رشته مهندسی مکانیک در به کاربردن علوم و تکنولوژی مربوط برای طرح و محاسبه اجزا سیستم هایی که اساس کار آن ها مبتنی بر تبدیل انرژی، انتقال حرارت و جرم می باشد به متخصصان کارآیی لازم را می دهد و آن ها را برای فعالیت در صنایع مختلف همچون مکانیک در رشته حرارت و سیالات آماده خواهد ساخت.
فارغ التحصیلان رشته مهندسی مکانیک قادر به طراحی و محاسبه اجزا و سیستم ها در بخش های عمده ای از صنایع چون صنایع خودروسازی، نیروگاه های حرارتی و آبی، صنایع غذایی، نفت، ذوب فلزات و ... می باشند.
فارغ التحصیلان این دوره می توانند تا مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در داخل یا خارج از کشور به راحتی ادامه تحصیل دهند. داوطلبان این رشته باید در دروس ریاضی و فیزیک تسلط داشته و با یک زبان خارجی آشنا شوند. دروس این رشته شامل مطالبی در زمینه های حرارت و سیالات، است.
با توجه به اینکه اصولا تحصیلات دانشگاهی به خصوص در زمینه های مهندسی نیاز صد در صد به علاقه مندی داوطلب دارد، پس عدم داشتن علاقه و حتی عدم تقویت دروس اساسی و پایه ای در بخش مکانیک مانند ریاضی، فیزیک، شیمی، رسم فنی و هوش نسبتا خوب بوده و عدم روحیه تجزیه و تحلیل در مسائل، باعث دلسردی و از دست دادن انگیزه تحصیل و رکورد شدید در تحصیلات می گردد.
رشته مهندسی مکانیک را می توان جامع ترین رشته ی مهندسی از نظر تنوع موضوعات تحت پوشش دانست. این رشته در برگیرنده تمام فنون تبدیل و استفاده از انرژی، تبدیل آن به کار و انجام حرکت، تولید و ساخت قطعات و ماشین آلات و به کارگیری آن در صنعت، طراحی و کنترل سیستم حرارتی، سیالاتی و مکانیکی و در مجموع تهیه نقشه و شبیه سازی آن به صورت نظری و تدوین روش ساخت آن به صورت عملی در کارگاه ها و کارخانجات صنعتی، با استفاده از توانایی مهندسان مکانیک می باشد.
دانشجویان فعال در رشته مهندسی مکانیک، برای اینکه بتوانند پایان نامه خود را با نمره بالا به تمام کنند، نیازمند چاپ مقاله در یکی از ژورنال های معتبر ISI ، SCOPUS و یا حتی علمی-پژوهشی داخلی و خارجی می باشند. مقاله خوب لازمه، پژوهش و مطالعات اجمالی در رشته تخصصی و نگارش آن ها در قالب یک مقاله پژوهشی می باشد و برای موفقیت در آن، مقاله نوشته شده علاوه بر محتوای قوی، باید عاری از هر گونه ایرادات فنی و نگارشی باشد.
بعد از نگارش مقاله، انتخاب ژورنال مناسب، برای ارسال مقالات در رشته ی مکانیک، یکی از مهمترین مراحل در چاپ مقاله می باشد. با توجه به گستردگی زیاد ژورنال ها و تخصصی شدن آن ها، از دلایل ریجکت مقالات، انتخاب نادرست مجله می باشد و دلیل رد شدن مقاله توسط یک ژورنال همیشه بخاطر محتوای ضعیف نمی باشد. ممکن است مقاله شما از نظر محتوا بسیار قوی باشد و به دلیل ناهمخوانی با اسکوپ مجله، از طرف ادیتور ریجکت گردد.
راه های ارتباطی با موسسه سینا
تلفن ثابت: ⌕ تلفن همراه: ۰۹۱۴۹۷۲۴۵۲۲
ایمیل: pub.sina@gmail.com