سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

مراحل چاپ مقاله آی اس آی

انتشار 5 اسفند 1398
مطالعه 6 دقیقه

چاپ مقاله نیازمند داشتن اطلاعات در مورد مقاله نویسی، فرمت مقالات، شناخت مجلات علمی و .. می باشد که موسسه سینا در هر کدام از این مراحل، با ارئه خدمات برتر در این حوزه میتواند زمینه چاپ مقالات علمی شما را در مجلات معتبر فراهم آورد. در ادامه میخواهیم با روند ارسال و چاپ مقاله در مجلات ISI آشنا شویم.

مراحل چاپ مقاله آی اس آی

چاپ مقاله آخرین بخش از یک کار پژوهشی - تحقیقاتی و در اصل، مرحله به بار نشستن ثمره زحمات محققان و پژوهشگران است. به همین دلیل، هر محققی نباید برای نشر و اشاعه نتایج پژوهشهای خود از این مهم غافل شود. چاپ مقاله نیازمند داشتن اطلاعات در مورد مقاله نویسی، فرمت مقالات، شناخت مجلات علمی و .. می باشد که موسسه سینا در هر کدام از این مراحل، با ارئه خدمات برتر در این حوزه میتواند زمینه چاپ مقالات علمی شما را در مجلات معتبر فراهم آورد. در ادامه میخواهیم با روند ارسال و چاپ مقاله در مجلات ISI  آشنا شویم.

انتخاب مجله

در وهله اول بایستی شرایط تعیین شده از سوی مجلات معتبر را مورد بررسی قرار داده و مناسبترین مجله را انتخاب کنید. دو گروه از مجلات ISI میتوانند گزینه های پیش روی شما باشند: مجلات ایمپکت دار و مجلات بدون ایمپکت. تفاوت این مجلات، در ضریب تأثیر Impact Factor  آنهاست. ایمپکت فکتور نشان می‌دهد که به یک مقاله چاپ شده، چند بار استناد شده است. همچنین برآورد میزان نسبت عددی استنادها به تعداد مقالات چاپ‌شده در یک سال در یک ژورنال خاص را نیز انجام میدهد. در مقایسه چندین ژورنال در یک حوزه تخصصی، یکی از مهمترین ملاک های تعیین اعتبار مجله، ایمپکت فکتور می باشد. در مجلات با ایمپکت بالا، پروسه ی داوری طولانی تر و داوری بوده و بالطبع احتمال ریجکت شدن مقاله در این مجلات بیشتر از سایر مجلات خواهد بود.به همین دلیل این مورد را نیز بایستی مدنظر قرار دهید.

دسته بندی دیگر برای مجلات، بر اساس دریافت هزینه توسط آنها انجام میگیرد. از این لحاظ چهار نوع مجله داریم:

1- مجلات اوپن اکسس که دریافت هزینه فقط از نویسنده مقاله صورت میگیرد و خوانندگان مقاله بصورت رایگان به مقالات دسترسی دارند. بودجه این ژورنال ها، بطور معمول از سوی نهادهای دولتی، خصوصی و یا دانشگاه های خصوصی یا دولتی، تامین میشود.

2- مجلات کلوز اکسس، بجای دریافت هزینه از نویسنده مقاله، مقالات را بصورت پولی در اختیار خوانندگان قرار میدهند.  این ژورنالها هیچ وابستگی به نهادهای دولتی و یا خصوصی نداشته و هزینه های خود را از طریق فروش مقالات به متقاضیان دانلود در پایگاه های مختلف، تامین می کنند. مجلات JCR معمولا Close Access و مجلات ISI Listed معمولا Open Access می باشند.

3- مجلاتی که نه از نویسندگان مقاله و نه از خوانندگان آن هزینه ای دریافت نمیکنند و صرفا هدف نشر علم را دنبال میکنند. هزینه های این دسته از مجلات توسط نهادهای خاص دولتی و غیردولتی تامین میشود.

4- مجلاتی که هم از نویسندگان مقاله و هم از خوانندگان آن اقدام به دریافت هزینه میکنند و در واقع کلوز اکسس محسوب میشوند. این مجلات حامی مالی نداشته و هزینه های چاپ و نشر مقاله را از این طریق تامین میکنند. دریافت یا دانلود مقاله در این نشریات، نیازمند کسب اجازه از مولف یا پرداخت هزینه می باشد.

مورد دیگری که در انتخاب مجله حتما باید مد نظر داشته باشید، بررسی اسکوپ مجلات است. مقاله ارسالی شما حتما و لزوما باید در حیطه ی تخصص مجله باشد؛ در غیر اینصورت با ریجکت مواجه خواهید شد. برای انتخاب مجله مرتبط با مقاله ی خود می توانید اسکوپ مجله و یا مقالات چاپ شده ی قبلی را مطالعه کنید.

مطالعه ضوابط مجله ISI مورد نظر برای ارسال مقاله

پس از تصمیم قطعی در مورد انتخاب مجله، در اولین ورود به سایت مجله، حتما قسمت راهنمای نویسندگان را مطالعه کرده و از چارچوبهای تعیین شده برای مجله  مطلع شوید. هرچه مقاله شما هماهنگی بیشتری با ضوابط و چارچوبهای مجله داشته باشد، مسئولین، داوران و سردبیران مجله با دید مثبت تری آن را مورد بررسی قرار خواهند داد. انتخاب آگاهانه و صحیح مجله تاثیر بسزایی در پذیرش یا رد مقاله و میزان ارجاع به آن دارد.

ارسال مقاله به مجله

ارسال مقاله به دو روش انجام میگیرد: پستی و الکترونیکی که در حال حاضر بیشتر مجلاتISI، بدلیل امنیت و سرعت بالا، دریافت مقالات را به صورت الکترونیکی به انجام می دهند. در ارسال پستی باید علاوه بر نامه همراه، سه تا پنج نسخه از مقاله پرینت گرفته و همراه با دیسکت یا CD حاوی متن مقاله، شکل ها و جدول ها به آدرس پستی مجله ISI ارسال کنید.

فایل مقاله را در فرمت Word یا PDF تهیه و از جدیدترین ویرایش آنها استفاده کنید. قبل از ارسال حتما فایل تهیه شده را مطالعه کرده و اشتباهات احتمالی را تصحیح کنید. بعد از ارسال مقاله باید منتظر دریافت نامه اعلام وصول از طرف سردبیر  مجله باشید. این نامه به پست الکترونیک یا آدرس پستی شما ارسال می شود.

پروسه بررسی و داوری مقاله

از آنجایی که بررسی و داوری مقالات به جهت دقت بالای لازم در این امر و دخیل بودن چند داور یا کارشناس در این روند، کار زمان بری هست، باید صبور باشید. البته اگر موضوعات ناب و بکری که توجه داوران را به خود جلب کند برای نگارش مقاله انتخاب کرده باشید، احتمالا این بازه زمانی برای شما کوتاه شود که خب، جزو اتفاقهای نادر است. در طی نقد و بررسی مقاله، فرمی در اختیار داوران قرار میگیرد تا بوسیله آن، بکر بودن، کیفیت و نقاط ضعف و قوت مقاله مشخص کنند.

مقاله پس از داوری

پس از طی پروسه داوری، ایمیلی به ارسال کننده مقاله ارسال میشود که شرایط پذیرش یا عدم پذیرش مقاله را به تصمیم سردبیر مجله در یکی از حالتهای زیر مشخص میکند:

  1. پذیرش برای چاپ
  2. پذیرش برای چاپ پس از اصلاحات جزئی
  3. پذیرش برای چاپ پس از اصلاحات کلی
  4. بررسی مجدد احتمالی برای چاپ پس از اصلاحات اساسی
  5. بررسی احتمالی برای چاپ در قالب نامه به سردبیر یا گزارش کوتاه
  6. غیر قابل چاپ

اصلاح و بازبینـی مقاله

در صورتی که با حالت پذیرش مشروط مقاله مواجه باشید، سردبیر مجله درخواست اعمال تغییرات جزئی یا کلی براساس نظرات داوران که برای شما فهرست شده، خواهد داشت تا مقاله مجددا در صف بررسی قرار گیرد. برای اعمال این تغییرات یک بازه زمانی مشخص برای شما تعریف خواهد شد که باید حتی المقدور قبل از اتمام این بازه کار اصلاح را به پایان برسانید.

اکسپت و چاپ مقاله

در صورت اکسپت مقاله از سوی مجله، یک مرحله نهایی پیش رو خواهید داشت و آن ویرایش نهایی مقاله است که ضوابط و نحوه انجام آن در مجلات مختلف، متفاوت است. این ویرایش شامل روان سازی جملات، غلط گیری املایی، رفع ابهامات گـرامری،  اصلاح علائم نقطه گذاری، و بررسی بخش هایی مانند چکیده، قسمتهای آماری، شکل ها، جداول و رفرنس ها است که احتمال خطا در آنها زیاد است.پس از این مرحله، نسخه آماده برای چاپ مقاله در اختیارتان قرار می گیرد تا برای آخرین بار آن را بررسی و تأیید کنید.

رد شدن مقاله

اگر با ریجکت سریع مقاله مواجه شدید، به این معنیست که مقاله شما به دلایلی از قبیل مرتبط نبودن موضوع با حیطه تخصصی مجله، بدون داوری و مستقیماً از جانب سردبیر رد شده است و این موضوع در قالب نامه ای محترمانه همراه با انعکاس نظرات داوران به شما اعلام میشود. اما نباید ناامید شوید. دوباره دسته به قلم ببرید و ایرادات وارده از سوی داوران را اصلاح کنید و برای ارسال و چاپ مقاله دوباره تلاش کنید.

موسسه سینا با کادر مجرب خود همیشه در تمام مراحل کار یاور قشر فرهیخته و اساتید و دانشجویان گرانقدر خواهد بود. با ما در ارتباط باشید.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام