دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی برای ارائه پایاننامه میتوانند نحوه نگارش اصولی را از این بخش مطالعه کنند.
برای نگارش اصولی یک پایاننامه در دوره کارشناسی ارشد یا دکتری دانشگاه آزاد اسلامی باید اصول و قواعدی که توسط این دانشگاه مشخص شده است را رعایت کنید و یک پایاننامه اصولی با رعایت جزئیات بنویسید تا پذیرفته شود.اولین بخش هر پایاننامه جلد میباشد که باید بعد از طراحی صحافی شود اما نحوه طراحی چگونه باید باشد و چه مشخصاتی در صفحه پایاننامه باید وجود داشته باشد:
روی جلد پایاننامه باید مشخصات ابتدا آرم و عنوان دانشگاهی که پایاننامه در آن نگارش شده است نوشته شود بعد از آرم و نام دانشگاه میبایست نام دانشکده و گروه تحصیلی و نام رشته و نام دوره نوشته شود و سپس عنوان پایاننامه نام نویسنده و بعد نام استاد راهنما و مشاور راهنما نوشته شود و سپس باید سال نگارش پایاننامه نوشته شود تمامی نوشته ها باید به صورت فارسی باشند و در پایان جلد پایانی را دقیقا در همین ساختار و فرمت ولی به زبان انگلیسی باید نوشته شود.به تصویر زیر توجه کنید نمونه آماده از یک جلد پایاننامه است.در بخش عطف پایاننامه هم باید نام اثر و مام نویسنده و سال انتشار نوشته شود.
تعهد نامه اصالت رساله یا پایان نامه
اینجانب ............................... دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته/دکترای تخصصی در رشته ........................... که در تاریخ ........................ از پایان نامه/ رساله خود تحتعنوان"..............................................................................................................................................................................................................." با کسب نمره ............ و درجه ................... دفاع نموده ام بدینوسیله متعهد می شوم:
نام و نام خانوادگی:
بعد از صفحه تعهد نامه باید یک صفحه را به منشور اخلاقی دانشگاه مربوطه اختصاص دهیم منشور اخلاقی دانشگاهی که در آن تحصیل میکنید از طرف آموزش دانشگاه در اختیار شما قرار خواهد گرفت و در صورتی که دسترسی نداشته باشید میتوانید از طریق وب سایت رسمی دانشگاهتان فرم را دریافت و مطالعه نمایید.
فصل اول : کليات
فصول پايان نامه
فصل پنجم : بحث و نتيجه گيري
توجه : تعداد فصول پايان نامه متناسب با گستردگي موضوع مي تواند متغير باشد.اما لازم به ذکر است که آخرين فصل پايان نامه بايد به نتيجه گيري و پيشنهادات اختصاص داده شود.
از آنجا که ماخذ پاياني ، طبق مصوبات سازمان مرکزي ، بر اساس نام نويسنده و به ترتيب حروف الفبا ، تنظيم مي گردد لازم است پانوشت ها نيز بر اساس نام مشهور تاليف ارائه شود ، سپس به جلد وصفحه کتاب اشاره گردد.
مانند : طباطبائي : 1/78
اگر در قسمتي به نام نويسنده ، اشاره شده باشد در پانوشت ها ذکر نام ضرورتي ندارد ، بنابراين ارجاع قبلي به اين شکل خواهد شد :1/78 اين در حالي است که تنها از يک کتاب نويسنده استفاده شده باشد.اما اگر از بيش از يک کتاب از آثار نويسنده بهره برده باشيم بدين حالت ، ذکر نام کتاب ضرورت تام ميابد :
1- طباطبائي الميزان ، 1/78
2-طباطبائي شناخت قرآن ، ص 33
در صورتيکه ارجاع به مقاله هاي مجلات و ژورنالهاي علمي باشد ، ذکر نام نويسنده مقاله در پا ورقي ، ضروري است.در اينجا جلد وصفحه مجله نيز ذکر مي گردد ، در ماخذ پاياني علاوه بر نام نويسنده ، مقاله و عنوان مقاله ، نام مجله و شماره وسال چاپ آن بايد ارائه شود و نمونه براي پانوشت در داخل متن : آرين ،26 و 25 ،1884 – 1873
نمونه براي ماخذ پاياني:آرين محمدعلي،"کانه ها و کانيهاي باطله..."،مجله علمي علوم پايه ، سال هفتم ، پاييز و زمستان 1376
چنانچه از سايت و يا CD استفاده شده باشد در فهرست منابع ، به سايت مورد نظر ، ويا نام CD اشاره مي گردد. براي ارجاع به آيات شريفه قرآن بدين شکل عمل شود : بقره 13 . در ارجاع به لغتنامه ها جلد و صفحه ضرورتي ندارد.