ژورنالهای ایمپکت دار ژورنالهای بسیار معتبر و رده بالایی هستند که اغلب اروپایی و آمریکایی بوده و پذیرش مقاله در آنها به سختی صورت می گیرد و حتما باید مقاله در سطح علمی بالایی باشد تا بتواند از داوریهای سختگیرانه مجلات ایمپکت دار گذر نماید.
در ایران حاصل تمامی تحقیقات باید به صورت مقاله چاپ شود. زیرا اصلی ترین ملاک ارزشیابی تحقیقات انجام شده، مقاله ی مستخرج از تحقیق است. حتی ملاک ارزشیابی خود مقاله هم نیست بلکه مجله ای است که آن را چاپ می کند. تحقیقی ارزشمند است که مقاله مستخرج از آن در مجله ای ISI چاپ شود. در ایران بالاترین امتیاز به پژوهشگری تعلق می گیرید که بتواند مقاله خود را در مجله ISI چاپ نماید. طبق بخش نامه وزارت علوم نتیجه فعالیت های پژوهشی که به صورت مقاله های علمی چاپ می شوند بر اساس jcr بودن، ISI Listed بودن، ISC بودن و ... دارای امتیازات جداگانه هستند.
مجلات ISI به دو دسته ایمپکت دار (JCR) و غیر ایمپکت دار (ISI LISTED) تقسیم بندی می شوند. معیار تبیین و تشخیص آنها فایل JCR می باشد. مجله ای که در فایل فوق یافت شود دارای ایمپکت فاکتور می باشد. در غیر این صورت مجله فاقد ایمپکت می باشد.پس فقط مجلات ISI آن هم نه همه آنها بلکه آنهایی که مقالات خوب و حاصل پژوهش های نوین را چاپ می کنند و وارد بخش JCR می شوند می توانند ایمپکت فکتور داشته باشند. به مجلاتی که وارد بخش JCR می شوند WOS نیز می گویند.
ضریب تاثیر ( impact factor یا IF) یک ژورنال علمی ، بیانگر میانگین تعداد استنادها (مرجع خوردن یا citations ) مقالات آن ژورنال درسایر ژورنال ها و مراجع علمی است .ولذا این ضریب در واقع بیانگر اعتبار آن ژورنال در زمینه پژوهشی خود در میان سایر ژورنال ها می باشد. (ژورنالی با IF بالاتر اهمیت بیشتری نسبت به ژورنالی با IF پایین تر دارد).این مجلات هزینه بسیار کمتری در قبال پذیرش و چاپ مقالات دریافت می نمایند ولی در عوض سخت گیریهای زیادتری دارند. بطور معمول زمان داوری و پذیرش مقاله ISI در مجلات ایمپکت دار ۴ تا ۹ هفته می باشد ولی این زمان می تواند کوتاهتر و یا طولانی تر نیز باشد.
بار علمی مقالات از جمله ایمپکت فاکتور تاثیر به سزایی در پذیرش مقاله دارد. شاخص ایمپکت فاکتور برای یک مقاله و یا یک نویسنده تعیین نمی گردد بلکه تمامی ارجاعات به یک نشریه در محاسبات اعمال می شود. از این رو دانشجویان در مقاطع تحصیلی دکترا یا کارشناسیارشد، تلاش دارند تا با بالا بردن کیفیت مقالات خود و بهبود بخشیدن به محتوای آن، مقاله خود را در یک مجله با ایمپکت فاکتور بالا چاپ نمایند. این موضوع اعتبار نویسندهی مقاله را بالا می برد. برای دسترسی به میزان Impact factor یک ژورنال می بایست به سایت همان مجله علمی مراجعه نمود. ایمپکت فاکتور از تقسیم تعداد استنادات به تعداد مقالات چاپ شده در دو سال قبل بر تعداد کل مقالات چاپ شده در بازه زمانی دو سال قبل به دست آورده می شود.
فعالیت مجلات ISI به صورت سالانه تعیین می گردد و گزارش آن در JCR چاپ می گردد. در حال حاضر از بین مجلات نمایه شده در Master Journal List تعداد کمی از مجلات توانسته اند ایمپکت فاکتور بگیرند و وارد لیست JCR شوند، به مجلاتی که وارد JCR می گردند WOS می گویند.
ما تا زمان دریافت اکسپت نهایی و چاپ مقاله، در کنار شما خواهیم بود.
مراحل ثبت سفارش چاپ مقاله در موسسه سینا :
راه های ارتباطی با موسسه سینا
تلفن ثابت: ⌕ تلفن همراه: ۰۹۱۴۹۷۲۴۵۲۲
ایمیل pub.sina@gmail.com