ادامه تحصیل در مقطع دکتری پس از موفقیت در دو مرحله مهم آزمون کتبی و مصاحبه میسر میشود و یکی از شروط اصلی قبولی در مصاحبه، داشتن رزومهای قوی و باکیفیت است، به همین دلیل لازم است نکاتی را که در تقویت رزومه برای شرکت در آزمون مصاحبه دکتری موثر و مفید است، را بدانیم و اقدامات لازم را انجام دهیم. با ما همراه باشید.
بعد از این که در آزمون کتبی دکتری شرکت کردید، نتایج اولیه دکتری از سوی سازمان سنجش منتشر خواهد شد. در کارنامه نتایج اولیه دکتری، رتبه و نمره تراز شما اعلام میشود.بعد از مدت کوتاهی دفترچه انتخاب رشته دکتری از سوی سازمان سنجش و دانشگاه ازاد به طور مجزا منتشر میشود و داوطلبان دکتری می توانند در زمانی که اعلام میشود، نسبت به انتخاب رشته اقدام کنند. با توجه به نمره حدنصابی که هر دانشگاه مشخص میکند، انتخاب رشته داوطلبان بررسی می شود و نتایج انتخاب رشته دکتری (دعوت به مصاحبه دکتری) اعلام می شود. در این مرحله داوطلبان فرصت دارند در زمانی که از سوی سازمان سنجش (و یا خود دانشگاه ها) و نیز دانشگاه آزاد اسلامی اعلام می شود، در مصاحبه دکتری شرکت کنند.
آزمون مصاحبه دکتری 100 امتیاز دارد که این امتیاز به سه قسمت تقسیم می شود. فعالیت های آموزشی، فعالیت های پژوهشی و جلسه آزمون شفاهی که به ترتیب 30،40،30 امتیاز برای هر بخش شامل می شود که در ادامه به ترتیب در مورد هر یک از بخش ها و همچنین راه هایی که موجب افزایش امتیاز مصاحبه دکتری می شود خواهیم پرداخت.
به فعالیت های اطلاق می شود که در دوران تحصیلی و آموزشی خود به آن ها پرداخته اید که در جدول زیر به فعالیت های آموزشی و امتیازاتی که برای هر بخش اختصاص داده شده است اشاره شده است.
|
آزمونهای زبان تافل(TOEFL)، تولیمو (TOLIMO)، آیلتس (IELTS)، MSRT، MHLE، UTEPT و EPT جزء آزمونهای معتبر از نگاه دانشگاهها به شمار میرود و داوطلبان باید کارنامه خود را در هر یک از این آزمونها هنگام مصاحبه علمی ارائه دهند؛ با این حال ذکر این نکته ضروری است که آزمون EPT ویژه داوطلبانی است که خواهان تحصیل در واحدهای مختلف دانشگاه آزاد اسلامی هستند.
فعالیت پژوهشی شامل تحقیقات و دستاوردهایی می باشد که شما در طول تحصیل آن ها را کسب کرده اید. که این پژوهش ها شامل چاپ مقاله، چاپ کتاب ،ترجمه کتاب جدید خارجی ، ثبت اختراعات و همچنین کیفیت پایان نامه کارشناسی ارشد می باشد. که در جدول زیر به هر یک از فعالیت های پژوهشی و امتیازاتی که برای هر بخش اختصاص داده شده است اشاره شده است.
|
همانطور که میدانید مقالات به دو دسته اصلی مقالات ژورنالی و مقالات کنفرانسی تقسیمبندی میشوند. که بار علمی و اعتبار ژورنالها به دلیل بازبینی دقیقتری که روی آنها صورت میگیرد، بالاتر از مقالات همایشی می باشد. و همچنین ژورنالها از آنجا که سختگیری بیشتری به خرج میدهند. معمولاً به مقالات ژورنالی نمره بیشتری نسبت به مقالات کنفرانسی داده میشود که در جدول زیر بهصورت کامل به تفکیک آورده شده است.
|
ترتیب امتیاز دهی به مقالات به چه شکلی می باشد؟
تفاوت چندانی ندارد که شما داوطلب دکتری سراسری هستید و یا قصد شرکت در مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد را دارید میزان امتیاز در نظرگرفتهشده برای انواع مقالات در مصاحبههای دکتری عموماً بدین ترتیب است:
مقاله ISI، SCOPUS
مقاله ISC
مقاله علمی پژوهشی
مقاله علمی ترویجی
مقاله همایش بین المللی که میزان امتیاز همایش خارجی عموماً بیشتر از همایش داخلی است
مقاله همایش ملی
این بخش از آزمون مصاحبه دکتری مرتبط به جلسه مصاحبه دکتری می باشد که داوطلب باید با مطالعاتی که در قبل جلسه مصاحبه دکتری دارد بتواند به سوالات مختلفی که از طرف اساتید از او پرسش می شود به بهترین شکل پاسخ دهد و می توان گفت غالباً تفاوت زیادی بین سوالات مصاحبه دکتری سراسری و سوالات مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد نیست. به طور خلاصه در ادامه به رایج ترین سوالات که در این مرحله از دانشجو پرسیده می شود اشاره شده است.
در برخی مصاحبهها دیده شده که اساتید سوالات عمومی مختلفی نیز میپرسند که پاسخ مشخصی ندارد و ممکن است برای هر فرد متفاوت و مختص به خودش باشد. به عنوان نمونه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
منبع درآمد و شغل
وضعیت تأهل و داشتن فرزند
محل و شرایط زندگی و اسکان در شهر دانشگاه
دلیل تعیین اولویتها در انتخاب رشته (این سوال همواره چالشهای مختلفی در پی داشته است و لازم است دلایل منطقی مناسبی برای آن از پیش آماده کنید).
انگیزه از تحصیل در مقطع دکتری
سوالات غیرمعمول همانند آخرین کتابی که خواندهاید، ورزش کردن و …
سوالات مذهبی (بهخصوص در دانشگاههای خاصی که ماهیت مذهبی دارند).
در برخی موارد اساتید در مصاحبه دکتری سوالات تخصصی از دانشجویان می پرسند که در زیر به یکسری از این سوال ها اشاره شده است:
سوال در خصوص مبانی نظری، روش تحقیق و نتیجهگیری پایان نامه مقطع کارشناسی ارشد
سوالات تخصصی مرتبط با رشته
سوال درخصوص موضوعی که برای پژوهش در مقطع دکتری اعلام کردهاید.
سوالاتی در خصوص روش تحقیق و آمار
سوالات تخصصی درمورد دروسی که اعلام کردهاید مشغول به تدریس آنها هستید.
سوالات تخصصی درخصوص پژوهشها و مقالاتی که پیش از این انجام دادهاید.
بعضی اوقات اساتید از دانشجویان سوالاتی را به انگلیسی می پرسند که در زیر به یکسری از این سوالات اشاره شده است:
چکیده پایاننامه مقطع کارشناسی ارشد
شرح موضوع مدنظر برای رساله دکتری
معرفی خود به زبان انگلیسی
دیالوگهای ساده روزمره
پرسش از واژگان تخصصی رشته به زبان انگلیسی
حال پس از مطالعه مطالب بالا کاملا مشخص است که بیشترین امتیاز برای مصاحبه دکتری مربوط به فعالیت های پژوهشی می باشد از این رو می خواهیم راه هایی را برای شما معرفی نماییم تا بتوانید 40 امتیاز کامل این بخش از مصاحبه دکتری را اخذ نمایید.
همانطور که در جدول بالا مشاهده فرمودید چاپ مقاله در مجلات معتبر داخلی (علمی – پژوهشی) و خارجی (is ،scopu ،isc و...) از امتیاز بسیار بالایی برخوردار است. حال آنکه نگارش مقاله امری زمانبر است از اینرو بدون شک استخراج مقاله از پایان نامه می تواند بهترین گزینه باشد تا بتوانید مقاله خود را در کوتاه ترین زمان و کمترین هزینه استخراج کرده و در مجلات معتبر نامبرده به چاپ برسانید.
از آنجا که تالیف کتاب مرتبط با رشته تحصیلی و چاپ آن بعد از مقاله از امتیاز بالایی برخوردار می باشد از این روسریع ترین راه برای کسب امتیاز از تالیف کتاب تبدیل پایان نامه به کتاب است تا علاوه بر اینکه امتیاز تالیف کتاب را در مصاحبه دکتری کسب می نماید بلکه دید داوران را نسبت به خود بهتر می کنند زیرا یقینا پایان نامه هایی قابل چاپ می باشند که استاندارد های لازم برای چاپ کتاب را داشته باشند.
ترجمه کتاب جدیدالنشر خارجی مرتبط با رشته تحصیلی شما امتیاز برابر با تالیف کتاب دارد. از این رو می توانید بدون هر گونه دغدغه در خواست خود را برای کارشناسان سینا ترجمه ارسال نمایید تا کتاب های جدیدالنشر خارجی مرتبط با رشته تحصیلی را برای شما معرفی نمایند هر کدام از کتاب ها مورد تایید بود ترجمه کرده و به اسم شما به چاپ برسانند.
با توجه به آنچه که در خصوص مصاحبه دکتری ارائه شده در می یابیم که بخش آموزشی مربوط به سوابق تحصیلی دانشجو و همچنین بخش آزمون شفاهی مرتبط به خود دانشجو می باشد که باید صرفا با تلاش ها و کوشش های خود به امتیاز مناسب برساند.اما درخصوص بخش پژوهشی می توان گفت تمامی امتیازات مصاحبه دکتری که مربوط به سوابق پژوهشی می باشد را به راحتی با کمک کارشناسان مجرب سینا ترجمه می توان بدست آورد و با دست پر به جلسه مصاحبه حضور داشت. در واقع شما دانشجویان عزیز می توانید با کمک کارشناسان و متخصصان سینا ترجمه اقدام به استخراج مقالات از پایان نامه نمایند و این مقالات را در مجلات معتبر داخلی و خارجی به چاپ برسانید. برای کسب امتیاز تالیف و چاپ کتاب نیز، می توانید پایان نامه های خود را به کتاب تبدیل نمایند و این کتاب را به چاپ برسانند تا امتیاز این بخش را هم دریافت نمایند . همچنین این موسسه با معرفی کتب جدیدالنشر و اقدام به ترجمه توسط مترجمین متخصص و چاپ آن با نام دانشجو به عنوان مترجم کتاب می تواند موجب شود تا امتیاز ترجمه کتاب را هم کسب کنید. ما به شما تضمین تقویت رزومه دکتری را می دهیم و تا روز مصاحبه دکتری همراه شما خواهیم بود اگر احساس می کنید زمان را از دست داده این و دیگر امیدی برای موفقیت در مصاحبه باقی نمانده است همین حالا با کارشناسان ما در ارتباط باشید تا سریعترین و معتبرترین متد های تقویت رزومه دکتری را برای شما معرفی و فراهم کنند.
جهت ثبت سفارش هر یک از خدمات استخراج مقاله از پایان نامه، پذیرش و چاپ، تبدیل پایان نامه به کتاب و ترجمه کتاب جدیدالنشر خارجی و چاپ آن میتوانید از طریق لینک های زیر اقدام نمایید و یا از طریق تماس و یا ایمیل و همچنین از طریق شبکههای مجازی (واتساپ، اینستاگرام، تلگرام) با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
آزمونهای زبان تافل (TOEFL)، تولیمو (TOLIMO)، آیلتس (IELTS)، MSRT، MHLE، UTEPT و EPT جزء آزمونهای معتبر از نگاه دانشگاهها به شمار میرود و داوطلبان باید کارنامه خود را در هر یک از این آزمونها هنگام مصاحبه علمی ارائه دهند.
بله در سینا ترجمه تمامی مجلات معتبر مرتبط با رشته تحصیلی شما به صورت کاملا رایگان معرفی می شود و هر کدام از مجلات مورد تایید بود نسبت به چاپ مقاله اقدام می شود.
زمان برگزاری مصاحبه های دکتری در سایت سینا ترجمه اطلاع رسانی خواهد شد.
سوالاتی در مورد چکیده پایاننامه مقطع کارشناسی ارشد، شرح موضوع مدنظر برای رساله دکتری،معرفی خود به زبان انگلیسی،دیالوگهای ساده روزمره،پرسش از واژگان تخصصی رشته به زبان انگلیسی و ... .