برای داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع دکتری دارند، راه حل موفقیت در آزمون مصاحبه، یک دغدغه بزرگ به حساب میآید. این موضوع را در ادامه به صورت دقیق بررسی میکنیم.
مقطع دکترای تخصصی یا به اصطلاح p.h.d ، بالاترین مدرک آکادمیک و دانشگاهی است که یک فرد میتواند پس از 4 الی 6 سال تحصیل و پژوهش کسب کند. برای ورود به دوره دکتری، داوطلبان باید از دو آزمون کتبی و مصاحبه سربلند بیرون آیند. معمولا جلسه آزمون مصاحبه، بدلیل ذات شفاهی بودن، برای داوطلبان بسیار دشوارتر از آزمون کتبی به نظر میآید، از این رو در این مطلب میخواهیم در مورد تضمین موفقیت در این آزمون بحث کنیم و بدانیم با چه روش هایی میتوان به قبولی صد درصد رسید. پس اول باید بدانیم چه فعالیت هایی برای ما امتیاز آور خواهند بود.
در ابتدا باید به این نکته آگاه باشیم که هر فعالیتی که مربوط به تخصص باشد، قطعا در آزمون مصاحبه به درد خواهد خورد؛ اما به طور کلی نمرات ارائه شده توسط داوران در روز آزمون، به سه بخش تقسیم بندی میشوند.
1)نمرات آموزشی: داوران در ارائه امتیاز به این بخش بیشتر به سابقه تحصیلی داوطلب توجه میکنند، معمولا معدل ، کیفیت دانشگاه و طول دوره مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در نظرگرفته میشود. هچنین اگر مدرک معتبر زبان انگلیسی داشته باشید، از 1 الی 8 امتیاز در نظرمیگیرند. در مجموع رزومه آموزشی 30 امتیاز خواهد داشت.
2) نمرات پژوهشی: این بخش مربوط به فعالیت های تخصصی و علمی داوطلب میباشد. این فعالیت ها شامل مقالات و کتاب های چاپ شده از طرف داوطلب میباشد. معمولا هر مقاله ژورنالی ماکزیمم 7 امتیاز، کتاب 4 امتیاز، کنفرانس خارجی 2 و داخلی 1 امتیاز دارند. اگر پایان نامه قوی هم داشته باشید میتوانید روی 4 امتیاز دیگر حساب باز کنید. در مجموع رزومه پژوهشی 40 امتیاز دارد. در نظر داشته باشید نمرات رزومه پژوهشی بسیار با اهمیت هستند و اگر بخواهید موفقیت خود را تضمین کنید، باید روی این بخش تمرکز کنید.
3) نمره جلسه: این بخش مربوط به نوع رفتار و برخورد داوطلب از لحظه ورود تا لحظه اتمام جلسه میباشد. داوطلبانی که روی کار خود تسلط دارند و استرس خود را کنترل میکنند و بحث ادب و احترام را نیز رعایت میکنند میتوانند روی 30 امتیاز این بخش حساب کنند.
همانطور که ملاحظه فرمودید، کسی که میخواهد امتیاز خیلی بالایی در مصاحبه دکتری کسب کند و خود را بیمه کند، باید از همان دوران کارشناسی و کارشناسی ارشد پیوسته هم خوب درس بخواند و هم فعالیت های علمی و رزومه پژوهشی جمع کند. کسانی که تصمیم ادامه تحصیل در مقطع دکتری دارند، باید منتظر لحظه آخر نباشند تا اول در آزمون قبول شوند، سپس شروع به جمع کردن رزومه کنند. فاصله زمانی اعلام نتایج کتبی تا شروع مصاحبه حدود 2 ماه است و در این زمان نمیتوان رزومه قابل توجهی جمع کرد. پس بهتر است فعالیت پژوهشی را خیلی زودتر شروع کنیم.
یکی از منفی ترین موارد در آزمون مصاحبه، داشتن استرس زیاد است. استرس تا اندازه ای طبیعی است اما اگر از حدی بیشتر شود کاملا تمرکز داوطلب را بهم میزند و او حتی ممکن است چیزهای معمول را هم فراموش کند. در سوی مقابل داشتن اعتماد بنفس میتواند روحیه موفقیت را دو چندان کند. داشتن رزومه قوی باعث ایجاد اعتماد بنفس شده و شما میتوانید با آسودگی بیشتری جلسه را مدیریت کنید.
موسسه سینا فعالیت خود را با اجماع دانشجویان و محققان نخبه کشور ، از سال 91 آغاز کرده و در زمینه های پذیرش و چاپ مقاله ، چاپ کتاب ، ترجمه تخصصی ، تبدیل پایان نامه به کتاب و ... به ارائه خدمات میپردازد. همچنین این موسسه ، توانسته است به کمک محققان بنام کشور ، با رایزنی و تعامل مناسب با ژورنال ها و مجلات معتبر بین المللی در بخش چاپ مقاله، درصد پذیرش مقالات را تا حد زیادی تضمین کند و این نوید را به دانشجویان و اساتید گرانقدر بدهد که میتوانند در بخش چاپ مقاله، با خیال راحت مقالاتشان را با تضمین بالا به چاپ برسانند.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.