سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

شرایط و مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی ترکیه

انتشار 23 تیر 1397
مطالعه 5 دقیقه

در این بخش سعی شده است مطالبی مفید برای دانشجویانی که قصد پذیرش ویزای تحصیلی ترکیه را دارند قرارا داده شود.

شرایط و مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی ترکیه

کشور ترکیه از جمله کشور هایی است که هزینه تحصیل در ترکیه در مقاطع مختلف دانشگاه های آن پایین می باشد. سطح دانشگاههای این کشور بالا است و به دلیل کیفیت خوب آموزش و بورسیه هایی که به دانشجویان اعطا می گردد، این کشور همواره یکی از مقاصد دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل به شمار می آید. به علاوه دانشجویان ایرانی که در رشته های مورد علاقه موفق به قبولی در کنکور مقاطع بالاتر آن در ایران نشده اند، کشور ترکیه می تواند گزینه مناسبی برای ادامه تحصیل آن ها باشد. یکی از شروط پذیرش در دانشگاههای ترکیه داشتن مدرک دیپلم دبیرستان و قبولی در آزمون ورودی دانشگاه های ترکیه می باشد که هر دانشگاهی بسته به سطح آموزشی خود آزمونی را برگزار می کنند و دانشجویان با هر سنی و تنها با داشتن مدرک دیپلم می توانند در این آزمون ها شرکت نمایند. زبان تحصیل در اکثر دانشگاههای ترکیه به زبان ترکی استانبولی می باشد. البته برای کسانی که به این زبان آشنایی ندارند دوره های رایگان یادگیری این زبان برگزار می گردد.

مقطع لیسانس در دانشگا های ترکیه معمولا ۴ سال است اما در رشته هایی مثل پزشکی طول این دوره ۶ سال می باشد. همچنین دوره فوق لیسانس در کشور ترکیه ۲ سال و مقطع دکتری نیز ۴ سال است. پذیرش در اکثر دانشگاه های ترکیه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری از طریق آزمون سراسری انجام نمی پذیرد و هر دانشگاهی بر اساس شرایط خود آزمون جداگانه ای را برگزار می نماید. این امتحانات سالی ۲ بار از طرف دانشگاهها برگزار می گردد.

ویزای تحصیلی ترکیه

همانطور که اطلاع دارید اخذ ویزای تحصیلی ترکیه قبل از خروج از کشور برای شما ضروری است. لازمه درخواست ویزای تحصیلی ترکیه ثبت نام و پذیرش رسمی به عنوان یک دانشجوی بین المللی در یک دانشگاه در کشور ترکیه است. اگر شما قصد اخذ ویزای تحصیلی ترکیه و ادامه تحصیل در این کشور را دارید باید قبل از هر چیزی درخواست ویزای تحصیلی ترکیه را ارائه نمایید. بنابراین، دانشجویانی که بدون ویزای تحصیلی به ترکیه می آیند، مجاز به ثبت نام به عنوان یک دانشجو در دانشگاه نخواهند بود و و به آنها ویزای تحصیلی ترکیه داده نخواهد شد. درخواست ویزای تحصیلی ترکیه باید از یکی از نزدیکترین سفارتهای ترکیه، در کشور محل زندگی شما داده شود. ویزای تحصیلی ترکیه نمی تواند از داخل ترکیه صادر شود. شما باید یک کپی از “نامه پذیرش” خود را از یک دانشگاه در ترکیه و یک فرم درخواست تکمیل ویزای مربوط ویزای تحصیلی ترکیه را به سفارت ترکیه بفرستید. کارکنان سفارت می توانند درخواست شما را با یک فرم درخواست ارائه دهند. لطفا توجه داشته باشید که معمولا از زمان درخواست شما تا زمانی که شما ویزای تحصیلی ترکیه خود را دریافت می کنید، حدود هشت هفته طول می کشد. ویزای تحصیلی ترکیه درپاسپورت شما مهر می شود.اگرچه ویزای تحصیلی ترکیه محدودیت زمانی دارد، اما در صورتی که در یک دانشگاه ثبت نام کنید، ویزای تحصیلی ترکیه شما معتبر خواهد بود. 

شرایط حداقل معدل:

از آن جایی که برنامه اعطای بورس تحصیلی ترکیه بر اساس سابقه تحصیلی داوطلب و میزان موفقیت آن طراحی شده است، معیارهای انتخاب دانشجو طبق شرایط زیر خواهد بود:
معدل مورد قبول برای مقطع فوق دیپلم ۱۲ می باشد.
معدل مورد قبول برای مقطع لیسانس در رشته های پزشکی 18 و بقیه رشته ها 14 می باشد.
معدل مورد قبول برای مقطع فوق لیسانس ۱۵ می باشد.
معدل مورد قبول برای مقطع دکترا ۱۵ می باشد.
معدل مورد قبول برای داوطلبان رشته های پزشکی ۱۸ می باشد.

مدارک مورد نیاز برای پذیرش ترکیه :

*ارائه اصل مدارک هویتی

*ارائه اصل پاسپورت

*شرکت در آزمون (YÖS) در کشور ترکیه و کسب نمره مورد نظر

*ترجمه و اصل مدارک تحصیلی دیپلم و ریز نمرات

*ترجمه و اصل مدرک پیش دانشگاهی

*ارائه مدرک زبان انگلیسی و یا (TÖMER) ترکی

مراحل اخذ پذیرش در ترکیه :

1. در مرحله اول باید پس از مشخص نمودن دانشگاه خود در ترکیه می بایست فرم پذیرش دانشگاه را تکمیل نموده و ارسال می نمایید .

۲. در این قدم شما پس از تکمیل نمودن فرم پذیرش دانشگاه ، در خواست خود را ارائه نموده و مدارک تحصیلی کورد نیاز دانشگاه را به دانشگاه تسلیم نمایید . در صورتی که چند مورد را دز پذیرش بخواهید اعم از خوابگاه ، زبان و.. باید در فرم پذیرش اعلام نمایید .

*شما می توانید در پرسه پذیرش از چند دانشگاه هم زمان پذیرش خود را در خواست نمایید .

3. قبل از اتمام زمان مورد نیاز ترجمه مدارک تحصیلی خود را به دانشگاه ارائه نمایید .

4. در صورت پذیرفته شدن شما توسط دانشگاه برای شما نامه پذیرش صادر خواهد شد .

اخذ پذیرش در دوره های تخصص و فوق تخصص :

دانشگاه های  معتبر ترکیه همواره به دلیل جایگاه  علمی و تخصصی بالای خود در رنکینگ جهانی در رشته های تخصصی و فوق تخصصی پزشکی ودندان پزشکی و  … سالانه تعدادی دانشجوی خارجی را از طریق آزمون توس(TUS/DUS) پذیرش می شوند .  معمولا  این دوره ها در محل دانشگاه های  به نام پزشکی ترکیه مثل جراح پاشا و حاجت تپه و…. برقرار می شود .  تومرپل با مشارکت استاد های به نام در  دانشگاه های  ترکیه و ثبت نام شما در دوره های آمادگی این آزمون در ترکیه و معرفی و تهیه ی این منابع همراه شما خواهد بود .

انواع ویزا:

انواع ویزاهای ترکیه ،ویزای تک ورودی (tek giris) یا چند ورودی (muteadyt giris) هستند. ویزای دانشجویی و کار چندین مدرک دارد و ویزای مرزی و توریستی برای یک ورودی معتبر است.
ویزای توریستی: این ویزا به مدت ۹۰ روز صادر می شود و برای تک ورودی معتبر است. این ویزا برای مسافران است که مجاز به دریافت ویزا در نقاط ورودی نیستند.

ویزای تجاری: این ویزا برای مسافران است که در جلسه موقت کسب و کار، سخنرانی یا کنفرانس به ترکیه می آیند. این ویزا به مدت ۹۰ روز صادر می شود و برای تک ورودی معتبر است. برای این ویزا، شما باید از کارفرما در ترکیه نامه دریافت کنید.

ویزای تحصیلی : دانشجویان بین المللی پس از پذیرش از موسسه عالی و دانشگاهی در ترکیه باید برای ویزای تحصیلی خود درخواست دهند.
مجوز اقامت: اگر مدت اقامت شما در ترکیه طولانی تر از مدت زمان ویزای شما باشد، باید برای اجازه اقامت درخواست دهید. دانشجویان باید ظرف ۳۰ روز پس از ورود به کشور درخواست مجوز اقامت کنند.

کار ویزا: می توانید برای این ویزا به نزدیکترین سفارت ترکیه برای ویزای کاری درخواست دهید. هنگام درخواست مجوز، کارفرمای شما باید برخی مدارک مربوط به استخدام شما را به وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه (MLSS) ارسال نماید. مدت زمان پذیرش درخواست ویزای کار ۹۰ روز است. این وزارتخانه لیستی به روز شده از این مدارک را در وب سایت خود فراهم کرده است.

ویزای پژوهشی: محققانی که مایل به انجام تحقیقات علمی در ترکیه هستند باید برای سفارت ترکیه در کشور خود درخواست ویزای تحصیلی کنند. یک نامه از موسسه آموزش عالی در ترکیه یا موزه حمایت از تحقیق باید همراه با فرم درخواست ارائه شود. برای دریافت این نامه، شما باید پیشنهاد تحقیقاتی خود را به وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه ارسال کنید. اگر پیشنهاد تایید شده باشد، یک نامه مناسب جهت اخذ ویزای تحصیلی دریافت خواهید کرد.

فرایند ارزیابی مدارک جهت قبولی در اخذ بورس تحصیلی ترکیه :

کلیه درخواست هایی که در این راستا ارسال می گردد، در دو مرحله مورد بررسی قرار می گیرند:

۱- سابقه تحصیلی داوطلب
۲- مصاحبه حضوری

 دریافت ویزای کشور ترکیه:

دانشجوهای ایرانی که دوست دارند برای تحصیل به کشور ترکیه اقدام نمایند لازم است حتما ویزای تحصیلی این کشور را داشته باشند، به این ترتیب که اول باید از طرف دانشگاه آن کشور برای شما پذیرش بیاید، بعد باید در دانشگاه مورد نظر ثبت نام کنید و بعد هم برای ویزای تحصیلی اقدام کنید. ویزای تحصیلی تا ۱ سال اعتبار دارد اما دانشجو بعد از رسیدن به آنجا تا ۱ ماه فرصت دارد تا به اداره امنیت این کشور مراجعه کرده و دفترچه اقامت بگیرد.


 

 

 

 

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام