سهم ۴۰ دانشگاه بزرگ کشور از لایحه بودجه ۱۴۰۰ نشان می دهد که بیشترین رشد بودجه به دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه علوم پزشکی شیراز اختصاص دارد.
به نقل از خبرنگار مهر، لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارائه شد. در این لایحه بودجه دانشگاهها در قالب جدول اعتبارات هزینهای دستگاههای مجری درج شده است. در لایحه بودجه عملکرد سال ۱۳۹۸، مصوب ۱۳۹۹ و برآورد سال ۱۴۰۰ در کنار همدیگر ارائه شده است.
بررسی بودجه ۲۰ دانشگاه بزرگ کشور نشان میدهد که دانشگاه تهران همچنان دارای بیشترین بودجه در میان دانشگاههای کشور است.
همچنین برآوردهای بودجهای سال ۱۴۰۰ مشخص میکند که رشد بودجه دانشگاهها برای دانشگاه فردوسی مشهد، تهران، صنعتی امیرکبیر و علامه طباطبایی بیشترین رشد و دانشگاههای سیستان و بلوچستان و شهید باهنر کرمان کمترین میزان رشد را در میان این ۲۰ دانشگاه دارند.
جدول اعتبارات هزینهای ۲۰ دانشگاه وابسته به وزارت علوم (بر مبنای جدول اعتبارات هزینهای لایحه بودجه ۱۴۰۰)
در این جدول ردیفهای پردیسها و یا مراکز تحقیقاتی دانشگاهها که به صورت جداگانه دارای ردیف بودجه هستند و همچنین اعداد مربوط به تملک دارایی سرمایهای دانشگاهها در این جدول درج نشده است.
نکته مورد توجه در دانشگاههای علوم پزشکی این است که به دلیل اینکه این دانشگاهها متولی خدمات بهداشتی و درمانی و امور آموزشی و تحقیقاتی هستند، هر کدام از این دانشگاهها دارای چند ردیف بودجه جداگانه در بخشهای مختلف بهداشتی درمانی، آموزشی، تحقیقاتی هستند.
در جدول زیر تنها اعتبارات هزینهای ۲۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور بر اساس ردیف اجرای برنامههای آموزشی ذکر شده است.
جدول اعتبارات هزینهای ۲۰ دانشگاه علوم پزشکی کشور (اجرای برنامههای آموزشی بر مبنای جدول اعتبارات هزینهای لایحه بودجه ۱۴۰۰)
در میان دانشگاه های علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران دارای بیشترین بودجه است اما بیشترین رشد متعلق به دانشگاههای علوم پزشکی شیراز و کرمانشاه است. سایر دانشگاههای علوم پزشکی نیز با توجه به مصوب سال ۹۹ در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ با رشد حدود ۲.۵ برابری مواجه هستند. کمترین میزان رشد بودجه هم مربوط به دانشگاههای علوم پزشکی ارومیه و ایران است.