پس از اعلام نتایج آزمون دکتری سراسری و دانشگاه آزاد در زمان تعیین شده و آغاز زمان انتخاب رشته آزمون دکتری داوطلبان به دنبال کسب اطلاعات در رابطه با مصاحبه دکتری هستند؛ چرا که فقط قبولی در آزمون دکتری به معنای ورود به مقطع دکتری محسوب نشده و داوطلبان باید در مرحله مصاحبه نیز نمره قبولی لازم را کسب نمایند.
بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، برای رشتههایی که شیوه پذیرش آنها بهصورت آموزشی پژوهشی است، نمره کل حاصل از 50 درصد نمره آزمون کتبی و 50 درصد نمره مصاحبه تشکیل میشود و در رشتههایی که شیوه پذیرش آنها بهصورت پژوهش محور است، 30 درصد از نمره کل را آزمون کتبی و 70درصد آن را نمره مصاحبه (امتیازات سوابق تحصیلی و طرحواره) شامل میشود. پس از برگزاری مصاحبه دکتری از سوی دانشگاهها، نمره مصاحبه داوطلب با نمره تراز کسبشده در آزمون کتبی میانگین گرفته میشود و نمره کل داوطلب محاسبه میشود. مره کل داوطلبان حاضر در جلسه مصاحبه هر دانشگاه/واحد دانشگاهی قیاس شده و مطابق با ظرفیت، افرادی که بالاترین نمره کل را کسب کرده باشند پذیرفته میشوند. البته در بعضی از دانشگاهها اگر داوطلبی نمره حدنصاب دانشگاه را کسب نکند پذیرش نمیشود گرچه مجموع نمره مصاحبه و آزمون کتبی او بالاتر از سایر داوطلبان باشد.
پس از اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری توسط سازمان سنجش اسامی داوطلبان واجد شرایط و لیست مدارک موردنیاز در سایت Sanjesh.org منتشر میشود و داوطلبان میتوانند با مراجعه به سایت سنجش از شرایط ثبتنام و مصاحبه مطلع شوند همچنین داوطلبان میتوانند به سایت دانشگاهی که دعوت به مصاحبه شدهاند مراجعه کرده و از زمان دقیق برگزاری مصاحبه اطلاع پیدا کنند.
اسامی داوطلبان دعوتشده به مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد در سایت Azmoon.org اعلام میگردد مصاحبه دانشگاه آزاد بهصورت استانی است. یعنی هر استان برای واحدهای خود یک مرکز را معرفی میکند. همچنین زمان مصاحبه برای واحدهای مختلف دانشگاه آزاد متفاوت است. تا پیش از سال 96 تقریباً تمام مصاحبههای دکتری دانشگاه آزاد در واحد علوم و تحقیقات (واقع در شهر تهران) برگزار میشد. اما در آزمون دکتری 96، برگزاری مصاحبهها به واحدهای استان واگذار شد.
زمان برگزاری مصاحبههای دکتری سراسری از طریق سایت دانشگاهها اطلاعرسانی میشود. اما برخی دانشگاهها زودتر نسبت به اعلام زمان مصاحبه اقدام میکنند. مصاحبههای دکتری1403 از اوایل خرداد ماه شروع شد. زمان مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد نیز معمولاً از هفته سوم خرداد آغاز میشود و تا هفته دوم تیر ادامه دارد.
داوطلبان دکتری با توجه به جدول زمانی اعلام شده توسط دانشگاهها و با داشتن مدارک لازم به دو صورت میتوانند در جلسه مصاحبه شرکت کنند:
با داشتن مدارک لازم و ضروری برای مصاحبه به مؤسسات آموزش عالی مراجعه و بهصورت حضوری در مصاحبه شرکت میکنند ولی برخی دانشگاهها ممکن است از داوطلبان بخواهند پیش ازاینکه در مصاحبه حضور یابند، مدارک مصاحبه دکتری را بهصورت اینترنتی به دانشگاه محل مصاحبه ارائه دهند.
با شرایط فعلی و بیماری کرونا بسیاری از سازمانها رو به مصاحبه مجازی آوردهاند. با توجه به شیوع کرونا ممکن است امسال نیز مصاحبه دکتری بهصورت مجازی و آنلاین برگزار شود البته در سالهای اخیر برخی دانشگاهها با توجه به واکسیناسیون صورت گرفته مصاحبه حضوری برگزار کردند امسال نیز احتمالاً برخی دانشگاهها مصاحبه را حضوری برگزار خواهند کرد. مصاحبه آنلاین با مصاحبه رو در رو بسیار متفاوت است. چراکه برقراری ارتباط بدون حضور فیزیکی تجربهای چالش برانگیز است.
درصورتیکه مصاحبه بهصورت مجازی باشد باید تمامی اطلاعات اعم از ثبتنام در سامانه (پرتال اختصاصی هر دانشگاه که به همین منظور طراحی شده است)؛ نحوه بارگذاری مدارک و مستندات؛ نحوه پرداخت هزینه مصاحبه؛ مهلت ثبتنام؛ و راهنمای کار با نرمافزار یا پلتفرمی که مصاحبه الکترونیکی از طریق آن انجام خواهد شد، باید در سایت دانشگاه مربوطه ثبتشده باشد. داوطلبان به پرتال دانشگاه برای شرکت در مصاحبه مراجعه میکنند کارشناسان دانشگاه از طریق برقراری تماس تلفنی، نام کاربری و کلمه عبور هر داوطلب را برای ورود به فضای مجازی مصاحبه، فقط و انحصاراً در اختیار خود او قرار میدهند.چند نفر از هیئت مصاحبهکنندگان قبل از مصاحبه تمامی مدارک و مستندات ارسال شده را ارزیابی میکنند تا صحت آنها را تأیید کنند. ساعت تخمینی هر داوطلب توسط مدیر گروه تعیین و به داوطلب اعلام میشود با تأکید بر اینکه در صورت عدم حضور بهموقع امکان تکرار جلسه وجود نخواهد داشت. ممکن است داوطلبی در ساعت هماهنگ شده با دانشگاه به دلیلی خارج از اراده شخصی خود، امکان شرکت در جلسه مصاحبه را نداشته باشد، در چنین مواردی، بایستی زمانهای جایگزین تعیین و اطلاعرسانی شود.
برای شرکت در مصاحبه دکتری مدارکی لازم است که برخی از این مدارک الزامی و برخی اختیاریاند.
این مدارک همانطور که از نامش پیداست برای شرکت در مصاحبه ضروری هستند و شرکت در جلسه مصاحبه بدون آنها امکانپذیر نیست این مدارک عبارتاند از:
اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه
فیش واریزی هزینه مصاحبه دکتری
مدراک تحصیلی مقاطع گذشته کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد به همراه ریزنمرات دروس
کارنامه اولیه و کارنامه انتخاب رشته دکتری
توصیهنامه از سه تن از اساتید مقطع کارشناسی ارشد ازجمله استاد راهنما
رزومه کامل تحصیلی و شغلی
مدرک زبان (آیلتس، تولیمو، EPT، تافل یا …)
گواهی سابقه عضویت در هیات علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی بهصورت رسمی قطعی و یا رسمی – آزمایشی مورد تأیید بالاترین مقام مسئول
به همراه داشتن مدارک اختیاری ضروری و لازم نیست و فقط جهت کسب امتیاز و تقویت رزومه استفاده میشوند این مدارک عبارتاند از:
گواهی مستندات سوابق پژوهشی مانند گواهی پذیرش مقاله، کلیه مقالات تحت داوری و یا حتی کتابهای نیمهکاره
گواهی رتبه برتر (اول تا سوم) مقاطع قبل
گواهی سابقه تدریس در دانشگاهها
گواهی انجام طرحهای پژوهشی و تحقیقات حرفهای
گواهی کلیه افتخارات علمی کسبشده در زمینه آموزشی و یا پژوهشی
گواهی شرکت در کارگاههای آموزشی
کتابهای تألیف یا ترجمهشده
گواهی ثبت اختراع و عناوین علمی
تعیین حیطه کاری پایاننامه مقطع دکتری
شاید برای همه افراد سؤالات زیادی راجب جزئیات مدارک مصاحبه دکترا پیش بیاید دانستن موارد زیر راه گشای کار است.
در مصاحبه دکترا ، دانشگاهها الزامی برای ارائه اصل دانشنامه و ریزنمرات تأیید شده ندارند. و ارائه گواهی موقت کافی میباشد.
دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد که در آزمون دکتری شرکت کردهاند هیچ ضرورتی برای ارائه مدرک مقطع کارشناسی ارشد در مصاحبه ندارند اما تا زمان ثبتنام در مقطع دکتری در صورت پذیرش نهایی لازم است که مدرک تحصیلی خود را ارائه نمایند.
همانطور که گفته شد یکی از مدارک لازم برای مصاحبه مدرک زبان است که بسته به نوع آنها در دانشگاههای مختلف موردپذیرش واقع میشوند. طبق جدول زیر میتوانید از مدارک موردنظر هر دانشگاه اطلاعات کسب کنید.
مدارک آزمون های زبان ملی و بین المللی |
نوع مدرک | وضعیت پذیرش در دانشگاه های کشور |
مدرک آزمون آیلتس (IELTS) | مورد قبول در همه دانشگاه های کشور (وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد) |
مدرک آزمون تافل (TOEFL) | مورد قبول در همه دانشگاه های کشور (وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد) |
آزمون تولیمو (TOLIMO) | مورد قبول در همه دانشگاه های کشور (وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد) |
مدرک آزمون MSRT | مورد قبول در همه دانشگاه های کشور (وزارت علوم، وزارت بهداشت، دانشگاه آزاد) |
مدرک آزمون MHLE | مورد قبول در دانشگاه های وزارت بهداشت |
مدرک آزمون EPT | مورد قبول در دانشگاه های آزاد اسلامی |
مدرک زبان دانشگاه تهران | مورد قبول در برخی از دانشگاه های سراسری وزارت علوم (0. به جز دانشگاه آزاد) |
لازم به ذکر است هیچ کدام از مدارک زبان بر دیگری برتری ندارد و مدت اعتبار هرکدام از مدارک 2 سال میباشد. اما اگر زمان اعتبار مدرکتان به پایان رسیده باشد ولی نمره بالایی در آن مدرک کسب کرده باشید آن را در جلسه مصاحبه به همراه داشته باشید. چرا که نمره بالای آن میتواند مورد توجه اساتید قرار بگیرد.
مصاحبه دکترا در کل 100 امتیاز دارد که این امتیاز بین بخشهای مختلف فعالیتهای آموزشی، فعالیتهای پژوهشی و جلسه آزمون شفاهی بهصورت 40،30 و 30 امتیاز تقسیمبندی میشود در ادامه به توضیح هر بخش میپردازیم.
این بخش به فعالیتهایی اطلاق میشود که در دوران تحصیلی خود آنها را کسب کردهاید. حداکثر امتیازی که برای این بخش در نظر گرفته شده است 30 امتیاز میباشد. در ادامه جدولی برای فعالیتهای آموزشی و امتیازات هرکدام اشاره شده است.
نحوه محاسبه امتیازات آموزشی در مصاحبه آزمون دکتری
|
همترازی نمرات آزمون های ملی و بین المللی زبان انگلیسی
|
دانشجویان در طول تحصیل تحقیقات و دستاوردهای زیادی را کسب میکنند این فعالیتها که شامل چاپ مقاله، چاپ کتاب، ترجمه کتاب جدید خارجی، ثبت اختراعات و همچنین کیفیت پایاننامه کارشناسی ارشد میباشد در دسته فعالیتهای پژوهشی قرار میگیرند. حداکثر امتیازی که برای این بخش در نظر گرفته شده است 40 امتیاز میباشد. در ادامه به هریک از فعالیتهای پژوهشی و امتیازات مربوط به آنها اشاره شده است.
نحوه محاسبه امتیازات پژوهشی در مصاحبه دکتری
|
در این بخش از مصاحبه سوالاتی در زمینههای مختلف از داوطلبین پرسیده میشود که با مطالعه قبل از مصاحبه دکترا به راحی میتوان از این مرحله عبور کرد سؤالات متداول در مصاحبه دکتری بهطور کلی شامل سه دسته است:
سوالات عمومی
معرفی داوطلب (شامل سن، دانشگاههای محل تحصیل مقاطع گذشته، عناوین علایق پژوهشی، رزومه پژوهشی و …)
هدف از تحصیل در مقطع دکتری و اهداف داوطلب برای آینده
وضعیت تأهل
وضعیت شغل و منبع درآمد
وضعیت و محل سکونت
اولویتهای انتخاب رشته دکتری و دلایل انتخاب اولویتها
انگیزه از ادامه تحصیل، اهداف علمی و شغلی آیند
سوالات مذهبی عقیدتی
سوالات زبان انگلیسی
ارائه متن انگلیسی و روخوانی و ترجمه آن
پرسیدن لغات تخصصی رشته موردنظر
پرسش درباره چکیده پایاننامه ارشد
پرسش درباره ایده پژوهشی مدنظر برای رساله دکتری
مکالمه انگلیسی اساتید با داوطلب
سوالات تخصصی
دلیل انتخاب موضوع پایان نامه کارشناسی ارشد
روش تحقیق پایان نامه و نتیجه به دست آمده
منابع استفاده شده در پایان نامه
متخصصین و پژوهشگرانی که در این زمینه کار کردهاند
سوالات تخصصی درمورد دروسی که اعلام کردهاید مشغول به تدریس آنها هستید.
سوالات تخصصی درخصوص پژوهشها و مقالاتی که پیش از این انجام دادهاید.
نکته قابلتوجه این است که لزوماً همه موارد فوق در همه مصاحبههای دکتری مطرح نمیشود و موارد آورده شده فوق همه انواع سؤالاتی است که بر اساس تجربیات سالهای گذشته در مصاحبهها مطرح شده است. برای پی بردن به سؤالات احتمالی اساتید مصاحبهکننده میتوانید موارد زیر را مدنظر داشته باشید و با مراجعه به آنها حیطه سؤالات تخصصی اساتید دانشگاههای مختلف را پیشبینی کنید.
اساتید معمولاً سؤالات تخصصی را از مباحثی مطرح میکنند که بر آن تسلط دارند.
معمولاً اساتید بر محتوای مقالاتی که چاپ میکنند تسلط دارند.
هر استاد بر کتابهایی که تألیف و ترجمه مینماید تسلط دارد.
معمولاً اساتید بر دروسی که در طول ترم تدریس میکنند و منابعی که برای این درسها به دانشجویان معرفی مینمایند تسلط دارند.
برای حضور در جلسه مصاحبه دکتری بهتر است نکات کلیدی را رعایت فرمایید که در زیر به این موارد اشاره شده است:
مدارک خود را از قبل آماده و مرتب کنید تا استرس ناشی از آن باعث از بین رفتن تمرکز شما نگردد.
در جلسه مصاحبه اعتماد به نفس داشته باشید و در پاسخ دادن به سؤالات عجله نکنید.
اگر پاسخ سؤالی را نمیدانید بهراحتی بگویید که حضور ذهن ندارید.
سعی کنید درباره مهارتهایتان صحبت کنید و اساتید را از مهارتهایتان آگاه سازید.
منابع درسی خود را مرور کنید. ممکن است در مصاحبه دکتری از شما سؤالات علمی و تخصصی پرسیده شود.
پس از آشنایی با امتیازات بخشهای مختلف مصاحبه دکتری متوجه میشویم که بیشترین امتیاز مربوط به بخش فعالیتهای پژوهشی است و این سؤال پیش میآید که چگونه میتوان آسانتر 40 امتیاز مربوط به این بخش را کسب کرد؟ در ادامه به توضیح روشهایی برای کمک به تقویت رزومه در بخش پژوهشی میپردازیم:
استخراج مقاله از پایان نامه |
همانطور که قبلاً اشاره شد چاپ مقاله در مجلات معتبر داخلی و خارجی از امتیاز بسیار بالایی برخوردار است. از طرف دیگر چاپ مقاله پروسهای زمانبر میباشد. بدون شک بهترین روش استخراج مقاله از پایان نامه است تا در کوتاهترین زمان و با کمترین هزینه بتوانید مقاله خود را در معتبرترین مجلات چاپ کرده و تقویت رزومه خود کمک کنید.
تبدیل پایان نامه به کتاب |
تألیف کتاب مرتبط با رشته تحصیلی و چاپ آن بعد از مقاله از امتیاز بالایی برخوردار است شاید این سؤال برایتان پیش بیاید که تألیف کتاب نیاز به زمان بیشتری دارد، ولی شما میتوانید با تبدیل پایان نامه به کتاب و چاپ آن سریعتر این کار را انجام دهید در این صورت دید داوران را نسبت به خود بهتر میکنید زیرا یقیناً پایان نامههایی قابل چاپ میباشند که استانداردهای لازم برای چاپ کتاب را داشته باشند.
ترجمه کتاب جدید خارجی |
ترجمه کتاب جدیدالنشر خارجی مرتبط با رشته تحصیلی شما امتیازی برابر با تألیف کتاب دارد. از این رو میتوانید بدون هرگونه دغدغه درخواست خود را برای کارشناسان سینا ترجمه ارسال نمایید تا کتابی در حوزه تحصیلی شما معرفی کرده و اقدامات لازم انجام شود.
خدمات سینا ترجمه برای تضمین قبولی در مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد و دولتی
با توجه به آنچه که در خصوص مصاحبه دکتری ارائهشده درمییابیم که بیشترین امتیازات مصاحبه دکتری که مربوط به سوابق پژوهشی می باشد را بهراحتی با کمک کارشناسان مجرب سینا ترجمه میتوان به دست آورد. در واقع شما دانشجویان عزیز میتوانید با کمک کارشناسان و متخصصان سینا ترجمه اقدام به استخراج مقالات از پایان نامه نمایند و این مقالات را در مجلات معتبر داخلی و خارجی به چاپ برسانید. برای کسب امتیاز تألیف و چاپ کتاب نیز، میتوانید پایان نامههای خود را به کتاب تبدیل نمایند و این کتاب را به چاپ برسانند تا امتیاز این بخش را هم دریافت نمایند . همچنین این موسسه با معرفی کتب جدیدالنشر و اقدام به ترجمه توسط مترجمین متخصص و چاپ آن با نام دانشجو به عنوان مترجم کتاب میتواند موجب شود تا امتیاز ترجمه کتاب را هم کسب کنید. ما به شما تضمین تقویت رزومه دکتری را میدهیم و تا روز مصاحبه دکتری همراه شما خواهیم بود اگر احساس میکنید زمان را از دست داده این و دیگر امیدی برای موفقیت در مصاحبه باقی نمانده است همین حالا با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا سریعترین و معتبرترین متدهای تقویت رزومه دکتری را برای شما معرفی و فراهم کنند.
جهت ثبت سفارش هر یک از خدمات استخراج مقاله از پایان نامه، پذیرش و چاپ، تبدیل پایان نامه به کتاب و ترجمه کتاب جدیدالنشر خارجی و چاپ آن میتوانید از طریق لینکهای زیر اقدام نمایید و یا از طریق تماس و یا ایمیل و همچنین از طریق شبکههای مجازی (واتساپ، اینستاگرام، تلگرام) با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
راه های ارتباطی با ما
آزمونهای زبان تافل (TOEFL)، تولیمو (TOLIMO)، آیلتس (IELTS)، MSRT، MHLE، UTEPT و EPT جزء آزمونهای معتبر از نگاه دانشگاهها به شمار میرود و داوطلبان باید کارنامه خود را در هر یک از این آزمونها هنگام مصاحبه علمی ارائه دهند.
زمان برگزاری مصاحبه های دکتری در سایت سینا ترجمه اطلاع رسانی خواهد شد.
سوالاتی در مورد چکیده پایاننامه مقطع کارشناسی ارشد، شرح موضوع مدنظر برای رساله دکتری،معرفی خود به زبان انگلیسی،دیالوگهای ساده روزمره،پرسش از واژگان تخصصی رشته به زبان انگلیسی و ... .
بله در سینا ترجمه تمامی مجلات معتبر مرتبط با رشته تحصیلی شما به صورت کاملا رایگان معرفی می شود و هر کدام از مجلات مورد تایید بود نسبت به چاپ مقاله اقدام می شود.
جهت اطلاع از هر یک از خدمات استخراج مقاله از پایان نامه، پذیرش و چاپ، تبدیل پایان نامه به کتاب و ترجمه کتاب جدیدالنشر خارجی و چاپ آن میتوانید از طریق از طریق تماس و یا ایمیل و همچنین از طریق شبکههای مجازی (واتساپ، اینستاگرام، تلگرام) با کارشناسان ما در ارتباط باشید.