ﺷﯿﻮﻩ نامه تعیین تکلیف آموزش دانشجویان علوم پزشکی در دانشگاهها و دانشکدهها در بحران پیک چهارم کرونا اعلام شد. بر اساس آن دانشجویان از سنوات ارفاقی و کمک هزینه دانشجویی بهرهمند میشوند.
به گزارش خبرنگار مهر، پس از نامه دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت به معاونت آموزشی وزارت بهداشت مبنی بر بسیج همگانی و استفاده از ظرفیت همه دانشجویان علوم پزشکی در مقاطع و رشتههای مختلف، در بخشهای درمان بیماران کووید -۱۹، شیوه نامه تعیین تکلیف آموزش دانشجویان علوم پزشکی در دانشگاهها و دانشکدهها در بحران کرونا اعلام شد.
بر این اساس تکلیف و تشویق دانشجویان و بسیج همه امکانات موجود از جمله ظرفیتهای آموزشی در مدیریت درمان بیماران کرونایی مشخص شد.
استفاده از اساتید و دانشجویان بخشهای غیر درگیر برای مراقبت از بیماران کرونایی
دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی بر اساس نیاز از اعضای هیات علمی، دستیاران و کارورزان گروههای آموزشی غیر درگیر در بخشها و درمانگاههای کرونا و یا فعالیتهای مرتبط با مراقبت در خانه بیماران کرونایی، با مدیریت گروههای آموزشی درگیر حداکثر استفاده کنند.
لازم است برنامهریزی لازم برای بهرهمندی حداکثری از حضور و خدمات کلیه کارورزان پزشکی و نیز دستیاران کلیه رشتههای تخصصی پزشکی، در بخشهای بالینی ارائه خدمات به بیماران کووید -۱۹ صورت پذیرد.
دانشگاهها بر حضور فعال دستیاران سال آخر در بخشهای کرونایی نظارت دقیق داشته باشند.
حداکثر همکاری با دانشجویان دارای بیماری زمینهای و مشکل اساسی
در صورت عدم همکاری احتمالی، دانشگاه / دانشکده مطابق اختیارات میتواند از معرفی آنان به آزمون مربوطه خودداری کند اما توصیه میشود حتیالامکان به صورت اغنائی جلب مشارکت شود و اگر واقعاً دانشجویی بیماری زمینهای و مشکل اساسی دارد، متناسب با شرایط تخفیفاتی داده شود.
برنامهریزی لازم برای بهرهمندی حداکثری از حضور و خدمات کلیه دانشجویان سال ۳ و ۴ رشتههای پرستاری، مامایی، علوم آزمایشگاهی، اتاق عمل، هوشبری، فوریتهای پزشکی و تکنولوژی پرتوشناسی (صرفاً در بخش رادیولوژی) جهت ارائه خدمات به بیماران مبتلا به کووید -۱۹ صورت پذیرد. این دانشجویان در صورت تایید معاون آموزشی دانشگاه / دانشکده از یک نیمسال سنوات ارفاقی با دریافت کمک هزینه دانشجویی، برخوردار خواهند بود.
ارائه مشوقهای کاهش طرح نیروی انسانی و دریافت کمک هزینه تحصیلی
میزان کمک هزینه تحصیلی ایشان در طول زمان حضور در بخشهای درمان بیماران کووید -۱۹ نیز دو برابر خواهد بود. همچنین، در صورت درخواست خودشان، میتوانند معادل دو برابر زمان حضور در بخشهای درمان بیماران کووید -۱۹، از کاهش دوره طرح نیروی انسانی برخوردار باشند.
تاکید بر واکسیناسیون برای تمامی دانشجویان شاغل در بخشهای کرونا
دانشگاهها / دانشکدههای علوم پزشکی باید برنامهریزی لازم برای واکسینه کردن دانشجویان و دستیاران شاغل در بخشهای درمان بیماران کووید -۱۹ را مشابه کادر پزشکی و درمانی شاغل در این بخشها، به انجام رسانده و اجرایی کنند و تلاش کنند دانشجویان برای مشارکت فعال، ایمنی لازم را کسب کرده باشند.