سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

نکاتی در خصوص نوشتن مقاله ISI

انتشار 28 خرداد 1397
مطالعه 10 دقیقه

مقالات علمی در تقویت رزومه تحصیلی دانشجویان بسیار موثر است، و برای ورود به مقطع دکتری و پذیرش از دانشگاه های خارج از کشور نیز داشتن مقاله ISI در مجلات ایمکت دار نقش بسیار تعیین کننده ای دارد.

نکاتی در خصوص نوشتن مقاله ISI

نکاتی در خصوص نوشتن مقاله ISI

 اگر قصد نگارش و چاپ مقاله ISI را دارید، باید مقاله ای با ساختار و محتوای قوی و بدون نقص تولید کنید، تا بتوانید برای چاپ در ژورنالی معتبر اقدام کنید. شاید به نظر خیلی ها نوشتن یک مقاله ISI نیز مانند نوشتن یک پایان نامه باشد و کار خیلی سختی به نظر نرسد. باید بدانید، که واقعا هم همینطور است و با دانستن قوانین و قواعد مقاله نویسی، نوشتن مقاله ISI کار بسیار سختی نخواهد بود. اگر نحوه نوشتن مقاله ISI و اینکه هر بخش آن چگونه و چه اندازه نوشته شود، را بدانید به راحتی خواهید توانست حتی از پایان نامه خود مقاله ISI استخراج کنید و یا  از یک کار پژوهشی، مقاله ISI دربیاورید. در این بخش می خواهیم در خصوص چگونگی و کلیت محتوای یک مقاله ISI صحبت کنیم.

1. عنوان مقاله

انتخاب عنوان مناسب با موضوعات مهم روز  بسیار حائز اهمیت است. زیرادر نگاه اول، عنوان مقاله باعث جذب خواننده برای خواند مقاله شما خواهد شد. عنوان مقاله نباید بیشتر از 20 کلمه باشد.

نکاتی در خصوص نوشتن عنوان مقاله ISI

  •  عنوان مقاله ISI باید خلاصه، واضح و خلاصه باشد.
  • در عنوان مقاله ISI نباید از کلمات نابجا و گیج کننده استفاده کرد.
  • عنوان مقاله باید با کمترین تعداد کلمات، محتوای مقاله را گزارش کند.
  • عنوان مقاله ISI باید چیری را بیان کند که قرار است در حین انجام پژوهش بدست آید.
  • عنوان مقاله باید زمینه یا محدودیت مساله مورد نظر را بطور دقیق مشخص کند.
  • عنوان مقاله باید فاقد اشتباهات املایی و دستوری باشد.
  • واژگان اصلی و کلیدی باید در جمله عنوان مقاله ISI قرار گیرد.
  • عنوان مقاله باید روشنگر محتوای پژوهش باشد نه فشرده ای از آن.
  • درعنوان مقاله باید سه جز اصلی، متغییرهای بکار رفته، نوع ارتباط بین متغییرها و جامعه هدف مطرح شود.
  • در پژوهش های تجربی و شبه آزمایش، باید متغییرهای مستقل و وابسته در عنوان مقاله گنجانده شود.

2. چکیده مناسب

« چكيده »  برگردان فارسي واژه ي «Abstract» و به معناي « فشرده و عصاره » است. چكيده ي يك نوشته، خلاص هاي است که از آن نوشته تهيه مي شود و شامل فشرده ي تمام مطالب آن يا فشرده ي قسمت هايي ويژه از آن يا فهرستي از محتواي آن نوشته و گاهي شامل فهرست اصطلاح ها و لغت های کلیدی آن است.
چكيده يك مقاله ISI بايد اطلاعات اساسي پژوهش را به صورت مختصر شده و تا آن جايي که فضاي مجاز چكيده اجازه مي دهد، ارايه کند. نگارش چكيده روشن می سازد که چرا و چگونه يك پژوهش انجام شده يا مقاله اي نوشته شده و به چه نتايجي رسيده است. چکيده مقاله باید در يک پاراگراف، حداکثر 250 کلمه نوشته شود و در متن آن بیان مسئله و هدف پژوهش، روش‌ تحقیق، يافته‌ها و نتيجه‌گيری ذکر شده باشد.

مراحل چکیده نویسی برای مقاله ISI

  • آشنايي کامل با متن مقاله و موضوع پژوهش
  • تفكيك مطالب اصلي و لازم از غير آن ها
  • يادداشت برداري از نکات اصلی متن مقاله
  • تهيه ي پيش نويس چكيده مقاله
  • کنترل، ويرايش و اصلاح پيش نويس
  • نگارش چكيده نهایی

بخش های مختلف یک چکیده:

الف) بیان مسئله و هدف از انجام پژوهش

بيان مسئله خود متشكل از چندين زير مجموعه و از جمله عناصر مهم پايان نامه مي باشد.

  1. مقدمه
  2. تعريف مساله
  3. تعريف عملياتی و مفهومی اجزاء مساله
  4. پرسش هاي اساسی

بيان مسئله با مقدمه ای آغاز می شود و نبايد چنان دور از مساله انتخاب كرد. و كلي گرفت كه بتوان آن را درآغاز هر مطلب ديگري بيان كرد. سپس مطلب اصلي يا در واقع مساله اي كه قرار است در تحقيق مورد توجه قرار گيرد، علت اصلی پداختن به این مساله و نتایج احتمالی تحقیق باز گشوده مي شود.
این بخش در حد 2-3 خط نوشته می شود.

 در بيان مسئله و تعريف آن در مقاله ISI بايد به نکات زير توجه کنید:

  • صورت مساله بايد شکل سوالي داشته باشد.
  • مساله بايد روشن و بدون ابهام باشد.
  • از کاربرد اصطلاحات و واژگان ارزشي خودداري شود .
  • مساله درحد كنترل پذير و اخص مطرح شود.
  • سوالات ويژه تحقيق بايد نوشته شود.

ب) روش تحقیق

یک محقق فقط با تکیه بر روش تحقیقاتی است که می‌تواند حرف یا ایده خود را اثبات کند. تحقیقات ما چه کمی باشد و چه کیفی، فرقی نمی‌کند، چارچوب استاندارد روش‌شناسی باید در آن پیاده شود و این موضوع بسیار مهم است. چنانچه هر اشتباهی در این فرآیند انجام شود تمام تحقیق و یافته‌های آن درگیر یک اشتباه خواهد شد. در نوشتن بخش روش تحقیق مقاله ISI باید موارد زیر روشن و واضح مطرح شود. این بخش نیز با بطور مختصر در حد 3-2 خط نوشته شود.

نوع تحقیق :  میدانی – کتابخانه ای – طولی – تقاطعی – … (یک خط)

محل تحقیق :  مکان اجرای ( منطقه – شهر – کشور ) (نیم خط)

دوره تحقیق: مدت زمان انجام تحقیق از ماه/سال تا ماه /سال (نیم خط)

جامعه تحقیق:  نمونه تحقیق ( تعداد افراد منتخب ) (نیم خط)

روش انتخاب حجم نمونه: ( تصادفی ساده – تصادفی خوشه ای -.(نیم خط)

نوع آزمون آماری: کای اسکوار (خی دو ) – تی استیودنت – رگرسیون – .. (نیم خط)

ج) نتایج تحقیق

در این قسمت از مقاله، نتایج فرضیه های تایید شده یا رد شده نوشته میشود. این بخش در حد 3 تا 4 جمله نوشته می شود.

د) لغات کلیدی

کليد واژگان نيز بين 3-5 کلمه بوده و با کاما از يکديگر جدا شوند. در این قسمت، باید کلماتی را از عنوان مقاله انتخاب کنید که خواننده مقاله معمولا برای جستجوی مقالاتی با موضوع شما، آنها را انتخاب می کند. 

نکته. برخی مجلات دارای فرمتی از پیش تعیین شده برای نوشتن چکیده مقاله ISI هستند و پژوهشگر می بایست در فضای تعیین شده هدف پژوهش، روش تحقیق، نتایج، اهمیت پژوهش و… را وارد نماید. عدم رعایت نکات ذکر شده در نوشتن چکیده مقاله، باعث عدم پذیرش چکیده یک مقاله در نشریات علمی می شود.

3. مقدمه : Introduction

مطالبی که در بخش مقدمه مقاله ISI نوشته می شود باید بگونه ای باشد که مخاطب را ترغیب به خواندن ادامه مطالب مقاله کنید. 
ابتدا یک تعریف از موضوع مورد نظر از قول منابع معتبر بنویسید.( این منبع باید از همه مهم تر باشد هرجه معتبر تر باشد خواننده را بیشتر ترغیب خواهد کرد) .سپس مطالعات مرتبط با موضوع مقاله و در اصطلاح یک تاریخچه ای از کارهای گذشتگان را بیاورید.(یادتان باشد هیچ جمله ای را بدون منبع ننویسید). و سپس مسئه خود را مطرح کرده وعلت انتخاب آن و نیاز مطالعه آن را بیان کنید. توجه نمایید که بخش مقدمه شما نباید بیشتر از 2 صفحه باشد. بهترین مقدمه از لحاظ اندازه معمولا 1 الی 1.5 صفحه است.

چهارچوب بخش مقدمه مقاله ISI بر اساس ترتیب نوشتن آنها

الف) بیان مسئله:

در اینجا هم ابتدا به تعریف مسئله بپردازید و سپس مشکلات و مسائل مرتبط با موضوع را بیان کنید و سعی کنید سوالهایی را که در فرضیات تحقیق مطرح نموده اید را دراین بخش به صورت جملات پرسشی مطرح نمایید ولی این پرسش ها باید در جملات خبری باشد.

اهمیت موضوع:

اهمیت مسئله را با ذکر عواقب منفی در صورت عدم توجه به این مسئله و نتایج مثبت در صورت اجرای درست آن و آوردن اعداد و ارقام معتبر به صورت در صد و ... بیان میکنیم.

مروری بر تحقیقات انجام شده : 

  1. ابتدا از تحقیقات سالهای اخیر شروع کنید و به عقب بروید .
  2. از نوشتن نام یک نفر به صورت مکرر در مقاله ISI خود داری کنید نشان دهنده اینست که شما از منابع کمی استفاده کرده اید.
  3. برای مقاله ISI رشته های تاریخ هر چه منبع قدیمی تر باشد جالب تر و معتبر تر است .ولی برای مقالات ISI مدیریت , فنی و پزشکی و علوم پایه هر چه جدید تر باشد بهتر است.
  4. اگر راجب منبع یک مطلب مطمئن نیستید از نوشتن آن خود داری نمایید. بررسی کنندگان مجلات خارجی کلیه جملات شما را با منابع موجود مطابقت میدهند و اگر خلاف آن ثابت شود مقاله ISI رد خواهد شد .
  5. اگر از منابع و مقالات اینتر نتی استفاده می کنید , این مقالات باید حتما یک مقاله تحقیقاتی باشند .از نوشتن مطالب از سایتهای تبلیغاتی خود داری کنید زیرا نویسنده برای تبلیغ شرکت خود ممکن است دقت زیادی در منبع مورد نظر نشان ندهد.
  6. از منابع ترجمه شده استفاده نکنید ترجمه امری زمان بر است منابع ترجمه شده به روز نیستند مقاله ISI شما را بی ارزش میکنند و نوشتن نام منبع ترجمه شده کار جالبی نیست.

فرضیات و اهداف تحقیق :

تحقيق به روش علمي حول محور يک مسئله يا مشکل صورت مي گيرد. قدرت تصور و حدس ذهني انسان بعنوان يک محقق به او امکان مي دهد تا در مورد موضوعات مختلف بيانديشد،حدس بزند، تصوير ذهني ايجاد کند و راه حل هاي مختلف پيشنهاد کند.يک محقق از همين روش براي طرح يک يا چند فرضيه براي نتيجه تحقيق استفاده مي کند. بنابراين مي توان فرضيه تحقيق را يک حدس علمي يا پيش داوري دانست که بوسيله ي جمع آوري حقايقي که منجر به قبولي يا رد آن فرضيه شده٬ مورد آزمايش نيز قرار مي گيرد.

4. روش تحقیق، روش کار یا متریال متد

روش تحقیق بخش بسیار مهم چاپ مقاله ISI را تشکیل می دهد . برای نوشتن روش تحقیق حتما با متخصصین آمار مشورت نمایید. اگر مطالب مقاله ISI شما در سطح بالا باشد ولی روش تحقیق درستی را انتخاب نکرده باشید زحمتتان به هدر خواهد رفت .
از مطالب نوشته شده در بخش روش تحقیق چکیده پیروی نمایید اما مفصل تر و با جزئیات کامل تر و بیشتری توضیح دهید. حجم این بخش از مقاله، بستگی به میزان کار شما و نوع مطالعه شما دارد. در مطالعات آزمایشگاهی حجم کار عملی بالاست و در نتیجه توضیح مواد بکار رفته، نحوه تهیه آنها، مراحل مختلف کار با جزئیات لازم و ضروری است.

5. نتایج تحقیق

  • می‌توان این بخش را با ذکر دوباره هدف پژوهش شروع کرد.
  • یافته به دست آمده را تبیین کنید. چرا چنین نتیجه‌ای به دست آمده است. برای این کار می‌توانید از مدل‌ها یا نظریات مختلف استفاده کنید.
  • تمام یافته‌های به دست آمده را در بخش نتیجه‌گیری خلاصه کنید.
  • محدودیت‌های پژوهش را ذکر کنید و پیشنهاداتی برای پژوهش‌های آینده ارائه دهید.
  • اصول نوشتن نتایج تحقیق در مقاله انگلیسی ISI 
  • در صورت امکان، جداول را مختصر و مفید بنویسید.
  • در صورت ضروری نبودن، از آوردن اشکال ، نمودار و جداول اضافی خودداری کنید زیرا حجم مقاله شما را بالا می برد و بعدا از سوی سردبیر مجله ای که مقاله را برای آن ارسال کرده اید، درخواست حذف خواهد شد.
  • مطالبی که در زیر اشکال یا نمودارها توضیح داده اید، دیگر در داخل متن نیاورید. یا برعکس اگر در داخل متن نتیجه ای را مفصل توضیح دادهاید دیگر نیاز به تکرار آن در زیر شکل یا نومودار نیست.

این بخش نیز بستگی به نوع مطالعه شما دارد و در واقع می توان گفت مهم ترین بخش مقاله شما می باشد. داوران مجلات به این بخش از مقاله اهمیت زیادی می دهند. خوانندگان مقالات نیز به دنبال خواندن نتایج مقالات شما هستند. بنابراین این بخش از مقاله نیزمی تواند بین 1-2  صفحه باشد. البته توجه نمایید که در این بخش صرفا نتایج حاصل از کار خود را می نویسید و هیچ حالت مقایسه ای با کارهای قبلی مشابه انجام نمیدهید.

6. بحث و نتیجه گیری 

در نوشتن قسمت بحث و نتیجه گیری به تفسير نتايج، بحث و نتيجه‌گيري و ارتباط ميان يافته‌ها با تحقيقات و تئوري‌هاي پيشين پرداخته می‌شود. ساختار اين بخش بر عكس مقدمه است، از جزئيات نتايج پژوهش شروع و به سمت كليات حركت مي‌كنيم. ابتدا چند نکته مهم را از ادبیات تحقیق بیاورید . سپس نتیجه هر فرضیه را نوشته و پس از آن نتیجه تحقیقات دیگران را در رابطه با آن فرضیه بنویسید و بعد این نتایج را با نتیجه خود مقایسه نمایید.

7. پیشنهادات 

در این قسمت برای کسانی که در آینده قصد دارند موضوعی مشابه با کار پژوهشی شما را انجام دهند یا میخواهند کار پژوهش شما را ادامه دهند، پیشنهاداتی را ارائه می دهید. مثلا در آینده و در اداه این کار، چه کارهایی را می توان انجام داد.

8. تشکر و تقدیر

در نهایت، در آخر مقاله خود از اساتید و دوستان و آشنایان در چند جمله کوتاه تشکر کنید. البته این قسمت اختیاری می باشد و می توانید ننویسید.

9. منابع 

در آخر تمامی مقالا، کتاب ها و هر نوشته ای، منابع و رفرنس هایی که از آنها برای نوشتن مقاله استفاده شده است، ذکر می کنید. منابع باید کاملا دقیق نوشته شوند. برای نوشتن منابع  لازم است به منابع مقالات منتشر شده توجه نمایید. نوشتن هر منبعی ق.انین خاص خود را دارد که در بخش رفرنس نویسی و ارجاع دهی بطور کامل توضیح داده شده است.

در نهایت باید محتوای مقاله خود را طوری تنظیم کنید که تعداد صفحات مقاله از 15 صفحه (تمامی بخش ها شامل صفحه اول، چکيده، متن اصلی، فهرست منابع و جداول) تجاوز نکند.

برای محتوای یک مقاله علمی باید نکات زیر را مورد توجه قرار داد:

  1. در راستای پاسخگویی به سوال و طرح اصلی مقاله حتما باید تفکر عمیق و ژرفی داشته باشید.
  2. در تمامی مراحل تهیه مقاله از جمله استنباط ها و قواعد و تعاریف باید اصل منطق را فراموش نکنید.
  3. تمامی اجزای مختلف مقاله از مقدمه و عنوان گرفته تا روش تحقیق و چکیده باید دارای انسجام و نظم خاصی باشند.
  4. هر پژوهش باید در راستای تکمیل علم گام بردارد، و در مورد مسائل تکراری بحث و مبسوط نویسی نکند.
  5. تناسب موضوع با نیازهای فعلی جامعه علمی حتما باید در نظر گرفته شود. بطوریکه پژوهش و تحقیق در راستای حل مسائل براید.
  6. برای اینکه مقاله شما در پیشرفت علمی نقش موثری داشته باشد، باید با خلاقیت و نوآوری همراه باشد. صرفا به جمع آوری اطلاعات بسنده نکنید.
  7. از حاشیه روی و گزافه گویی جدا بپرهیزید. و مطالب را در حد ضرورت توضیح دهید.
  8. یافته های بدست آمده از تحقیقات میدانی و توصیفی نباید با نظریه ها و قوانین کلی آن رشته تخصصی منافات داشته باشد. لذا به تناسب میان نظریه ها توجه فرمایید.
  9. مباحث علمی خود را به روشنی توضیح دهید و با زبان صریح و گویا آن را تبیین کنید و از کلی گویی نیز جدا اجتناب کنید.
  10. یک تحقیق علمی زمانی می تواند مطالب خود را به اثبات برساند، که از روش گردآوری داده ها و اطلاعات مناسبی برخوردار باشد، و آن روش ها در مقاله به خوبی بیان شده باشد.لذا گزارش روش تحقیق و  پروسه انجام تحقیق نیز حائز اهمیت ویژه ای است.
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام
انتشار کتاب تخصصی با ترجمه حرفه‌ای در سینا ترجمه/ فرصتی ارزشمند برای موفقیت در مصاحبه دکتری
انتشار کتاب تخصصی با ترجمه حرفه‌ای در سینا ترجمه/ فرصتی ارزشمند برای موفقیت در مصاحبه دکتری
پذیرش و چاپ مقاله با احتمال پذیرش بالا
پذیرش و چاپ مقاله با احتمال پذیرش بالا
مراحل و هزینه‌های چاپ کتاب
مراحل و هزینه‌های چاپ کتاب
8  اشتباه رایج در مقاله نویسی
8 اشتباه رایج در مقاله نویسی
مراحل 0 تا 100 نگارش رزومه حرفه‌ای
مراحل 0 تا 100 نگارش رزومه حرفه‌ای
در سینا ترجمه چه خدماتی برای تقویت رزومه جهت مصاحبه دکتری ارائه می‌گردد؟
در سینا ترجمه چه خدماتی برای تقویت رزومه جهت مصاحبه دکتری ارائه می‌گردد؟
5 اشتباه رایج در ترجمه مقالات علمی که باعث ریجکت شدن مقاله شما می‌شود
5 اشتباه رایج در ترجمه مقالات علمی که باعث ریجکت شدن مقاله شما می‌شود
استخراج مقاله ISI از پایان‌نامه
استخراج مقاله ISI از پایان‌نامه
تاثیر چاپ مقاله در تبدیل وضعیت استخدامی اعضای هیئت علمی
تاثیر چاپ مقاله در تبدیل وضعیت استخدامی اعضای هیئت علمی
پکیج های تقویت رزومه علمی آزمون مصاحبه دکتری 1404
پکیج های تقویت رزومه علمی آزمون مصاحبه دکتری 1404
پذیرش فوری مقاله برای مصاحبه دکتری
پذیرش فوری مقاله برای مصاحبه دکتری
ضرورت چاپ مقاله برای مصاحبه دکتری
ضرورت چاپ مقاله برای مصاحبه دکتری
پکیج‌های تقویت رزومه برای قبولی تضمینی در مصاحبه دکتری
پکیج‌های تقویت رزومه برای قبولی تضمینی در مصاحبه دکتری
امتیاز چاپ مقاله و چاپ کتاب در مصاحبه دکتری
امتیاز چاپ مقاله و چاپ کتاب در مصاحبه دکتری
بهترین سایت معرفی مجلات برای پذیرش و چاپ مقاله
بهترین سایت معرفی مجلات برای پذیرش و چاپ مقاله
معرفی کتاب جدیدالنشر/ثبت اسم شما به‌ عنوان مترجم
معرفی کتاب جدیدالنشر/ثبت اسم شما به‌ عنوان مترجم
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی