سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

جزئیات پرونده های تخلف پژوهشی در دانشگاه تربیت مدرس

انتشار 11 اردیبهشت 1400
مطالعه 3 دقیقه

مدیر امور پژوهشی و آزمایشگاه های دانشگاه تربیت مدرس جزئیات پرونده های تخلف پژوهشی در سال ۹۹ را تشریح کرد.

جزئیات پرونده های تخلف پژوهشی در دانشگاه تربیت مدرس

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تربیت مدرس، در نشست شورای دانشگاه تربیت مدرس، گزارش عملکرد کمیته تخصصی اخلاق در پژوهش دانشگاه و کمیته اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی ارائه شد.

در این نشست علی جعفریان مدیر امور پژوهشی و آزمایشگاه های دانشگاه تربیت مدرس، در گزارشی به فعالیت های کمیته تخصصی اخلاق در پژوهش اشاره کرد و اظهار داشت: تعداد پرونده های طرح شده در کمیته تخصصی اخلاق در پژوهش دانشگاه در سال ۹۹، ۱۹ مورد بود که این پرونده ها طی ۶ جلسه مورد بررسی قرار گرفت.

وی گفت: بیشترین فراوانی شکایات، مربوط به نویسندگی مقالات و پس از آن، پایان نامه و رساله، جعل امضا، سوء استفاده از داده ها و طرح های پژوهشی بود.

دکتر جعفریان در ادامه، پرونده ها و مصداق های تخلف را تشریح کرد و گفت: برخی از تخلفات به دلیل عدم اطلاع دانشجویان از قوانین مربوط به مالکیت معنوی می باشد که با اطلاع رسانی بیشتر در این مورد می توان از بروز آن جلوگیری کرد.

در ادامه رییس دانشگاه تربیت مدرس خاطر نشان ساخت: جهت آگاهی بخشی و اطلاع رسانی های لازم در خصوص ضوابط کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه، جلساتی به صورت منظم در دانشکده های مختلف و با توجه به نوع فعالیت هر دانشکده، اولویت بندی و برگزار شود تا در سال آینده بتوانیم در زمینه مسائل اخلاق در پژوهش دانشگاه به بلوغ خوبی برسیم.

در ادامه دکتر جوان دبیر کمیته اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی گزارشی از عملکرد کمیته اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی ارائه کرد.

وی تعداد جلسات برگزار شده کمیته اخلاق در پژوهش در سال ۹۹ را ۵ مورد و جلسات کارگروه های غربالگری را ۲ مورد عنوان کرد.

دبیر کمیته اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی تصریح کرد: تعداد طرح های پژوهشی بررسی شده در کمیته اخلاق در پژوهش در سال ۹۹ ، ۲۵۸ عنوان بود که پس از بررسی و رفع برخی از موارد، برای آنها کد اخلاق در پژوهش صادر شد.

وی گفت: در سال گذشته کارگاه های اخلاق در پژوهش و کارگاه تئوری کار روی حیوانات آزمایشگاهی ویژه اعضای هیات علمی و نیز دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری برگزار شد.

جوان در ادامه بروزرسانی فرم رضایت آگاهانه برای طرح های با سوژه انسانی، بروزرسانی فرم طرح های با سوژه حیوانی، صدور احکام ناظرین اخلاقی طرح های کارآزمایی بالینی، نظارت بر ۸ طرح کارآزمایی بالینی توسط ناظرین، انعقاد قرارداد با دامپزشک ناظر بر مرکز نگهداری حیوانات آزمایشگاهی، نظارت بر ۱۰ طرح حیوانی توسط دامپزشک ناظر کمیته اخلاق و تعیین رابطین گروههای آموزشی جهت انتقال مسائل و مشکلات در حیوانخانه به گروه، دامپزشک و مسئول آزمایشگاه حیوانات را از دیگر اقدامات کمیته اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی برشمرد.

وی خاطر نشان ساخت: لزوم تصویب پروپوزال و تایید اخلاقی طرحها با / یا بدون داشتن حمایت مالی، لزوم اطلاع رسانی در مورد محل نگهداری حیوانات به کمیته اخلاق و اخذ مجوز، همکاری با ناظران طرح ها و محل نگهداری حیوانات، الزام دانشگاههای پزشکی به عدم حمایت و تشویق طرح های غیر مصوب و بدون کد اخلاق، الزام دانشگاههای پزشکی به عدم امتیازدهی در ترفیع و ارتقا به طرحهای غیر مصوب و بدون کد اخلاق، درخواست کد اخلاق و عدم شروع کار قبل از تصویب طرح ، پیشنهاد گذراندن کارگاه اخلاق در نشر برای تمامی اساتید (فعلا اختیاری و با امتیاز در ترفیع) و لزوم گذراندن کارگاه کار با حیوانات و یا سوژه های انسانی برای اساتید مجری (راهنما) این طرح ها (با امتیاز در ترفیع) از ضرورت های اجرایی کمیته اخلاق در پژوهش های زیست پزشکی است.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام