سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

تفاوت ارائه مقاله در ژورنال های علمی و کنفرانس ها

انتشار 23 خرداد 1397
مطالعه 7 دقیقه

در این محتوا به بررسی تفاوت های میان مقالات ژورنالی و کنفرانسی و امتیازات مربوط به هر کدام خواهیم پرداخت.

تفاوت ارائه مقاله در ژورنال های علمی و کنفرانس ها

تفاوت ارائه مقاله در ژورنال های علمی و کنفرانس ها

همه ساله کنفرانس ها و همایش های زیادی در تمامی حوزه های دانشگاهی به صورت ملی و بین المللی در ایران و کشورهای دیگر برگذار می شود. و دانشجویان، محققین و اساتید بسیاری مقالات علمی پژوهشی و علمی ترویجی خود را به این کنگره ها ارسال می کنند، که پس از طی پروسه داوری به دو صورت سخنرانی و یا پوستر مورد پذیرش قرار می گیرد. اما این سوال پیش می آید که اعتبار مقالات چاپ شده در ژورنال ها بالاتر است، یا مقالات چاپ شده در کنفرانس‌ها ؟ در پاسخ باید گفت که هر چند به طور کلی و بخصوص در کشور ما اعتبار ژورنال ها بالاتر از کنفرانس در نظر گرفته می شود. اما این موضوع باید در نظر گرفته شود که مجلات و کنفرانس های معتبری هم در دنیا وجود دارند که از بیش از هشتاد درصد ژورنال ها معتبرتر می باشند و بخصوص برای دانشگاه های معتبر دنیا چاپ مقاله در بعضی کنفرانس‌ها از چاپ مقاله در خیلی از ژورنال‌ها مهم‌تر و معتبرتر می باشد. بنابراین بهترین روش، مقایسه یک ژورنال خاص با یک کنفرانس خاص می باشد، نه ارائه یک ایده کلی.

 کنفرانس و مقالات کنفرانسی

کنفرانس علمی نوعی گردهمایی علمی و پژوهشی است، که در آن محققان متخصص در حیطه ای خاص یا زمینه های مختلف شرکت می کنند. این پژوهشگران به تبادل و تعامل اطلاعات از طریق ارائه مقاله و یا ایراد سخنرانی می پردازند. مقالات ارائه شده به کنفرانس توسط گروهی از داوران مورد بررسی قرار می گیرند. مقالات کنفرانس یا به صورت چاپی و یا به صورت الکترونیکی منتشر می شوند.
ارسال مقاله به کنفرانس نیازمند پرداخت هزینه می باشد، که البته ثبت نام کننده می تواند هزینه ی ثبت نام را واریز نماید، اما فقط به عنوان شرکت کننده در کنفرانس  حضور داشته باشد و مقاله خود را ارائه ندهد. مقالات کنفرانسی، چنانچه بار علمی بالایی داشته باشند امکان چاپ در مجلات را نیز دارند. مقالات یا از طریق ایمیل و یا از طریق سابمیت انلاین به کنفرانس ارسال می گردند.

به طور کلی مقالات به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند:

  1. مقالات ژورنالی
  2. مقالات کنفرانسی

مقاله کنفرانسی چیست؟ 

مقالات پذیرفته یا ارائه شده در یک کنفرانس تحت عنوان مقاله کنفرانس یا Proceeding نامید می شود. در یک کنفرانس، افرادی که در زمینه خاصی به تحقیق و پژوهش مشغول هستند، به تبادل اطلاعات می پردازند. بیشتر اوقات، ایده ای که در آغاز به ذهن می رسد به صورت یک مقاله کنفرانسی چاپ شده و به جامعه علمی عرضه می شود. در این مرحله هنوز جزئیات، مورد بررسی دقیق قرار نگرفته و مقایسه کافی با دیگر پژوهش های مشابه انجام نشده است. مزیت عمده مقالات کنفرانسی این است که مقاله به صورت شفاهی و سخنرانی ارائه شده و به این ترتیب با دیگر صاحب نظران بحث و تبادل نظر می شود. 

تقریبا در همه کنفرانس‌ها مقاله های پذیرفته شده در صورت داشتن بار علمی بالا در بعضی ژورنال‌ها و یا در کتابخانه های دیجیتالی چاپ می شود، که در حالت دوم معمولا کنفرانس‌ها یک هزینه ای برای چاپ دریافت می کنند که با یک فاصله حداکثری ۲ ماه به چاپ می رسد.

مجموعه مقالات پذیرفته شده در کنفرانس به دو صورت منتشر می شود:

  1.  توسط کنفرانس
  2. توسط یک ناشر علمی (پوستر)

در کشور ایران، کلیه مقالات و همایش ها توسط ناشر رسمی  سیویلیکا که به مرجع پایگاه تخصصی معروف است، منتشر می گردد. تمامی مقالات منتشر شده توسط سیویلیکا، مقاله ای تایید شده توسط دبیرخانه های کنفرانس های مختلف است.

امروزه اکثر دانشگاه های کشور به پایگاه سیویلیکا دسترسی دارند و امکان دسترسی به مقالات کنفرانس را برای دانشجویان به صورت رایگان فراهم می سازدو البته لازم به ذکر است که دسترسی به کل مقاله از طریق اشتراک امکان پذیر است. به عبارتی در صورتی که دانشگاه در این پایگاه اشتراک داشته باشد، تمامی دانشجویان می توانند به صورت رایگان مقاله دانلود کنند، اما در غیر این صورت بایستی با خرید عضویت یا خرید تک مقاله، مقاله کامل را در اختیار داشته باشند.

انواع کنفرانس ها وهمایش ها

  1. کنفرانس بین المللی
  2. کنفرانس ملی یا کشوری
  3.  کنفرانس منطقه ای
  4. کنفرانس استانی
  5. کنفرانس داخلی

مقاله ژورنالی چیست؟

در تعریف ژورنال باید گفت که ژورنال یک مجله ای هست که معمولا به صورت دوره ای چاپ میشود و این دوره می تواند هفتگی‌، ماهانه‌، یا سالانه باشد. در این مجلات یک سری مقالات که دارای بار علمی خوبی هستند چاپ می شوند.

باید گفت که چاپ کردن یک مقاله در ژورنال معتبر زحمت بیشتری می خواهد و خود ژورنال هم در زمینه چاپ مقاله سخت گیری می کند و ممکن است چند بار به شما اشکالات مقاله را اعلام و از شما بخواهند که مقاله را ویرایش کنید، و یا در صورت خوب نبودن محتوای مقاله آن را ریجکت کند.

یکی از متداول ترین سوالاتی که دانشجویان می پرسند این است که:" اعتبار مقالات ژورنالی بیشتر است یا مقالات کنفرانسی؟"

در پاسخ باید گفت هرچند اعتبار مقالات ژورنالی بهتر از مقالات کنفرانسی است، اما این موضوع را نمی توان تام و تمام در نظر گرفت.  در واقع در بسیاری از دانشگاه های معتبر جهان، کنفرانس های زیادی وجود دارند که اعتبار مقاله هایشان از اعتبار 80% ژورنال های ISI بیشتر و بهتر به نظر می رسد. لذا نمی توان به طور مطلق گفت مقالات ژورنال ها از مقالات کنفرانس ها بهترند. لذا، این موضوع را باید هر کدام به گونه ای متمایز از هم بررسی کرد. یعنی ابتدا هرکدام به تنهایی مورد تحلیل و بررسی قرار داد.

مقاله های کنفرانسی مقاله نوعی تحقیق گسترده است که ممکن است توسط یک نفر یا از گردهمایی چند نفر استخراج شود. این تحقیق در موضوع خودش حرف جدید و تازه ای دارد. در صورتی که این مقاله ارسال و سپس پذیرفته شود، از نویسنده یا نویسندگان دعوت بعمل می آید که سخنانشان را در کنفرانسی مطرح کنند. قاطبه کنفرانس ها، مقاله ها را به مجلات معتبر ارجاع می دهند و سپس چاپ می شوند. برخی از مقالات رشته های مانند "برق" و "کامپیوتر"، در کتاب خانه های دیجیتالی مانند IEEE چاپ می شوند.

مقاله های ژورنالی ژورنال (journal ) ترجمه لاتین مجله در زبان فارسی است. ژورنال های علمی می توانند به صورت دوره ای چاپ شوند. یعنی می توانند به صورت هفتگی، ماهانه یا سالانه به رشته تحریر در آیند. در اینگونه ژورنال ها طبیعتا مقالاتی چاپ می شوند که با توجه به موضوع مجله سخن جدیدی را بیان می کنند. معمولا سخت گیری زیادی در ژورنال ها می شود. ممکن است یک مقاله چندین با برگشت بخورد تا مجددا ویرایش شود. از طرفی برخی مجلات برای چاپ مقاله هزینه ای از نویسنده، دریافت می کنند.

به طور کلی یک ایده برای کامل شدن و به بلوغ رسیدن احتیاج به فکر زیاد دارد و شما باید از زوایای مختلف به آن نگاه کنید که این اتفاق در یک بازه زمانی کوتاه مدت رخ نداده و به کار زیادی احتیاج دارد. مقاله ژونالی اصولا مقاله ای هست که  بعد از اینکه یک ایده به ذهن  میرسد روی آن موضوع تا جای ممکن کار انجام می شود و  به همه زوایای آن توجه می شود تا از هیچ قسمت یا حتی جمله آن  ایراد اساسی گرفته نشود. البته رسیدن به یک چنین مقاله ای وقت و کار زیادی میبرد و در طول این مسیر  میتوان یک یا حتی چند مقاله کنفرانس هم ارائه کرد  و در نهایت ماحصل آنها را به عنوان یک مقاله ژورنال ارائه نمود. ارائه تعداد زیادی مقاله کنفرانس بدون ارائه مقاله ژورنال از آنها کار بسیار اشتباه و ناکاملی هست.

طبیعی است که در حالت کلی امتیاز مقاله ژورنال از مقاله کنفرانس بالاتر است و علت آن هم برمیگردد به داوری طولانی مدت مقاله های ژورنال. البته بعضی کنفرانس های شناخته شده هم وجود دارند که از بسیاری از ژورنالها (نه ژورنالای معتبر) امتیاز بالاتری دارند.

البته همیشه استثناهایی هم وجود دارد. در بعضی زمینه های تحقیق به دلیل اینکه سالها کار شده، ارائه یک ایده که در نوع خودش جهشی را ایجاد کند کار مشکلی هست و در حالت کلی این زمینه ها با تجمعی از ایده های نه چندان مفصل که توسط پژوهشگرهای مختلف ارائه میشود رشد میکنند. در این حالت ممکن است مقاله های ژورنالی را پیدا کنید که واقعا معتبر هستند ولی ایده ارائه شده در آنها آنچنان مفصل نیست. پس تعجب نکنید و فکر نکنید که یک ایده حتما باید شاخ داشته باشد تا در ژورنال چاپ شود.

ارسال همزمان مقاله برای ژورنال و کنفرانس:

یکی از بهترین راه ها برای اینکه ببینید مقاله شما ارزش چاپ شدن در ژورنال را دارد،  یا در حد کنفرانس است، مقایسه کار خود با کارهای مشابه هست. البته اینکه مثلا یک موضوع را مورد تحقیق قرار داده است، شما هم همان موضوع را کار کنید حتما در یک ژورنال چاپ خواهد شد، پارامترهای زیادی تاثیر گذار هستند. البته شما می توانید مقاله را هم برای کنفرانس بفرستید و هم ژورنال اما اگر مقاله واقعا در حد کنفرانس باشد این فقط تلف کردن وقت است. کار درست آن است که اول مقاله را در یک کنفرانس چاپ کنید تا  از نظر داورها و شرکت کنندگان در کنفرانس مطلع شوید، و بعد با در نظر گرفتن تمام این نظرات نسخه ژورنال آن را آماده کنید. به هر حال فاکتور زمان راهم در نظر بگیرید که یک چنین کار اصولی زمان زیادی می برد. پس اگر خیلی زمان برایتان مهم نیست این کار را انجام دهید.

تفاوت مقالات ژورنالی و کنفرانسی

از تفاوت‌های مهم مقالات ژورنال و کنفرانسی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. مقالات ژورنال نسبت به مقالات کنفرانسی دارای اعتبار و ارزش علمی بالاتری هستند. زیرا اولاً داوری دقیقتری (Peer review) دارند، ثانیا صحت و اعتبار نتایج در مقالات ژورنال نسبت به مقالات کنفرانسی بیشتر است.
    البته لازم به ذکر است که اعتبار مقالات چاپ شده در کنفرانس های بسیار معتبر همچون NIPS) Neural Information Processing System) بسیار بالاست.
  2. برای ارسال مقاله به مجله محدودیت زمانی وجود ندارد و هر زمان که مقاله آماده باشد می توان آن را به مجله ارسال کرد. اما زمان خاصی برای ارسال مقاله به کنفرانس مقرر می شود و اگر مقاله در آن زمان ارسال نشود داوری نشده و رد می شود.
  3. مدت زمان داوری در مقالات ژورنال نسبت به مقالات کنفرانسی بسیار طولانی تر است. حتی گاهی اوقات بیش از یک سال طول می کشد و معمولاً مقاله چندین بار مورد تجدید داوران و اصلاح نویسندگان قرار می گیرد.
  4. در مقالات ژورنال محدودیت تعداد صفحات وجود ندارد (البته به جز چند مورد مثل IEEE که 12 صفحه می باشد و برای تعداد صفحات بیشتر هزینه اضافی گرفته می شود). اما مقالات کنفرانسی در عین مختصر بودن محدودیت بیشتری دارند.
  5. مقالات ژورنال به طور مفصل تر و دقیق تر به جزئیات و یافته های آن می پردازد در حالی که مقالات کنفرانسی بیشتر به مطرح کردن و توضیح دادن ایده با انجام آزمایشات و شبیه سازی های ساده می پردازد.
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام