رئیس دانشگاه آزاد گفت: پژوهش های نظارتپذیر، موضوعمحور و مأموریتگرا در دانشگاه آزاد باید به بدنه اجرایی کشور وصل شود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد، محمدمهدی طهرانچی در همایش «رویداد پلیس هوشمند، پروژهها و فرصتهای پژوهشی فناورانه» که در سالن آمفی تئاتر کتابخانه مرحوم حبیبی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد، گفت: دریافت واکسن ایرانی کرونا توسط مقام معظم رهبری برای جامعه علمی ایران باعث افتخار و غرور است.
طهرانچی با بیان اینکه امروز دانشگاه ها از سیر تحول اجتماعی و فناورانه تأثیر گرفته اند، گفت: آنچه در قرن معاصر اتفاق افتاد، این است که دانشگاه و انسان به آنچه خلق کرده، متأثر شده و حقیقت این است که ما انسانها به عنوان خالق خلق میکنیم، به عنوان صانع میسازیم و خود متأثر از صناعت خود میشویم. در قرن جدید وارد عرصهای شدیم که خودمان و زندگیمان تحت تأثیر فناوری که صنع ماست، قرار گرفته است. این تحولات فناورانه اجتماعی چندوجهی است و دارای ویژگیهایی است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: تحولات فناورانه اجتماعی اخیر انسانمدار، سریعالتغییر، متأثر از محیط بیرونی، پیچیده، چندوجهی و فناوریپایه است. نکته مهم این است که این زندگی در محیط دوساحتی که پس از فناوریهای همگرا و شعار «علم برای امنیت» آغاز شده، تحولاتی دارد که باید آنها را بموقع درک و نسبت به آن پاسخ مناسب داشته باشیم.
وی افزود: در این مسیر، الگو و اسوه ما اقتدا به پیامبر اکرم (ص) است تا بتوانیم شاهد، بشیر، نذیر و دعوتکننده به خداوند باشیم. سؤال این است که آیا میشود در این زندگی دوساحتی، پلیس مبتنی بر گذشته حرکت کند؟ خیر. در این زندگی دوساحتی لازم است که دانشگاه، جامعه و پلیس بشارتدهنده، بیمدهنده و دعوتکننده به خدا باشند و قدرت شهود خود را بالا ببرند.
طهرانچی با تأکید بر اینکه فناوری، انسان را قادر ساخته دادههای زیادی را جمعآوری و تحلیل کرده و پاسخ مناسب آن را ارائه دهد، گفت: درک تحولات، پاسخ مناسب و اقدام متقضی است و باید بموقع انجام شود، بنابراین نباید فاصله با دانشگاه زیاد شود. تجربه ای که در ابتدای قرن معاصر داشتهایم، نشان میدهد که حتی رویکرد شرکتهای تجاری تغییر کرده، به طوری که شرکت گوگل بیش از ۱۵۰۰ پژوهشگر استخدام کرده و توانسته رتبه سوم تا پنجم مقالات علمی که محصول دانشگاه است را به خود اختصاص دهد.
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: شرکتهای نوآورانه با درک تحولات به این نتیجه رسیدهاند که علاوه بر قرار گرفتن در لبه فناوری، باید در لبه علم نیز جای گیرند، بنابراین اگر ما نیز میخواهیم مؤثر باشیم و متأثر نشویم، لازم است که سازمانها و نهادها ارتباط تنگاتنگ با دانشگاه و محققان داشته باشند و از همان لحظه تعریف مسئله، پایاننامه و طرحهای پژوهشی، با دانشگاه و پژوهشگران همکاری و تعامل سازنده داشته باشند، چرا که اکنون عمر ایده تا پدیده بسیار کوتاه شده و اگر مصرفکننده در هنگام تولید اثرگذار نباشد، عمر دانشگاه و محقق هدر میرود.
وی با بیان اینکه وظیفه حاکمیت توجه به امنیت و اقتصاد است، گفت: برای اینکه مودت اجتماعی و رحمت بین انسانها و جامعه اسلامی شکل بگیرد، باید به این حوزه توجه جدی داشت.
طهرانچی خاطرنشان کرد: رسالت اجتماعی حکومت اسلامی در مهمترین موضوع، نقشی است که نیروی انتظامی برعهده گرفته است. پلیس هوشمند یا پلیس در زندگی دوساحتی شکل نخواهد گرفت، مگر آنکه دانشگاه نیز در انجام این رسالت پابهپای نیروی انتظامی حرکت کند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه یکی از اهداف این دانشگاه تبدیل شدن به سازمانی پژوهشی است، تصریح کرد: اجرایی شدن طرح پایش و سامانه پژوهشیار، این هدف را محقق کرده و پژوهشهای دانشگاه آزاد اسلامی در این دوره، نظارتپذیر، موضوعمحور و مأموریتگرا شده که باید به بدنه اجرایی کشور وصل شود؛ این وظیفه را باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان دانشگاه آزاد اسلامی برعهده گرفته است.
وی در پایان با اشاره به برگزاری رویداد پلیس هوشمند، پروژهها و فرصتهای پژوهشی فناورانه در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: برگزاری این رویداد، حرکت خوب و بزرگی است و چنین اقداماتی انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است و مبنای آن یک اضطرار برای دانشگاه و پلیس قدرتمند است.