در مجلات معتبر علمی، مقالات دریافت شده ابتدا از لحاظ سرقت ادبی بررسی شده و در صورت وجود سرقت ادبی ریجکت می شوند. برای اینکه بدانید چه میزان از نوشتهتان مشمول سرقت ادبی میشود، نرمافزارهایی مانند iThenticate وجود دارند که شما را در این مسیر یاری میکنند.
مدلاین بزرگترین جز پاب مد است که توسط کتابخانهی ملی آمریکا در سال 1960 ایجاد شده است. مجلات نمایه شده در مدلاین Medline حاوی اطلاعات بیلیوگرافی (کتابشناسی) برای رشتههای پزشکی، پرستاری، دندانپزشکی، دامپزشکی، سیستم مراقبت بهداشتی و علوم قبل از بالین بیمار مانند بیولوژی مولکولی میباشد. مدلاین MEDLINE محتوی مقالات و چکیدههایی از تعداد حدوداً 5600 ژورنال زیست پزشکی میباشد که در ایالاتمتحده و 70 کشور دیگر به چاپ میرسند. این پایگاه داده توسط خود پاب مد بهطور رایگان برای همه قابل دسترس است. ناشرین مجلات درصورتیکه بخواهند مجلات خود را به پایگاه مدلاین ارسال کنند از طریق کمیتهی LSTRC که هر 6 ماه یک بار تشکیل میگردد میتوانند اقدام نمایند تا بعد از بررسی نتیجهی پذیرش و عدم پذیرش اعلام گردد. اکثر نشریات تحت پوشش در MEDLINE مجلات علمی هستند. علاوه بر رقابت علمی مجلات برای ورود به مدلاین، سیستم سرفصلهای موضوعی پزشکی (Medical Subject Headings) نیز یکی از مزایای مهم مدلاین میباشد. تقریباً 5400 مجله منتشره در امریکا و بیش از هشتاد کشور انتخابشدهاند و در حال حاضر برای مدلاین ایندکس میشوند.
اغلب پژوهشگران دوست دارند تا نتایج کار علمی آنها در یک مجله چاپ شده و از این طریق به سمع و نظر دیگران برسد. چاپ مقاله در یک مجله خوب و معتبر یکی از مهمترین مراحل فعالیتهای پژوهشی یک فرد است که میتواند در رزومه علمی و کاری وی نیز نقش مهمی ایفا کند و وزنه سنگینی در آن باشد. ژورنالهای علمی مختلف با مختصات حرفهای گوناگونی برای هر رشته و زمینه علمی وجود دارند که نگارش اثر برای آنها باید توأم با رعایت اصولی خاص باشد. مراحل چاپ مقالات داخلی و خارجی یکسان است. اما یک فرق اساسی هم در این میان وجود دارد؛ مقالات داخلی نیازی به ترجمه به زبان انگلیسی ندارند اما برای اینکه مقالهتان در یک ژورنال خارجی مانند مدلاین (Medline) چاپ شود، بدیهتا باید آن را به زبان انگلیسی هم ترجمه کنید. بعد از نگارش مقالات باید آنها را از نقطهنظر ویرایش به سطحی قابلقبول برسانید و بعد با انتخاب ژورنالی مناسب، اقدام به ارسال کار خود کنید. البته قبل از انتشار باید فرمت و دستورالعملهایی که مجله برای چاپ مقالات در نظر میگیرد کاملاً رعایت نمایید. ارسال یا اصطلاحاً سابمیت مقاله، گام بعدی است که باید انجام دهید. بعد از ارسال باید بنا به مدت زمانی که در وبسایت مجله برای بررسی مقالات اعلام شده، منتظر بمانید که اثرتان پذیرفته یا ریجکت (رد شدن) شود. گاهی هم مقاله پذیرفته میشود اما نیاز به بازبینیها و اصطلاحاتی دارد که داوران ژورنال از شما میخواهند روی آن انجام بدهید. اگر بناست که مقاله را به مجلهای خارجی بفرستید باید به خوبی از عهده ترجمه و ویرایش آن برایید و با روشهای مختلف از اینکه بخش یا بخشهایی از مقاله سرقت ادبی محسوب نمیشود و از مقاله دیگری در آن بهطور مستقیم استفاده نشده است، اطمینان حاصل کنید.
