سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

چگونه می‌توانیم بفهمیم مجله‌ای ISI است؟

انتشار 19 مهر 1403
مطالعه 7 دقیقه

انتخاب یک مجله معتبر برای انتشار مقاله یکی از چالش‌های مهم هر پژوهشگری است؛ اما نگران نباشید، تشخیص ISI بودن یک مجله کار سختی نیست! در این مطلب، شما را با پایگاه معتبر ISI آشنا می‌کنیم و نکات کلیدی برای شناسایی مجلات ISI را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

چگونه می‌توانیم بفهمیم مجله‌ای ISI است؟

شاید نام مجلات ISI بیش‌تر از دیگر مجلات خارجی به گوشتان خورده باشد زیرا این مجلات علاوه بر اعتبار، از سابقه طولانی نیز برخوردار هستند و بسیاری از پژوهشگران مجلات ISI را معتبرترین مجلات به شمار می‌آورند. مجلات ISI در میان خود نیز دارای تقسیم‌بندی‌هایی هستند. در این مقاله به بررسی انواع مجلات ISI و تشخیص ISI بودن یک مجله پرداخته شده است.

مجلات ISI چه نوع مجلاتی هستند؟

مجلات ISI مجموعه‌ای از نشریات علمی هستند که مقالاتی با کیفیت بالا منتشر می‌کنند. این مجلات بخشی از یک پایگاه داده به نام وب آو ساینس (Web of Science) هستند که توسط شرکت Clarivate Analytics مدیریت می‌شود. مجلات ISI به دلیل اینکه فقط مقالات با کیفیت بالا را منتشر می‌کنند، بسیار معتبر هستند و محققان، اساتید و دانشمندان از این مجلات به عنوان منابع معتبر استفاده می‌کنند. مجلات ISI در زمینه‌های مختلف علمی فعالیت می‌کنند، از علوم پایه و مهندسی گرفته تا علوم اجتماعی و انسانی. این تنوع به پژوهشگران این امکان را می‌دهد که آثار خود را در زمینه‌های مختلف منتشر کنند. انتشار مقالات در مجلات ISI می‌تواند به پژوهشگران کمک کند تا اعتبار علمی خود را افزایش دهند و در جستجوی شغل‌های بهتر یا بورس‌های تحصیلی موفق‌تر باشند.

ISI

انواع مجلات ISI بر اساس ایمپکت

ملاکی که موسسه تامسون رویترز برای ارزش‌دهی به مجلات ISI استفاده می‌کند، ایمپکت فاکتور (IF) و یا ضریب تأثیر نام دارد. ضریب تأثیر (Impact Factor) یک معیار است که به‌منظور ارزیابی کیفیت و تأثیر مجلات علمی استفاده می‌شود. این شاخص نشان می‌دهد که مقالات منتشرشده در یک مجله چقدر مورد استناد قرار گرفته‌اند.

ضریب تأثیر بر اساس تعداد ارجاعات به مقالات منتشرشده در یک مجله در یک دوره دو ساله محاسبه می‌شود. به عبارت دیگر، این ضریب نشان‌دهنده میانگین تعداد ارجاعات به مقالات یک مجله در دو سال اخیر است. برای محاسبه آن، تعداد ارجاعات به مقالات در دو سال گذشته را بر تعداد کل مقالات منتشرشده در همان دوره تقسیم می‌کنند.

پایگاه تامسون رویترز و مجلات ISI هرساله دو لیست منتشر می‌کند که یک لیست متعلق به مجلات بدون ضریب تأثیر (ISI LISTED) و دیگری متعلق به مجلات دارای ضریب تأثیر (JCR ) است.

مجلات JCR

JCR عنوانی برای مجلات دارای ضریب تأثیر است؛ که هم‌اکنون در سطح جهانی بیشترین امتیازات و اعتبار پژوهشی به این مجلات تعلق می‌گیرد. مقالاتی که توسط مجلات JCR پذیرش می‌شوند حتماً باید در سطح علمی بسیار بالایی قرارگرفته و تمامی فیلتر های لازم را طی نماید تا مورد تائید داوران این مجلات قرارگرفته و در مجلات JCR چاپ شوند؛ که می‌توان گفت چاپ مقاله در این مجلات به‌صورت رایگان و داوری در آن‌ها چندمرحله‌ای، زمان‌بر و بسیار سخت‌گیرانه است؛ و فقط مقالاتی موردپذیرش قرار می‌گیرند که تمامی استانداردهای لازم را برای چاپ مقاله داشته باشند.

مجلات ISI LISTED

اعتبار این مجلات نسبت به مجلات JCR پایین‌تر است. بنابراین مقالات در این مجلات راحت‌تر داوری می‌شوند و احتمال پذیرش آن‌ها نیز بیشتر خواهد بود اما همان‌طور که گفته شد این مجلات نسبت به JCR اعتبار کم‌تری دارند و به‌خودی خود مجلات معتبری به‌شمار می‌آیند.

دیگر پایگاه‌های ISI

پایگاه‌های دیگری نیز در ISI وجود دارد که در زیر به معرفی معروف‌ترین آن‌ها پرداخته شده است.

  • SSCI (Social Sciences Citation Index) مربوط به علوم اجتماعی

  • SCIE (Science Citation Index Expanded) مربوط به علوم پایه و مهندسی.

  • AHCI (Arts and Humanities Citation Index) مربوط به هنر و علوم انسانی.

    این پایگاه‌ها از پایگاه‌های داده‌ای هستند که به‌طور خاص برای استناد به مقالات علمی در زمینه‌های مختلف طراحی شده‌اند و زیرمجموعه‌های جی سی آر یا همان JCR (Journal Citation Reports) محسوب می‌شوند. هر سه پایگاه در ارزیابی کیفیت و تأثیر مقالات علمی کاربرد دارند و می‌توانند به محققان و دانشگاه‌ها در ارزیابی و انتخاب نشریات علمی کمک کنند.

نحوه تشخیص ISI بودن مجله

برای تشخیص ISI بودن یک مجله و بررسی این‌که آیا در فهرست مجلات معتبر ISI (مؤسسه تامسون رویترز) قرار دارد یا نه، مطمئن‌ترین راه این است که به سایت اصلی آی اس آی که Web of Science نام دارد، مراجعه کنید. در زیر مراحل این کار توضیح داده شده است.

web of science

وارد شدن به سایت Web of Science:

  • در صفحه اصلی، گزینه "Journals" یا "Search" را انتخاب کنید تا بتوانید به بخش جستجوی مجلات بروید.

  • در بخش جستجو، نام کامل مجله‌ای که می‌خواهید بررسی کنید را وارد کنید. می‌توانید نام مجله را به‌طور دقیق و بدون اختصار وارد کنید.

  • پس از جستجو، لیستی از مجلات مرتبط با نام وارد شده نمایش داده می‌شود.

  • اگر مجله در فهرست ISI باشد، در نتایج جستجو، نام آن همراه با اطلاعات مربوط به JCR (Journal Citation Reports) و Impact Factor (اگر موجود باشد) نمایش داده می‌شود.

  • روی نام مجله کلیک کنید تا به صفحه مخصوص آن مجله بروید. در این صفحه می‌توانید اطلاعات بیشتری درباره موضوعات، فرآیند داوری و امتیازهای علمی آن مجله مشاهده کنید.

    اگر نام مجله در این پایگاه داده موجود باشد، به معنای این است که مجله ISI است. در غیر این صورت، ممکن است مجله ISI نیست.

معرفی 2 وب‌سایت ایرانی برای تشخیص ISI بودن مجله

برای تشخیص اعتبار و محل ایندکس شدن مجلات، دو وب‌سایت معتبر ایرانی نیز وجود دارند که در زیر به‌طور کامل به معرفی آن‌ها پرداخته ‌شده است.

1. وب‌سایت ایمپکت فکتور (Impact Factor)

وب‌سایت "ایمپکت فکتور" یکی از منابع کاربردی برای بررسی اعتبار و ضریب تأثیر (Impact Factor) مجلات علمی است. این سایت به کاربران امکان می‌دهد تا از معتبر بودن یک مجله در پایگاه‌های معتبر مانند ISI مطلع شوند. و هم‌چنین در این‌ وب‌سایت می‌توانید ضریب تأثیر مجله را نیز مشاهده کنید که یکی از معیارهای مهم برای سنجش اعتبار مجله است. اطلاعات این سایت معمولاً به‌روز است و این امکان به پژوهشگران داده می‌شود که از آخرین تغییرات مجلات، از جمله تغییرات در ضریب تأثیر آن‌ها مطلع شوند. هم‌چنین در این وب‌سایت این امکان به کاربران داده می‌شود تا مجلات را بر اساس موضوعات تخصصی فیلتر کنند و مجلات مرتبط با حوزه تحقیقاتی خود را پیدا کنند.

impact factor

نحوه استفاده:

  1. وارد وب‌سایت ایمپکت فکتور شوید.

  2. در قسمت جستجوی سایت، نام کامل مجله یا ISSN (شماره بین‌المللی استاندارد مجله) را وارد کنید.

