سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

نکات کلیدی در نوشتن مقاله از پایان نامه

انتشار 8 شهریور 1400
مطالعه 8 دقیقه

دانشجویان ارشد و دکتری برای دفاع از رساله خود و مصاحبه دکتری نیاز به نوشتن مقاله علمی و چاپ آن در مجلات معتبر دارند. نوشتن مقاله از پایان نامه از ساده ترین روش های نگارش مقاله علمی می باشد. دانشجویان میتوانند از پایان نامه خود 2 الی 3 مقاله استخراج کنند و اقدام به چاپ آن در مجلات علمی نمایند.

نکات کلیدی در نوشتن مقاله از پایان نامه

استخراج مقاله از پایان نامه و چاپ آن در مجله ای معتبر ، هم برای اخذ نمره پایان نامه و هم برای رزومه ضرورت دارد. پس دانشجویان باید به استخراج مقاله از پایان نامه به عنوان یکی از وظایف مهم خود در طول تحصیل نگاه کنند و تسلط کافی را در این زمینه داشته باشند. استخراج مقاله از پایان نامه چندان کار مشکلی نیست اما اگر کسی اصول کار را بلد نباشد، نتیجه کار رضایت بخش نخواهد بود. در این مقاله قصد داریم به شما یاد دهیم که چگونه از پایان نامه، یک مقاله خوب و با کیفیت استخراج کنید.

تفاوت مقاله و پایان نامه

قبل از این که بدانیم چگونه از پایان نامه مقاله استخراج کنیم، باید بدانیم که مقاله با پایان نامه از نظر ساختاری چه تفاوت هایی دارد. پس با ما همراه باشید.

مقاله

  • دارای استانداردهای مجلات علمی می باشد

  • داوران آن افرادی ناشناس و بی طرف هستند

  • به جای فصول دارای بخش های مختلف است

  • دارای محدودیت از نظر تعداد لغات است

  • فرم و ساختار مقالات با پایان نامه متفاوت است

  • ادبیات تحقیق به طور مفصل در آن شرح داده نمی شود

  • بخش هایی منتخب از کار پژوهشی در مقاله ارائه می شود.

پایان نامه

  • در جامعه دانشگاهی مورد بررسی قرار می گیرد.

  • اساتید آن را بررسی و تحلیل می کنند.

  • دارای فصول مختلف است.

  • هیچ محدودیت خاصی درباره حجم و اندازه پایان نامه نیست.

  • ادبیات تحقیق به طور مبسوط در آن شرح داده می شود.

  • باید در آن به ابزارها و روش های استفاده شده در پایان نامه اشاره شود.

  • تمام یافته های پژوهشی و تحقیقاتی شرح داده می شود.

اهمیت استخراج مقاله

اهمیت استخراج مقاله از پایان نامه

استخراج مقاله از پایان نامه یا رساله به دلایل مختلفی برای دانشجویان اهمیت پیدا می کند. برخی از دانشجویان با هدف دفاع از رساله دکتری، برخی برای انتشار یافته های تحقیقاتی خود در ژورنال های بین المللی، برخی برای بهره مند شدن از مزایای چاپ مقاله در داخل کشور و برخی دیگر برای تقویت رزومه و اپلای اقدام به استخراج و نگارش مقاله می کنند. استخراج و یا نگارش مقاله برای دانشجویانی که قصد پذیرش تحصیلی و اپلای را دارند از الزامات است و دانشجو برای تقویت رزومه خود میتواند سریع ترین راه که همان استخراج مقاله است را انتخاب کند. معمولا دانشجویانی که در رزومه تحصیلی خودشان حداقل یک یا دو مقاله ISI داشته باشند، نسبت به سایر رقبا شانس بالاتری برای پذیرش و فاند تحصیلی خواهند داشت. وجود مقاله در رزومه دانشجو می تواند به اعضای کمیته ارزیاب در دانشگاه مورد نظر این پیام را برساند که شخص متقاضی (Applicant) به مباحث پژوهشی، تحقیقاتی و نگارش علمی کاملا تسلط دارد. بنابراین فرآیند استخراج مقاله به دلیل سرعت بالا در آماده سازی، می تواند یکی از بهترین و مناسب ترین گزینه های تقویت رزومه برای دانشجویان در تمامی مقاطع تحصیلی محسوب شود.

مراحل تبدیل پایان نامه به مقاله

همان طور که دیدید، مقاله و پایان نامه تفاوت هایی در ساختار و اهداف با هم دارند. نوشتن مقاله از پایان نامه دارای گام های متعددی است. که در زیر هر یک از این گام های استخراج مقاله از پایان نامه را برای هر بخش از مقاله نویسی به صورت جداگانه توضیح می دهیم:

عنوان مقاله

عنوان مقاله نباید دقیقا عنوان پایان ­نامه باشد، شما می­ توانید عنوان مقاله خود را به دلخواه تغییر دهید و آن را کمی مختصرتر کنید.

چکیده مقاله

چکیده مقاله معمولا از چکیده پایان­ نامه کوتاه ­تر است. برای نوشتن چکیده مقاله بهتر است چکیده­ پایان­ نامه را در 150 الی 300 کلمه خلاصه کنید. برای این­ کار تنها مواردی از چکیده پایان­ نامه را در مقاله بیاورید که مربوط به عنوان مقاله است.

چکیده باید دقیقا مربوط به موضوع باشد.

در چکیده نیاز به نوشتن منبع نیست.

جمله ­های چکیده را خبری و به صورت گذشته یا ماضی بعید بنویسید.

ابتدای چکیده را با ارائه هدف پژوهش و ضرورت آن در یک یا دو جمله شروع کنید.

به نحوه انجام و اجرای پژوهش از جمله نمونه گیری، نحوه آزمایش یا شبیه سازی، گردآوری داده ها و ابزارهای پژوهش اشاره کنید.

طول چکیده در مقالات نظری و مروری بین 75 تا 100 کلمه و در مقالات پژوهشی بین 120 تا 150 کلمه است. البته برای نوشتن چکیده بهتر است ابتدا بدانید مجله ­ای که می­ خواهید مقاله شما در آن چاپ شود از چه شیوه و اصولی پیروی می­ کند. این مسئله در ترجمه چکیده پایان نامه بسیار مهم است.

چکیده مقاله

متن مقاله

متم مقاله شامل بخشی هایی می باشد که در زیر در مورد هر کدام صحبت شده است:

مقدمه

مقدمه­ ای که می­خواهید برای مقاله بنویسید باید بسیار خلاصه و کوتاه باشد. مقدمه معمولا یک و نیم یا نهایت دو صفحه را در بر می­ گیرد. برای تهیه این مقدمه باید آنچه در فصل اول و دوم پایان­ نامه به طور مفصل ذکر شده است را کوتاه و مختصر کنید. اهمیت مطالعه باید در مقدمه ذکر شود و حجم آن در نهایت 20% از کل مقاله باشد. نکات مهم و کلیدی در نوشتن مقدمه مقاله را نیز رعایت کنید.

روش پژوهش

پژوهش پایان­ نامه باید در مقاله به صورت خلاصه آورده شود و فقط بخش­ های مهم در روش اجرای پژوهش ذکر شود. سعی کنید این بخش در مقاله نیم تا یک صفحه را شامل شود.

نتایج

برای نوشتن نتایج مقاله می­توانید از فصل چهارم یا فصل یافته های پژوهش پایان نامه تان استفاده کنید. در این بخش فقط جداولی که دقیقا مربوط به سوال پژوهشی شماست را کپی کنید. محتوای جداول باید خلاصه باشند. در توضیح جداول نیز از تکرار داده­ هایی که در جدول آورده شده کاملا اجتناب شود. در کل نتایج پایان نامه است که تعیین میکند چند مقاله از پایان نامه قابل استخراج می باشد. اگر یافته­ های وسیع و مهمی دارید هم می­ توانید از آن­ها در قالب دو یا چند مقاله استفاده کنید.

بحث و نتیجه­ گیری

بحث و نتیجه­ گیری در مقاله متمرکزتر از پایان­ نامه است. در مقاله باید درباره هر نتیجه­ ای که ذکر می­ کنید بحث انجام دهید که این بحث می­بایست با بخش مقدمه مقاله نیز در ارتباط باشد. این ارتباط بدین معناست که در بحث و نتیجه گیری از پژوهش­ ها و مرور ادبیاتی که در بخش مقدمه انجام داده اید به خوبی استفاده کنید. این در حالیست که در قسمت بحث و نتیجه ­گیری پایان­ نامه شما تمامی یافته های پایان نامه را تبیین کرده و به بحث و نتیجه­ گیری می­ پردازید.

منابع مقاله

منابع مقاله

در نهایت پس از اتمام فرآیند استخراج مقاله از پایان نامه نیاز است که منابع موجود در مقاله بر اساس حروف الفبا به انگلیسی و فارسی مرتب و آماده شوند. در حال حاضر بسیاری از پژوهشگران از نرم افزارهایی مثل مندلی (Mendeley) برای رفرنس دهی در مقالات خود استفاده می کنند. حتما بعد از اتمام فرآیند استخراج مقاله و قبل از مرتب کردن رفرنس های مقاله به ژورنال مورد نظرتان که قصد سابمیت مقاله را دارید مراجعه کرده و در بخش (Instructions For Authors) ببینید روش رفرنس دهی مورد نظر این ژورنال چیست. بطور کلی پنج روش محبوب و پرکاربرد برای رفرنس دهی در تمامی ژورنال ها وجود دارد که محبوب ترین آم روش APA است. البته بسیاری از ژورنال های معتبر از روش هایی مانند Vancouver, Harvard, Chicago, MLA نیز برای رفرنس دهی استفاده می کنند. تنها تفاوت اصلی بین این روش ها محل قرار گیری نام، نام خانوادگی، زمان چاپ، عنوان مقاله و غیره در فرآیند رفرنس دهی است.

نکات مهم برای بهبود کیفیت مقالات استخراج شده

علاوه براین کلیات ذکر شده، در ادامه چند نکته جهت بهبود کیفیت مقالات استخراج شده از پایان نامه، جهت ارسال به یک مجله معتبر و تقویت رزومه پژوهشی محققین عزیز آورده شده است:

عنوان مناسب

عنوانی مناسب برای مقاله خود انتخاب کنید

برای راحتی می توان همان عنوان پایان نامه را در نظر گرفت، اما در صورتی که امکان استخراج چندین مقاله از پایان نامه وجود دارد، می توان پایان نامه را در بخش هایی تقسیم کرده و عنوان مربوط به موضوع هر بخش را به عنوان یک مقاله مجزا منظور کرد. عنوان مقاله بایستی تا حد امکان کوتاه، واضح، بدون ابهام، غیرتکراری و دربر دارنده مفهوم و موضوع اصلی مقاله باشد.

یک مجله معتبر برای ارسال مقاله خود انتخاب کنید

حتی اگر مقاله شما محتوای علمی بسیار غنی داشته باشد، در صورتی که در فرمت و شکل مجله موردنظر نوشته نشده باشد، مجله ایراد گرفته و از چاپ مقاله اجتناب خواهد ورزید. بنابراین از همان ابتدای کار مجله را انتخاب کرده و در مورد مخاطبان آن و قالب و شکل کلی و فرمت مقالات ارسالی که معمولا در وب سایت مجله موجود می باشد، تحقیقات لازم را انجام دهید. بدین ترتیب با اصول نشریه از نظر رعایت استانداردهای نگارش مقاله و انتخاب نویسنده مسئول آشنا شده و از هرگونه دوباره کاری جلوگیری به عمل خواهید آورد. هرچند که ظاهر مقاله در این بحث مورد نظر است و محتوا هیچ تغییری نخواهد کرد.

یک مجله

تعداد صفحات مقاله

تعداد صفحات مقاله را مشخص کنید

اگر از همان ابتدا مجله ای که برای ارسال مقاله انتخاب کرده ایم مشخص باشد، مسلما علاوه بر شکل و فرمت مقالات خود یک محدودیت هم در مورد تعداد صفحات و حجم مطالب خواهد داشت. بنابراین اگر از میزان حجم مورد نظر مقاله خود آگاهی داشته باشیم، بهتر می توانیم تعیین کنید چه مطالبی را قرار است در مقاله خود بگنجانیم.

با ترتیب مراحل استخراج مقاله آشنا باشید

با تقسیم یک کار بزرگ به بخش های کوچک تر، همواره می توان با اقدامات قدم به قدم از نقاط ضعف و قوت هر بخش به صورت جداگانه آگاهی یافت. در این حالت اصلاح و بهبود شکل کلی هم آسان تر خواهد بود.

مراحل استخراج

انسجام مقاله

بین بخش های مختلف مقاله انسجام ایجاد کنید

بخش های مختلف یک مقاله با یکدیگر در ارتباط بوده و تحت تاثیر یکدیگر قرار دارند. این ارتباط نه تنها در کل کار، بلکه در هر بند مقاله مشاهده می گردد. در هر بند مقاله می بایست به یک نکته اصلی و محوری پرداخت. یعنی در حالی که تمام بندها باید دارای تمرکز و یکپارچگی باشند، درعین حال دنباله رو بند پیشین و کلیت مقاله نیز باشند.

سینا ترجمه

استخراج مقاله از پایان نامه در سینا ترجمه

برای استخراج مقاله از پایان نامه باید با قوانین نگارش مقاله آشنا باشید. استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد یا دکتری کار دشواری نیست ولی نیاز به تجربه و آگاهی دارد.اگر زمان کافی در اختیار ندارید یا به هر دلیلی احساس می کنید که در این کار از تبحر کافی برخوردار نیستید، جای نگرانی وجود ندارد. تیم قوی سینا ترجمه با تجربه 6 ساله استخراج مقاله از پایان نامه می تواند به حرفه ای تر عمل کردن شما در دنیای مقالات و ژورنال های علمی کمک کنند.

جهت ثبت سفارش مقاله از پایان نامه روی لینک زیر کلیک نمایید

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:



سوالات متداول

در سینا ترجمه زمان استخراج مقاله از پایان نامه 2 روز کاری می باشد

در سینا ترجمه از تمامی پایان نامه ها با زبان های فارسی و غیر فارسی مقاله استخراج میشود

سینا ترجمه با بهره گیری از پژوهشگران و مترجمین نیتیو استخراج مقاله از پایان نامه شما را به بهترین شکل ممکن انجام می دهد.



در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام