سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

چگونه در مصاحبه دکتری موفق شویم؟

انتشار 4 خرداد 1398

داوطلبان آزمون دکتری، پس از پشت سر گذاشتن آزمون کتبی، اکنون به مرحله‌ی سخت و نفس‌گیر مصاحبه نزدیک‌تر شده‌اند. برخی از آن‌ها از رتبه‌ی خود راضی هستند و امید زیادی برای قبولی دارند، اما برخی دیگر رتبه‌ی چندان خوبی کسب نکرده‌اند و منتظرند در مصاحبه بدرخشند و امتیاز خود را افزایش دهند.

چگونه در مصاحبه دکتری موفق شویم؟

ماه‌ها تلاش، مطالعه‌ی مستمر، شرکت در کلاس‌های آمادگی و پشت سر گذاشتن آزمون کتبی، حالا داوطلبان دکتری را به یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین مراحل رسانده: مصاحبه علمی. مرحله‌ای که شاید فقط چند دقیقه طول بکشد، اما نقشی تعیین‌کننده در سرنوشت تحصیلی و حتی شغلی آینده ایفا می‌کند.

در شرایطی که ظرفیت پذیرش در دانشگاه‌های معتبر بسیار محدود است، همه‌ی داوطلبان با تمام توان در تلاش‌اند تا از دیگران پیشی بگیرند. بسیاری از افراد رتبه‌ی خوبی کسب کرده‌اند و حالا با امیدواری چشم به این مرحله دوخته‌اند، اما عده‌ای دیگر با وجود رتبه‌ای نه‌چندان مطلوب، به مصاحبه دل بسته‌اند تا با یک ارائه قوی، ورق را به نفع خود برگردانند.

واقعیت این است که رتبه، همه‌چیز نیست. مصاحبه می‌تواند معادلات را به‌کلی تغییر دهد. چه بسا افرادی با رتبه‌های بالا که در مصاحبه عملکرد ضعیفی داشته‌اند و کنار گذاشته شده‌اند. پس اگر از نتیجه کنکور ناراضی هستید، ناامید نباشید. هنوز فرصت درخشیدن باقی‌ست.

در ادامه‌ی این مطلب با ما همراه باشید تا نکاتی کاربردی درباره‌ی آمادگی برای مصاحبه دکتری، نحوه‌ی ارائه رزومه، پاسخ‌گویی به سوالات اساتید و مواردی که داوران به آن توجه می‌کنند را با هم مرور کنیم...

مصاحبه دکتری

جلسه مصاحبه دکتری یک موقعیت جدی و چالش‌برانگیز است که برای ارزیابی توانایی‌ها، دانش و انگیزه داوطلبان در مقطع دکتری برگزار می‌شود. در این جلسه، اعضای هیئت علمی، معمولاً استادان گروه‌های مختلف، از شما سوالات متنوعی می‌پرسند تا به ارزیابی دقیق‌تری از آمادگی علمی و پژوهشی شما بپردازند.

مصاحبه

داوران در مصاحبه دکتری به چه نکاتی بیشتر توجه می‌کنند؟

داوران در آزمون مصاحبه دکتری سعی می‌کنند که هم فرد را از لحاظ آمادگی علمی و هم از لحاظ آمادگی اخلاقی و اعتماد به نفس بررسی کنند. پس سعی کنید اکنون که فقط چند روز تا مصاحبه زمان باقیست، خود را از لحاظ اعتماد به نفس آماده کنید. همه سوال‌هایی که از شما پرسیده خواهد شد تنها برای سنجش علمی شما نمی‌باشند، بلکه هر سوالی که پاسخ می‌دهید نمایانگر تسلط شما به موضوع می‌باشد و آمادگی قبلی شما را مشخص می‌کند. اعتماد به نفس و پاسخ‌دهی با اقتدار به سوالات حتما شما را در اولویت قرار خواهد داد. یک روز مانده به روز مصاحبه، سعی کنید در مورد سوالات احتمالی که از شما پرسیده خواهد شد فکر کنید و با خود تمرین کنید که چه جوابی خواهید داد. از کسانی که در دوره دکتری دانشجو می‌باشند در مورد سوالاتی که پرسیده می‌شود اطلاعات کسب نمایید. این موضوع نیز می‌تواند به شما کمک کند تا آمادگی بیشتری داشته باشید.

و اما رزومه که اصلی‌ترین و مهم‌ترین بخشی است که توجه داوران را به خود جلب می‌کند. هر چه رزومه‌ای که ارائه می‌دهید قوی‌تر باشد و دارای امتیازات بیشتری باشد، به شما کمک بیشتری در مرحله مصاحبه دکتری خواهد کرد. با یک مقایسه در بین آزمون کتبی و مصاحبه دکتری از سال‌های پیش تا به حال به این نتیجه رسیدیم که با گذشت زمان توجه به مصاحبه با آزمون کتبی یکسان شده است. جدول زیر اطلاعات دقیقی از نحوه امتیازدهی در مصاحبه و آزمون کتبی می‌باشد.

phd interview

نحوه محاسبه امتیازات پژوهشی در مصاحبه دکتری

در جدول زیر نحوه محاسبه امتیازات پژوهشی و تحصیلی در مصاحبه دکتری توضیح داده شده است.

ردیف

نوع فعالیت

حداکثر امتیاز

نحوه ارزیابی

1

1-1 مقالات علمی – پژوهشی (داخلی و خارجی) مرتبط با رشته تحصیلی

2-1 گواهی ثبت اختراع مورد تایید سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران

3-1 برگزیدگان در جشنواره علمی معتبر

22 امتیاز

– هر مقاله تا 7 امتیاز مطابق آیین نامه ارتقاء

– گواهی ثبت اختراع بین المللی تا 7 و داخلی تا 5 امتیاز

– برگزیدگی داخلی تا 3 و خارجی تا 7 امتیاز

2

مقالات علمی – ترویجی مرتبط با رشته تحصیلی

6 امتیاز

هر مقاله تا 2 امتیاز مطابق آیین نامه ارتقاء

3

مقالات چاپ شده در کنفرانس های معتبر (داخلی یا خارجی)

4 امتیاز

خارجی تا 2 و داخلی 1 امتیاز

4

تالیف یا ترجمه کتاب مرتبط با رشته تحصیلی

4 امتیاز

5

کیفیت پایان نامه کارشناسی ارشد

4 امتیاز

عالی تا 4 و بسیار خوب تا 2 امتیاز

جمع

40 امتیاز

در مصاحبه برخی دانشگاه‌ها، معدل مقطع کارشناسی ارشد و کیفیت پایان‌نامه نیز اهمیت خاصی دارد و به آن امتیاز داده می‌شود (مطابق جدول فوق). حتی ممکن است به سطح دانشگاه محل فارغ‌التحصیلی مقطع ارشد و حتی کارشناسی نیز امتیاز تعلق گیرد.

نحوه محاسبه امتیازات آموزشی در مصاحبه آزمون دکتری

امتیازات آموزشی دارای حداکثر 30 امتیاز می‌باشند که در جدول زیر مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

ردیف

نوع فعالیت

حداکثر امتیاز

نحوه ارزیابی

6

معدل و کیفیت دانشگاه محل تحصیل دوره کارشناسی

تا 6 امتیاز

طبق نظر کمیته مصاحبه کننده

7

معدل و کیفیت دانشگاه محل تحصیل دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته

تا 5 امتیاز

طبق نظر کمیته مصاحبه کننده

8

طول مدت تحصیل در دوره کارشناسی

3 امتیاز

طبق نظر کمیته مصاحبه کننده

9

طول مدت تحصیل در دوره کارشناسی ارشد ناپیوسته

3 امتیاز

طبق نظر کمیته مصاحبه کننده

10

برگزیدگان المپیادهای علمی دانشجویی

5 امتیاز

رتبه 1 تا 3، 5 امتیاز. رتبه 4 تا 6، 4 امتیاز، رتبه 7 تا 9، 3 امتیاز، رتبه 10 تا 12، 2 امتیاز، رتبه 13 تا 15، 1 امتیاز

11

مدرک زبان معتبر

8 امتیاز

طبق جدول مرتبط با زبان

جمع

30 امتیاز

البته در مصاحبه دکتری امتیازاتی از جمله امتیاز تدریس و مدرک‌های زبان انگلیسی نیز به شما داوطلبان عزیز کمک زیادی می‌کند تا حدی که می‌توانید رزومه خود را پربارتر نشان دهید. هر گونه موفقیت و سابقه‌ی درخشانی که دارید، حتی اگر احساس می‌کنید که بسیار کوچک است و قابل ذکر نمی‌باشد، حتما قید کنید، زیرا این موضوع باعث می‌شود بیشتر مورد توجه داوران قرار بگیرید.

چه سوالاتی در مصاحبه دکتری پرسیده خواهد شد؟

با توجه به سابقه‌ای که در چند سال اخیر از برگزاری مصاحبه‌های دکتری داریم، داوران به جنبه‌های مختلفی توجه می‌کنند، از جمله مذهب و دین، تسلط به زبان انگلیسی و سوالات تخصصی مرتبط با رشته تحصیلی هر دانشجو.

این موارد به منظور ارزیابی آمادگی علمی، شخصیتی و حرفه‌ای داوطلبان مورد توجه قرار می‌گیرند.

سوالات زبان انگلیسی

  • چکیده پایان‌نامه مقطع کارشناسی ارشد

  • شرح موضوع مدنظر برای رساله دکتری

  • معرفی خود به زبان انگلیسی

  • دیالوگ‌های ساده روزمره

  • روخوانی و ترجمه متن تخصصی مقالات یا کتب مرتبط با رشته

  • پرسش از واژگان تخصصی رشته به زبان انگلیسی

سوالات تخصصی

  • سوال در خصوص مبانی نظری، روش تحقیق و نتیجه‌گیری پایان‌نامه مقطع کارشناسی ارشد

  • سوالات تخصصی مرتبط با رشته

  • سوال درخصوص موضوعی که برای پژوهش در مقطع دکتری اعلام کرده‌اید

  • سوالاتی در خصوص روش تحقیق و آمار

  • سوالات تخصصی درمورد دروسی که اعلام کرده‌اید مشغول به تدریس آن‌ها هستید

  • سوالات تخصصی درخصوص پژوهش‌ها و مقالاتی که پیش از این انجام داده‌اید

سوالات عمومی

در برخی مصاحبه‌ها دیده شده که اساتید سوالات عمومی مختلفی نیز می‌پرسند که پاسخ مشخصی ندارد و ممکن است برای هر فرد متفاوت و مختص به خودش باشد. به عنوان نمونه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • منبع درآمد و شغل

  • وضعیت تأهل و داشتن فرزند

  • محل و شرایط زندگی و اسکان در شهر دانشگاه

  • دلیل تعیین اولویت‌ها در انتخاب رشته (این سوال همواره چالش‌های مختلفی در پی داشته است و لازم است دلایل منطقی مناسبی برای آن از پیش آماده کنید.)

  • انگیزه از تحصیل در مقطع دکتری

  • سوالات غیرمعمول همانند آخرین کتابی که خوانده‌اید، ورزش کردن و …

  • سوالات مذهبی (به‌خصوص در دانشگاه‌های خاصی که ماهیت مذهبی دارند.)

نحوه تقویت رزومه برای مصاحبه دکتری

برای تقویت رزومه و افزایش شانس قبولی در مصاحبه دکتری، می‌توانید از روش‌های مختلفی استفاده کنید که تأثیر زیادی در جلب توجه داوران خواهد داشت. در ادامه به برخی از این روش‌ها اشاره می‌شود که به شما کمک می‌کند رزومه خود را پربارتر و معتبرتر نشان دهید.

تقویت رزومه با استخراج و چاپ مقاله در ژورنال‌های معتبر

چاپ مقاله علمی یکی از مؤلفه‌های کلیدی برای تقویت رزومه دکتری است و می‌تواند تأثیر زیادی در قبولی شما در مصاحبه دکتری داشته باشد. در مصاحبه دکتری، مقالات علمی و پژوهشی یکی از معیارهای اصلی امتیازدهی هستند. تعداد و کیفیت مقالات علمی به‌ویژه در ژورنال‌های معتبر داخلی و بین‌المللی، نقش تعیین‌کننده‌ای در پذیرش شما خواهد داشت.

اگر پایان‌نامه‌ای در مقطع کارشناسی ارشد نوشته‌اید، فرصت مناسبی برای تبدیل یافته‌ها و نتایج آن به مقالات علمی معتبر وجود دارد. با استخراج مقاله از پایان‌نامه و سابمیت آن در مجلات معتبر می‌توانید رزومه خود را تقویت کرده و شانس خود را برای پذیرش در مقطع دکتری افزایش دهید.

استخراج و چاپ مقاله همایشی

یکی از سریع‌ترین راه‌ها برای تقویت رزومه دکتری، چاپ مقالات همایشی است. این مقالات معمولاً نیاز به زمان کمتری برای آماده‌سازی دارند و به شما این امکان را می‌دهند که در مدت زمان کوتاه‌تری امتیاز پژوهشی کسب کنی

تقویت رزومه با چاپ کتاب

چاپ کتاب نیز می‌تواند امتیاز قابل توجهی در مصاحبه دکتری به شما بدهد. دو روش اصلی برای این کار وجود دارد: تبدیل پایان‌نامه به کتاب و ترجمه کتاب‌های علمی جدید.

تبدیل پایان‌نامه به کتاب

اگر زمان یا امکان تألیف کتابی جدید را ندارید، می‌توانید پایان‌نامه خود را به کتاب تبدیل کنید. این کار نیازمند بازنویسی پایان‌نامه به‌صورت کتابی علمی و منتشر شونده است. این روش علاوه بر اینکه زمان کمتری می‌برد، امتیاز تألیف کتاب را به رزومه شما اضافه خواهد کرد.

ترجمه و چاپ کتاب

اگر قادر به تألیف کتاب نیستید، ترجمه کتاب‌های علمی جدید نیز یک گزینه مناسب است. ترجمه کتاب‌های علمی نه تنها توانایی شما در تحقیق و نگارش را نشان می‌دهد، بلکه نشان‌دهنده توانایی برقراری ارتباط علمی با جوامع علمی جهانی است. این کار می‌تواند فرصت‌های جدیدی برای همکاری‌های علمی بین‌المللی برای شما فراهم کند.

در صورتی که امکان ترجمه کتاب‌ها را خودتان ندارید، می‌توانید از خدمات ترجمه کتاب‌های علمی جدید استفاده کنید. این کتاب‌ها پس از ترجمه به‌صورت علمی منتشر می‌شوند و نام شما به عنوان مترجم در آن‌ها درج خواهد شد، که این امر به‌طور چشمگیری رزومه شما را تقویت می‌کند.

سینا ترجمه

خدمات سینا ترجمه برای تقویت رزومه جهت مصاحبه دکتری

برای تقویت رزومه دکتری و افزایش شانس قبولی در مصاحبه‌های علمی، خدمات موسسه سینا ترجمه می‌تواند به شما کمک شایانی کند. ما با ارائه خدمات استخراج و چاپ مقالات علمی در ژورنال‌های معتبر، چاپ مقالات همایشی و حتی تبدیل پایان‌نامه به کتاب، امکان تقویت رزومه شما را فراهم می‌آوریم. همچنین، اگر قصد ترجمه کتاب‌های علمی معتبر را دارید، تیم متخصص ما آماده است تا کتاب‌های علمی را به زبان‌های مختلف ترجمه و منتشر کند. با استفاده از خدمات ما، می‌توانید نام خود را در مجلات و کتاب‌های علمی معتبر ثبت کرده و رزومه خود را به طور چشمگیری تقویت نمایید، تا در مصاحبه‌های دکتری شانس بیشتری برای پذیرش داشته باشید.

برای ثبت سفارش خدمات ما می‌توانید از لینک‌های زیر استفاده کنید یا با کارشناسان ما از طریق تماس، ایمیل یا شبکه‌های اجتماعی در ارتباط باشید.ما همیشه در خدمت شما هستیم و منتظر همکاری با شما هستیم.

ما تا آخرین لحظات روز مصاحبه در کنار شما خواهیم بود تا بتوانید بدون استرس و دغدغه در مصاحبه حضور یابید و سرافراز شوید.

برای یکایک داوطلبان دکتری کشور آرزوی سرافرازی و موفقیت داریم. 💪🎓

راه های ارتباطی

راه های ارتباطی با ما

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:



سوالات متداول

معمولاً مصاحبه دکتری فقط چند دقیقه طول می‌کشد، اما در این مدت داوران تلاش می‌کنند تا توانایی‌ها و آمادگی علمی شما را ارزیابی کنند.

داوران بیشتر به آمادگی علمی، توانایی پاسخ‌دهی به سوالات تخصصی، تسلط به زبان انگلیسی، و اعتماد به نفس شما توجه می‌کنند.

شما می‌توانید با چاپ مقالات علمی، تألیف یا ترجمه کتاب، و شرکت در همایش‌های علمی رزومه خود را تقویت کنید.

مقالات علمی، کیفیت پایان‌نامه، معدل دوره‌های تحصیلی، و مقالات چاپ‌شده در کنفرانس‌ها از جمله معیارهای مهم برای امتیازدهی در مصاحبه دکتری هستند.



در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام
8  اشتباه رایج در مقاله نویسی
8 اشتباه رایج در مقاله نویسی
مراحل 0 تا 100 نگارش رزومه حرفه‌ای
مراحل 0 تا 100 نگارش رزومه حرفه‌ای
در سینا ترجمه چه خدماتی برای تقویت رزومه جهت مصاحبه دکتری ارائه می‌گردد؟
در سینا ترجمه چه خدماتی برای تقویت رزومه جهت مصاحبه دکتری ارائه می‌گردد؟
5 اشتباه رایج در ترجمه مقالات علمی که باعث ریجکت شدن مقاله شما می‌شود
5 اشتباه رایج در ترجمه مقالات علمی که باعث ریجکت شدن مقاله شما می‌شود
استخراج مقاله ISI از پایان‌نامه
استخراج مقاله ISI از پایان‌نامه
با رعایت چه نکاتی، میتوانیم پذیرش مقاله خود را در نشریات معتبر خارجی و داخلی تضمین کنیم؟!
چاپ مقاله در نشریات معتبر داخلی و بین المللی بصورت تضمینی
با رعایت چه نکاتی، میتوانیم پذیرش مقاله خود را در نشریات معتبر خارجی و داخلی تضمین کنیم؟!
اصلاح مقاله انگلیسی و پارافریز تضمینی برای چاپ در ژورنال‌های ISI و اسکوپوس
اصلاح مقاله انگلیسی و پارافریز تضمینی برای چاپ در ژورنال‌های ISI و اسکوپوس
تاثیر چاپ مقاله در تبدیل وضعیت استخدامی اعضای هیئت علمی
تاثیر چاپ مقاله در تبدیل وضعیت استخدامی اعضای هیئت علمی
سابمیت مقاله کنفرانسی
سابمیت مقاله کنفرانسی
پکیج های تقویت رزومه علمی آزمون مصاحبه دکتری 1404
پکیج های تقویت رزومه علمی آزمون مصاحبه دکتری 1404
پذیرش فوری مقاله برای مصاحبه دکتری
پذیرش فوری مقاله برای مصاحبه دکتری
ضرورت چاپ مقاله برای مصاحبه دکتری
ضرورت چاپ مقاله برای مصاحبه دکتری
پکیج‌های تقویت رزومه برای قبولی تضمینی در مصاحبه دکتری
پکیج‌های تقویت رزومه برای قبولی تضمینی در مصاحبه دکتری
ترجمه تخصصی سریع و آسان با قیمت مناسب
ترجمه تخصصی سریع و آسان با قیمت مناسب
پذیرش تضمینی مقاله در مجلات معتبر داخلی
پذیرش تضمینی مقاله در مجلات معتبر داخلی
هزینه چاپ مقاله علمی پژوهشی
هزینه چاپ مقاله علمی پژوهشی
امتیاز چاپ مقاله و چاپ کتاب در مصاحبه دکتری
امتیاز چاپ مقاله و چاپ کتاب در مصاحبه دکتری
بهترین سایت معرفی مجلات برای پذیرش و چاپ مقاله
بهترین سایت معرفی مجلات برای پذیرش و چاپ مقاله
معرفی کتاب جدیدالنشر/ثبت اسم شما به‌ عنوان مترجم
معرفی کتاب جدیدالنشر/ثبت اسم شما به‌ عنوان مترجم
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی