برای چاپ مقاله در نشریات علمی پژوهشی خارجی نیاز به طی مراحلی داریم در این بخش میتوانید مراحل نگارش تا چاپ مقاله را مطالعه فرمایید.
نشریات خارجی نشریاتی هستند که پایگاه استنادی آنها در خارج از کشور میباشد.مقالاتی که در این مجلات چاپ و منتشر میشوند به زبان انگلیسی باید نوشته شوند یا بعد از نگارش باید ترجمه به زبان انگلیسی ترجمه شوند.قابل ذکر است که مجلات خارجی از لحاظ اعتبار به دو دسته تقسیم میشوند مجلات ایمپکت دار و مجلات بدون ایمپکت فاکتور که از لحاظ سطح اعتبار با هم تفاوت دارند.
ایمپکت فکتور (impact factor) و یا همان ضریب اطمینان، میزان اطمینان ما به مقالات می باشد، در حقیقت نسبت مقالاتی که به این مقاله رفرنس دهی شده اند به کل مقالاتی که طی دو سال چاپ شده اند. این عدد فقط برای مقالات ISI محاسبه می گردد و هر دو سال نیز منتشر می شود.این نشریات سطح علمی بسیار بالایی دارند و مقالاتی که به این مجلات ارسال میگردند باید از لحاظ سطح اعتبار بسیار قوی باشند.در پروسه داوری این مقالات 70 درصد به محتوای مقاله اهمیت داده می شود و موسسات تنها 30 درصد حق رایزنی برای اکسپت و چاپ مقاله دارند.شاخص ایمپکت فاکتور شاخصی است که برای همه مجلاتی که در لیست تامسون رویترز ارائه شده اند محاسبه میگردد این شاخص معیار مهم و با اعتبار و ارزش یک مجله در پژوهشی خاص در مقایسه با دیگر مجلات در همان زمینه ی پژوهشی می باشد.
در حال حاضر چندین نشریه خارجی بسیار معتبر میشناسیم که از لحاظ سطح اعتبار بسیار بالاتر از بقیه نشریات میباشند این مجلات هر یک در حوزه خاصی اقدام به پذیرش و چاپ مقاله میکنند.این مجلات عبارتند از:
یکی از معتبر ترین مجلات در سطح بین المللی که اعتبار بسیار بالایی دارد مجلات موسسه تامسون رویترز میباشد.در این موسسه همه ساله لیستی از معتبر ترین مجلات دنیا منتشر میشود که به isi معروف هستند.لیست مجلات این موسسه ممکن است تغییر کند پس همیشه سعی کنید لیست جدید را بررسی نمایید ممکن است یک مجله یک سال در این لیست وجود داشته باشد و سال بعد به دلیل افت علمی از لیست خارج شود.مقالاتی در این مجله چاپ میشوند که از لحاظ علمی بسیار قوی باشند.برای بررسی ایندکس شدن مقاله همچنین دریافت لیست مجلات جدید میتوانید به آدرس وب سایت رسمی موسسه تامسون رویترز مراجعه فرمایید.WWW.ip-science.thomsonreuters.com/mjl/ تامسون رویترز.
از معروف ترین مجلات در حوزه پزشکی و پیراپزشکی مجلات pubmed میباشند.مهمترین ابزار برای جستجوی پایگاه دادههای آزاد (دیتابیس) مدلاین است، که حاوی اطلاعات بیبلیوگرافی پژوهشی برای تمام رشته های علوم پزشکی و زیستشناسی می باشد.برای اطمینان از ایندکس بودن مجلات pubmed میتوانید به آدرس وب سایت رسمی pubmed مراجعه فرمایید.
اسکوپوس یکی از نمایههای استنادی معتبر و شناخته شده می باشد که اطلاعات کتاب شناختی حدود ۲۵ میلیون سند را در خود جمعآوری کرده است. اسکوپوس اطلاعات محصولات حدود ۵ هزار ناشر علمی را از سراسر جهان در خود جای دادهاست. در مجموع اسکوپوس اطلاعات ۱۶ هزار و پانصد مجله علمی پژوهشی را در خود نمایه کردهاست. اسکوپوس(Scopus) یکی از محصولات الزویر(Elsevier) است که استفاده از اطلاعات آن نیاز به اشتراک و پرداخت هزینه می باشد. برای اطمینان از ایندکس بودن یک مجله در موسسه اسکوپوس می توانید به آدرس سایت زیر مراجعه کنید:
اسکوپوس www.scimagojr.com/journalsearch.php
اسکوپوس دات کام: www.scopus.com/
با مجلات معتبر خارجی و زمینه پذیرش هر کدام آشنا شدید اکنون میتواندی با توجه به زمینه مقاله خود مناسب ترین مجله معتبر را برای مقاله خود انتخاب کنید.بعد از انتخاب همان طور که اطلاع دارید باید مقاله را ترجمه به زبان انگلیسی کنید.بعد از اینکه ترجمه کردید باید مقاله را به قالب و ساختاری که منحصر به فرد هر مجله میباشد تبدیل کنید تا چاپ شود دقت داشته باشید که اگر فرمت مقاله با مجله یکسان نباشد از دلایل اصلی رد مقاله خواهد بود.بعد از اتمام تمامی این مراحل باید مقاله را به مجله سابمیت کنید با سردبیر مذاکرات لازم را انجام دهید و از زمان تقریبی مشخص شدن وضعیت مقاله سوال کنید و ممکن است سردبیر سوالات احتمالی از شما در مورد مقاله و موضوع مقاله بپرسد پس سعی کنید آمادگی پاسخ دادن به سوالات را داشته باشید.مراحل ارسال مقاله به مجلات خارجی به این صورت میباشد ولی اگر احساس میکنید که از عهده هر یک مراحل برنخواهید آمد میتوانید اقدامات پذیرش را بر عهده کارشناسان موسسه سینا بگذارید:
موسسه سینا با سابقه چندین ساله در زمینه پذیرش و چاپ مقالات و با همکاری کادر مجرب و خبره در زمینه ویرایش ترجمه مقاله: