مقالات نوشته شده به زبان انگلیسی، به دلیل مطرح کردن مسائل و موضوعات جدید و یه روز جهان، نسبت به مقالات فارسی، تنوع و اعتبار بالایی دارند.
یکی از راه های یادگیری اصول نگارشی مقالات علمی، مطالعه مقالات چاپ شده است. اما مشکل بسیاری از دانشجویان این است که نمی دانند چه مقالاتی را بخوانند. وقتی که در گوگل اسکولار یک موضوعی را سرچ می کنید، با حجم بالایی از مقالات مواجه می شوید. مطمئنا هیچ وقت زمان کافی نخواهید داشت تا بتوانید تک به تک این مقالات را بخوانید. بنابراین بایستی از بین مقالات مختلف، آنهایی که واقعا به دردتان می خورد را انتخاب نمایید. در کنار این مسئله، سوال دیگری که برای بسیاری از دانشجویان پیش میاید این است که آیا مقاله فارسی بهتر است یا مقاله انگلیسی؟ در ادامه می خواهیم در خصوص مزیت هایی که مقالات انگلیسی نسبت به مقالات فارسی دارند، صحبت کنیم.
1. انتخاب مقاله فارسی یا انگلیسی، بستگی به رشته تحصیلی شما و موضوعی که کار می کنید دارد. در برخی از رشته ها، مثل مدیریت، معماری، ادبیات فارسی و... تعداد مقالات نوشته شده به زبان فارسی بسیار زیاد است، بخصوص این که این مقالات در نشریات علمی پژوهشی معتبر داخلی به چاپ رسیده اند و دانشجویان می توانند از این مقالات برای مطالعه و حتی نوشتن بخش مقدمه پایان نامه خود استفاده کنند. اما در رشته هایی همچون رشته های علوم پزشکی، علوم بالینی، ادبیات و آموزش زبان انگلیسی و... اکثر مقالات روز دنیا به زبان انگلیسی نوشته می شوند و کمتر مقاله ای در این حوزه به زبان فارسی می باشد. در نتیجه اگر موضوع انتخابی شما نیز جز موضوعات جدید و روز دنیا می باشد، بهتر است به سراغ مقالات انگلیسی بروید. چون مطمئنا هیچ مقاله فارسی خوبی در این زمینه نخواهید یافت.
2. تنها مزیتی که مقالات فارسی دارند این است که به زبان خودمان نوشته شده و ما براحتی می توانیم آنهارا بخوانیم. برای شروع کار و یاد گرفتن ساختار مقاله و نحوه نوشتن مقاله، خواندن مقاله فارسی به شما کمک خواهد کرد اما برای استفاده از مطالب آنها در نوشتن پروپوزال و پایان نامه خود بهتر است به سراغ مقالات انگلیسی بروید.
3. اکثر مقالات انگلیسی بصورت تخصصی نوشته شده اند و در نشریات و مجلات معتبر ISI آمریکایی و اروپایی به چاپ رسیده اند. و از طرفی این نوع مقالات مسائل و موضوعات روز دنیا را مطرح کرده اند. در نتیجه مطالعه این نوع مقالات انگلیسی اطلاعات جدید و معتبری را به ما خواهد داد.
4. با توجه به اینکه 80 درصد مقالات چاپ شده در پایگاه داده معتبر isi, isc, Scopus به انگلیسی منتشر می شوند؛ بنابراین دانشجویان و محققان در سرتاسر دنیا، به این خاطر که مقاله آنها توسط جامعه وسیع تری خوانده شود، مقالات خودشان را به زبان انگلیسی منتشر می کنند. به همین خاطر در بعضی کشورها، مثل هلند، ایتالیا و روسیه، نسبت مقالات انگلیسی به مقالات نوشته شده به زبان بومی آن کشور بسیار بیشتر هستند.
4. البته تنها دلیل نوشتن مقالات به زبان انگلیسی، بیشتر خوانده شدن آنها نیست. در خیلی از حوزه های علمی، اکثر واژگان تخصصی به زبان انگلیسی هستند و اگر شما بخواهید مقاله خودتان را به زبانی غیر از زبان انگلیسی بنویسید، آن وقت در عمل باید یک کار ترجمه سنگین هم انجام بدهید؛ کاری که خیلی از دانشجوها و محققان سراغشان نمیروند و ترجیح میدهند مقاله خودشان را به انگلیسی بنویسند.
5. اگر شما به مقالات فارسی زبان اکتفا کنید، بخش قابل توجهی از مقالات علمی معتبر منتشر شده در سطح جهان را از دست میدهید. علاوه براین، وقتی یک مقاله خیلی معتبر به زبانی غیر از زبان انگلیسی نوشته میشود، اولین ترجمه هایی که از آن مقاله منتشر می شوند به زبان انگلیسی خواهند بود.
باید توجه داشته باشید که درک مطلب انگلیسی با نگارش انگلیسی خیلی تفاوت دارد. در نتیجه اولین و مفیدترین راه برای آشنایی و تسلط در نوشتن مقاله انگلیسی، خواندن مقالات انگلیسی و توجه به نحوه نگارش آنها می باشد. در مجموع، خواندن مقاله به هر زبانی که باشد می تواند به پیشرفت سطح علمی دانشجوها کمک کند. این مطلب صرفاً به این نکته اشاره دارد که نباید از مقالات انگلیسی زبان غفلت کرد حتی با وجود دشوار بودن مطالعه آنها، که البته این دشواری مقطعی بوده و پس از مطالعه مستمر تسلط شما هم بیشتر خواهد شد.