یکی از بهترین راه های ثبت یافته های جدید و نشر آن در جامعه علمی، سابمیت مقاله و دریافت پذیرش، از مجلات معتبر است. در این مطلب میخواهیم در مورد چاپ مقاله در مجلات مورد تایید وزارت بهداشت صحبت کنیم.
دانشجویان و اساتید دانشگاه ها، برای اینکه بتوانند نمره کامل پایان نامه خود را دریافت کنند، رزومه خود را تقویت کنند، فارغ التحصیل شوند یا تغییر وضعیت یابند، باید مقاله یا مقالاتی را در مجلات معتبر داخلی و خارجی به چاپ برسانند. در همین راستا مقاله نویسی باید به هنر اول دانش پژوهان در کشور بدل شود. هر زمان که از رزومه پژوهشی افراد صحبت میکنیم، ملاک جامعه علمی همان تعداد مقالات چاپ شده در مجلات معتبر است. پروسه چاپ شدن یک مقاله از زمان نگارش مقاله آغاز شده و بعد از چاپ شدن به اتمام میرسد. در ادامه، پروسه سابمیت و پذیرش مقاله در مجلات داخلی و خارجی مورد تایید وزارت بهداشت را مورد بررسی قرار میدهیم.
نگارش مقاله: برای شروع نگارش، اولین قدم انتخاب موضوع بروز و جدید است. باید موضوع مقاله قبلا کمتر کار شده باشد. متن اصلی مقاله باید روان و ساده باشد، همچنین کلیه مواد و دستگاههای استفاده شده، پروتکل انجام آزمایش (در مقالات تجربی) و روابط ریاضی، فرضیهها، اثبات قضیههای ذکر شده، نرم افزارهای استفاده شده و مقادیر عددی پارامترها (در مقالات تئوری) به طور کامل نوشته شوند و در بخش منابع، به مقالات و کتب بروز و سه سال اخیر ارجاع داده شود.
ترجمه مقاله: ترجمه مقاله بسیار مهم است. اگر بخواهید مقاله خود را به مجلات بین المللی ارسال کنید، هر چقدر هم که مقاله شما قوی باشد، اگر ترجمه ضعیف باشد و داوران مفهوم اصلی مقاله را متوجه نشوند، مقاله قطعا به مشکل میخورد. بهتر است پس از ترجمه، متن مقاله توسط ویراستار متخصص ویرایش گردد.
انتخاب مجله: در انتخاب مجله بسیار حساس باشید. طبق آمار ارائه شده، عمده ترین دلایل ریجکت یک مقاله، در انتخاب اشتباه مجلات است. باید قبل از هر اقدامی اسکوپ مقاله و مجله بررسی شود تا مقاله با اهداف مجله انتخابی همخوانی داشته باشد.
فرمت بندی: پس از اینکه مجله مورد نظر انتخاب شد، مقاله را باید به فرمت مجله در آوریم. فرمت مجلات را میتوان از بخش راهنمای نویسندگان دانلود کرد.
سابمیت: ارسال مقاله به مجلات علمی را سابمیت مقاله میگویند. در برخی مجلات باید مقاله را توسط ایمیل به مجله ارسال کرد و در برخی دیگر از طریق سیستم سابمیت خود مجله، مقاله در سایت آن بارگذاری میشود.
داوری: پس از سابمیت، مقاله در اختیار ادیتور مجله قرار میگرد. ادیتور در ابتدا بصورت کلی مقاله را بررسی میکند تا ببیند مقاله استانداردهای اولیه را برای ارسال به داوران دارد یا نه. در این مرحله اسکوپ مقاله مورد بررسی قرار میگرد، همچنین بخش چکیده، نمودارها، شکل ها و منابع بررسی میشوند. در صورت داشتن ایراد در این بخش ها مقاله بدون داوری ریجکت خواهد شد.
نتیجه داوری: اگر مقاله دارای استاندارد لازم باشد، ادیتور مقاله را به چند داور ارسال میکند تا بصورت دقیقتر مقاله را داوری کنند. در این بخش یا مقاله پذیرش میشود، یا اصلاحیه میخورد، یا ریجکت میشود. (مقالاتی که اصلاحیه میخورند، در صورت رعایت موارد مورد نظر مجله، میتوانند پذیرش گیرند)
پذیرش اولیه: مقاله ای که پذیرش میشود، نامه ای بعنوان نامه پذیرش به نویسنده ارسال میوشد که در آن نام نویسندگان، عنوان مقاله، مشخصات مجله، زمان حدودی چاپ بهمراه امضای سردبیر یا مدیر مسئول در آن آورده شده است.
چاپ مقاله: پس از اینکه مقاله پذیرش شد، معمولا در یکی از ایشو های مجله، (احتمالا شماره بعدی) مقاله آنلاین خواهد شد. در این حالت مقاله به اصطلاح چاپ شده است.
مجلات مورد تایید وزارت بهداشت، به مجلاتی گفته میشود که هنوز وارد لیست سیاه این نهاد نشده اند. مجلات بلک شده توسط وزارت بهداشت را میتوانید از فایل زیر دانلود نمایید.
بیشتر بدانید:
موسسه سینا فعالیت خود را با اجماع دانشجویان و محققان نخبه کشور ، از سال 91 آغاز کرده و در زمینه های پذیرش و چاپ مقاله ، چاپ کتاب ، ترجمه تخصصی ، تبدیل پایان نامه به کتاب و ... به ارائه خدمات میپردازد. همچنین این موسسه ، توانسته است به کمک محققان بنام کشور ، با رایزنی و تعامل مناسب با ژورنال ها و مجلات معتبر بین المللی در بخش چاپ مقاله، درصد پذیرش مقالات را تا حد زیادی تضمین کند و این نوید را به دانشجویان و اساتید گرانقدر بدهد که میتوانند در بخش چاپ مقاله، با خیال راحت مقالاتشان را با تضمین بالا به چاپ برسانند.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.