  3. پس از جستجو، اطلاعات مربوط به مجله از جمله:

    • ضریب تأثیر (Impact Factor)

    • شاخص Q (Quartile)، که نشان می‌دهد مجله در کدام یک از چارک‌های موضوعی قرار دارد

    • اعتبار ISI بودن مجله (اگر مجله در پایگاه ISI نمایه شده باشد) نمایش داده می‌شود.

    همچنین می‌توانید در این سایت، لیست مجلات نمایه‌شده در ISI و سایر پایگاه‌ها را مرور کرده و جزئیات بیشتری از جمله ناشر، کشور و تعداد ارجاعات به دست آورید.

2. وب‌سایت منع‌یاب (Maneyab)

راه دیگری که پیشنهاد می‌شود مراجعه به سایت منبع یاب است که متعلق به وزارت بهداشت می‌شود. سایت منبع‌یاب (Research Gate) که متعلق به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران است، به‌عنوان یک منبع معتبر برای شناسایی و بررسی مجلات علمی در کشور فعالیت می‌کند. این سایت اطلاعات کاملی درباره مجلات ISI و همچنین مجلات معتبر در دیگر پایگاه‌های علمی ارائه می‌دهد. با مراجعه به این سایت و با وارد کردن نام مجله یا ISSN آن، می‌توانید پایگاهی را که مجله در آن ایندکس شده است را مشاهده بفرمایید.

سامانه منبع یاب

نحوه استفاده:

  1. ابتدا به وب‌سایت منع‌یاب مراجعه کنید.

  2. در قسمت جستجو، می‌توانید با وارد کردن نام مجله یا ISSN، بررسی کنید که آیا مجله مورد نظر در لیست مجلات جعلی قرار دارد یا خیر.

  3. اگر مجله در پایگاه‌های معتبر نمایه شده باشد، اطلاعاتی از جمله:

    • پایگاه‌های نمایه‌سازی (مانند ISI، Scopus و PubMed)

    • وضعیت جعلی بودن یا نبودن مجله

    • ناشر و اطلاعات تماس مجله

    • ضریب تأثیر و شاخص‌های دیگر آن ارائه می‌شود.

    این ابزار مخصوصاً برای جلوگیری از ارسال مقاله به مجلات جعلی و فاقد اعتبار بسیار مفید است و به پژوهشگران کمک می‌کند تا اطمینان حاصل کنند که مجله موردنظر آن‌ها در پایگاه‌های علمی معتبر، از جمله ISI نمایه شده است یا خیر.

پذیرش و چاپ مقاله

پذیرش و چاپ مقاله در مجله ISI در سینا ترجمه

درصورتی‌که نیاز به پذیرش و چاپ مقاله در مجلات معتبر ISI دارید، از خدمات ویژه سینا ترجمه در این زمینه بهره‌مند شوید. این موسسه باسابقه فعالیت بسیار زیادی که درزمینهٔ پذیرش و چاپ مقالات دارد می‌تواند بهترین مجلات از جمله مجلات ISI را برای شما به‌صورت رایگان معرفی کرده و تمامی اقدامات لازم را در کوتاه‌ترین زمان جهت چاپ انجام دهد. شما عزیزان به‌صورت آنلاین می‌توانید فایل مقاله خود را تحویل کارشناس ما دهید تا مراحل جهت چاپ مقاله در مجلات معتبر ISI را در کوتاه‌ترین زمان شروع نمایید. تمامی هزینه‌هایی که در این موسسه از شما عزیزان اخذ می‌شود، هزینه تعیین‌شده از طرف مجله می‌باشد.

جهت اطلاعات بیشتر برای پذیرش و چاپ مقاله در مجلات داخلی و خارجی می‌توانید با کارشناسان ما از طریق تماس یا پست الکترونیکی موسسه و همچنین از طریق شبکه‌های مجازی (واتساپ، اینستاگرام و تلگرام) در ارتباط باشید و یا از طریق لینک زیر سفارش خود را ثبت نمایید.

راه های ارتباطی

راه های ارتباطی با ما

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:



سوالات متداول

با مراجعه به سایت Web of Science یا منبع‌یاب وزارت بهداشت و جستجوی نام مجله می‌توانید ISI بودن آن را بررسی کنید.

بله، تنها مجلاتی که در Web of Science فهرست شده‌اند به‌عنوان مجلات ISI شناخته می‌شوند.

خیر، داشتن ISSN به تنهایی نشان‌دهنده ISI بودن یک مجله نیست؛ شما باید آن را در فهرست Web of Science یا منبع‌یاب بررسی کنید.

خیر، ضریب تأثیر تنها یکی از معیارهای ارزیابی است و برخی مجلات با ضریب تأثیر ممکن است در فهرست ISI نباشند.



در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام