یکی از بزرگترین دغدغه های دانشجویان مقاطع تکمیلی، چاپ مقاله در مجلات معتبر و مورد قبول دانشگاه است. در این مطلب میخواهیم در مورد روند چاپ مقالات علمی پژوهشی داخلی صحبت کنیم.
همانطور که می دانید یکی از مهمترین شرایط دفاع از رساله برای دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی، پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر داخلی است و همین موضوع باعث شده است تا بسیاری از دانشجویان برای پذیرش از این مجلات، تلاش زیادی انجام دهند، اما واقعیت این است که پذیرش از این مجلات به هیچ عنوان آسان نیست و باید کیفیت مقاله نوشته شده در سطح بالایی باشد. در ادامه در مورد مجلات علمی پژوهشی داخلی صحبت میکنیم و در میابیم، چطور میشود درصد پذیرش را در مجلات داخلی افزایش داد.
مقالات علمی پژوهشی به مقاله ای گفته می شود که بر پایه پژوهش های توصیفی یا آزمایشی انجام گیرد. به بیانی روشن تر به پژوهش هایی که نتایج آنها به کاربردها، روشها و مفاهیم و مشاهدات جدید در زمینه علمی با هدف پیشبرد مرزهای علمی و فن آوری منجر گردد، علمی پژوهشی گفته می شود. اساتید دانشگاه ها ، دانشجویان ، پژوهشگران مراکز علمی، تولیدی و تحقیقاتی از جمله مخاطبان اصلی این مجلات هستند. همانطور که از نام آن مشخص است مقالات علمی پژوهشی داخلی اغلب در مجله های تخصصی مرتبط به آن پژوهش اکسپت و چاپ می گردد در این نوع مجلات رعایت اصل اختصار و خلاصه نویسی در تدوین مقالات بسیار ضروری است. با این حال نتایج یک پژوهش علمی در مقاله باید به گونه ای گردآوری شود که در آن هیچ یک از جنبه های مهم پژوهش از قلم نیافتند. باید در تمام بخش های مقاله اصل نوآوری رعایت شده باشد و بصورت ساده تر، چیز جدیدی را برای جامعه علمی ارائه دهد.
نگارش مقاله یا استخراج مقاله: همانطور میدانید، برای شروع باید مقاله آماده داشته باشید که یا باید موضوع انتخاب شود، سپس به کمک استاد راهنما، با پژوهش و تحقیقات میدانی داده ها بدست آید و مقاله نگارش شود، و یا اینکه از پایان نامه مقاله استخراج گردد.
انتخاب ژورنال مناسب جهت سابمیت: پس از نگارش مقاله، با توجه به اسکوپ کار، باید ژورنالی انتخاب گردد. برای این کار باید چند ژورنال داخلی که قبلا موضوعات مشابه را چاپ کرده اند انتخاب گردد، سپس با مطالعه آخرین مقالات چاپ شده، نزدیک ترین نشریه به موضوع مقاله انتخاب گردد.
فرمت بندی مقاله: پس از انتخاب مجله، زمان فرمت بندی مقاله است. هر ژورنالی یک قاعده و چارچوب ثابت برای تمام مقالات ارسالی دارد و باید مقالات قبل از سابمیت به فرمت درخواستی مجله تبدیل شوند.
سابمیت مقاله: پس ار فرمت بندی، زمان سابمیت مقاله است. اینکار میتوان از طریق کارتابل خود مجله و یا از طریق ایمیل به ادیتور مجله ارسال گردد.
داوری مقاله: پس از ارسال ، در اولین فرصت، مقاله توسط خود ادیتور بررسی میشود تا ببیند استاندارد اولیه مقاله، مورد قبول مجله است، که پس از بررسی، مقالات مورد قبول برای چند داور ارسال میشوند و آنهایی که مناسب مجله نیستند، به نویسنده بازگردانده میشوند.
نتیجه نهایی مقاله (ریجکت ، پذیرش یا دریافت اصلاحیه): پس از بررسی داوران مجله، مقاله به صورت دقیق بررسی شده و مقالاتی که بار علمی مناسبی دارند پذیرش میشوند، مقالات ضعیف ریجکت شده و مقالاتی که ایرادات جزئی دارند، اصلاحیه میخورند تا در صورت اصلاح، پذیرش شوند. پس از پذیرش، نامه پذیرش به ایمیل نویسندگان ارسال شده و در زمان حدودی نوشته در نامه پذیرش، مقالات چاپ میشوند.
در ابتدا این نکته را دوباره گوشزد میکنیم که مجلات داخلی، مجلات سختگیری هستند و مقالات بیکیفیت نمیتوانند در این مجلات پذیرش شوند، اما راه هایی هست که باید رعایت شوند تا درصد پذیرش مقالات افزایش یابند. باید موضوع انتخابی موضوع جدیدی باشد، متن نوشته ویراستاری ادبی شود تا جملات روان باشند. ترجمه چکیده، ترجمه تخصصی باشد، مجله انتخابی، کاملا هم اسکوپ و هم موضوع مقاله باشد، منابع بکار برده شده باید جدید باشند ( سه سال اخیر) و در نهایت برای افزایش سرعت عمل کار، از کمک موسسات پژوهشی استفاده گردد.
موسسه سینا فعالیت خود را با اجماع دانشجویان و محققان نخبه کشور ، از سال 91 آغاز کرده و در زمینه های پذیرش و چاپ مقاله ، چاپ کتاب ، ترجمه تخصصی ، تبدیل پایان نامه به کتاب و ... به ارائه خدمات میپردازد. همچنین این موسسه ، توانسته است به کمک محققان بنام کشور ، با رایزنی و تعامل مناسب با ژورنال ها و مجلات معتبر بین المللی در بخش چاپ مقاله، درصد پذیرش مقالات را تا حد زیادی تضمین کند و این نوید را به دانشجویان و اساتید گرانقدر بدهد که میتوانند در بخش چاپ مقاله، با خیال راحت مقالاتشان را با تضمین بالا به چاپ برسانند.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.