برای نگارش رزومه روش های گوناگونی وجود دارد. روشهایی مانند نگارش یک رزومه ساده در نرم افزارهای نگارشی و یا استفاده از قالبهای مختلف موجود بر بستر اینترنت.
نکات مهم در نحوه نگارش، قالب و آرایش رزومه است. آرایش های معمول لزوماً بهترین راه حل برای شما نیستند، بلکه در وضعیتهای مختلف، آرایشها و قالب های مختلف و یا ترکیبی از آنها جواب می دهند. در فرمهای الکترونیکی رزومه معمولاً این مسأله حل شده است. آنچه باقی می ماند، ترتیب ذکر موارد مختلف (مثل سوابق کاری) است که میتواند به صورتهای گوناگونی باشد.
یکی از قالبهای معمول رزومه، رزومه زمانی (Chronological) است که در این شیوه سوابق کاری به ترتیب عکس با ذکر نام شرکت، تاریخ و عنوان کار آورده می شود. معمولاً کسانی که تجربه کاری طولانی و ممتد دارند، از این نوع رزومه استفاده می کنند.
نوع دیگر رزومه، رزومه عملکردی(Functional) است که در این نوع رزومه ، نویسنده بر دستاوردها و توانایی های شغلی خود تأکید کرده و آنها را در دسته هایی مثل مدیریت، رهبری، طراحی و سایر مهارتها و تواناییها مرتب می نماید. چنین رزومه ای برای کسانی که به تازگی فارغ التحصیل شده اند یا تجربه کاری زیادی ندارند و یا می خواهند زمینه کاری خود را تغییر دهند، مناسب تر است. البته می توان از ترکیب هر دو قالب نیز استفاده کرد. یعنی هر دو بخش سوابق شغلی و تواناییها و تخصصها را در رزومه گنجاند.
بخش های اصلی رزومه عبارتند از :