به استفاده از کلمات یا ایدههای دیگران بدون کسب اجازه و اطلاع از نویسنده، بهطوریکه آنها را بانام خود منتشر کنید سرقت ادبی یا پلاگریسم گفته میشود. سرقت ادبی نوعی سرقت فکری است و به تشابهات ادبی گفته میشود که در دیگر مقالات وجود داشته باشد. وجود یک جمله تکراری هرچند بسیار کوتاه در متن یک مقاله باعث میشود که سرقت ادبی حساب شود و عموماً مقالاتی که دارای چند درصد از تشابهات باشند مشمول سرقت ادبی می شوند و در مجلات معتبر چاپ نخواهند شد. Plagiarism زمانی رخ میدهد که شما به هر دلیلی، حتی فراموشی، این اطلاعات را در مقاله خود وارد کنید که این کار از لحاظ فرهنگی و علمی کار بسیار اشتباهی است. بر همین اساس مقالاتی که دارای سرقت ادبی باشند حتماً ریجکت خواهند شد و نویسنده مقاله نیز اعتبار قبلی را نخواهد داشت.سرقت ادبی ارزش پژوهش را بسیار کاهش میدهد. چنین کاری بهعنوان لکهای در کارنامه فرد بهحساب میآید. همچنین تکرار چنین اقداماتی از طرف افراد مختلف میتواند اعتبار یک مرکز یا دانشگاه و درصورتیکه زیاد باشد حتی اعتبار پژوهشی یک کشور را تخریب و خدشهدار نماید.
امروزه برای بیان انواع سرقت فکری و محتوایی از اصطلاح سرقت ادبی استفاده میشود. سرقت ادبی انواع مختلفی دارد که همه آنها یک موضوع مرکزی مشترک دارند و آن به معنای معرفی کار دیگری بهعنوان کار خود است. توجه داشته باشید که همه انواع سرقت ادبی و علمی یکسان نیستند. هنگام تجزیهوتحلیل متن، دانستن اینکه آیا مقاله یا اثر موجود سرقت علمی یا ادبی است؟ و یا تعیین اینکه آیا عمدی یا غیرعمدی بوده است نقش مهمی ایفا میکند. در نظر داشته باشید درحالیکه سرقت ادبی مستقیم یا کامل شدیدترین جرم در میان انواع پلاگریسم را نشان میدهد، ممکن است سرقت ادبی ناخواسته نیز یکی از رایجترین مسائل باشد. بنابراین بسیار مهم است که انواع مختلف سرقت ادبی و نحوه وقوع آنها را در نظر بگیرید و بشناسید. مهمترین انواع سرقت علمی و ادبی به شرح زیر هستند:
سرقت ادبی کامل شدیدترین نوع Plagiarism است که در آن محقق دستنوشته یا مطالعهای را که شخص دیگری ایجاد کرده است، و بدون اعمال کوچکترین تغییراتی بهطور کامل آن را با نام خود منتشر میکند. در این نوع سرقت ادبی، سارق بهطورکلی مدعی میشود صاحب اثری است که کاملاً به فرد دیگری تعلق دارد.
رایجترین نوع سرقت ادبی، نوع بازنویسی شده آن است. در این نوع سرقت از نوشته شخص دیگری با برخی تغییرات جزئی در جملات، عبارات و واژهها، تحت همان عنوان و به نام یک شخص جدید استفاده میشود. حتی اگر واژهها و جملات متفاوت باشند، ایده اصلی یکسان است و سرقت ادبی رخ میدهد.
زمانی که پژوهشگران در مقاله خود به منبع اشتباهی ارجاع دهند، سرقت ادبی منابع رخ میدهد. رفرنس دهی متن و مطلب به منبعی که اصلاً وجود ندارد هم از نمونههای سرقت ادبی منبع محور است. همچنین اگر نویسنده از دو منبع در کارش استفاده کند اما فقط نام یکی از آنها را قید نماید هم دچار سرقت ادبی منبع خواهد شد. حذف و دستکاری اطلاعات اصلی منابع هم از دیگر مصادیق این نوع سرقت ادبی است.
در این نوع سرقت ادبی نویسنده از تمام یا بخشی از آثار قبلی خود بهره میبرد. برخی از نویسندگان بهاشتباه تصور میکنند به این دلیل که از ایدهها و نوشته دیگران استفاده نکردهاند پس سرقت ادبی نیست و هر وقت که بخواهند میتوانند از آنها مجدداً بهره میبرند. اگرچه این اقدام از خطوط قرمز دزدی نظریه سایرین عبور نمیکند و نسبت به دزدی ادبی از دیگران حساسیت برانگیز نیست اما در صنعت نشر آکادمیک مسئلهساز است.
در این فرم از سرقت ادبی، از چندین متن استفاده میکنند و تکههای مختلف را در کنار هم میچسبانند؛ دقیقاً مانند موزاییک! نویسنده چنان عبارات و کلمات دیگران را با زبان و لحن خود مینویسد که انگار اثر متعلق به خود اوست و ایدههای آنهم اصالتاً حاصل پژوهش خودش است. اگرچه نتیجۀ این کار یک متن جدید است اما ایده و فکر پشت آن هیچ تغییری نکرده است. چنین نوعی از سرقت ادبی ازنظر اخلاقی بسیار نادرست است.
این نوع سرقت ادبی زمانی رخ میدهد که نویسنده ذکر منبع را فراموش میکند یا از مشخص کردن نقلقولها غافل میشود. همچنین ممکن است نویسنده بهطور غیر عمد محتوای یک منبع را با کلمات مشابه یا جمله و ساختار مشابه بازنویسی کند و منبع را ذکر نکند به عبارت دیگر حالتی که طی آن فرد نمیداند که در حال استفاده از ایده فردی دیگر است.
بهکارگیری ایدههای دیگران برای تولید مقاله یا هر اثر دیگری هم از نمونههای سرقت ادبی است. در این نوع از سرقت ادبی، سرقتی خالص و کامل با بهرهبرداری از ایدههای دیگران، باعث خلق اثری تازه میشود که این با الهام گرفتن تفاوت دارد. در الهام گرفتن، فرد با نگاه و انگیزهای که از اثر دیگران به دست میآورد، چیزی جدید و متعلق به خود خلق میکند.
در سایهنویسی فردی در ازای دریافت هزینه یا به هر دلیل دیگری به سفارش افراد دیگر و برای آنها نویسندگی میکند و داستان، کتاب، مقاله، گزارش و محتوایی از این دست برایشان مینویسد. و درنهایت هم اثر خلقشده به اسم سفارشدهنده ثبت و منتشر میشود. البته لازم به ذکر است که تنها تفاوت این نوع سرقت ادبی با دیگر موارد این است که در سایهنویسی معمولاً رضایت طرفین به میان است.
در مبحث سرقت علمی، تنها تشخیص کافی نیست بعدازاینکه تشخیص داده شد باید اقدام به رفع این تشابهات شود و مطالب تکراری جایگزین با مطالب ناب و جدید شود. با به کار بستن چند نکته ساده مثل قرض نگرفتن جملات و تفسیرهای دیگران در نتایج ها و نوشته خود میتوان از سرقت ادبی به میزان چشمگیری جلوگیری کرد. اما وقتی کارتان حجیم شود، پیدا کردن آنکه فلان جمله از کدام منبع به دست آمده مثل پیدا کردن سوزن در انبار کاه هست. مؤسسات، مجلات و سازمانهای فعال در حوزههای علمی و ادبی برای پیشگیری از سرقت ادبی اقداماتی انجام میدهند و راهکارهایی پیادهسازی میکنند که این اقدامات تا حدودی مؤثر بودهاند. ازجمله راهکارهای ممانعت از سرقت ادبی میتوان به استفاده از سایتها و نرمافزارهای تشخیص سرقت ادبی و پی بردن به میزان تشابه متنی اشاره کرد. توجه داشته باشید این ابزارها از سوی مجلات مورداستفاده قرار میگیرند و اگر ابزارهای شناسایی بتوانند سرقت علمی را تشخیص دهند از پذیرش مقالات ممانعت به عمل خواهد آمد؛ بنابراین پیشنهاد ما ابتدا استفاده از سایت ها و نرمافزارهای مشابهت یاب و سپس انجام پارافریز و بازنویسی تخصصی متن با روشها و تکنیکهای حرفهای است.
امروزه نرمافزارهای قدرتمندی وجود دارند که میتوانند به محقق این اطمینان را بدهند که متن خود را ازنظر اصالت آن، بهراحتی و در عرض چند دقیقه کنترل کند و مشکلات رایج در خصوص محتوا را که به سرقت علمی احتمالی و ناخواسته مربوط میشود خیلی آسان و سریع تشخیص داده و برطرف کنند. نرمافزارهای شناسایی سرقت ادبی از سیستم بزرگ و حجیمی از بانکهای اطلاعاتی تشکیلشده است که در فواصل بسیار کوتاه به حجم آنها افزوده میشود و با الگوریتمهای مشخصی منابع مورد بررسی را با منابع نمایه شده و تثبیتشده قبلی مورد مقایسه و تحلیل قرار میدهند. نحوۀ عملکرد نرمافزارهای کشف سرقت علمی تقریباً چیزی مشابه موتورهای جستجو است یعنی دارای پایگاه داده، نمایه و... است. نرمافزارهای تشخیص سرقت علمی تا حد زیادی توانایی کشف مواردی که دقیقاً کپی و چسبانده شده باشند را دارند. در موارد بازنویسی، نقل به مضمون، ترجمه و سرقت ایده نیز با استفاده از فناوریهای نوینی مانند هوش مصنوعی اقدامات قابلتوجهی انجامشده است. از جمله این نرمافزارها میتوان به Plagiarism Checker، iThenticate، Unicheck، PlagScan و Dupli Checker اشاره کرد.
یکی از بهترین نرمافزارهایی که در حوزه شناسایی سرقت ادبی وجود دارد، نرمافزار iThenticate است. این نرمافزار دارای پایگاه دادهای بسیار قوی است و در آن مقالات متعدد و معتبری وجود دارد که در ژورنالهای معروف به چاپ رسیدهاند. این نرمافزار میتواند در حالت آنلاین هم فعالیت کند و با جستوجو میان منابعی که در سطح اینترنت وجود دارد، بهدقت و با اطمینان به شما اعلام کند که کدام بخشهای مقاله و محتوایتان تکراری است. iThenticate، مانند سایر نرم افزارهای بررسی سرقت علمی، قابل نصب بر روی رایانه نیست. برای استفاده از آن باید به سایت وارد شوید و یکی از پلن های آن را خریداری کنید. استفاده از نرم افزار iThenticate تنها بصورت آنلاین امکان پذیر است.سیاست اصلی تولید کننده نرم افزار iThenticate، ارائه خدمات به ناشران، سازمان ها، دانشگاه ها و موسسات به صورت اشتراک سازمانی است. بنابراین خریداری اشتراک این نرم افزار بررسی سرقت علمی بصورت تکی بسیار گران است.
نرم افزار iThenticate نرم افزاری است که مورد استفاده سردبیران و ناشرین مطرح بینالمللی می باشد و با امکان بررسی کلمه به کلمه و تشخیص سرقت ادبی با دقت و حساسیت بالا در زبانهای مختلف مانند انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، روسی، اسپانیایی و... معتبر ترین نرم افزار تشخیص و بررسی سرقت ادبی است. گزارش دقیق تشابه متنی و هایلایت قسمتهای کپی شده به همراه لینک منبع در قالب یک فایل PDF، پشتیبانی از فرمت فایلهای مختلف مانند PDF, Text, Excel, Word… و تشخیص خودکار شیوه ارجاع دهی مانند Harvard, APA و حذف فوری فایلهای اسکن شده از جستجوگر پس از ارسال گزارش و ضمانت حریم خصوصی نویسنده از جمله مزایای استفاده از این نرم افزار قدرتمند می باشد. زمانی که متن مقالهای به نرمافزار سپرده میشود، فرایند مقایسه متن با متون دیگری که در پایگاه داده غنی آن وجود دارند هم آغاز میگردد. جستوجوی شباهتها و مقایسه میان متن و مقالات دیگر هم در سطح پایگاه داده نرمافزار انجام میشود و هم در سطح اینترنت و پس از جستجو امکان تغییر بخشهای مشکوک پیش میآید یعنی آیتنتیکیت در سطحی وسیع اقدام به مقایسه هر مقاله با مقالات دیگر میکند تا شباهتها را شناسایی نماید و متوجه سرقت ادبی شود. البته استفاده از نرمافزار مذکور نیاز بهصرف هزینه دارد و راه ایده آلی که میتواند استفاده از خدمات بررسی سرقت ادبی را برای شما ساده کند، کمک گرفتن از مؤسسات معتبر ترجمه است.
موسسات مختلف خدمات پارافریز را در بستر آنلاین و از طریق سایت پیگیری میکنند و در این راستا از نرمافزار iThenticate که دقیق ترین درصد شباهت و همپوشانی متنی را گزارش می دهد، برای شناسایی موارد مشکوک در هر متن استفاده می کنند. بعد از شناسایی دقیق موارد مشکوک و بخشهایی که احتمالا مشمول سرقت ادبی هستند، کارشناسان میتوانند به بازنویسی متن مشغول شوند تا سرقت ادبی از آن دور شود. آیتنتیکیت در سطحی وسیع اقدام به کشف شباهتها میان یک متن و مقاله با متون تولیدشده دیگر میکند. بعد از تکمیل جستوجوها، این نرمافزار فهرستی از شباهات را ارائه میکند. در این نرمافزار امتیازی به عنوان امتیاز شباهت (similarity score) تعریف شده که در واقع معیاری برای سنجش میزان شباهت یک متن با متنهای نگارششده قبلی است. شما میتوانید، با دانستن درصد تشابه مجاز، پلن مناسبی را از بین پلنهای پارافریز مقاله در موسسات را انتخاب نمایید.
در حالت کلی دو روش برای ثبت سفارش پارافریز متون و مقالات شما در نظر گرفته شده است:
پس از وارد کردن مشخصات فایل خود، در صورت داشتن گزارش پارافریز اولیه (گزارش iThenticate در یک ماه اخیر)، باوارد کردن درصد مشخص شده طبق iThenticate و آپلود فایل آن گزارش، اقدام به ثبت پارافریز موارد دیگر از جمله جداول، شکل ها، نمودارها و زیرنویس و ... کرده و سفارش خود را نهایی کنید تا پروسه پارافریز و بازنویسی متون شما شروع شود.
در صورتی که در یک ماه اخیر از فایل خود گزارش iThenticate ندارید، دریافت گزارش اولیه پارافریز پس از واریز هزینه، ظرف 1 روز کاری در پنل کاربری شما قابل مشاهده خواهد بود و پس از آن می توانید نسبت به ادامه روند سفارش اقدام نمایید. هزینه گزارش اولیه پارافریز درصورتی که ظرف 1 هفته سفارش خود را نهایی کنید، از صورتحساب اصلی شما کسر خواهد شد.
رفع پلاجیاریسم مقالات در سینا ترجمه
گاهی نیاز داریم متون و مقالات خود را مشابه یابی کنیم. دلیل انجام این کار میتواند آگاهی از میزان مشابهت متن با متون جدیدی باشد که بهمرور به بانکهای اطلاعاتی اضافه میشوند. سینا ترجمه با دسترسی به پایگاههای معتبر و همچنین بهترین نرمافزارهای تشخیص سرقت علمی مانند نرمافزار iThenticate میتواند میزان سرقت علمی متون و مقالات شمارا تشخیص دهد و به کمک متخصصین خود اقدام به رفع آنها نماید. خدمات مشابه یابی و رفع پلاگریسم در این موسسه با بهترین کیفیت و بهصورت تخصصی انجام میگیرد.
جهت ثبت سفارش و برآورد هزینه پارافریز می توانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید و یا با کارشناسان ما از طریق تماس، ایمیل و شبکه های مجازی ( واتساپ،تلگرام و اینستگرام) در ارتباط باشید.
هزینه تشخیص سرقت ادبی متون بر اساس تعداد کلمات متن و زمینه مشخص میشود. شما به سادگی میتوانید با بارگذاری فایل خود از هزینه خدمات آگاه شوید.
به دلیل این که مجلات معیارهای متفاوتی دارند، بهطور دقیق عدد ثابتی را نمیتوان اعلام کرد اما معمولا درصد زیر 20 برای بیشتر مجلات قابل قبول است.
وارد صفحه ثبت سفارش پارافریز سینا ترجمه شوید و فایل خود را آپلود کنید. سپس در مدت زمان کوتاهی فاکتور شما صادر میشود و میتوانید هزینه سفارش خود را پرداخت نمایید و در مدت زمان مشخص شده گزارش را تحویل بگیرید.
سینا ترجمه در ابتدا متون شما را با نرم افزار iThenticate بررسی و سپس بازنویسی می کند. در پایان نیز گزارش نهایی و اولیه با ارائه فایل ترک چنج (Track Changes) برای مشتری ارسال میگردد. در این پروسه چندین بار عملیات بازنویسی توسط ویراستار متخصص انجام میشود تا مشابهت به پایینترین حد امکان برسد.
گزارش مشابهت در کمتر از 20 دقیقه در پنل کاربری قابل دانلود است.
با توجه به انتخاب سطح کیفیت حداکثر شباهت متن اصلی و متن پارافریز شده از 60% تا 15% متغیر است.