یکی از راه های تقویت رزومه ، برای شرکت در آزمون مصاحبه دکتری ، ارسال مقاله به مجلات داخلی و دریافت پذیرش از آنهاست. در ادامه به شرایط این مجلات خواهیم پرداخت.
همان طور که می دانید ، برای موفقیت در آزمون مصاحبه دکتری ، باید رزومه خود را با انجام کارهای پژوهشی تقویت نمود. چاپ مقاله در ژورنال های معتبر ، می تواند بهترین راه برای تقویت رزومه پژوهشی باشد. یکی از نمایه های معتبر که داوران آزمون مصاحبه ، امتیاز بالایی برای آن اختصاص می دهند ، مجلات علمی پژوهشی داخلی است.
مقاله علمی پژوهشی ، مقاله ای است که در آن روابط میان متغییر ها و تاثیراتشان بر یکدیگر ، با تکیه بر یک روش و الگوی علمی ، مورد سنجش قرار می گیرد. بنابراین در مقاله باید یک ایده جدید و یا یک نوآوری دیده شود ؛ این نوآوری باید در تمام اجزای پژوهش بخوبی مشخص باشد. مقاله علمی پژوهشی یا باید مطلب جدیدی را ارائه دهد یا در بخش نتیجه گیری ، به راه حل ها و نتایج جدید و کاربردی دست یابد و ارزش این مقالات هم دقیقا در همین موضوع است. معمولا مخاطب مجلات علمی پژوهشی دانشجویان مقاطع دکتری و اساتید دانشگاه ها هستند که می توانند بوسیله این مجلات از پایان نامه خود دفاع کنند و تغییر وضعیت و ارتقای علمی یابند. معمولا مجلات داخلی که مورد تایید وزارت علوم هستند ، توسط یکی از دانشگاه های معتبر چاپ شده و در داخل ایران از جایگاه بالایی ( همتراز با ژورنال های ISI ) قرار دارند.
همانطور که گفته شد ، در نگارش مقالات علمی پژوهشی باید فاکتور ها و استاندارد های خاصی رعایت گردد. این مقالات باید دارای محتوای قوی باشند ، متن نوشته شده به دور از ایرادات نگارشی و فنی باشد و در نهایت منابع استفاده شده در پایان مقاله ، باید به جدیدترین مقالات سه سال اخیر ارجاع داده شوند. بعد از رعایت تمام این موارد ، انتخاب نشریه درست ، از اهمیت بالایی برخوردار است. همانطور که میدانید مجلات علمی پژوهشی ، موضوعات علمی را به صورت تخصصی بررسی می کنند و باید دقت شود که موضوع مقاله ، با اسکوپ کار نشریه هم پوشانی داشته باشد. پس از رعایت تمام این موارد و انتخاب مجله ، مقاله نگارش شده باید بصورت دقیق ، به فرمت و ساختار مجله تبدیل گردد ( فرمت مجله در بخش راهنمای نویسندگان ، در سایت مجله قرار داده شده است ). پس از فرمت بندی ، مقاله به مجله سابمیت میگردد ؛ پس از اینکه مجله مقاله را دریافت کرد ، ادیتور به عنوان اولین داور ، مقاله را از نظر موضوعی ، اسکوپ کار و همچنین منابع ، مورد بررسی قرار میدهد و مقالاتی را که از کیفیت و استاندارد لازم برخوردار هستند ، برای داوری ارسال میکنند. داوران مجلات نیز بصورت دقیق مقالات را از نظر محتوایی و ساختاری بررسی کرده و بهترین های آن ها را پذیرش و در نوبت چاپ قرار میدهند.
همانطور که می دانید ، چاپ مقاله در مجلات معتبر داخلی و بین المللی ، بهترین راه های تقویت رزومه پژوهشی ، جهت شرکت در آزمون مصاحبه است. مجلات علمی پژوهشی نیز جزء با کیفیت ترین نمایه های علمی هستند و هر مقاله می تواند 5 الی 7 امتیاز پژوهشی را برای داوطلبان ، به همراه داشته باشد.
مجلات داخلی داوری سختگیرانه دارند و تضمین پذیرش در این مجلات بسیار دشوار است ، با این حال موسسه سینا توانسته است با رایزنی های مناسب با مجلات مورد تایید وزارت علوم ، با این مجلات ، به صورت نیمه تضمینی کار کند و بازه داوری این مجلات را به 2 الی 4 ماه کاهش دهد. کیفیت خود مقاله برای این مجلات بسیار مهم است و در صورت داشتن مقاله با محتوای قوی ، درصد پذیرش بالا خواهد بود.
سایر خدمات موسسه سینا