یکی از معضلات بسیاری از دانشجویان و اساتید در نحوه نوشتن رفرنس منابع و یا در نحوه به روز رسانی آنها میباشد که در این بخش میخواهیم به طور مختصر در مورد نحوه رفرنس نویسی و به روز رسانی رفرنس ها اطلاعاتی را برای شما ارائه کنیم.
یکی از بهترین و معتبر ترین و مطمعن ترین راههای که میتوانید در نوشتن رفرنس های مقالات استفاده کنید گوگل اسکولار میباشد
سایت گوگل اسکالر، بزرگترین موتور جستجوی آکادمیک و محصول شرکت گوگل است که با استفاده از آن میتوانید به جستجوی موضوع مورد نظرتان بپردازید، و به سادگی به تعداد زیادی از مقالات و تحقیقات علمی دسترسی داشته باشید. در پستهای قبل به معرفی روش استفاده از گوگل اسکار پرداختیم. در این مطلب به توضیح و آموزش رفرنس نویسی با استفاده از گوگل اسکالر میپردازیم.
با ورود به سایت گوگل اسکالر، با محیطی کاملا مشابه با موتور جستجوی گوگل رو به رو میشوید. کافیاست عنوان مقاله مورد نظر را در نوار جستجوی گوگل اسکالر وارد کنید و علامت جستجو را بزنید.
صفحهی جدید، حاوی نتیجه ی جستجو می باشد. شما با کلیک بر روی گزینهی Cite، امکان دسترسی به چندین فرمت ارجاع دهی را خواهید داشت.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید، در گوگل اسکالر سبکهای رفرنسدهی MLA –APA –Chicago-harvard و Vancouver را در اختیار خواهید داشت. هر کدام از این فرمتها از روش خاص خود برای استناد به منبع و نویسنده استفاده نموده است. عمده تفاوت بین این چند سبک، ترتیب و نوع نوشتن نام نویسنده یا نویسندگان متن است. در زیر به برخی از این موارد اشاره شده است.
شما با انتخاب هر کدام از آنها فایل لیست ارجاعات را با پسوندی که برای نرمافزار مربوطه قابل خواندن است، دانلود مینمایید و به کمک نرمافزارها، منابع را به فایل خود ارجاع میدهید. ما به اختصار در مورد هر کدام از این نرمافزار ها توضیحی ارائه میدهیم.
BibTeX: این نرمافزار به طور گسترده برای ارجاع اطلاعات کتابشناسی کاربرد دارد. برای فایلهای متنی از نوع لاتک LaTeX استفاده میگردد. لاتک یک سیستم آمادهسازی متن میباشد که با استفاده از جنبههای مختلف حروف چینی سرویسهایی چون ارجاعات بین منابع گوناگون – جداول و نمودارها، طرحبندی صفحات را ارائه میدهد.
EndNote: رایج ترین نرمافزار درزمینه ی ارجاع دهی میباشد که برای پروپوزال های تحقیقاتی، پایان نامه و هر نوشته ی تحقیقاتی دیگر کاربرد دارد و از فرمت های نوشتاری استاندارد بهره میبرد.
RefMan (Refrence Maneger): در سال ۱۹۸۲ توسعه یافت که توسط سیستم عامل های CP/M و بعد از آن DOS و ویندوز و مکینتاش قابل استفاده گردید.
RefWorks : این نرمافزار تحت وب میباشد و به شما اجازهی مدیریت پایگاه دادهای از اطلاعات مربوط به ارجاعات را میدهد. این نرمافزار به صورت اتوماتیک طی چند ثانیه، متناسب با فرمت نوشته ی شما، لیست ارجاعات را مهیا میکند.
راههای ارتباطی با موسسه سینا
تلفن ثابت: ⌕ تلفن همراه : ۰۹۱۴۹۷۲۴۵۲۲
ایمیل: pub.sina@gmail.com