سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

نگارش بخش چکیده مقاله علمی

انتشار 19 تیر 1400
مطالعه 6 دقیقه

در زمان نگارش مقاله علمی، یکی از مهمترین بخش های مقاله، بخش "چکیده" است. در این مطلب میخواهیم بدانیم چطور بخش چکیده مقالات علمی را بنویسیم.

نگارش بخش چکیده مقاله علمی

نگارش مقاله، یکی از مهمترین بخش های پروسه تحصیلی و کاری هر دانشجو یا محققی است. متاسفانه به دلیل عدم آموزش درست و نداشتن تجربه کافی، اغلب، بخش های مقاله با استاندارد ضعیفی نوشته میشوند که این امر باعث کاهش موفقیت نویسندگان در امر چاپ مقالات میشود. در این مطلب میخواهیم در مورد نگارش اصولی بخش چکیده مقالات علمی صحبت کنیم.

چکیده مقالات علمی

معمولا چکیده مقالات علمی، اطلاعاتی مختصر اما مفید در مورد هدف، روش پژوهش، نتایج و پیامد های مطالعه، ارائه میدهد که میتواند بصورت پیوسته و یا بصورت ساختارمند نوشته شود. حجم یک چکیده را نشریه هدف مشخص میکند اما بصورت کلی، چکیده مابین 150 الی 250 کلمه در نظر گرفته میشود.

 
تصویر
 

اهمیت یک چکیده خوب

بعضی اوقات استادتان از شما می خواهد که خلاصه ای از یک مطالعه یا بخشی از یک پژوهش کلاسی را به همراه مقاله تحقیقی خود توضیح دهید. چکیده به شما اجازه می دهد تا در مورد هر یک از جنبه های اصلی مقاله توضیحات مفید بدهید و به خوانندگان حق انتخاب میدهد تا تصمیم بگیرند که آیا می خواهند بقیه مقاله را بخوانند یا نه. بنابراین، اطلاعات کلیدی کافی(به عنوان مثال، نتایج، مشاهدات، روش  مطالعه و غیره) باید درج شود تا خلاصه مقاله برای شخصی که ممکن است بخواهد کار شما را بررسی کند مفید باشد.

از کجا می دانید که چکیده مقاله شما درست نوشته است؟

 یک قاعده کلی ساده این است که تصور کنید محققی هستید که مطالعه مشابهی را انجام می دهید و چکیده مقاله خود را از دید محققان دیگر مطالعه می کنید. سپس از خود بپرسید: اگر چکیده مقاله شما تنها بخشی از مقاله باشد که می توانید به آن دسترسی پیدا کنید، آیا از میزان اطلاعات ارائه شده در آن راضی خواهید بود؟ آیا این چکیده میتواند مطالب خلاصه شده ای از یک مطالعه کلی باشد؟ اگر پاسخ "منفی" باشد، پس در این چکیده احتمالاً باید تجدید نظر شود.

انواع چکیده مقالات علمی

برای شروع ، باید تعیین کنید که کدام نوع چکیده برای مقاله شما مناسب است. بطور کلی چهار نوع چکیده داریم:

چکیده انتقادی

یک چکیده مهم علاوه بر توصیف یافته ها و اطلاعات اصلی، یک قضاوت یا نظر درباره اعتبار، قابلیت اطمینان یا کامل بودن مطالعه را ارائه می دهد. محقق مقاله را ارزیابی می کند و غالباً آن را با کارهای دیگر در همان موضوع مقایسه می کند. چکیده های انتقادی به دلیل حالت تفسیری، به طور کلی 400-500 کلمه طول دارند. از این نوع چکیده ها به ندرت استفاده می شود.

چکیده توصیفی

چکیده توصیفی، نوع اطلاعات یافت شده در مقاله را نشان می دهد. در مورد کار هیچ قضاوتی نمی کند و همچنین نتایج یا نتیجه گیری تحقیق را ارائه نمی دهد. این شامل کلمات کلیدی هم میشود که در متن یافت می شوند و ممکن است شامل هدف، روش ها و دامنه تحقیق باشد. اساساً، چکیده توصیفی فقط کار خلاصه شده را توصیف و ارائه می کند. برخی از محققان آن را خلاصه ی چکیده می دانند. چکیده های توصیفی معمولاً بسیار کوتاه و در حد 100 کلمه یا کمتر هستند.

چکیده آموزنده

اکثر چکیده ها آموزنده هستند. چکیده آموزنده اطلاعاتی خوب به عنوان یک جایگزین برای خود اثر عمل می کند. به این معنی که محقق تمام ادله اصلی و نتایج مهم و شواهد را در مقاله ارائه و توضیح می دهد. چکیده آموزنده شامل اطلاعاتی است که می تواند شامل هدف، روش ها، دامنه پژوهش و همچنین  نتایج تحقیق و توصیه های نویسنده باشد. طول آن معمولا متناسب با درخواست مجله است اما معمولاً بیش از 300 کلمه نمیباشد.

چکیده برجسته

یک چکیده برجسته به طور خاص برای جلب توجه خواننده به پژوهش انجام شده، نوشته میشود. در این چکیده هیچ تظاهری در کار نیست و نویسنده تلاش نمیکند تصویری متعادل یا کامل از مقاله نشان دهد و تنها تلاش نویسنده، تلاش برای جلب توجه مخاطب است. از آنجا که یک چکیده برجسته نمی تواند مستقل از مقاله مرتبط با آن باشد، شاید نتوان آن را بعنوان چکیده واقعی برای مقالات علمی دانست، از این رو به ندرت در نوشته های دانشگاهی استفاده می شود.

تصویر
 

سبک نوشتن چکیده

سعی کنید چکیده خود را با استفاده از جملات فشرده، اما کامل بنویسید. سریع به اصل مطلب برسید و همیشه از زمان گذشته استفاده کنید زیرا در حال گزارش مطالعه ای هستید که به اتمام رسیده است. یک چکیده اگرچه اولین بخش مقاله شما است، اما باید بعنوان آخرین بخش مقاله نوشته شود، زیرا چکیده، مطالب مقاله را به طور خلاصه بیان می کند. یک استراتژی خوب برای شروع نوشتن چکیده این است که جملات کامل یا عبارات کلیدی را از هر بخش مقاله بگیرید و آنها را در به ترتیب خلاصه کنید، سپس متن را ویراستاری ادبی کنید. توجه داشته باشید که یافته های آماری باید به صورت پرانتزی گزارش شوند [یعنی در داخل پرانتز نوشته شده اند].

قالب بندی چکیده

خلاصه مقالات باید به صورت یک پاراگراف واحد و بدون تورفتگی پاراگراف، قالب بندی شوند. در بیشتر موارد، چکیده بلافاصله بعد از عنوان می آید. صفحه را شماره گذاری نکنید. قوانین مندرج در راهنمای نویسندگان، نشریه با نشریه فرق دارد، اما به طور کلی، شما باید کلمه "چکیده" را در بالای صفحه با فاصله دو برابر بین عنوان و چکیده قرار دهید. جملات نهایی یک چکیده خلاصه ای از نتیجه گیری، پیامدها یا کاربردهای مطالعه شماست و در صورت لزوم، می توانید با بیان اینکه نیاز به تحقیقات بیشتر دارید کار را ادامه دهید.

در چکیده موارد زیر نباید استفاده شود

  • سوابق طولانی یا اطلاعات متنی،

  • عبارات زائد، قیدها و صفت های غیرضروری و اطلاعات تکراری

  • مخفف یا اختصارات،

  • ارجاع به ادبیات دیگر . بهتر است از این ادبیات استفاده کنید: "تحقیقات فعلی نشان می دهد که ..." یا "مطالعات نشان داده اند ..."،

  • اصطلاحات خاص یا مورادی که ممکن است برای خواننده گیج کننده باشد،

  • استناد به آثار دیگر، 

  •  استفاده از هر نوع تصویر، نمودار یا جدول یا ارجاع به آنها.

نکته: قبل از تحویل مقاله نهایی خود، بررسی کنید که اطلاعات موجود در چکیده کاملاً با آنچه در مقاله نوشته اید مطابقت دارد. چکیده را به عنوان مجموعه ای متوالی از جملات کامل در نظر بگیرید که مهمترین اطلاعات را با استفاده از کمترین کلمات ضروری توصیف می کند.

موسسه سینا

موسسه سینا فعالیت خود را با اجماع دانشجویان و محققان نخبه کشور ، از سال 91 آغاز کرده و در زمینه های پذیرش و چاپ مقاله، چاپ کتاب، ترجمه تخصصی، تبدیل پایان نامه به کتاب و ... به ارائه خدمات میپردازد. همچنین این موسسه ، توانسته است به کمک محققان بنام کشور ، با رایزنی و تعامل مناسب با ژورنال ها و مجلات معتبر بین المللی در بخش چاپ مقاله، درصد پذیرش مقالات را تا حد زیادی تضمین کند و این نوید را به دانشجویان و اساتید گرانقدر بدهد که میتوانند در بخش چاپ مقاله، با خیال راحت مقالاتشان را با تضمین بالا به چاپ برسانند.

خدمات موسسه  سینا

برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.


لطفا ما را در اینستاگرام همراهی کنید...


تصویر
 

 

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
(امتیاز 0 توسط 0 نفر)
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام