موسسه اطلاعات علمی ISI ، پایگاهی است که اطلاعات مجلات علمی به چاپ رسیده در دنیا را نمایه می کند. گروهی از مجلات این پایگاه که دارای ایمپکت فکتور (IF) هستند، تحت عنوان JCR شناخته می شوند.
وجود مقاله پذیرش و چاپ شده در مجلات isi برای دفاع و فارغ التحصیلان دانشجویان مقاطع ارشد و دکتری، موفقیت در مصاحبه دکتری و پذیرش در دانشگاه های خارج از کشور و گرفتن بورسیه تحصیلی لازم می باشد. همچنین وجود مقاله ای معتبر در رزومه خود می تواند موفقیت شما را در آزمون ها و مصاحبه های استخدامی افزایش دهد. یکی از مقالات معتبری که وجودش در رزومه تحصیلی فرد خیلی موثر خواهد بود مقالات JCR می باشد. JCR وابسته به موسسه ISI می باشد و چاپ مقالات در مجلات آن به سختی صورت می گیرد و به این دلیل مقالات JCR از اعتبار و ارزش بالای علمی برخوردار هستند.
JCR مخفف عبارت Journal Citation Reports می باشد. برای آشنایی با JCR ابتدا باید با مجلات ISI آشنا شوید.
موسسه (iSI ( Institute For Scientific Information جزو چهار پایگاه اصلی و معتبر ایندکس کننده مجلات علمی در سطح دنیا می باشد. سه پایگاه دیگر اسکوپوس (SCOPUS)، آی اس سی (ISC) و پابمد (PUBMED) نام دارند. پایگاه ISI زیرمجموعه موسسه چند رسانه ای بین المللی تامسون رویترز می باشد و به مجموعه ای تبدیل شده است که رشد علمی دانشگاه ها را در برخی موارد تعیین و مشخص می کند.
مجلات پایگاه ISI از طریق ضریبی به نام ایمپکت فکتور (IF) ارزش گذاری و رتبه بندی علمی می شوند. ضریب تاثیر، عددی است که با محاسبات خاص خود میزان رفرنس هایی که به مقالات یک مجله در یک بازه زمانی مشخص صورت گرفته را مشخص می کند. ایمپکت فکتور هر مجله هر ساله به روز رسانی می شود.
مجلات ISI به دو دسته تقسیم بندی میشوند:
با این تعریف می توان فهمید که JCR مجلات دارای ایمپکت فکتور ISI را شامل می شود که این موضوع ارزش علمی این نوع از مجلات را به مقدار قابل ملاحظه افزایش داده است. مجلاتی که دارای ایمپکت فکتور هستند به دلیل این که از صافی های دقیق علمی رد شده اند دارای ارزش علمی بالایی در محیط های آکادمیک هستند و هرچه ضریب ایمپکت فکتور مجله ای بالاتر باشد ارزش و اعتبار علمی آن نیز بیشتر بوده و به همان نسبت مقالات سطح بالاتری را پذیرش می کنند.
مقالاتی که در مجله های JCR به چاپ می رسند، مقالات JCR نام دارند. این نوع از مقالات هنگامی اجازه نشر پیدا می کنند که داوران متخصصی و حرفه ای مجلات JCR، آن ها را از نظر ساختار علمی و موضوع تحقیق بررسی و تایید کنند. به علت داوری دقیق و حساس این مجلات، چاپ و اکسپت شدن مقالات JCR نسبت به سایر مقالات زمان بر خواهد بود. از طرفی دیگر مقالات JCR باید از نظر ساختاری، از شکل و ساختار مشخص مقالات علمی پیروی کند. یک مقاله علمی دارای بخش های مختلفی شامل عنوان، نام نویسندگان، چکیده، مقدمه ، شرح و روش کار، بحث و نتیجه گیری و در نهایت منابع و مآخذ می باشد. هر کدام از این بخش ها باید به دقت در مقالات JCR تنظیم و نوشته شوند.
مورد مهم دیگری که باید یادآور شویم این است که زبان مقالات JCR همگی به زبان انگلیسی هستند و مقاله ای توانایی چاپ در مجلات JCR را پیدا می کنند که حتما به زبان انگلیسی نگاشته شده باشد. لذا ترجمه تخصصی انگلیسی مقالاتی که به زبان های دیگر نوشته شده اند بسیار حائز اهمیت می باشد ، به طوری که اگر ترجمه مقاله در سطح قابل قبولی نباشد مقاله از طرف ادیتور مجله ریجکت خواهد شد.
ایمپکت فاکتور impact factor اغلب به صورت مخفف IF نشان داده میشود. به عنوان یک تعریف ابتدای میانگین تعداد دفعاتی که مقالات یک مجله در دو سال قبل از آن رفرنس داده شده است. موسسه تامسون هر سال در ماه ژوئن (ماه 6 میلادی) ایمپکت فاکتورهای مجلات در سال قبل را منتشر میکند و این ایمپکت فاکتور به مدت یکسال هم معتبر است (یعنی تا انتشار ایمپکت فاکتور سال بعد). برای بررسی ایمپکت فاکتور مجله میتوانید با مراجعه به سایت تامسون و وارد کردن نام مجله و یا ISSN مجله ، مشخصات مجله اعم از ایمپکت فاکتور آن را مشاهده نمایید. و یا با وارد کردن ISSN مجله در سایت داخلی impactfactor.ir میزان ضریب تاثیر (IF) مجله را ارزیابی نمایید.
برای اخذ پذیرش و چاپ مقاله خود در مجلات jCR می توانید درخواست خود را از طریق ثبت سفارش انلاین در پایین همین صفحه و یا ارسال پیام به ادرس ایمیل موسسه و یا تماس با کارشناسان موسسه سینا ، مطرح نمایید و از همکاری و تجربه همکاران ما بهره مند شوید. موسسه سینا هم چنین برای استخراج مقاله از پایان نامه ، ترجمه تخصصی طلایی گارانتی دار و پارافریز مقاله برای افزایش شانس پذیرش در مجلات JCR آماده خدمت رسانی می باشد.