با ویرایش مقاله ظاهر و محتوای متن رابررسی شده و به نحوی به نگارش در میارد که مقاله علاوه بر دارا بودن علایم نگارشی، از شیوایی کامل هم برخوردار باشد. در این مطلب، به بررسی انواع ویرایش و اهمیت آنها میپردازیم.
اهمیت ویرایش مقاله برای تمام نویسندگان مشخص است در واقع، ویرایش یک متن است که آن را قابل فهم تر برای خواننده می کند.
منظور از ویرایش کردن چیست؟ باید بگوییم چند نوع ویرایش وجود دارد که هر کدام برای هدف خاصی به کار گرفته می شوند. در ادامه به انواع ویرایش و اهمیت هر کدام پراخته می شود.
ویرایش فنی و زبانی از مهم ترین انواع ویراستاری است. در این نوع ویرایش، ویراستار به اصلاح و بهبود ظاهر متن می پردازد و غلط های املایی و مشکلات نگارشی را رفع می نماید.
مواردی که در ویرایش فنی و زبانی اصلاح میشوند شامل موارد زیر می باشد:
به طور کلی در ویرایش ادبی ، ظاهر متن اصلاح می شود.
ویرایش محتوایی همان طور که از نامش پیداست، تمرکز بر محتوای متن به جای ساختار آن است. در این نوع ویرایش، ویراستار با توجه به محتوا و زمینۀ متن، ویرایش انجام میدهد؛ به عنوان مثال، ویرایش محتوایی داستان متفاوت از ویرایش محتوایی متون علمی انجام میگیرند.
در ویرایش محتوایی موارد زیر مورد بررسی قرار می گیرند:
مهم ترین چیزی که در ویرایش محتوایی یا تخصصی، دانش و تخصص ویراستار می باشد و باید ویراستار کاملا مسلط به علم متن باشد.
هزینه انجام ویرایش با توجه به تعداد کلمات متن و زمانی که برای ویرایش اختصاص داده می شود، متفاوت می باشد. همچنین ویرایش متن های عمومی و تخصصی متفاوت می باشد و زمان ویرایش متون تخصصی به علت حساسیت بالای کار بیشتر می باشد و همین امر باعث افزایش هزینه های مربوط به ویرایش تخصصی نسبت به عمومی می شود.
ویراستار باید خصوصیاتی داشته باشد تا بتواند بسته به نیاز متن ویرایش ادبی، ساختاری و یا محتوایی انجام دهد. پس مشخص است که ویراستار باید تخصص در زمینه س متنی که قصد ویرایش را دارد باید داشته باشد .
ویژگی های کلی یک ویراستار عبارتند از:
برای درخواست ویرایش متن خود به صورت ادبی می توانید فایل خود را به کارشناسان موسسه سینا ارسال بفرمایید تا بر اساس تعداد کلمات و رشته تخصصی براورد هزینه شود. برای ارسال مقاله فارسی و یا انگلیسی خود به مجلات و همین طور برای ویرایش ادبی پایان نامه و حتی کتاب خود می توانید با کارشناسان موسسه سینا تماس بگیرید.