در این مقاله شرایط و مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی در کشور ارمنستان را برای شما عزیزان توضیح خواهیم داد.
کشور زیبای ارمنستان یکی از همسایه های شمالی کشور ایران است که با کشور های آذربایجان,گرجستان و ترکیه نیز همسایه است.پایتخت این کشور ایروان و جمعیت آن کمتر از ۳ میلیون نفر است.برای تحصیل در ارمنستان و اخذ پذیرش از دانشگاههای آن نیاز به جمعآوری مدارک رسمی و ارسال آن برای دانشگاه مورد نظر دارید.
دوره های آماده سازی ysu برای متقاضیان تحصیل در دانشگاه های کشور ارمنستان که اهل کشورهای خارجی هستند و میخواهند خود را برای امتحانات ورودی YSU آماده نمایند برگزار میگردد.این دوره های آماده سازی ورود به دانشگاه از سال ۱۹۵۶ به بعد همواره برگزار شده اند. در حال حاضر شهریه هر یک از کلاس های درسی برای دوره های آماده سازی ورود به دانشگاه که در دانشگاه دولتی ایروان برگزار میشوند ۸۰۰۰۰ درام میباشد. برنامه موجود با نیازها و شرایط امتحان های ورودی دانشگاههای دولتی کشور ارمنستان همخوانی دارند.
طول مدت تحصیل در دوره های آماده سازی ورود به دانشگاه های کشور ارمنستان یک سال است که از تاریخ اول سپتامبر هر سال تا ۳۰ ژویئه همان سال برگزار میگردد. لبته این دوره شامل تعطیلات زمستانی نیز میباشد.
مدارک لازم برای پذیرش در دوره های آمادگی گذراندن آزمون ورودی دانشگاه های کشور ارمنستان YSU و همچنین دوره های دانشگاهی در دانشگاه های دولتی این کشور:
مقطع لیسانس: برای مقطع تحصیلی لیسانس مدرک اتمام دوره ی دیپلم و پیانشگاهی به انضمام ریز نمرات دوره دیپلم و پیش دانشگاهی.
مقطع فوق لیسانس: برای مقطع تحصیلی فوق لیسانس مدرک تحصیلی دیپلم به انضمام ریز نمرات به علاوه ی مدرک تحصیلی پیش دانشگاهی به انضمام ریز نمرات به انضمام مدرک تحصیلی لیسانس به انضمام ریز نمرات مورد نیاز میباشد.
مقطع دکترا : برای مقطع تحصیل دکتری مدرک تحصیلی لیسانس به انضمام ریز نمرات به علاوه مدرک تحصیلی فوق لیسانس به انضمام ریز نمرات مورد نیاز میباشد که البته در برخی موارد نادر برای اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع دکتری مدرک دیپلم به انضمام ریز نمرات و همچنین مدرک پیش دانشگاهی به انضمام ریز نمرات نیز مورد نیاز میباشد.
گفتنی است که کلیه مدارک فوق میبایست ترجمه رسمی شده و به تایید وزارت امور خارجه و دادگستری جمهوری اسلامی ایران برسند.
اشخاصی که در ایران دارای مدرک فوق دیپلم هستند به دلیل اینکه در برخی رشته ها مقطع کاردانی به کارشناسی وجود ندارد باید دوره های کالج را گذرانده و بعد از آن واحدهای کاردانی را به دانشگاه ارائه دهند تا برخی از واحدهای گذرانده شده در ایران بر اساس تشخیص دانشگاه ارزیابی شوند. برای رشته های الکترونیک ، کامپیوتر ، مخابرات ، قدرت ، مکانیک ، نقشه کشی و نقشه برداری و عمران امکان ادامه تحصیل به زبان انگلیسی از کاردانی به کارشناسی در مدت ۳ سال نیز وجود خواهد داشت.
این بورسیه بر اساس موافقتنامهای هست که دولت ارمنستان بر اساس آن متعهد شده به دانشجویان بینالمللی کمک هزینه تحصیلی اعطا کند. این بورسیه تمام هزینههای دانشجویان را تامین میکند.
در این نوع ویژه از کمک هزینههای تحصیلی، فقط شهریههای تحصیلی دانشجو را حذف میکنند و سایر هزینههای زندگی همچنان بر عهده دانشجو است.
همان طور که از اسم این بورسیه مشخص است، فقط به دانشجویان هفتاد کشور تعلق میگیرد و دانشجویان ایرانی هم در فهرست این هفتاد کشور هستند.
بيشتر حول رشتههاي تاريخ و زبانهاي خارجه ميباشد و همواره به دليل نزديكي جغرافيايي و فرهنگي به كشورمان ايران دانشگاههاي اين كشور بين دانشجويان ايراني پرطرفدار بوده است.
اما اگر دانشجو قصد ادامه تحصيل در مقطع پژوهشمحور (1 تا 2 سال) يا دكتري (3 سال) را داشته باشد بایستی علاوه بر مدارك بالا، مقالات تاييد شده از دانشگاه قبل و حداقل يك تز و برنامه تحقيقي و آموزشي را نيز ارائه كند.
متقاضيان بايد ابتدا در دورههاي آمادگي بخش دانشجويان خارجه شركت كنند. اين بخش كه از سال 1961 تاسيس شده است تاكنون بيش از شش هزار دانشجو از 55 كشور جهان فارغالتحصيل داشته است. دانشجويان در اين اداره به سه بخش بدون دانش ارمني، دانش كم ارمني و دانش كامل ارمني تقسيمبندي ميشوند و در يك ترم آمادگي آنها براي ادامه تحصيل در دانشگاههاي ارمنستان آماده ميشوند و در صورت نياز بيشتر به دانش و زبان ارمني از ترمهاي بعدي در كنار واحدهاي اصلي دانشجو ميتواند درس ارمني و دانش ارمني را نيز انتخاب كند. در صورت تجديدي در دورههاي آمادگي، متقاضي نميتواند به ادامه تحصيل ادامه دهد و موظف است در امتحانات مجدد اين دوره براي كسب مجوز ادامه تحصيل شركت كند.
این دانشگاه هر ساله ۱۶ بورس تحصیلی اعطا می کند.دانشجو برای دریافت این بورس تحصیلی باید برنامه ی درخشان تحصیلی، سابقه ی فعالیت های اجتماعی و عمومی خود را اثبات نماید. در حقیقت این بورس تحصیلی به کسانی اعطا می شود که علاوه بر زندگی علمی، زندگی اجتماعی فعالی نیز داشته اند.
دانشگاه آمریکایی ارمنستان در جهت حمایت مالی از دانشجویان برنامه ریزی هایی برای تعهدات مالی دانشجویان خود دارد؛ به این ترتیب که هیچ دانشجوی واجد شرایطی از دریافت کمک های مالی محروم نخواهد شد. بورس های تحصیلی این دانشگاه، به نام کمک های اهدایی خصوصی به دانشجویان برجسته اعطا خواهد شد. البته این دانشگاه کمک هزینه هایی جهت تخفیف شهریه از ۲۰ تا ۹۰ درصد و وام دانشجویی نیز اعطا می کند.
در این دانشگاه فرصت های متعددی جهت پوشش شهریه و هزینه های زندگی دانشجویان بر اساس موقعیت های اجتماعی آن ها وجود دارد. بورس Turpanjian این دانشگاه بر اساس وضعیت اجتماعی دانشجو اعطا می شود. سایر بورس های این دانشگاه عبارتند از سنت جانز و آدوریان که تقریبا به طور کامل شهریه دانشگاه را پوشش می دهند. لازم به ذکر است که هزینه های تحصیل در ارمنستان بین ۱۸۰۰ تا ۴۰۰۰ دلار است.
برای درخواست بورسیه تحصیلی از دانشگاههای ارمنستان نیاز به ارائه مدارک رسمی وجود دارد. برای تحصیل در برخی از دانشگاههای ارمنستان نیاز به مدرک آیلتس، تافل یا GRE وجود دارد. البته برخی از دانشگاهها هم هستند که برای تحصیل در آن نیاز به ارائه مدرک زبان نیست.
ویزای ارمنستان، برای شهروندان ایرانی در مرزهای زمینی و هوایی بسادگی صادر می شود و اغلب مسافران هنگام ورود به ارمنستان و در لب مرز یا در فرودگاه درخواست ویزا می نمایند.