبقهای که مجلات در آن قرار دارند، امتیازی بین Q1 تا Q4 به آنها تعلق میگیرد. مجلاتی که در چارک کیو 1 و 2 هستند، بسیار معتبر و سطح بالا هستند و مجلاتی که در چارک کیو 3 و 4 قرار دارند از اعتباری متوسط و پایین تری برخوردارند. مقالاتی هم که در این مجلات چاپ میشوند، همین درجه و امتیاز را به خود میگیرند.
تهیه مقاله قوی: در ابتدا باید مقاله ای قوی نگارش یا استخراج کنیم. نوشتن مقاله معمولا کاری زمان بر و بسیار تخصصی است و نیاز به تجربه بالایی دارد. باید موضوع جدیدی را انتخاب کنیم و حول محور آن مطالعه و پژوهش کنیم تا داده های خام را بدست آوریم و با تجزیه و تحلیل داده ها به نتایج خود برسیم، سپس شروع به تدوین مقاله کنیم، اما اگر پایان نامه داشته باشیم، میتوانیم با رعایت برخی نکات، مقاله یا مقالاتی را استخراج کنیم. با توجه به اینکه موضوع و محتوای پایان نامه ها معمولا جدید و منحصر بفرد است و در پروسه نگارش آن اساتید نظارت میکنند، این انتظار را داریم که مقاله مستخرج از پایان نامه مقاله ای با کیفیت باشد. سعی کنیم به هر شکلی که مقاله را تهیه میکنیم، مقاله جدید باشد، متن آن روان و جملات ساده باشند و از منابع مرتبط جدیدالنشر داخلی و خارجی در آن استفاده کنیم.
انتخاب نشریه مناسب: یکی از بخش های مهم در پروسه ارسال هر مقاله ای، انتخاب درست مجلات علمی است. انتخاب مجله باید از دو جنبه مهم باشد. یکی بخش هم اسکوپ بودن و هم موضوع بودن مقاله و مجله و دیگر متناسب بودن کیفیت مقاله و مجله است. برای اینکه بدانیم مقاله و مجله هم اسکوپ هستند باید بخش اهداف مجله را مطالعه کنیم و چند مقاله چاپ شده در نشریه را بدقت مطالعه کنیم تا متوجه شویم آیا مقاله ما در حیطه موضوعی مجله قرار میگیرد یا خیر! برای اینکه کیفیت مقاله و مجله را هم بدانیم میتوانیم کیفیت مقالات چاپ شده را با مقاله خود مقاسه کنیم و از استاد راهنمای خود این مورد را سوال کنیم. اگر مقاله ما کیفیت لازم را نداشته باشد لزومی ندارد به مجلات کیو 1 و 2 ارسال کنیم. در راستای موضوع این مطلب، اگر قصد ارسال مقاله به نشریات اسکوپوس را داریم، برای اینکه بدانیم مجله انتخابی ما اسکوپوس است یا خیر، کافی است به سایت www.scopus.com رفته و ISSN و نام مجله را سرچ کنیم تا هم از اسکوپوس بودن آن مطمئن شویم و هم از اعتبار آن اطلاع یابیم.
فرمت بندی مقاله: هر مجله ای برای اینکه بتواند بین مقالات ارسالی نظم و یکپارچگی ایجاد کند، از نویسندگان مقالات درخواست میکنند تا طبق شیوه خاصی، مقاله را فرمت بندی کنند. نویسندگان مقالات میتوانند به سایت مجله رفته از بخش ر اهنمای نویسندگان فایل فرمت بندی را دانلود کنند. لازم به ذکر است هر موردی که در فایل فرمت بندی درخواست میشود باید انجام شود و انجام ندادن حتی یک مورد، امکان دارد مقاله را با مشکل روبرو سازد.
سابمیت: تمام مجلاتی در حیطه دریافت و داوری مقالات علمی فعالیت میکنند، به دو روش مقاله را دریافت میکنند. یا بصورت آنلاین و از طریق سیستم سابمیت خود مجله یا اینکه از طریق ایمیل مقاله باید به مجله ارسال شود. در حالت سابمیت آنلاین، نویسنده باید در ابتدا عضو مجله شود و نام کاربری و پسوورد دریافت کند، سپس وارد کارتابل خود شود و مرحله به مرحله پیش برود و اجزای مقاله را در جای مخصوص خود بارگذاری کند. در نهایت مقاله سابمیت و کد مخصوص به مقاله تعلق میگیرد. برای پیگیری مقاله هم نویسنده میتواند از کارتابل خود پیگیری کند و هر اصلاحیه ای مجله ارسال کند در این بخش مشاهده و پاسخ دهد. برای سابمیت ایمیلی هم باید فایل نهایی مقاله از طریق ایمیل به مجله ارسال شود. برای پیگیری و پاسخ به اصلاحیه مجله هم میتواند از همین طریق اقدام نماید.
موسسه سینا فعالیت خود را با اجماع دانشجویان و محققان نخبه کشور ، از سال 91 آغاز کرده و در زمینه های پذیرش و چاپ مقاله ، چاپ کتاب ، ترجمه تخصصی ، تبدیل پایان نامه به کتاب و ... به ارائه خدمات میپردازد. همچنین این موسسه ، توانسته است به کمک محققان بنام کشور ، با رایزنی و تعامل مناسب با ژورنال ها و مجلات معتبر بین المللی در بخش چاپ مقاله، درصد پذیرش مقالات را تا حد زیادی تضمین کند و این نوید را به دانشجویان و اساتید گرانقدر بدهد که میتوانند در بخش چاپ مقاله، با خیال راحت مقالاتشان را با تضمین بالا به چاپ برسانند. کسانی که مایل هستند مقاله خود را به مجلات معتبر اسکوپوس ارسال کنند میتوانند از طریق واتساپ یا ایمیل درخواست خود را ارسال کند. برای معرفی مجلات باید عنوان و چکیده مقاله را ارسال کنید تا مجلات طبق اسکوپ مقاله معرفی گردد. پس از معرفی و انتخاب یکی از مجلات، موسسه میتواند در سریعترین زمان ممکن مقاله شما را فرمت بندی و سابمیت نماید. همچنین معمولا هر دو هفته یکبار از مجله پیگیر روند داوری مقاله خواهیم بود و گزارش آن بصورت مرتب خدمت مشتریان ارسال خواهد شد.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.