اگر مقالات را از نظر دشواری به چند سطح تقسیم کنیم سادهترین مقاله برای چاپ یا پذیرش مقالات همایشهاست. در مرتبه بعدی مجلاتی قرار دارند که دارای اعتبار پایینی هستند و جزو مجلات ISI یا Scopus نیستند. در نهایت مجلاتی قرار دارند که دارای کیفیت بالایی هستند و جزو مجلات ISI هستند.
ژورنالها به سه دسته داخلی ،اسلامی(isc) و بین المللی تقسیم بندی می شوند:
ژورنال های داخلی به سه دسته:علمی -پژوهشی ، علمی -ترویجی ،علمی - تخصصی
ژورنالهای بین المللی به سه دسته:isi - scopus -pub med تقسیم بندی می شوند.دانشجویان برای داشتن رزومه خوب و مناسب نیاز به چاپ مقاله خود در این مقالات دارند.که با شناخت کافی از این مقالات و حوزه های تخصصی که مقالات در آن دسته بندی شده و با توجه به موضوع مقاله خود باید یکی از این ژورنالهای معتبر را برای چاپ مقاله خود انتخاب نمایند.
فاکتورهایی وجود دارد که مانند تمام پدیدههای دیگر باعث میشود یک اثر در مقایسه با اثر دیگر مورد اقبال قرار گیرد. در نگارش مقاله علمی کافی است که فاکتورهای مهم مقالاتی که قبلاً مورد پذیرش و چاپ قرار گرفتهاند را بررسی کنیم تا مشخص گردد چه چیزهایی را باید رعایت کنیم و به چه چیزهایی بیشتر توجه نماییم مانند تمامی مهارتهای دیگر ، مقاله نویسی نیز یک مهارت است و میبایست در آموزش این مهارت به نحوه کارکرد افراد چیره دست و ماهر نگاه کرد و از آنها اصول را آموزش دید.
سعی کنید هنگام نوشتن مقاله در خوانندگان خود نسبت به موضوعی بینش پدید آورید ،که برای افراد مسئول و تصمیم گیرنده بسیار مهم است بینشی به خوانندگان دهید که در ایجاد یک تئوری جدید و یا توسعه نقش اساسی ایفا کنند. برای مثال، با حل یک معمای حل نشده و استنباط قوی و جدید از پدیدههایی که سابقاً بوده است بینش جدیدی حاصل شود.
با داشتن ارتباط خوب و قوی با سایر مقالات در حیطههای دیگر میتوانید قسمت بحث مقاله را پربار و غنی سازید. چنین مقالاتی داستان خود را به نحو احسنت بازگو میکنند. نه زیاد حاشیه میروند، نه زبان پیچیدهای دارند، نه در لفافه صحبت میکنندو نه آسمان ریسمان میکنند. منظور خود را در هر بخشی از مقاله به صراحت کامل و با شفافیت میگویند و سعی میکنند پیوستگی خاصی در فرآیند نگارش آن داشته باشند. بهتر است تا حد امکان از منابع دو سال اخیر و در صورت کم بودن مقالات از مقالات ۵ سال اخیر استفاده نمایید. در خوانندگان خود نسبت به موضوعی بینش پدید میآورند.
مجله مناسبی پیدا کنید مجله مورد نظر شما باید چند ویژگی داشته باشد: در حیطه علمی شما باشد، در صورت امکان دارای ضریب تأثیر باشد ، تاحد امکان شمارههای بیشتری در سال چاپ کند (برای مثال ۱۲ یا ۶ شماره)، زمان بررسی مقالات در آن کوتاه باشد و میزان رد مقالات در آن پایین باشد.
پس از یافتن یک مجله مناسب باید مجله خود را ساب میت کنید یعنی برای داوران مجله ارسال نمایید. برخی از مجلات به شیوه سنتی و از طریق ایمیل مقالات شما را میپذیرند اما برخی دیگر سیستم ساب میت آنلاین دارند که شما میتوانید هر روز فرایند داوری مقالات خود را بررسی کنید.در این بخش از فرایند اخذ پذیرش مقاله ISI کاری از دست شما برنخواهد آمد. در اینجا ادیتور مجله مقاله شما را به صورت مقدماتی از نظر نو بودن موضوع، کیفیت ترجمه و همخوان بودن با ساختار مجله بررسی میکند.
اگر مقاله شما پذیرش شود بسیار عالی است و باید به شما تبریک گفت که دیگران و خودتان از آن استفاده خواهید کرد. اما اگر مقاله شما رد شود در اینصورت شما یک تجربه بزرگ به دست آوردهاید. در صورت رد مقاله فرایند را از نو شروع کنیدو مزیتی که این بار دارید این است که برخی از ایرادات آن در فرایند اخذ پذیرش قبلی اصلاح شده است. شما اصلاحاتی که داوران به رایگان برای شما ارسال کرده اند را مطالعه میکنید. در نوع سوم داوران پذیرش مقاله ISI شما را منوط به انجام اصلاحاتی در مقاله میدانند. در این صورت شما باید مقاله خود را ویرایش و دوباره ارسال نمایید.