موسسه ISI هر ساله ایمپکت فاکتور یا ضریب تاثیر مجلات خود را به روز رسانی می نماید. اساتید و دانشجویانی که قصد ارسال مقاله خود را به مجلات جی سی ار دارند باید از اعتبار و ایمپکت مجله مطمئن باشند . لذا موسسه سینا لیست مجلات به روز شده توسط تامسون در سال 2020 را به صورت رایگان در اختیار پژوهشگران عزیز قرار می دهد.
مؤسسهٔ اطلاعات علمی یا ISI در سال ۱۹۶۰ توسط یوجین گارفیلد تأسیس شد . بعدها توسط مؤسسهٔ علمی تامسون در سال ۱۹۹۲ خریداری به عنوان Thomson ISI شناخته شد و اکنون نیز با نام Thomson Scientific شناخته می شود. این مؤسسه بخشی از شرکت Thomson Reuters است. مؤسسهٔ ISI خدمات مربوط به پایگاه های دادهٔ فهرست کتاب ها و مقالات را ارائه می دهد.
"ISI" مخفف عبارت "موسسه اطلاعات علمی" (Information Institute for Scientific ) می باشد. مؤسسه ISI پایگاهی برای ارائه داده، فهرست کتاب ها و مقالات می باشد. پایگاه isi توسط گارفیلد پایه گذاری شده است، خدمات این پایگاه شامل نگهداری داده ها و نقل قول های مقالات هزاران نشریه دانشگاهی است. این خدمات از طریق سرویس پایگاه داده«ISI's Web of Knowledge » در دسترس عموم قرار می گیرد و به پژوهشگران این امکان را می دهد تا هم مقالات isi که بیشتر مورد ارجاع قرار گرفته اند و هم مقالاتی که از این مقاله مطلبی را نقل قول کرده اند ، را مشاهده نمایند.
مجلات ISI در سایت تامسون (لینک) نمایه می شوند.
مجلات آی اس ای به دو دسته ایمپکت دار و بدون ایمپکت تقسیم می شوند. مجلات بدون ایمپکت، به اصطلاح مجلات ای اس ای لیستید نامیده می شوند. و مجلاتی که دارای ضریب تاثیر هستند به عنوان جی سی ار JCR خوانده می شوند. ضریب تاثیر تمامی مجلات هر ساله توسط تامسون بررسی و به روز رسانی می شود.
ضریب تاثیر (impact factor (IF)) یک ژورنال علمی ، بیانگر میانگین تعداد استنادها (مرجع خوردن یا citations) مقالات آن ژورنال درسایر ژورنال ها و مراجع علمی است (روش محاسبه آن در ادامه خواهد آمد). ولذا این ضریب در واقع بیانگر اعتبار آن ژورنال در زمینه پژوهشی خود در میان سایر ژورنال ها می باشد. (ژورنالی با IF بالاتر اهمیت بیشتری نسبت به ژورنالی با IF پایین تر دارد). ضریب تاثیر IF توسط Eugene Garfield بنیانگذار موسسه Institute for Scientific Information (که با نام ISI شناخته میشود) تعریف و تدوین شد. هرچند که در سال ۱۹۹۲ با خریداری این موسسه توسط شرکت Thomson Scientific & Healthcare به نام Thomson ISI شناخته میشود.
محاسبه مقدار IF یک ژورنال بر اساس رابطه Impact Factor = α / β انجام میگیرد. که مقدار α برابر تعداد دفعات مرجع خوردن (نقل شدن) مقالات ژورنال در سایر ژورنال های ایندکس شده JCR در طول دو سال اخیر بوده و مقدار β تعداد مقالات انتشار یافته توسط ژورنال در طول دو سال اخیر است. ولذا مقدار IF یک ژورنال در سال ۲۰۱۵ بر اساس اطلاعات دو سال ۲۰۱۴ و ۲۰۱۳ می باشد. (در حقیقت IF سال ۲۰۱۴ در گزارش سال ۲۰۱۵ ارائه خواهد شد)
از سال ۱۹۷۵ هر ساله برای ژورنال های ایندکس شده در فهرست JCR (Journal Citation Reports) ضریب تاثیر آنها محاسبه و اعلام میگردد.
آخرین فهرست منتشر شده از سوی موسسه اطلاعات علمی ISI به صورت رایگان در دسترس می باشد. این لیست شامل کلیه مجلات پایگاه ISI است که به صورت دسته بندی شده در قالب رشته و گروه های علمی ارائه گردیده است. این لیست به پژوهشگران عزیز کمک می کند تا به راحتی برای مقالات خود مجله انتخاب نمایند. با کلیک روی گزینه دانلود زیر می توانید به صورت رایگان مجلات JCR به روز شده در سال 2020 را دانلود نمایید.