سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

نحوه ارزشیابی مدارک در کشور هند

انتشار 6 مرداد 1397
مطالعه 5 دقیقه

در این بخش نحوه ارزشیابی مدارک در کشور هندرا مورد بررسی قرار می دهیم.

نحوه ارزشیابی مدارک در کشور هند

از دانشگاهای برتر هندوستان 32 دانشگاه در ارزشیابی مدارک توسط وزارت علوم در سطح گروه یک (ممتاز) معتبر و 30 دانشگاه در سطح گروه دو (خوب) اعلام شدند که ثبت نام در دوره کارشناسی ارشد (Master) در کالج های وابسته به دانشگاه دهلی به شرط تحصیل تمام وقت در دانشگاه دهلی با تائید دانشگاه، کالج و سرپرست دانشجویان ارزشیابی می شود.

همچنین مدارک صادره از 66 دانشگاه ‌و مرکز آموزش‌ عالی‌ در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری از طریق ارزیابی توانمندی های علمی پژوهشی و حرفه ای متقاضی (اخذ آزمون و یا چاپ مقاله طبق موارد ذکر شده در جدول ارزشیابی) بررسی و ارزشیابی می شود.

نحوه ارزشیابی مدارک در کشور هند 

1. مدارک Diploma و Bachelor

با دو سال‌تحصيل‌ از مراكز آموزش‌ عالي‌ معتبر در صورت‌داشتن‌ ديپلم‌12ساله‌ يا پيش‌دانشگاهي("كارداني") ارزشيابي‌مي‌شود .

نکته :  دوره‌هاي‌تكميلي‌مانند Condenced Course تأثيري‌در ارزشيابي‌مدارك‌فوق‌نخواهد داشت .

‌2. مدارک Bachelor

با سه‌ تا پنج‌ سال‌ تحصيل‌ در صورت‌ داشتن‌ ديپلم‌ دبيرستان يا پيش‌دانشگاهي از دانشگاه‌هاي‌ گروه ‌1، 2 و 3، «كارشناسي» ارزشيابي‌مي‌شود .

‌تبصره: مدارك‌ تحصيلي‌ مراكز آموزش‌ عالي‌ كه‌ در گروه‌هاي‌1 ، 2 و 3 نامشان‌ آورده‌ نشده‌ است‌ با ورودي‌ بعد از آگوست‌ 1988 ارزشيابي‌ نمي‌شود.

 3. مدارک Master

با دو تا سه‌ سال‌ تحصيل‌ از دانشگاه‌هاي‌ گروه‌1  و 2 با شرط‌ داشتن‌ مدرك‌ كارشناسي، «كارشناسي‌ارشد» در رشته‌ مربوطه ‌ارزشيابي‌ مي‌شود .

 4. مدارك‌ Ph.D

از دانشگاه‌هاي‌گروه ‌1 و 2 به شرط‌ داشتن‌ مدرك‌ كارشناسي‌ ارشد در رشته‌مربوط، «دكترا» ارزشيابي‌ مي‌شود.

ارزشیابی مدارک دانشگاههای مشروط، به داشتن معدلی مشخص و شروطی دیگر بستگی دارد که به شرح زیر می باشد:

معدل دیپلم 11 ساله و همچنین معدل پیش دانشگاهی متقاضیان ارزشیابی، نباید کمتر از 14 و مجموع این دو معدل هم نباید کمتر از 32 باشد. این نکته مهمی است که قبل از اقدام برای گرفتن پذیرش باید درنظر داشت. اگر هم کسی (قبل از تحصیل در خارج از کشور) در مقطع کاردانی یا مقاطع بالاتر در دانشگاههای داخل تحصیل کرده و با معدل 16 به بالا فارغ‌التحصیل شده باشد، مدرکش بدون شرط معدل دیپلم ارزشیابی می‌شود. در واقع معدل دانشگاه جایگزین معدل دیپلم و پیش دانشگاهی می‌شود.

همچنین آن دسته از فارغ‌التحصیلان رشته پزشکی عمومی که دوره تحصیلی خود را با معدل حداقل 15 به پایان رسانده باشند، بدون شرط معدل می‌توانند در آزمون ملی شرکت کنند و مدرک آنها در صورت کسب نمره حداقل 2/3 از آزمون ملی، قابل ارزشیابی است.

شروط دیگر

الف ـ شركت و قبولي در امتحان جامع علوم پايه برای هر 3 رشته

ب ـ برای فارغ‌التحصیلان رشته پزشكی، قبولی در امتحان پره انترنی و گذراندن دوره انترنی در كشور

ج ـ برای فارغ‌التحصیلان رشته‌های دندانپزشكی و داروسازی، شركت در امتحان جايابی و تكميل دوره در كشور

شرایط تأیید مدارک فارغ‌التحصیلان دانشگاههای نامعتبر

مدارک دانشگاههای نامعتبر هم تحت شرایط زیر قابل ارزشیابی و تأیید هستند:

  • گرفتن مدرک در مقطع بالاتر، از دانشگاهی مورد تأیید؛ برای مثال اگر یک نفر، از دانشگاهی غیرمعتبر در دوره دکترای پزشکی عمومی فارغ‌التحصیل شده باشد و سپس دوره تخصص خود را در یک دانشگاه معتبر بگذراند، مدرک او قابل تأیید است.
  • شرکت و قبولی در آزمونهای معتبر بین‌المللی از نظر شورایعالی ارزشیابی که در آئین‌نامه ارزشیابی نام آنها ذکر شده است.

ارزشيابي مدارک مقطع دکتراي رشته هاي مربوط به زبان و ادبيات بررسي و ارزشيابي مدارک مقطع دکتراي رشته هاي مربوط به زبان و ادبيات (عربي، روسي و ...) که بنابه ضوابط مربوط نيازمند انتشار مقاله در نشريات داراي نمايه بين المللي است، مي‌تواند درقبال ارائه مقالات چاپ شده در نشريات علمي پژوهشي معتبر در کشورهاي مربوط مانند کشورهاي عربي، روسيه و غيره انجام شود .

نحوه ارزشیابی مدارک تحصیلی  دکترای پزشکی عمومی 

مدارک تحصیلی دانش آموختگان متقاضی ارزشیابی در ابتدا توسط کارشناسان اداره کل دانش آموختگان از نظر صحت صدور مدارک ، معتبر بودن دانشگاه محل تحصیل و مدت تحصیل بررسی و در صورت تایید جهت اخذ تصمیم به کمیسیون ارزشیابی مدارک تحصیلی پزشکی عمومی ارجاع و به شرح ذیل اتخاد تصمیم می گردد:
1- مدارک تحصیلی متقاضیان در کمیسیون ارزشیابی پزشکی مجدداً از نظر معتبر بودن دانشگاه محل تحصیل، طول دورة تحصیل (حداقل 6 سال طول دوره تحصیلی) بررسی و درصورتی که مورد تایید قرار گیرد متقاضی بصورت واجد شرایط شرکت در امتحان پیش کارورزی (پره انترنی) شناخته می گردد و توسط اداره کل دانش آموختگان جهت شرکت در امتحان پیش کارورزی به دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی معرفی می شود.
نکته 1: حداقل طول دوره تحصیلی گذرانده شده مورد قبول (پس از کسر دوره کارورزی طی شده در خارج از کشور) جهت شرکت متقاضیان در امتحان پیش کارورزی 6 سال می باشد.
نکته 2: متقاضیانی که طول دوره تحصیلی آنان (علوم پایه و بالینی) کمتراز 6 سال باشد جهت شرکت در امتحان پیش کارورزی ملزم به طی کسر دوره تحصیلی محاسبه شده می باشند. تعیین بخشهای آموزشی دوره تحصیلی به عهده کمیسیون ارزشیابی پزشکی است. بدیهی است طول مدت دوره مذکور از مدت کارورزی متقاضی کسر نخواهد گردید.
نکته 3: دانش آموختگان رشته پزشکی عمومی دانشگاههای خارج از کشور که دارای گواهی قبولی در امتحانات زیر باشند از شرکت در امتحان پیش کارورزی معاف می باشند:
- تمام مراحل ECFMG و یا USMLE آمریکا و کانادا
- تمام مراحل امتحان PLAB رشته پزشکی انگلستان
- کنکور انترنی فرانسه
- امتحان نهایی سایر دانشگاههای خارج از کشور که به تایید شورایعالی ارزشیابی رسیده باشد.
2- مدارک تحصیلی متقاضیانی که پس از شرکت در امتحان پیش کارورزی موفق به دریافت نمره قبولی شوند جهت تعیین طول مدت کارورزی مجدداً در کمیسیون ارزشیابی پزشکی مطرح می گردد و بر اساس دانشگاه محل تحصیلی و طول دوره کارورزی گذرانده شده در دانشگاه محل تحصیل خارج از کشور، مدت دوره کارورزی متقاضی تعیین وجهت گذراندن دوره مذکور به یکی از دانشگاههای علوم پزشکی کشور معرفی می گردد.
نکته 1: حداقل طول دوره کارورزی لازم در مقطع پزشکی عمومی 18 ماه می باشد.
نکته2: در مورد متقاضیانی که پس از اتمام دوره دانشجوئی (علوم پایه و بالینی) ، دوره کارورزی را در مراکز آموزشی معتبر دانشگاههای خارج از کشور نگذرانده باشند در صورت قبولی در امتحان پیش کارورزی ملزم به طی 18 ماه دوره کارورزی در یکی از مراکز آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی داخل کشور هستند.
نکته3: دانش آموختگان رشته پزشکی دانشگاههای خارج از کشور که دارای یکی از شرایط زیر باشند از گذراندن دوره کارورزی مدت 18 ماه معاف بوده و صرفاً جهت آشنائی با نظام آموزشی بهداشتی درمانی کشور ایران ملزم به طی سه ماه دوره کارورزی در یکی از دانشگاههای علوم پزشکی ایران می باشد:
- دارندگان گواهینامه پزشکی عمومی آمریکا و کانادا
- کسانیکه دوره یکساله HOUSE JOB و دوره دو ساله (Senior HouseOfficer) و یک سال کار عملی بعنوان REGISTRAR را در مراکز آموزش پزشکی انگلستان انجام داده باشند.
- افرادی که دوره 18 ماهه (ARZT IN PRAKTIKUM (AIP را در آلمان (بیمارستانهای رسمی دانشگاهی) طی نموده باشند.
- داشتن گواهینامه Doctorat En Medicine فرانسه
- داشتن گواهینامه های پزشکی عمومی سایر کشورهای که اعتبار گواهینامه به تائید شورای عالی ارزشیابی رسیده باشد.
نکته 4: کسانیکه نتوانند در امتحان پیش کارورزی قبول شوند در صورت درخواست ارزشیابی در یکی از مقاطع لیسانی یا فوق لیسانس براساس ضوابط و شرایط انتقال در هر یک از دو مقطع همانند دانشجویان مردودی داخل کشور در مورد آنان عمل خواهد شد.
نکته 5: ضوابط ارزشیابی فوق برای دانش آموختگان رشته پزشکی عمومی که از تاریخ 28/4/77 شروع به تحصیل نموده اند قابل اجرا می باشد.

ضوابط و مراحل ارزشیابی مدارک تحصیلی دانش آموختگان رشته های مختلف تخصصی پزشکی خارج از کشور

  • اعتبار دانشگاه محل تحصیل دوره دکترای پزشکی عمومی و دوره تخصصی در خارج ازکشور بر اساس ضوابط وزارت متبوع

  • طول دوره رشته تحصیلی و محتوای برنامه های دوره آموزشی و سمت متقاضی در طی دوره تخصصی

  • مشخصات و نحوه اخذ مدرک تخصصی و نوع امتحانات گذرانده شده که منجر به اخذ مدرک گردیده است

اصل مهم: بررسی و ارزشیابی مدارک تحصیلی دانش آموختگان رشته های تخصصی پزشکی منوط به انجام ارزشیابی و تائید مقطع دوره دکترای پزشکی عمومی متقاضی و در نتیجه ارائه گواهی فراغت از تحصیل در مقطع دکترای حرفه ای پزشکی می باشد.
 

 

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام