در این بخش شما عزیزان را با مزایا و معایب تحصیل در کشور هندوستان آشنا می کنیم.
هند یا همان هندوستان ، کشوری در جنوب آسیا است و پایتخت آن دهلی نو است . هندوستان دارای زمین های حاصل خیز و آب و هوای مرطوب و پر باران است . هند دومین کشور پرجمعیت دنیا از لحاظ جمعیت است . پرجمعیت ترین و مهم ترین شهر های هند عبارت اند از بمبئی ، دهلی ، کلکته ، مدرس و بنگولر . زبان رسمی این کشور هندی و انگلیسی است اما حدودا 22 زبان در این کشور مورد استفاده قرار می گیرد . شاید برای شما جالب باشد که بدانید هند دارای فرهنگ ها و ادیان مختلف است .حدود 80 درصد از مردم ساکن در کشور هند پیرو آئین های هندو و 14 درصد از آنها مسلمان هستند . واحد پول این کشور روپیه هند است . هندوستان دارای جاذبه های زیاد گردشگری است که باعث شده هر شخصی بعد از سفر به آنجا تا مدت ها از عجایب و جاذبه های سفرش تعریف کند . جمعیت زیاد ساکن در هندوستان باعث شده که دولت این کشور دانشگاه ها و کالج های مختلفی برای اقشار مختلف جامعه بنا کند . وجود دانشگاه های معتبر در حد بین المللی باعث شده هر ساله تعدادی دانشجو تحصیل در هندوستان را انتخاب کنند . تحصیل در هند در مقاطع مختلف و رشته های مختلف امکان پذیر است . در ادامه به بررسی مزایا ، شرایط ، هزینه تحصیل و زندگی در هند می پردازیم . در این مقاله مزایا و معایب تحصیل در کشور هندوستان مورد بحث قرار گرفته و جوانب مختلف آن بررسی می گردد.
تحصیل در هند که با داشتن 680 دانشگاه و بیش از 35000 کالج پس از آمریکا و چین، سومین شبکه آموزشی بزرگ در دنیا است شامل تنوع زیادی در انتخاب رشته و دانشگاه مورد علاقه شما می باشد. دانشگاه های هند که اکثرا به صورت خصوصی اداره می شوند برای تعیین شهریه و دیگر شرایط تحصیلی نسبت به یکدیگر متفاوت می باشند.
تحصیل در هندوستان یکی از گزینه های مناسب برای افردی است که قصد تحصیل در کشوری آسیایی را دارند . تحصیل در هند در همه مقاطع به زبان انگلیسی است و این موضوع یک ویژگی مثبت برای کسانی است که دارای مدرک زبان انگلیسی هستند . البته نیاز به داشتن مدرک زبان انگلیسی نیست و اگر فردی تسلط نسبی به زبان انگلیسی داشته باشد ، می تواند در دوره های زبان انگلیسی در هند شرکت کند . البته هزینه ای جداگانه از دانشجو گرفته خواهد شد .
پذیرش در دانشگاه های هند به مراتب راحت تر از سایر کشور هاست . البته باید توجه کنید که برای اخذ پذیرش دانشگاه هایی را انتخاب کنید که مورد تائید وزارت علوم ایران باشد .
اگر متقاضی تحصیل در هند در مقطع کارشناسی هستید باید دارای مدرک پیش دانشگاهی مرتبط با رشته درخواستی برای تحصیل باشید . معدل مقطع پیش دانشگاهی شما باید 14 به بالا باشد . طول دوره کارشناسی در هند حدودا 3 تا 4 سال است .
اگر متقاضی تحصیل در هند در مقطع کارشناسی ارشد هستید باید دارای مدرک کارشناسی مرتبط با رشته درخواستی برای تحصیل باشید . معدل مقطع کارشناسی شما باید 14 به بالا باشد . طول دوره کارشناسی ارشد در هند حدودا 1 تا 2 سال است .
اگر متقاضی تحصیل در هند در مقطع دکتری هستید باید دارای مدرک کارشناسی ارشد مرتبط با رشته درخواستی برای تحصیل باشید . معدل مقطع کارشناسی ارشد شما باید 15 به بالا باشد . علاوه بر آن شما باید خلاصه پروپوزال خود را به دانشگاه مورد نظرتان ارسال کنید . طول دوره دکتری درهند حدودا 4 تا 5 سال است و به طور کلی در مورد مزایای تحصیل در این کشور می توان گفت:
1. شهریه های نسبتا پایین تحصیل در هند
2. تحصیل در هند در دانشگاه های معتبر
3. تحصیل در هند به زبان انگلیسی
4. هزینه زندگی مناسب در هند
5. مسافت کم هند تا ایران نسبت به سایر کشور های اروپایی
دانشجویانی که در حال تحصیل در هندوستان هستند ، می توانند با پرداخت هزینه های درمانی از تمامی خدمات درمانی در هند بهره مند شوند .
کشور هندوستان در رشته های پزشکی هم دانشگاه های معتبر و خوبی دارند. البته در سال 2016 به بعد تعدادی از دانشگاه های پزشکی در هند از لحاظ وزارت بهداشت فاقد صلاحیت شدند.
کشور هند با وجود پتانسیل بالا از نظر جمعیت و مساحت و سیستم اموزشی بزرگ و سابقه دار و داشتن حداقل شرایط مقبول برای ادامه تحصیل باز از همتا های خود در اروپا قابل مقایسه نمیباشد زیرا همچنان از لحاظ زیر ساختار اموزشی تحول چشمگیری نداشته و بعلاوه مدت زمان بیشتری را باید برای این تغییرات صرف کرد ,کشورهند در مقایسه با دانشگاهها و کالج های اروپایی شاید از هزینه زندگی و تحصیلی پایین تر و شرایط راحتتر پذیرش و ویزا برخوردار باشد ما با توجه به معیار های فوق هنوز از لحاظ ایجاد فرصت های پژوهشی برای دانشجویان و امکان دادن فرصت انتخاب گسترده به انها و همچنین کسب اعتبار جهانی و کسب کرسی های علمی جهانی ضعیف میباشد ,همچنان به دلیل فقدان این موارد و بسیاری از شرایط مذکور و حضور بومی ها و اینده شغلی مناسبی را برای دانشجویان تضمین نمیکند.به علاوه به علت کمبود امکانات و سطوح پایین بهداشت و متقاضیان بی شمار انان به نسبت اروپا از کیفیت های مدرن و به روز اموزشی و پرورشی به دور است.پس بنابراین اگر میتوانید هزینه و بودجه بیشتری را متحمل شده و برای کشورهای های اروپایی وقت صرف کنید و اقدام به گرفتن پذیرش کنید بهتر از انتخاب ساده و رایج این روزهای برخی دانشجویان فراتر رفته و اینده خود را بهتر تضمین کنید. زیرا این دانشگاهها و کالجها با امکانات فراوان و میزان مقبول پذیرش و امکانات تسهیلاتی و کمک هزینه و حضور در اتحادیه اروپا و تعامل با دیگر دانشگاهها و و…..بسیاری موارد اینده و دانش شما را و جبران هزینه های این دوره ها را حتما تضمین میکنند. فقط در مقطع دکتری اجازه تقاضای ویزا برای همسر فرد متقاضی به تحصیل است و در بقیه موارد اجازه اخذ ویزا برای همسر به فرد متقاضی داده نمی شود . با توجه به جمعیت زیاد در هند مشکلاتی مانند بیکاری در آن به وضوح دیده می شود پس طبیعی است که اجازه کار دانشجویی به هیچ یک از دانشجویان بین المللی در هر مقطعی داده نمی شود.
در این مقاله موسسه سینا به دلیل اهمیت شرایط تحصیلی در نقاط مختلف جهان به بررسی مزایا و معایب تحصیل در کشور هندوستان پرداخته و در مقاله های آینده خود کشورهای دیگری را نیز موردبررسی قرار خواهد داد.