سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری

انتشار 20 آذر 1397
مطالعه 16 دقیقه

نگارش پایان نامه ارشد و دکتری برای بسیاری از دانشجویان سخت ترین مرحله تحصیلی به حساب می آید. ما در این مقاله شمارا با تمامی نکاتی که به عنوان دانشجو باید از آن باخبر باشید را بررسی کرده‌ایم.

فهرست []
  1. پایان‌نامه چیست و چه اهدافی دارد؟
  2. انواع روش نگارش پایان‌نامه
  3. انتخاب استاد راهنما
  4. مراحل انجام پایان‌نامه
    1. انتخاب موضوع پایان‌نامه
      1. استفاده از پیشنهاد‌ات اساتید
      2. مطالعه مقالات چاپ‌شده در 2 سال اخیر در حوزه موضوعات موردعلاقه شما
      3. مطالعه پایان‌نامه‌های دانشجویان فارغ‌التحصیل در رشته خودتان
      4. مراجعه به پایگاه‌های اسنادی معتبر همچون آی اس آی، الزویر و غیره
      5. جمع‌آوری اطلاعاتی در خصوص مشکلات جامعه که مرتبط با رشته تحصیلی
      6. توجه به علاقه شخصی خود
      7. امکان‌پذیری و منابع
      8. مطابقت با تخصص استاد راهنما
      9. جمع‌آوری اطلاعات اولیه در خصوص موضوع انتخابی و اخذ تأییدیه از ایرانداک
    2. جمع آوری اطلاعات
    3. ا نجام پروپوزال
    4. شروع بخش پیاده سازی و انجام پایان‌نامه
  5. فصل های مخلتف پایان‌نامه
    1. فصل اول پایان‌نامه
      1. تفاوت فصل اول پایان‌نامه با پروپوزال
    2. فصل دوم دوم پایان‌نامه
    3. فصل سوم و چهارم پایان‌نامه
    4. فصل پنجم پایان‌نامه
  6. جلسه دفاع
  7. تبدیل پایان نامه به کتاب
  8. استخراج مقاله از پایان ‌نامه
انجام پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری

برای بسیاری از دانشجویان تحصیلات تکمیلی، نگارش پایان‌نامه یا رساله دشوار به نظر می‌رسد اما اگر قبل از شروع به نگارش،با ساختار پایان‌نامه و روش‌های نگارش آن آشنا شوید، این مرحله سخت تبدیل به یکی از شیرین‌ترین مراحل تحصیلی خواهد شد. در این مقاله، به نکات مهمی که هر دانشجوی ارشد یا دکتری، قبل از شروع به نگارش پایان‌نامه خود به آن نیاز دارد، بررسی کرده‌ایم.

پایان‌نامه چیست و چه اهدافی دارد؟

پایان‌نامه یک نوشته تحقیقی جامع و علمی است که به‌عنوان بخشی از دوره‌های تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکترا) تهیه می‌شود. به پایان‌نامه دوران دکتری، رساله گفته می‌شود. از طریق پایان‌نامه، دانشجو نتایج تحقیقات و مطالعات خود را در زمینه‌ای خاص ارائه می‌دهد.

هدف اصلی پایان‌نامه، تلفیقی از ارتقا توانمندی‌های پژوهشی دانشجو، تولید دانش جدید، حل مسائل موجود و ارزیابی علمی و حرفه‌ای دانشجو توسط دانشگاه است. پایان‌نامه نقطه اوج تحصیلات تکمیلی است و نقش مهمی در توسعه علمی و حرفه‌ای دانشجو ایفا می‌کند.

پایان نامه

انواع روش نگارش پایان‌نامه

روش نگارش پایان‌نامه را می‌توان از دو منظر بررسی کرد که در زیر به توضیح آن‌ها پرداخته‌شده است.

روش کتابخانه‌ای

روش کتابخانه‌ای به تحقیقاتی اطلاق می‌شود که به جمع‌آوری، بررسی و تحلیل منابع موجود در کتب، مقالات، گزارش‌ها و سایر منابع اطلاعاتی می‌پردازد. این نوع تحقیق معمولاً بر مبنای مطالعات نظری و تحلیل متون موجود است.

روش پژوهشی

روش پژوهشی به تحقیقاتی اطلاق می‌شود که بر اساس جمع‌آوری و تحلیل داده‌های اولیه (داده‌های میدانی یا آزمایشگاهی) انجام می‌شود. این نوع تحقیق معمولاً شامل انجام آزمایش‌ها، پیمایش‌ها، مصاحبه‌ها و مشاهدات مستقیم است.

انتخاب استاد راهنما

اولین گام در راستای نگارش پایان‌نامه، انتخاب استاد راهنما است. دانشجو از طریق اطلاعاتی که در طول تحصیل خود از اساتید دانشگاهی کسب کرده است می‌تواند استاد راهنمای خود را انتخاب کند و قبل از موعد اعلام‌شده برای جلسه اساتید، با استاد راهنمای مدنظر خود در زمینه موضوع پایان‌‌نامه مشورت کند. استاد راهنما با داشتن تجربه و تخصص، می‌تواند شمارا در مسیر پژوهش به‌خوبی هدایت کند. ایشان می‌توانند به شما کمک کنند تا روش‌های تحقیقاتی مناسب را انتخاب کنید و از منابع و مقالات معتبر استفاده کنید. استاد راهنما می‌تواند در مواقعی که با چالش‌ها و مشکلات مواجه می‌شوید، شمارا راهنمایی و تشویق کند. این حمایت می‌تواند انگیزه شمارا برای ادامه تحقیق و انجام پایان‌نامه افزایش دهد. بازخوردهای مداوم و سازنده استاد راهنما می‌تواند به بهبود کیفیت تحقیق و نگارش پایان‌نامه کمک کند. اصلاحات و پیشنهاد‌ها استاد راهنما می‌تواند شمارا از اشتباهات احتمالی دور کند و موجب ارتقاء کار نوبت. استاد راهنما معمولاً دارای شبکه‌ی گسترده‌ای از دانشمندان و پژوهشگران است که می‌تواند شمارا با آن‌ها آشنا کند. این شبکه ارتباطی می‌تواند فرصت‌های پژوهشی و شغلی بیشتری برای شما فراهم کند؛ بنابراین در انتخاب استاد راهنما باید دقت کافی به عمل آید.

انتخاب استاد راهنما

مراحل انجام پایان‌نامه

برای نگارش پایان‌نامه اصولی و کسب نمره بالا در آن، باید به ترتیب زیر عمل کرد. البته این مراحل به صورت کلی بیان شده‌اند و ممکن است با توجه به دانشگاه و رشته تحصیلی، جزئیات و الزامات مختلفی داشته باشند.

انتخاب موضوع پایان‌نامه

پایان‌نامه به‌منظور بررسی یک موضوع خاص در حوزه تحصیلی دانشجو و بر اساس نیازهای جامعه و باهدف رفع یک مشکل یا یافتن پاسخ یک سوال انجام می‌گیرد؛ بنابراین انتخاب موضوع اولین قدم از پروسه انجام پایان‌نامه می‌باشد. تعریف موضوع به شیوه‌ای صحیح و دقیق راه گشای مراحل بعدی انجام پایان‌نامه خواهد بود. راه‌های مختلفی برای انتخاب یک موضوع خوب برای انجام پایان‌نامه وجود دارد که در زیر به مهم‌ترین نکته‌ها و راه‌های انتخاب موضوع اشاره‌شده است.

انتخاب موضوع

استفاده از پیشنهاد‌ات اساتید

برای انتخاب موضوع می‌توانید از راهنمایی‌های اساتید دانشگاهی، استاد راهنما و دانشجویان مقطع دکتری بهره بگیرید. این افراد از تجربه و دانش بالایی برخوردار بوده و می‌توانند پیشنهادی خوبی برای شما ارائه دهند.

مطالعه مقالات چاپ‌شده در 2 سال اخیر در حوزه موضوعات موردعلاقه شما

اینکه بدانید در حال حاضر محققین در سراسر دنیا بر روی چه موضوعاتی کار می‌کنند و این موضوعات تا چه اندازه در کشور شما مطرح‌شده است، از اهمیت بالایی برخوردار است. درواقع با این روش می‌توانید توتانید دست به انتخاب موضوعات موردنیاز و به‌روز حال حاضر، بزنید.

مطالعه پایان‌نامه‌های دانشجویان فارغ‌التحصیل در رشته خودتان

الهام گرفتن از موضوعات آن‌ها و استفاده از بخش پیشنهاد‌ها پایان‌نامه‌ها راهکار مناسبی برای انتخاب پایان‌نامه است.

مراجعه به پایگاه‌های اسنادی معتبر همچون آی اس آی، الزویر و غیره

با مراجعه به این پایگاه‌ها می‌توانید از مقالات به‌روز و مفید آن ها استفاده کنید و بهترین موضوع مناسب خود را انتخاب کنید.

جمع‌آوری اطلاعاتی در خصوص مشکلات جامعه که مرتبط با رشته تحصیلی

هرچقدر موضوع انتخابی شما متناسب با نیاز جامعه باشد، علاقه‌مندان زیادی را به خود جذب خواهد کرد. این نیاز می‌تواند در پیوند با بنیان‌های علمی و نظری بروز کند و یا معطوف به عمل و مشکل‌گشایی در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و صنعتی باشد.

توجه به علاقه شخصی خود

انتخاب موضوعی که به آن علاقه دارید، انگیزه شمارا برای انجام تحقیق افزایش می‌دهد. علاقه به موضوع تحقیق باعث می‌شود که کار پژوهش برای شما لذت‌بخش‌تر و کمتر خسته‌کننده باشد.

امکان‌پذیری و منابع

موضوع پایان‌نامه باید قابل تحقیق و عملی باشد، به‌طوری‌که منابع و داده‌های کافی برای انجام پژوهش در دسترس باشد. انتخاب موضوعی که با توجه به منابع موجود قابل‌اجرا باشد، از مشکلات و موانع احتمالی در فرآیند تحقیق جلوگیری می‌کند؛ و انتخاب موضوعی که داری منابع کافی نیست می‌توانند راه 8 شمارا بسیار دشوار کند.

مطابقت با تخصص استاد راهنما

موضوع پایان‌نامه باید با تخصص و علاقه استاد راهنما همخوانی داشته باشد تا بتوانید از تجربه و دانش ایشان به بهترین شکل استفاده کنید. این مطابقت باعث می‌شود که استاد راهنما بتواند شمارا به‌خوبی راهنمایی و حمایت کند.

جمع‌آوری اطلاعات اولیه در خصوص موضوع انتخابی و اخذ تأییدیه از ایرانداک

بعد از انتخاب موضوع پایان‌نامه لازم است تا از تکراری نبودن آن مطمئن شوید. برای این منظور بایستی به سایت ایرانداک مراجعه کرده و بعد از عضویت در آن، موضوع خود را در آن جستجو نمایید. اگر موضوع شما قبلا در ایران کارشده باشد و در این سامانه به ثبت رسیده باشد، برای شما نمایش داده خواهد شد. تکراری بودن موضوع پایان‌نامه از سوی دانشگاه محل تحصیل موردپذیرش قرار نمی‌گیرد؛ بنابراین بایستی تائیدی از ایرانداک در خصوص ناب بودن موضوع پایان‌نامه خود به دانشگاه ارائه دهید.

جمع آوری اطلاعات

بعد از تائید موضوع پایان‌نامه از سوی دانشگاه، به سراغ جمع‌آوری اطلاعات لازم در خصوص موضوع انتخابی رفته و کار نگارش پروپوزال را آغاز می‌کنید. قبل از انجام این کار به توصیه‌ها و راهنمایی‌های استاد راهنما توجه کنید و مقالات و کتاب‌های پیشنهادی وی را موردمطالعه قرار دهید. هم‌چنین راهکارهای زیر برای این کار پیشنهاد می‌شود.

.جمع آوری اطلاعات

ازجمله منابع دیگری که می‌توانید برای جمع‌آوری اطلاعات لازم استفاده نمایید، مقالات چاپ‌شده در مجلات و پایگاه‌های معتبری چون IEEE ،ELSEVIE و دیگر پایگاه ها است. بیشتر این پایگاه‌ها در تمامی زمینه‌ها دارای مجلات و نشریات معتبر بوده که مقالات علمی خوبی را به چاپ رسانده‌اند. با مراجعه به هرکدام از این پایگاه‌ها و سرچ موضوع خود، می‌توانید به مقالات مشابه زیادی دسترسی داشته باشید. تعداد مقالاتی که از این طریق می‌توانید پیدا کنید بستگی به پیشینه تحقیقی موضوع شما دارد. اگر موضوعی که انتخاب کرده‌اید، دارای پیشینه قوی باشد، به مقالات زیادی در این خصوص دست خواهید یافت؛ اما اگر موضوع شما خیلی جدید و ناب باشد که مطالعات کمتری بر روی آن انجام‌گرفته است، مسلما مقالات زیادی در آن خصوص پیدا نخواهید کرد.
همان‌طور که در قسمت انتخاب موضوع پایان‌نامه نیز گفتیم، یکی از راه‌های یافتن اطلاعات در خصوص یک موضوع خاص، مطالعه پایان‌نامه‌های سال‌های قبل هست. این پایان‌نامه‌ها در کتابخانه دانشگاه‌ها موجود است و می‌توانید آنها را گرفته و مطالعه نمایید و از مطالب مفید آنها خلاصه‌برداری نمایید (البته با ذکر منبع درست آن).

کتاب‌ها نیز منابع خوبی برای مطالعه در خصوص موضوع پایان‌نامه هستند. مطالعه کتب مرجع به شما در درک اولیه موضوع پایان‌نامه کمک زیادی می‌کند و حتی می‌توانید از مطالب آنها برای نوشتن مقدمه مقاله خود استفاده نمایید.
اگر در کنفرانس‌ها یا همایش‌هایی که در زمینه موضوع پایان‌نامه شما هست، شرکت کرده‌اید، می‌توانید از مطالب مطرح‌شده در آن و همچنین مقالات ارائه‌شده در آن استفاده نمایید.
*نکته مهمی که در اینجا لازم است به آن اشاره نماییم این است که برای تمامی مطالبی استفاده‌شده از منابع مختلف، رفرنس دهیم. هیچ مطلبی را بدون رفرنس در پایان نامه ننویسید. مطالبی که بدون رفرنس باشند فاقد ارزش و اعتبار علمی می‌باشند.

انجام پروپوزال

بعد از جمع‌آوری اطلاعات لازم در خصوص موضوع انتخابی پایان‌نامه، بایستی طرح اولیه کار پژوهشی خود را پیاده کنیم. به این طرح اولیه اصطلاحاً پروپوزال گفته می‌شود. پروپوزال باهدف ارائه یک گزارش اولیه از کار پژوهشی به دانشگاه نوشته می‌شود تا در صورت پذیرش آن از سوی دانشگاه، بتوان کار انجام پایان‌نامه را آغاز کرد. پروپوزال دارای بخش‌های مختلفی هست که بایستی به‌طور کامل و دقیق تکمیل گردد. فرم پروپوزال در سایت دانشگاه و در بخش پایان‌نامه و پروفایل شخصی هر فرد قرار داده‌شده است. دسترسی به این فایل تنها زمانی امکان‌پذیر است که موضوع پایان‌نامه شما از سوی دانشگاه پذیرفته شود.
درواقع پروپوزال مانند یک نقشه عمل کرده و ساختار و ارکان اصلی پایان‌نامه کارشناسی ارشد و یا رساله دکتری در آن مشخص می‌شود. ساختار اصلی پروپوزال پایان‌نامه شامل موارد زیر است.

نگارش

  1. عنوان پایان‌نامه

  1. اطلاعات شخصی دانشجو و استاد راهنما

  1. بیان مسئله

  1. پیشینه تحقیق

  1. اهداف اصلی و فرعی تحقیق

  1. فرضیه تحقیق

  1. اهمیت و ضرورت انجام موضوع

  1. روش تحقیق

  1. متغیرهای تحقیق

  1. روش‌های جمع‌آوری اطلاعات

  1. برنامه زمان‌بندی

  1. رفرنس‌ها

بی‌دقتی در نوشتن یک پروپوزال در شروع انجام پایان‌نامه، یکی از دلایل اصلی نتایج نامطلوب پایان‌نامه هست؛ بنابراین لازم است تا تکمیل فرم پروپوزال خود را با استاد راهنما یا مشاور خود انجام دهید که تجربه زیادی در این زمینه‌دارند؛ زیرا کوچک‌ترین اشتباه در هر بخش از پروپوزال باعث رد شدن آن از سوی شورای پژوهشی دانشگاه خواهد شد و این امر باعث هدر رفتن زمان شما می‌شود.

شروع بخش پیاده سازی و انجام پایان‌نامه

بعد از تائید پروپوزال توسط شورای پژوهشی دانشگاه، وقت آن رسیده است که کار انجام پایان‌نامه را شروع کنید. پایان‌نامه معمولا از 5 فصل تشکیل می‌شود. البته این فصل‌بندی در رشته‌ها و دانشگاه‌های مختلف می‌تواند متفاوت باشد. این ساختار به پژوهشگر کمک می‌کند تا تحقیق خود را به‌صورت منطقی و منظم ارائه دهد.

فصل های مخلتف پایان‌نامه

پایان‌نامه معمولا از 5 فصل تشکیل می‌شود. البته این فصل‌بندی در رشته‌ها و دانشگاه‌های مختلف می‌تواند متفاوت باشد. این ساختار به پژوهشگر کمک می‌کند تا تحقیق خود را به‌صورت منطقی و منظم ارائه دهد.

فصل اول پایان‌نامه

فصل اول پایان‌نامه و پروپوزال، دارای بخش‌های مشترکی هستند که شامل بیان مسئله، اهمیت تحقیق، اهداف و سوالات پژوهشی است، اما هدف، زمان‌بندی و جزئیات ارائه‌شده در این دو سند متفاوت است. پروپوزال برای کسب تأیید و شروع تحقیق است، درحالی‌که فصل اول پایان‌نامه بخشی از گزارش نهایی تحقیق انجام‌شده است. در زیر به جزئیات تفاوت فصل اول پایان‌نامه و پروپوزال پرداخته‌شده است.

تفاوت فصل اول پایان‌نامه با پروپوزال

فصل اول پایان نامه

پروپوزال

هدف

فصل اول پایان‌نامه بخشی از یک سند کامل است که نتایج تحقیق انجام‌شده را گزارش می‌دهد. این فصل به‌عنوان مقدمه‌ای بر تحقیق و زمینه‌سازی برای فصل‌های بعدی عمل می‌کند.

پروپوزال یک سند پیشنهادی است که هدف آن کسب تأیید از سوی کمیته یا استاد راهنما برای شروع تحقیق است. پروپوزال نشان می‌دهد که تحقیق پیشنهادی شما ارزش انجام دارد و شما برنامه مشخصی برای انجام آن دارید.

محتوا

این فصل بیشتر بر روی معرفی موضوع و زمینه‌سازی برای تحقیق انجام‌شده تمرکز دارد. در این فصل، به بیان مسئله، اهمیت تحقیق، اهداف و سوالات پژوهشی پرداخته می‌شود.

شامل جزئیات بیشتری درباره طرح و روش تحقیق است، چراکه هدف آن متقاعد کردن کمیته به قابل انجام بودن تحقیق است. در پروپوزال، شما بیشتر بر روی چگونگی انجام تحقیق تمرکز می‌کنید.

زمان‌بندی

پس از انجام تحقیق و در هنگام نگارش پایان‌نامه تهیه می‌شود.

قبل از شروع تحقیق و به‌عنوان طرح اولیه تهیه می‌شود.

جزئیات روش‌شناسی

ممکن است به روش‌شناسی اشاره کند، اما جزئیات کامل معمولاً در فصل سوم پایان‌نامه ارائه می‌شود.

به‌طور مفصل‌تر به روش‌شناسی تحقیق، روش‌های جمع‌آوری داده و تحلیل‌ها می‌پردازد تا روش کار شمارا توضیح دهد.

فصل دوم دوم پایان‌نامه

دو بخش مرور ادبیات (شامل توضیحات مفصل از موضوع پایان‌نامه و ارائه اطلاعات کامل و جامع برای آشنایی خواننده با موضوع هست) و پیشینه تحقیق (دربرگیرنده اطلاعات مربوط به مطالعات قبلی مرتبط با موضوع پایان‌نامه هست) تشکیل‌شده است. لازمه بررسی پیشینه پایان‌نامه آشنایی با پایگاه‌های اطلاعاتی و علمی معتبر و مرتبط با موضوع پایان‌نامه است، همچنین فراگیری اصول روش تحقیق و تسلط بر انواع روش‌های کمی و کیفی موردنیاز در پایان‌نامه و استفاده از نرم‌افزارهای آماری و زبان‌های برنامه‌نویسی و شبیه‌سازها است... این فصل طولانی‌ترین فصل پایان‌نامه هست که بین 20 تا 50 صفحه می‌تواند نوشته شود. درواقع زمانی که شما در حال مطالعه و جمع‌آوری اطلاعات اولیه برای نگارش پروپوزال خود هستید می‌توانید نگارش این بخش از پایان‌نامه خود را شروع نمایید؛ زیرا این بخش از پایان‌نامه هیچ ارتباطی با روش کار و نتایج شما ندارد. برای بهتر دیده شدن این فصل از پایان‌نامه از تصاویر و نمودار و جداول استفاده نمایید تا از یکنواختی خارج شود.

فصل سوم و چهارم پایان‌نامه

مهم‌ترین بخش از پروسه انجام پایان‌نامه است؛ زیرا تمامی این مقدمه‌چینی‌ها و مطالعات برای رسیدن به نتایج مطلوب است. درواقع ابتکار و نوآوری تحقیق و سهم محقق در فصل سوم و چهارم پایان‌نامه مشخص می‌شود. در فصل سوم پایان‌نامه، بایستی تمامی مواد و لوازم و ابزاری که برای انجام پایان‌نامه بکار برده‌اید را دقیقا ذکر نمایید. همچنین تمامی مراحل انجام کار نیز بایستی به ترتیب و با ذکر جزئیات دقیق انجام گیرد. برای مثال، دقت در ذکر اعداد و ارقام و فرمول‌های ریاضی و شیمی بسیار مهم است. سپس در فصل چهارم به سراغ نتایجی که گرفته‌اید بروید. نتایج کار پایان‌نامه مهم‌ترین بخشی است که داوران به آن توجه می‌کنند و بیشترین سوالات در جلسه دفاع نیز از این بخش پرسیده می‌شود. این بخش از پایان‌نامه بیشتر در قالب نمودار و جداول ارائه می‌شود و توضیحات کمتری دارد. سعی نمایید تسلط زیادی به نتایج کار خود داشته باشید تا هر نوع سوالی که از شما در خصوص نتایج پرسیده شد، بتوانید به‌راحتی به آنها پاسخ دهید.

فصل پنجم پایان‌نامه

فصل پنجم آخرین فصل از پایان‌نامه هست که به تحلیل نتایج کار و مقایسه آنها با نتایج پژوهش‌های قبلی می‌پردازد. شما در این بخش می‌بایست ابتدا با یک مقدمه کوچک به سراغ تحلیل نتایج خود بروید و با اطلاعاتی که در بخش پیشینه تحقیق پایان‌نامه خوددارید، به مقایسه نتایج بپردازید. این بخش از مقاله بسته به کار پژوهشی شما دارد و می‌تواند بین 4 تا 20 صفحه متغیر باشد. سعی کتید در این بخش تنها نتایجی از پژوهش‌های قبلی را ذکر نمایید که نزدیکی بیشتری با موضوع شما دارند.
در آخر یک نتیجه‌گیری کلی در حد یک پاراگراف ارائه داده و آینده‌نگری کار خود را بیان کنید؛ اینکه در آینده این یافته‌های شما در چه زمینه‌ای می‌تواند کاربرد داشته باشد.

مواردی که در خصوص انجام پایان‌نامه ذکر شد، خلاصه‌ای از یک پروسه نسبتا طولانی انجام پایان‌نامه هست که می‌تواند بین 6 ماه تا یک سال به طول انجامد؛ اما شما با داشتن یک برنامه‌ریزی خوب و پشتکار عالی، مطمئناً خواهید توانست این بازه زمانی را کوتاه‌تر کرده و درنهایت یک پایان‌نامه خوب را ارائه دهید و حتی نتایج کار خود را در قالب یک مقاله خوب به چاپ برسانید.

جلسه دفاع

جلسه دفاع پایان‌نامه آخرین و از مهم‌ترین مراحل در فرآیند پایان‌نامه است و نیاز به آمادگی دقیق و کامل دارد. در ادامه نکاتی برای موفقیت در جلسه دفاع پایان‌نامه ارائه‌شده است.

جلسه دفاع

آمادگی محتوایی

مطمئن شوید که به‌تمامی قسمت‌های پایان‌نامه خود کاملاً مسلط هستید. این شامل همه فصل‌ها، جداول، نمودارها و منابع است. سوالاتی که ممکن است از سوی اساتید پرسیده شود را پیش‌بینی کنید و برای پاسخ دادن به آنها آماده‌باشید. علاوه بر مطالب پایان‌نامه، در مورد موضوعات مرتبط و تحقیقات جدید نیز مطالعه کنید تا در صورت نیاز بتوانید به سؤالات خارج از حیطه مستقیم پایان‌نامه نیز پاسخ دهید مطمئن شوید که ارائه شما در زمان مقرر (معمولاً 20-30 دقیقه) به پایان می‌رسد. زمان‌بندی مناسب برای هر بخش از ارائه را رعایت کنید.

آمادگی روحی و روانی

با اطمینان و اعتمادبه‌نفس صحبت کنید. به یاد داشته باشید که شما بیشتر از هرکسی دیگری در این جلسه به موضوع تحقیق خود مسلط هستید فن‌های مدیریت استرس مانند تنفس عمیق، مدیتیشن و تمرینات آرامش‌بخش را تمرین کنید.

آمادگی فنی

مطمئن شوید که تمام تجهیزات فنی مانند لپ‌تاپ، فراتاب و دستگاه‌های صوتی به‌درستی کار می‌کنند.فایل پاورپوینت خود را در چندین جای مختلف ذخیره کنید (فلش اموری، ایمیل، فضای ابری) تا در صورت بروز مشکل فنی، به‌راحتی به فایل‌ها دسترسی داشته باشید. معمولاً باید تدارکاتی برای پذیرایی از مهمانان در نظر بگیرید.

تعامل با هیئت‌داوران

با هیئت‌داوران با احترام و ادب برخورد کنید. هنگام پاسخ به سوالات، به‌دقت گوش کنید و با آرامش پاسخ دهید. اگر سوالی را نمی‌دانید، باصداقت بیان کنید و تلاش کنید تا بهترین پاسخ ممکن را ارائه دهید. اگر نیاز به زمان بیشتری برای فکر کردن دارید، از داوران بخواهید تاکمی صبر کنند. آماده‌باشید که بازخوردها و نقدها را با روی باز بپذیرید و در صورت لزوم، اصلاحات پیشنهادی را انجام دهید.

پوشش و ظاهر

لباس رسمی و مناسب بپوشید تا ظاهر حرفه‌ای و جدی داشته باشید. این امر نشان‌دهنده احترام شما به جلسات علمی و هیئت‌داوران است.

پشتیبانی از مدارک و مستندات

یک یا چند نسخه چاپی از پایان‌نامه خود را به همراه داشته باشید تا در صورت نیاز به آن مراجعه کنید. مستندات و مدارک اضافی مانند مقالات منتشرشده، نتایج آزمایش‌ها و داده‌های خام را نیز به همراه داشته باشید. با رعایت این نکات و آماده‌سازی دقیق، می‌توانید با اعتمادبه‌نفس و آرامش بیشتری در جلسه دفاع پایان‌نامه خود حاضر شوید و به بهترین شکل ممکن از تحقیق خود دفاع کنید.

تبدیل پایان نامه به کتاب

تبدیل پایان‌نامه ارشد و دکتری به کتاب، یکی از کارهای بسیار حرفه‌ای، علمی و تخصصی است. بسیاری از پایان‌نامه‌هایی که توسط دانشجویان در سطوح کارشناسی ارشد و دکتری نگارش شده است به دلیل دسترسی بسیار سخت جامعه علمی به آن‌ها متأسفانه کاربردی پیدا نمی‌کنند و اغلب در کتابخانه‌های دانشگاه‌ها بدون استفاده باقی ‍‌می‌مانند. تألیف کتاب مرتبط با رشته تحصیلی و چاپ کتاب بعد از مقاله از امتیاز بالایی برخوردار است. تبدیل پایان‌نامه به کتاب مراحل کاملاً ساده‌ای دارد و شما می‌توانید با اعمال تغییرات اندک در پایان‌نامه خود، آن را تبدیل به یک کتاب کرده و چاپ کنید. تبدیل پایان‌نامه به کتاب علاوه بر اینکه می‌تواند به بالا بردن سطح علمی و ذخایر تحقیقاتی کشور کمک کند بلکه امتیاز ویژه‌ای نیز در رزومه‌ی محقق محسوب می‌شود.

تبدیل پایان نامه به کتاب

استخراج مقاله از پایان ‌نامه

برای چاپ مقاله دو راه وجود دارد. راه اول نگارش صفرتا صد مقاله و راه دوم استخراج مقاله از پایان‌نامه و یا رساله است اگر شما جز افرادی هستید که فرصت کافی برای نگارش صفرتا صد مقاله را ندارید، بهترین گزینه استخراج مقاله از پایان‌نامه یا رساله‌تان است. استخراج مقاله از پایان‌نامه مزایای زیادی برای پژوهشگر دارد. از جمله این مزایا می توان به سرعت انجام کار و همچنین استخراج چند مقاله هم زمان از پایان نامه یا رساله اشاره کرد.

استخراج مقاله

خدمات موسسه سینا ترجمه در زمینه تبدیل پایان نامه به کتاب

سینا ترجمه با بهره‌گیری از کارشناسان متخصص و متبحر خود، روند تبدیل فرمت پایان نامه به کتاب شما را با کمترین هزینه، کیفیت بالا و در سریع‌ترین زمان میسر می‌کند. سینا ترجمه به صورت رایگان قیمت تبدیل پایان نامه به کتاب را به صورت آنلاین برآورد می‌کند و به اطلاع مشتریان عزیز می‌رساند. شایان ذکر است که در ارائه این خدمات، محرمانگی پایان نامه حفظ خواهد شد. بنابراین مشتریان با خیال راحت می‌توانند پایان نامه خود را به ما بسپارند.

جهت اطلاعات بیشتر برای تبدیل پایان نامه به کتاب و چاپ آن می‌توانید با کارشناسان ما از طریق تماس یا پست الکترونیکی موسسه و همچنین از طریق شبکه‌های مجازی ( واتساپ، اینستاگرام و تلگرام ) در ارتباط باشید و یا از طریق لینک زیر سفارش خود را ثبت نمایید.

سینا ترجمه

راه های ارتباطی

راه های ارتباطی با کارشناسان موسسه سینا ترجمه

09149724522

04133250787

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:



سوالات متداول

بعد از اتمام ارائه دانشجو، اساتید از جمله استاد راهنما، استاد مشاور و داوران برای نمره تصمیم می‌گیرند و در همان جلسه دفاع اعلام می‌کنند.

خیر. دفاع از پایان‌نامه قبل از پاس کردن تمامی واحد های درسی ممکن نیست.

چاپ کتاب در مصاحبه دکتری دارای 4 امتیاز برای دانشجو است.

شرکت برای عموم دانشجویان دانشگاه مربوطه و نزدیکان دانشجو بلامانع است.



در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران
پرسش ها و دیدگاه های کاربران
بازدیدکننده

تیم پشتیبانی
در پاسخ به:
مقاله وتز دکترا
سلام و عرض ادب احتراما برای استخراج مقاله از تز دکتری در خدمت هستیم. با تشکر
1 سال پیش
بازدیدکننده

شهرام کرم پور
مقاله وتز دکترا
1 سال پیش

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام