در این مقاله شرایط کار ضمن تحصیل در کشور مالزی را برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد.
کشور مالزی در جنوب شرقی اسیا می باشد که پایتخت اون کوالالامپور می باشد ، پایتخت این کشور جز ۱۰ شهر زیبای اسیا محسوب می شود ، کشور مالزی دارای ۱۳ استان که به هر استان دار ان هم پادشاه نیز گفته می شود ، بیشتر دانشجویان ایرانی که به کشور مالزی در حال تحصیل هستند در استان سلانگور زندگی می کنند به دلیل اینکه این شهر دارای دانشگاههای می باشد که مورد تایید کشور ایران می باشد واحد پول مالزی این کشور رینگت می باشد.جمعیت مالزی حدود ۲۶ میلیون نفر می باشد که از بیشتر قشرهای دنیا توی این کشور اقامت دارند ولی از کشور هند ،کشور چین ، کشور مالزیایی در این کشور بیشتر به چشم می خورد.آب و هوای مالزی در تمام فصلهای سال گرم و شرجی هست. هواش تقریبا بین ۲۲ تا ۳۰ درجه هستش البته هر هفته بارندگی هست و خیلی اوقات هوا خنک هم می باشد.
نکته قابل تامل در زمینه مهاجرت تحصیلی به مالزی شرایط خوب کاری در این کشور هست که دانشجویان در حین تحصیل به راحتی میتوانند وارد بازار کاری شوند و بتوانند مقدار زیادی از هزینه های زندگی خود را تامین کنند معمولا در اکثر کشورهای اروپایی دانشجویان در حین تحصیل براساس مقطع تحصیلیشان حق کار کردن دارندمثلا در مقطع لیسانس هفتهای ۱۰ ساعت ،در مقطع فوق لیسانس هفته ای۱۰تا۲۰ ساعت و در مقطع دکترا هفتهای ۳۰تا ۴۰ ساعت ، این در حالی میباشد در کشور مالزی این محدودیت وجود ندارد و دانشجویان میتوانند کار کنند بدو ن محدودیت زمانی.
دانشجویان غیر مالزیایی مجاز به کار پاره وقت برای حداکثر ۲۰ ساعت در هفته در طول وقفه های ترم تحصیلی، تعطیلات برگزاری جشن ها و بیش از هفت روز از تعطیلات می باشند. دانشجویان غیر مالزیایی اجازه کار در رستوران، پمپ بنزین، فروشگاه های کوچک و هتل ها را دارند. به جز مشاغل زیر: صندوقدار، خواننده، ماساژ دهنده، نوازنده، قسمت روابط عمومی.تمام دانشجویان مشتاق به کار پاره وقت باید ویزای معتبر دانشجویی داشته باشند.
تبصره : دانشگاه مؤظف است یک گزارش سه ماهه به اداره مهاجرت در رابطه با پیشرفت تحصیلی دانشجویان ارائه دهد. تمدید اجازه کار تنها در صورتی که دانشجو پیشرفت تحصیلی خوبی داشته باشد، امکان پذیر است.
برخی از فرصتها در عین حال محدودیت هم هستند؛ تقاضای زیاد برای نیروی کار ارزان در مالزی، باعث شده تا انبوهی از متقاضیان کار از کشورهای چین، آسیای جنوب شرقی و شبه جزیره هند در صف ورود به بازار کار مالزی باشند. تنوع نژادی در فعالیتهای خدماتی بهخاطر ارتباط مستقیم با زبان و فرهنگ باعث شده که بخش زیادی از این بازار کار به نیروهای کار یا همان نژادی تبدیل شود. به این ترتیب نیروی کار ایرانی با بازار کاری روبروست که پر از متقاضیان چینی، هندی و مالای است.
یکی دیگر از دورهای بسیار پر متقاضی که در کشور مالزی برگزار میشود دوره های یکساله هنرهای آشپزی هست که در ابتدای امر دانایی زبان انگلیسی مورد بررسی قرار میگیرد وبعد از طی کورس زبان وارد دورد یکساله اشپزی میشود فرد متقاضی ،و بعد از فارغ التحصیلی دارنده مدرک میتواند بصورت فول تام کار کند.
برای یافتن کار از طریق اینترنت نباید تنها به سایتهای کاریابی آنلاین اکتفا کرد. باید یاد بگیرید هر آنچه مربوط به شغل مورد نظرتان هست را در اینترنت پیدا کنید. از جستجوی مطالبی در مورد چگونه نوشتن رزومه یا cv در حوزه تخصصیتان گرفته تا پیدا کردن سایت شرکتهایی مربوط به تخصص و تحصیلات، تا سایتهای مربوط به قوانین کار در مالزی پیدا کنید.
از نکات منفی زندگی در محله هایی که در آن هزینه زندگی کمتر است، این است که حقوق پیشنهادی هم زیاد بالا نیست. دستمزد معمولا در حدود ۱۵۰ رینگیت برای یک هفته کاری است. این درآمد را می توان برای هزینه های جزئی استفاده نمود و قطعاً برای مطالعه و زندگی در مالزی نیاز به پشتیبانی قوی مالی دارید. نمی توان تنها با دستمزد کار پاره وقت گذران زندگی کرد.
تبصره : دانشجویان بین المللی که پس از فارغ التحصیلی در مالزی مشغول کار می شوند؛ پیش از شروع به کار نیاز به کد اشتغال دارند.
هدف از نگارش مقاله فوق بیان شرایط کار ضمن تحصیل در کشور مالزی بود تا شما عزیزان با سنجیدن همه جوانب بهترین تصمیم را برای تحصیل در کشورها مالزی بگیرید.