مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت با اشاره به تنوع فعالیت های فرهنگی گفت: چراغ کار فرهنگی در دانشگاه های علوم پزشکی در دوران کرونا روشن ماند و ۹ هزار دانشجو در پویش مقابله با کرونا حضور داشتند.
دکتر حسن زائری لطف در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: بعد از تعطیلی دانشگاهها پویش دانشجویی مقابله با کرونا را در وزارت بهداشت با همراهی وزارت علوم راه اندازی کردیم. ۹ هزار دانشجوی علوم پزشکی غیر از دانشجویان علوم پزشکی فعال در حوزه بالین در این پویش حضور یافتند.
وی افزود: در این پویش تولید محتوای بسیاری از سوی دانشجویان صورت گرفت. در ابتدای کرونا که اطلاعات علمی کمی وجود داشت، بسیاری از دانشجویان در حوزه ترجمه فعالیت کردند و از طریق تولید محتواهای علمی به زبان ساده به پویش کمک کردند. همچنین بسیاری به سمت تولید پادکست و کلیپهای آموزشی برای اطلاع رسانی درباره کرونا رفتند.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت یادآور شد: برخی از دانشجویان فعال در پویش به سمت تولید ماسک و شیلد و وسایل حفاظتی رفتند. در همین زمینه نهادهای دانشجویی از جمله کانونهای جهادی و تشکلهای سیاسی به سمت تولید این گونه وسایل رفتند و برای مراکز درمانی ارسال کردند.
وی گفت: همچنین بخشی از دانشجویان فعالیتهای میدانی انجام میدادند. این فعالیتهای میدانی برقراری ارتباط چهره به چهره با مردم و آموزش کرونا و ضد عفونی معابر، کمکهای مومنانه و همدلانه بود. گروه دیگری از دانشجویان نیز به سمت اقداماتی برای تاب آوری و روانشناختی حرکت کردند.
صفر تا صد «پویش دست یاری گر توست» را دانشجویان انجام دادند
زائری لطف اظهار داشت: در همه دانشگاهها این اتفاقات رخ داد و خوشبختانه صفر تا صد «پویش دست یاری گر توست» را دانشجویان انجام دادند.
وی اضافه کرد: همچنین دانشجویان در طرح شهید سلیمانی هم حضور پیدا کردند. همچنین در برخی از دانشجویان در مراکز ۴۰۳۰ و در اورژانس ۱۱۵ حضور یافتند. دانشجویان به دلیل تجربه در حوزه بالینی در بخشهایی که به نیروی داوطلب نیاز بود و ترس از کرونا وجود داشت، حضور پیدا کردند و خوشبختانه اتفاق ناخوشایندی در میان دانشجویان نداشتیم.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت اظهار داشت: دانشجویان کارگاه تولید الکل راه اندازی کردند، با خیرین تعامل خوبی برقرار کردند. همچنین اردوهای جهادی تغییر شکل دادند و به صورت اردوهای یک روزه و توزیع اقلام بهداشتی در مناطق محروم اجرا شدند.
وی اضافه کرد: همچنین برای قدردانی از فعالیتهای دانشجویان، رزمایش فرهنگی و جشنوارههای عکس موبایلی اجرا و مستندسازی شد.
در دوران کرونا دانشگاههای علوم پزشکی تعطیل نبودند
زائری لطف با اشاره به عدم تعطیلی فعالیتهای فرهنگی در دانشگاههای علوم پزشکی گفت: در دوران کرونا دانشگاههای علوم پزشکی تعطیل نبودند و ۳۰ درصد ظرفیت دانشجویان در دانشگاهها حضور داشتند و خدمت ارائه میکردند و به هیچ عنوان نمیتوان گفت تعطیل بودند.
وی گفت: ما در این دانشگاهها فعالیتهای فرهنگی را تعطیل نکردیم و جشنواره تیتر که مربوط به نشریات دانشجویی بود اجرا کردیم و نزدیک به ۲۸ هزار اثر به جشنواره ارسال شد. علیرغم اینکه ادعا شد که فعالیتهای فرهنگی دانشگاهها تحت تأثیر کرونا کم رنگ شده این اتفاق در دانشگاههای علوم پزشکی رخ نداد و با سال گذشته مقایسه کردیم و نشان داد این فعالیتها افت نداشته است.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت اضافه کرد: وزارت بهداشت جشنواره هد هد قرآنی را در دوران کرونا برگزار کرد و میزبان جشنواره بین المللی قرآن در میان تمام دانشگاههای کشور است که در فروردین ماه امسال برگزار میشود.
دانشگاههای علوم پزشکی ۱۸ جشنواره کشوری برگزار کردند
وی خاطرنشان کرد: وزارت بهداشت در حوزه فعالیتهای فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی ۱۸ جشنواره کشوری را برگزار کرد که تمامی این جشنوارهها از سوی دانشگاهها برگزار شد و وزارتخانه تنها منابع مالی آن را تأمین کرد و نشان دهنده تکاپوی فعالیت دانشجویان بود.
زائری لطف با اشاره به اهمیت بستر فضای مجازی برای اطلاع رسانی فعالیتهای فرهنگی از ایجاد داشبورد کانونهای فرهنگی و انجمنهای علمی خبر داد و گفت: این سامانهها به زودی نهایی میشود.
وی خروجی جشنوارههای فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی را روشن نگه داشتن چراغ فعالیتهای فرهنگی بین دانشجویان و دانشگاهها در دوران کرونا برشمرد و گفت: رصدی که انجام دادیم نشان داد باید بیشتر تلاش شود اما اینکه دانشجویان به صورت مجازی از محل سکونت خود در برنامهها شرکت میکردند، فرصت مناسبی بود و صرفه جویی هم صورت گرفت.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت افزود: در بستر فضای مجازی تمام انتخابات انجمنهای علمی، کانونهای فرهنگی و نشریات دانشجویی را برگزار کردیم و مبالغ زیادی صرفه جویی شد که این مبالغ به دانشگاهها و به منظور توسعه فضاهای فرهنگی تزریق شد.
وی با اشاره به راه اندازی سامانه خانه نشریات و ارزیابی کمی و کیفی نشریات دانشجویی توسط دانشگاه و وزارت بهداشت از انجام ارزیابی کیفی به صورت کارنامه به نشریات خبر داد و گفت: بیش از ۵۰۰ نشریه ارزیابی شده اند. با این ارزیابی میزان حمایت دانشگاهها از نشریات و نقاط ضعف و قوت مشخص میشود و سیاستگذاری کلان در آموزشهای حوزه نشریات صورت میگیرد.
زائری لطف اظهار داشت: یکی از کارهای مهم در حوزه فعالیتهای فرهنگی برگزاری کارگاهها و دورههای آموزشی فرهنگی توسط اساتید مجرب برای تمامی دانشگاهها بود که توانست عدالت آموزشی را محقق کند و بسیاری از دانشجویان از مدرسین کشوری که نمیتوانستند در شرایط عادی استفاده کنند از کارگاههای مجازی بهره بردند.
راه اندازی پویش دانشجویی «سهم من» برای دانشجویان بی بضاعت
وی با اشاره به راه اندازی پویش دانشجویی «سهم من» برای دانشجویان بی بضاعت توسط دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی گفت: این پویش با همکاری صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت انجام شد و دانشجویان کمکهای خود را واریز کردند و دبیران شورای صنفی نیز در حال جمع آوری اطلاعات کامل هستند که این کمکها به دست دانشجویان بی بضاعت برسد.