مجلات ISC مجلات مهم بینالمللی به شمارمی آیند و ثبت مقاله در مجلات این پایگاه دارای مزایی زیادی است که بسیاری از آن بهره بردهاند. در این مقاله به بررسی نحوه اخذ پذیرش از این مجلات خواهیم پرداخت.
پایگاه ISC (Islamic World Science Citation Center) یک مرکز علمی و تحقیقاتی است که به هدف ارزیابی و ارتقاء کیفیت پژوهشهای علمی در کشورهای اسلامی تأسیس شده است. این پایگاه دادهها و منابع علمی را برای کشورهای اسلامی و دیگر پژوهشگران فراهم میآورد و به آنها کمک میکند تا به منابع علمی معتبر دسترسی پیدا کنند و تأثیر پژوهشهای خود را بسنجند. در ادامه به بررسی پایگاه ISC، مجلات و مقالات این پایگاه خواهیم پرداخت.
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (Islamic World Science Citation Center - ISC) یک پایگاه اطلاعاتی مهم در ایران است که به بررسی و رتبهبندی مجلات و محتوای علمی تولیدشده در جهان اسلام میپردازد.
این پایگاه توسط وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ایران در سال 2008 تأسیسشده است. هدف اصلی ISC ارزیابی، رتبهبندی و نمایهسازی مجلات و محتوای علمی تولیدشده در کشورهای اسلامی است.ISC همچنین به تحلیل و بررسی روند تولید و استناد به محتوای علمی در کشورهای اسلامی میپردازد.
اطلاعات و آمار موجود در ISC بهطور گسترده توسط محققان، دانشگاهها و سیاستگذاران در کشورهای اسلامی استفاده میشود. درمجموع، ISC بهعنوان یک پایگاه اطلاعاتی مهم و معتبر در حوزه علم و پژوهش در کشورهای اسلامی شناخته میشود.
هماکنون کلیه کشورهای اسلامی در پنج منطقه مختلف ازجمله جنوب شرقی آسیا، کشورهای عربی، کشورهای اسلامی غیر عربی قاره آفریقا، کشورهای آسیای مرکزی و منطقه قفقاز و سایر کشورهای اسلامی در منطقه خاورمیانه، اروپا و آمریکای جنوبی امکان بهرهبرداری از خدمات ISC را دارند.
در زیر به مهم ترین اهداف این پایگاه استنادی پرداخته شده است.
کمک به ترویج و توسعه ضوابط اخلاق علمی در کلیه مؤلفههای تولید و انتشار مجلات علم و فناوری با رعایت حقوق صاحب اثر.
ایجاد فرصت و تقویت روح نوآوری در علوم و فناوری با توجه به ارزشهای اسلامی.
مدیریت داده و اطلاعات، گسترش علم، ارزیابی، رتبهبندی و کمک به سیاستگذاری آگاهانه در حوزه علم و فناوری در کشور، منطقه و جهان اسلام برای تحقق مرجعیت علمی و فناوری.
ارائه خدمات اطلاعات علمی و فناوری به شیوههای متنوع به کلیه مخاطبان مؤسسه اعم از ملی یا بینالمللی با تأکید بر شبکه الکترونیکی در فضای مجازی.
پایش علم، فناوری و نوآوری در سطح کشور و محیط بینالملل و کمک به کشورها بهخصوص کشورهای اسلامی داوطلب و منطقه در نیل به اهداف علمی.
توسعه سکوهای علمی و فناوری در جهت نظام ایدهها و نیازها «نان»، آشنایی با نخبگان و آیندهسازان «دانا» و ایجاد شناساگر د یکی تالی پژوهشگر با اختصار (ID-ISC (در راستای استقرار نظام ملی نوآوری.
گردش آزاد و تأمین اطلاعات علمی و فناوری لازم و تبادل آنها بین مراکز آموزشی، پژوهشی، فناوری و نوآوری برای مأموریت گرایی با تأکید بر بهرهوری، کیفیت گرایی و کارآمدی.
تدوین و تولید انواع نقشه علم و روند فناوری منبعث از مستندات و مدارک علمی
کمک به دیپلماسی علمی و فناوری در سطح ملی، منطقهای، کشورهای اسلامی و بینالمللی.
به مقالاتی که دریکی از مجلات پایگاه استنادی ISC به چاپ برسند، مقالات ISC گفته میشود. نشر مقالات در پایگاه ISC به سه زبان فارسی، عربی و انگلیسی صورت میگیرد مجلات ISC به دو نوع داخلی که در داخل کشور نمایه شدهاند و مجلات ISC خارجی که وابسته به کشورهای اسلامی هستند، تقسیمبندی میشوند.
به چاپ رساندن مقاله در مجلات ISC مزایای زیادی برای نویسنده و همچنین کشور دارد که در زیر به چند مورد از آنها اشارهشده است.
کسب نمره بیشتر در جلسه دفاع ارشد
افزایش حقوق و رتبهبندی اساتید دانشگاه
تقویت رزومه برای شرکت در مصاحبه مقطع دکتری
تقویت رزومه و افزایش اعتبار علمی در میان پژوهشگران
تقویت عمومی رزومه برای استخدام و دریافت مزایای شغلی
انتشار مقالات در ISC به بهبود رتبه و اعتبار علمی کشور در سطح بینالمللی کمک میکند.
انتشار مقاله در ISC میتواند فرصتی برای همکاری با دیگر پژوهشگران و موسسات علمی فراهم کند.
ساختار کلی مقاله بر اساس استانداردهای ISC بهصورت زیر است.
عنوان: عنوان مقاله باید واضح و بیانکننده موضوع اصلی پژوهش باشد. در عنوان نباید از اختصارات و واژگان تخصصی استفاده شود.
چکیده: چکیده مقاله باید به بیان هدف، روش پژوهش، یافتههای اصلی و نتیجهگیری اصلی بپردازد. عنوان چکیده معمولا نباید بیشتر از 250 کلمه باشد.
کلمات کلیدی: کلمات و اصطلاحات کلیدی که بهطور دقیق و جامع محتوا و موضوع اصلی مقاله را نشان میدهند. این کلمات باید مرتبط، مفید و نمایانگر محتوا باشند.
مقدمه: در مقدمه باید به معرفی زمینه و اهمیت موضوع پرداخت. سوالات و فرضیههای پژوهش در این قسمت مطرح میشود.
روششناسی: در قسمت روششناسی مقاله، نویسندگان توضیح میدهند که چگونه تحقیق خود را انجام دادهاند. این بخش شامل جزئیات مربوط به روشها، ابزارها، مشخصات نمونهها، تجربیات و دادههای جمعآوریشده است.
یافتهها: در این قسمت به ارائه نتایج پژوهش بهصورت متنی، جدول یا نمودار میپردازند.
بحث و نتیجهگیری: در این قسمت از مقاله به تفسیر و مقایسه نتایج با مطالعات قبلی و همچنین به نتیجهگیری نهایی و پیامهای کلیدی پرداخته میشود.
منابع: در رفرنس دهی باید سبک استناددهی مورد تأیید ISC، استفاده شود. مشخصات منابع استفادهشده باید بهطور کامل نوشته شود.
همواره توصیه میشود دستورالعملهای دقیق هر مجله را مطالعه کرده و به آنها پایبند باشید. به چاپ رساندن مقاله در مجلات ISC (Islamic World Science Citation Center) شامل مراحل زیر میشود.
انتخاب موضوع و نوشتن مقاله
انتخاب موضوعی باید بهاندازه کافی جدید و مرتبط با زمینههای علمی تحت پوشش ISC باشد. در نگارش یا استخراج مقاله از پایان نامه باید به رعایت تمامی اصول و استاندارد ها پرداخت تا در مجلات ISC، پذیرش و چاپ مقاله انجام پذیرد.
ویراستاری مقاله
ویراستاری مقاله از نکات مهم نگارش مقاله است. ویرایش مقاله باعث میشود که متن روان و خواناتر باشد.
رفع سرقت ادبی مقاله
اگر مقاله شما دارای درصد زیادی از تشابه باشد، باید قبل از سابمیت آن را پارافریز و بازنویسی کنید و تشابهات ادبی موجود در آنها را برطرف کنید. پارافریز مقاله شانس اخذ پذیرش از مجله مورد نظر را تا درصد زیادی افزایش میدهد.
انتخاب مجله مناسب
باید به جستجوی مجلات تحت پوشش ISC که به زمینه مرتبط با پژوهشتان، بپردازید. همچنین بررسی دستورالعملها و راهنمای نویسندگان هر مجله (Author Guidelines) برای اطمینان از رعایت تمام الزامات، ضروری است.
تهیه و تنظیم مقاله بر اساس فرمت مجله
مقاله باید بر اساس فرمت و ساختار مشخصشده توسط مجله مربوط، تنظیم شود مواردی مانند تعداد کلمات، نوع و اندازه فونت و... باید بهدقت بررسی شود. فرمت بندی مقاله باید بسیار دقیق باشد تا منجر به ریجکت مقاله نشود.
سابمیت مقاله
مقاله از طریق سامانه آنلاین مجله یا بهصورت ایمیل (بسته به روش پذیرش مجله) باید ارسال شود، همچنین تمامی مدارک و مستندات موردنیاز (مانند کاور لتر، فهرست منابع و فرمهای تکمیلشده) باید پیوست شود.
پروسه داوری (Peer Review)
پس از ارسال، مقاله شما به داوران متخصص در زمینه مربوطه ارسال میشود در این مرحله ممکن است نیاز به اصلاحات و بازنگریهای متعدد باشد تا مقاله پذیرش شود.
پذیرش مقاله
تایید نهایی داوران:پس از تایید نهایی داوران و هیئت تحریریه، مقاله شما پذیرفته میشود؛ و نامه پذیرش (Acceptance Letter) از طرف مجله را دریافت خواهید کرد.
انتشار مقاله
پس از تایید نهایی داوران، مقاله شما در نسخه الکترونیکی ویا چاپی مجله منتشر میشود و بهصورت آنلاین در سایت مجله قابل دستیابی خواهد بود.
نمایهسازی در پایگاه ISC
مقاله شما پس از انتشار توسط ISC نمایه میشود و در پایگاه دادههای این مرکز قابل جستجو و دسترسی خواهد بود.
داوری مقالات در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) فرآیندی دقیق و چندمرحلهای است که شامل مراحل زیر میشود، این فرآیند بهمنظور اطمینان از کیفیت بالای مقالات و ارتقاء سطح علمی انتشارات در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام انجام میشود.
ارسال مقاله: نویسندگان مقاله خود را از طریق سیستم آنلاین ISC ارسال میکنند. مقاله باید بهطور کامل و مطابق با دستورالعملهای مربوطه باشد.
بررسی اولیه: مقاله بهطور اولیه توسط سردبیر یا گروه سردبیری موردبررسی قرار میگیرد تا ازلحاظ موضوعی، ساختاری و فرمتی مطابق با استانداردهای ISC باشد.
انتخاب داوران: در صورت تأیید مقاله در بررسی اولیه، سردبیر یا گروه سردبیری، داورانی که تخصص و تجربه کافی درزمینهٔ موضوعی مقاله دارند را انتخاب میکند.
داوری همتا: مقاله به داوران ارسال میشود تا بهصورت ناشناس (بدون نام نویسندگان) مورد ارزیابی قرار گیرد. داوران معمولاً 2 تا 3 نفر هستند و به بررسی دقیق مقاله از جنبههای مختلف میپردازند که شامل اصالت تحقیق، کیفیت روششناسی، تحلیل دادهها، نتایج و بحث و ارجاعات است.
بازخورد داوران: داوران نظرات و پیشنهادها خود را در قالب گزارش داوری به سردبیر ارائه میدهند. این نظرات ممکن است شامل پیشنهادهایی برای اصلاح مقاله، پذیرش مقاله بدون تغییر، یا رد مقاله باشد.
تصمیمگیری نهایی: سردبیر بر اساس بازخورد داوران تصمیم نهایی را در مورد مقاله میگیرد. این تصمیم ممکن است یکی از موارد پذیرش، رد مقاله یا پذیرش به شرط اصلاح باشد.
اعلام نتیجه: نتیجه داوری از طریق سیستم آنلاین به نویسندگان اطلاع داده میشود. در صورت نیاز به اصلاحات، نویسندگان باید تغییرات لازم را اعمال کرده و مقاله را مجدداً ارسال کنند.
بازنگری مجدد (در صورت نیاز): درصورتیکه مقاله نیاز به بازنگری داشته باشد، پس از اعمال اصلاحات توسط نویسندگان، مقاله مجدداً برای داوران ارسال میشود تا تغییرات اعمالشده را بررسی کنند.
انتشار مقاله: درنهایت، درصورتیکه مقاله پذیرفته شود، بهصورت آنلاین و چاپی در مجلات وابسته به ISC منتشر میشود.
داوری مقالات در ISC به صورت مستمر انجام میشود.
پس از ارسال مقاله توسط نویسنده، فرایند داوری آغاز میشود.
مدت زمان داوری معمولاً 2 تا 3 ماه است.
برای مشاهده فهرست نشریات موسسه استنادی ISC وارد سایت شده و طبق یکی از موارد گفتهشده در عکس، نشریه موردنظر خود را جستوجو کنید..
معیارهایی بهصورت ترکیبی با وزنهای متفاوت در محاسبه نمره نهایی و رتبهبندی مقالات در ISC مورداستفاده قرار میگیرند. همچنین امتیازات ویژهای برای مقالات با همکاری بینالمللی، حمایت مالی معتبر و انتشار در مجلات برتر در نظر گرفته میشود.موسسه اطلاعات علمی (ISC) برای رتبهبندی مقالات از چندین معیار استفاده میکند که شامل موارد زیر است.
شاخص تأثیر مقاله (Article Impact Factor)
این معیار بر اساس تعداد استنادات دریافتی توسط هر مقاله و هم چنین تعداد مقالات مرجع و هم چمیم زمان انتشار مقاله میپردازد.
شاخص محتوایی (Content Index)
این معیار به بررسی تطابق محتوای مقاله با حوزههای تخصصی مورد نظر و هم چنین به وجود نوآوری و خلاقیت در مقاله، میپردازد.
شاخص کیفیت نگارش (Writing Quality Index)
این معیار به بررسی رعایت استانداردهای نگارش علمی شفافیت و روانی ارائه مطالب و هم چنین استفاده صحیح از منابع و ارجاعات میپردازد.
شاخص اعتبار پژوهشگر (Researcher Credibility Index)
این معیار سوابق پژوهشی و تخصص نویسنده، و هم چنین تعداد مقالات منتشر شده توسط نویسنده را بررسی میکند.
سینا ترجمه با گردآوری اساتید و نخبگان کشور با ارائه خدمات تخصصی در تمامی مراحل به چاپ رساندن مقاله در مجلات ISC، شانس پذیرش شمارا تا درصد بالایی ارتقا خواهد داد. جهت ثبت سفارش چاپ مقاله می توانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید و یا با کارشناسان ما از طریق تماس، ایمیل و شبکه های مجازی ( واتساپ،تلگرام و اینستاگرام) در ارتباط باشید.
راه های ارتباطی با ما
بنویسید...
Islamic science citation به معنای پایگاه علوم جهان اسلام است.
به 3 زبان فارسی، انگلیسی و عربی.
پایگاه ISC را میتوان چهارمین پایگاه معتبر جهانی بهحساب آورد.