سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

مقاله پژوهشی چیست؟

انتشار 11 تیر 1397
مطالعه 5 دقیقه

گروهی از مقالاتی که یافته های جدیدی در خصوص یک موضوع خاص ارائه می دهند، تحت عنوان مقالات پژوشی نامیده می شوند.

مقاله پژوهشی چیست؟

تحقیق و پژوهش از اهمیت ویژه ای برخوردار است و به جرات می توان گفت که تمام پبشرفت های علمی صنعتی پژوهشی تکنولوژی و جامعه شناسی بر پایه تحقیق و پژوهش استوار است. مهمترین و اساسی ترین شیوه ارائه نتایج یک مطالعه و تحقیق تهیه مقاله پژوهشی است. محققی در مسیر انتشار یافته های علمی موفق است که بتواند نتایج پژوهش خود را در مجلات معتبر پژوهشی به چاپ برساند. لازم به ذکر است که از آنجایی که نوشتن اصولی مقاله یک رکن اساسی برای چاپ مقاله بشمار می رود، در قالب این مقاله سعی شده است که به بررسی روش های صحیح نگارش مقالات پژوهشی بپردازیم.

مقالات پژوهشی از بخش های مختلفی تشکیل شده اند که تا حدودی در تمامی مقالات ثابت هستند. این بخش ها شامل:

چکیده

چکیده در ابتدای مقاله نوشته می شود و خلاصه ای از مقاله را ارائه می دهد. خواندن چکیده یک روش سریع برای کمک به تصمیم گیری در مورد اینکه آیا مقاله برای شما مفید است یا خیر می باشد و به شما کمک می کند تا در زمان خود برای یافتن مقاله خوب صرفه جویی کنید. پیش از ان که بخواهید تمام مقاله را بخوانید ، خواندن چکیده را به شما پیشنهاد می کنیم. زیرا به شما کمک می کند تا تصمیم بگیرید که آیا خواندن این مقاله برای شما مفید خواهد بود یا نه. هر چه چکیده یک مقاله جذاب و مفید نوشته شود، تاثیر آن بر روی خواننده بیشتر خواهد بود و او را تشویق خواهد کرد تا تمام بخش های مقاله را مطالعه کند.

مقدمه یا بررسی ادبیات

 تمرکز این بخش از مقاله بیشتر بر روی توضیحات پایه ای از موضوع و پیشینه تحقیق می باشد تا ذهنیت خواننده را نسبت به موضوع روشن کند. نویسنده با یک مقدمه کوتاه این بخش را آغاز می کند سپس به سراغ مطالعات قبلی که در این زمینه انجام گرفنه می رود، سپس دلایل خود را در خصوص انتخاب موضوع بیان می کند و در نهایت اهداف خود را مطرح می کند.  این بخش مقاله نبایستی انقدر طولانی باشد که خواندن آن برای خواننده کسل کننده شود. تقریبا بین 1 تا 1.5 صفحه برای مقدمه مقاله کافیست.

روش کار

هدف از نوشتن این بخش از مقاله، اشنا کردن نویسنده با متدها، روش ها و مواد و وسایلی است که برای دستیابی به نتایج کار مورد استفاده قرار گرفته است. این بخش از مقاله بسیار حساس بوده و بایستی با دقت بیشتری نوشته شود. بخصوص مقادیر و اعداد باید خیلی دقیق نوشته شوند. زیرا محققینی که قصد دارند در راستای مطالعه شما پژوهش جدیدی را آغاز کنند لازم است تا روش کار شما را الگوی کار خود قرار دهند. در صورتی که نتوانند به نتایجی که شما درست یافته اید ، برسند، این شبهه در ذهنشان ایجاد می شود که روش شما یک روش اشتباهی بوده است.بخش روش کار بحث می کند که چه نوع داده ها جمع آوری شده و چگونه از آن داده های جمع آوری شده استفاده شده است. همچنین ممکن است محدودیت های روش شناسی و پیشینه معرفت شناسی آن نیز مورد بحث قرار گیرد.

نتایج

هر پژوهشی با هدف دستیابی به نتایج مثبت انجام میگیرد. اما اینکه در یک پژوهشی نتایج بدست آمده مثبت نباشد، دلیل بر نادرست بودن فرضیه یا کار شما نمی باشد. هر نتیجه ای که از کار خود گرفته باشید را بایستی بطور دقیق در مقاله خود بنویسید. این کار موجب می شود تا محققین دیگر پژوهش شما را به دلیل منفی بودن نتایج مجددا تکرار نکنند. توجه داشته باشید که بیشتر خوانندگان مقاله، با هدف بررسی نتایج شما به سراغ مقالیتان می آیند. پس با دقت و مهارت بیشتری نتایج کارتان را بنویسید و سعی کنید از نمودار و جداول برای توضیحات دقیق تر استفاده نمایید.

بحث در مورد نتایج

در این بخش از مقاله، هدف اصلی مقایسه و تحلیل نتایج بدست آمده از پژوهش با نتایج مطالعات مشابه قبلی می باشد تا میزان تشابه یا تفاوت بین نتایج به درستی نشان داده شود. هر چه نتایج کار شما به نتایج بدست آمده قبلی نزدیک تر باشد، معتبر بودن نتایج شما را نشان می دهد. البته این در خصوص تمامی مطالعات صدق نمی کند. گاهی مطالعه ای در جهت نقض یافته های قبلی انجام میگیرد و هدف آن رد کردن فرضیه های قبلی می باشد. حالت اول بیشتر در مطالعات پزشکی بخصوص در باره تاثیر داروها در بیماری های مختلف دیده می شود. مثلا تاثیر یک داروی شیمی درمانی بر روی چندین سرطان مختلف انجام میگیرد. 

نتیجه گیری نهایی

نوشتن این قسمت از مقاله ضروری نمی باشد. اما گاهی برخی از مجلات از نویسنده درخواست می کنند که حتما بخشی به عنوان نتیجه گیری نهایی بعد از بحث نوشته شود. در این بخش نویسنده یک نتیجه کلی از کار خود را ارائه می دهد و پیشنهاداتی را در راستای کار خود به محققین دیگر ارائه می دهد و همچنین موانعی که در مسیر پژوهشی وی وجود داشته را ذکر می کند.

فهرست مراجع یا رفرنس ها

این بخش از مقاله، صحت و اعتبار مقاله شما را نشان می دهد. در واقع تمامی منابعی که شما در نوشتن مقاله خود از آنها استفاده کرده اید را در این بخش بایستی ذکر نمایید. نحوه درج منابع بستگی به مجله ای که قصد چاپ مقاله خود را دارید، دارد. انواع روش های رفرنس نویسی ومود دارد که از لحاظ ترتیب نوشتن اطلاعات، با یکدیگر متفاوت هستند. برای مثال انواع سبک های رفرنس نویسی در خصوص یک مقاله با عنوان "Low-complexity F0-based speech/nonspeech discrimination approach for digital hearing aids"  را در زیر قرار داده ایم:

  • سبک aPA:  Molero, P. C., Reyes, N. R., Candeas, P. V., & Bascon, S. M. (2011). Low-complexity F0-based speech/nonspeech discrimination approach for digital hearing aids. Multimedia Tools and Applications, 54(2), 291-319.
  • سبک HRVARD : MOLERO, Pablo Cabañas, et al. Low-complexity F0-based speech/nonspeech discrimination approach for digital hearing aids. Multimedia Tools and Applications, 2011, vol. 54, no 2, p. 291-319.
  • سبک MLA : Molero, Pablo Cabañas, et al. "Low-complexity F0-based speech/nonspeech discrimination approach for digital hearing aids." Multimedia Tools and Applications 54.2 (2011): 291-319
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام