شاید از نظر خیلی ها نوشتن یک مقاله ISI مانند نوشتن یک پایان نامه کار سختی به نظر نیاید، هرچند با دانستن قوانین و قواعد مقاله نویسی، نوشتن مقاله ISI کار چندان سختی هم نیست.
اگر چگونگی نوشتن مقاله ISI و اینکه هر قسمت آن چطور و چه اندازه نوشته شود را بدانیم، خیلی راحت می توانیم از پایان نامه خود مقاله ISI استخراج کنیم و یا حتی از یک کار پژوهشی دیگر مقاله ISI بنویسیم.در این مقاله سعی داریم در رابطه با اینکه هر بخش از مقاله باید چه اندازه نوشته شود و در کل تعداد صفحات مقالات آی اس آی چقدر باید باشد، صحبت کنیم.
انتخاب عنوان مناسب با موضوعات مهم روز خیلی اهمیت دارد، چون در نگاه اول، عنوان مقاله باعث جذب خواننده مقاله شما خواهد شد. عنوان نباید بیشتر از 15 کلمه باشد.
چكيده مقاله ISI بايد اطلاعات اساسي پژوهش را به اختصار ارائه دهد. چکيده مقاله باید در يک پاراگراف و حداکثر 250 کلمه نوشته شود و در متن آن بیان مسئله و اهداف پژوهش، روش تحقیق، يافته و نتيجهگيری ذکر گردد.
بيان مساله با مقدمه آغاز می گردد و نبايد دور از مساله انتخاب شود، سپس مطلب اصلي که در واقع مساله مورد تحقيق است، مورد توجه قرار گيرد. این بخش در حدود 2-3 خط نوشته می شود.
یک پژوهشگر با تکیه بر روش تحقیقاتی است که میتواند حرف یا ایده خود را ثابت کند. در نوشتن بخش روش تحقیق مقاله ISI باید همه موارد و روش ها روشن و واضح مطرح شود. این بخش نیز در حد 3-2 خط نوشته شود.
در این بخش از مقاله، نتایج فرضیات تایید شده یا رد شده نوشته می شود. این بخش در حد 3 تا 4 جمله نوشته می شود.
کليد واژگان هم بين 3-5 کلمه بوده و با کاما از هم جدا شوند. در این بخش، باید کلماتی را از عنوان مقاله انتخاب نمایید که خواننده مقاله برای جستجوی مقالاتی با موضوع شما، آنها را انتخاب می نماید.
مطالب ذکر شده در بخش مقدمه مقاله ISI باید به گونه ای باشد که مخاطب را ترغیب به خواندن ادامه مطالب مقاله کند. قسمت مقدمه نباید بیشتر از 2 صفحه باشد. بهترین مقدمه از لحاظ اندازه معمولا 1 الی 1.5 صفحه می باشد.
روش تحقیق بخش بسیار مهم مقاله ISI است. اگر مطالب مقاله ISI شما در سطح بالا باشد ولی روش تحقیق درستی انتخاب نکنید زحمتتان به هدر می رود. حجم این بخش از مقاله، بستگی به میزان کار شما و نوع مطالعه دارد. در بررسی های آزمایشگاهی حجم کار عملی بالاست، در نتیجه می توان بین یک ستون تا 2 صفحه در نظر گرفت.
این بخش هم بستگی به نوع مطالعه شما دارد و در واقع مهم ترین بخش مقاله می باشد. داوران به این بخش مقاله اهمیت زیادی می دهند. خوانندگان مقالات نیز هم به دنبال خواندن نتایج مقالات هستند. این بخش از مقاله هم می تواند بین 1-2 صفحه باشد.
در قسمت بحث و نتیجه گیری به تفسير نتايج و ارتباط ميان يافته ها با تحقيقات و تئوری های پيشين پرداخته می شود. ساختار اين بخش بر عكس مقدمه می باشد یعنی از جزئيات نتايج به سمت كليات می رویم، این بخش نیز بستگی به نوع مطالعه شما دارد.
در این بخش برای کسانی که در آینده قصد دارند موضوع مشابه شما را انجام دهند یا می خواهند کار پژوهش شما را ادامه دهند، پیشنهاداتی ارائه می دهید. مثلا در آینده چه کارهایی را می توان انجام داد.
در نهایت، در انتهای مقاله از اساتید و دوستان و آشنایان در چند جمله کوتاه تشکر و قدر دانی میکنید. هر چند این قسمت اختیاری می باشد و می توانید ننویسید.
در پایان منابع و رفرنس هایی که از آنها برای نوشتن مقاله استفاده شده است، ذکر می گردد، منابع باید دقیق باشد و به مقالات منتشر شده توجه نمایید. نوشتن هر منبعی قاعده خاص خود را دارد.
در پایان باید گفت محتوای مقاله خود را باید طوری تنظیم کنید که تعداد صفحات مقاله از 15 صفحه که شامل تمامی بخش ها از جمله صفحه اول، چکيده، متن اصلی، فهرست منابع و جداول تجاوز نکند.