سینا ترجمه
سینا ترجمه
خانه
وبلاگ
ورود

دانشگاه الزهرا موزه زنان و علم راه اندازی می کند

انتشار 4 خرداد 1400
مطالعه 4 دقیقه

رئیس دانشگاه الزهرا (س) گفت: در کنار رونمایی و راه‌اندازی موزه و آرشیو، توجه به موزه زنان و علم نیز به عنوان یکی از برنامه‌های جدی دانشگاه در دستور کار قرار دارد.

دانشگاه الزهرا موزه زنان و علم راه اندازی می کند

دانشگاه الزهرا موزه زنان و علم راه اندازی می کند

رئیس دانشگاه الزهرا (س) گفت: در کنار رونمایی و راه‌اندازی موزه و آرشیو، توجه به موزه زنان و علم نیز به عنوان یکی از برنامه‌های جدی دانشگاه در دستور کار قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه الزهرا (س)، به مناسبت هفته جهانی موزه و پیش‌رو داشتن هفته جهانی آرشیو، وبینار موزه‌ها و آرشیوهای دانشگاهی در ایران (چشم‌اندازها و چالش‌ها) برگزار شد.

مهناز ملا نظری در این نشست با اشاره به اقدامات انجام شده دانشگاه جهت راه‌اندازی و رونمایی از بخش موزه و آرشیو، گفت: دانشگاه‌ها به عنوان نهادهای تولید علم نقش مهمی در توسعه یک کشور دارند. همچنین اسناد و اشیا به جا مانده در دوره‌های قبلی دانشگاه‌ها به عنوان شواهد حقوقی و منابع پژوهشی مهم نیز محسوب می‌شوند. از این رو توجه به این امر از سوی دانشگاه‌ها بسیار لازم و ضروری است.

وی ادامه داد: در دنیای امروز آرشیو و موزه‌های دانشگاهی در کنار آرشیوها و موزه‌های ملی، پاسدار میراث و تمدن بشری هستند که این آرشیوها و موزه‌ها جزو آرشیوها و موزه‌های سازمانی طبقه‌بندی می‌شوند و اسناد و منابع موجود در آن‌ها نیز نمایانگر سیر تحول تاریخی دانشگاه‌ها است.

رئیس دانشگاه الزهرا (س) با اشاره به قدمت دانشگاه الزهرا مطرح کرد: دانشگاه الزهرا در سال ۴۳ با عنوان مدرسه عالی دختران به عنوان اولین دانشگاه خاص بانوان راه اندازی شد. از این رو با توجه به سابقه طولانی و از سوی دیگر محل قرارگیری دانشگاه در ده ونک نیز که به دوره پیش از قاجار برمی‌گردد دارای اشیا و اسنادی است که به عنوان حافظه تاریخی دانشگاه و به عنوان شواهد حقوقی و منابع پژوهشی دارای ارزش نگهداری بوده و هست.

وی ادامه داد: به عبارت دیگر، قدمت دانشگاه از یک سو و موقعیت جغرافیایی آن از سوی دیگر، در کنار ایجاد رشته مطالعات آرشیوی از سال ۹۲ در گروه علم اطلاعات، سبب پرورش متخصصان در حوزه سند شناسی و آرشیو شد. همچنین وجود رشته‌های هنر و تاریخ در این دانشگاه نیز بر این پتانسیل و فرصت افزوده است.

وی افزود: اکنون دانشگاه الزهرا با راه‌اندازی سایت موزه و آرشیو، منبع و بستری برای اطلاع‌رسانی و نمایش اطلاعات در این زمینه فراهم کرده و با حضور در همایش‌های ملی و بین‌المللی، در ثبت و نمایاندن هویت تاریخی این دانشگاه نیز نقش بسیار مهمی را ایفا کرده است.

رئیس دانشگاه الزهرا با تاکید بر اینکه در کنار رونمایی و راه‌اندازی موزه و آرشیو، توجه به موزه زنان و علم نیز به عنوان یکی از برنامه‌های جدی دانشگاه در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: زنان به عنوان نیمی از جمعیت در فعالیت‌های علمی و دانشگاهی، تولیدکنندگان مبتنی بر دانش هستند و عمدتاً با این مشارکت، در طول تاریخ نقش اثرگذاری در تولیدات علمی داشته‌اند.

وی افزود: لذا با بالا رفتن زنان از نردبان علمی آکادمی، این بخش از جامعه به عنوان نیروهای مولد علمی جامعه توانستند توانمندی‌های خود را به جامعه خود و عرصه بین‌الملل نشان دهند. ما نیز به سهم خود در این دانشگاه از همه دارایی‌های فکری زنان و مردان بهره‌مند هستیم و با ایجاد موزه علم و فناوری زنان به دنبال آن هستیم تا توازن بسیار جدی‌ای را در جامعه علمی ایجاد کنیم.

ملا نظری گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که طیف وسیعی از موزه‌های زنان در جهان در پاسخ به نابرابری‌های جنسیتی و گاهاً تفکرات فمینیستی ایجاد شده‌اند اما این نگاه علمی است که می‌تواند نگاه‌های سیاسی و فمینیستی را از موزه‌های زنان بردارد و رویکرد و فرصت جدیدی برای موزه‌های زنان فارغ از هر رویکردی بصورت علمی ایجاد کند.

وی افزود: دانشگاه الزهرا با قدمتی بیش از ۵۰ سال دستاوردهای علمی بسیاری کسب کرده و با توجه به این سابقه طولانی و توجه خاص به زنان و دستاوردهای علمی آن‌ها از پتانسیل مناسبی برای ایجاد موزه زنان و علم برخوردار است. ورود به این امر با کارهای پژوهشی همراه بوده و پژوهش‌هایی که در این زمینه انجام شده نشان می‌دهد علی رغم اینکه اقدامات بسیاری در زمینه راه‌اندازی موزه و آرشیو انجام شده اما ایجاد موزه زنان و علم به عنوان گام بسیار مهم دیگر تلقی می‌شود.

رئیس دانشگاه الزهرا ادامه داد: پژوهش انجام شده در زمینه مطالعات آرشیوی نشان می‌دهد که موزه‌های زنان در جهان بر اساس فهرست انجمن بین‌المللی موزه‌های زنان، به دنبال ایجاد ساختاری برای اولین مجموعه زن و علم هستند. بر اساس تحقیقات و بررسی‌های انجام شده در مؤلفه‌های ۹۴ موزه زنان در جهان، این رویکرد را داریم که موزه زنان و علم را به موازات خط مشی کلی دانشگاه پیش ببریم و محتوای موزه نیز شامل اسناد و آثاری باشد که درباره زنان یا توسط زنان انجام شده است.

ملا نظری اظهار داشت: با توجه به نتایج پژوهش‌های انجام شده ما در صددیم به منظور ایجاد ارتباطی مستمر با مشاهیر زنان شاخص در علم، الگوی مناسبی در تشکیل موزه زنان ایجاد کنیم و امیدواریم این امر با همکاری متخصصین این حوزه به زودی محقق شود.

لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
1 5
  ارسال به دوستان:

در پاسخ به:
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
پرسش و دیدگاه شما
اختیاری
اختیاری (نمایش داده نخواهد شد)
ضروری
دیدگاه کاربران

خدمات سینا ترجمه


ترجمه تخصصی کتاب

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی مقاله

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی متن

ثبت سفارش

ترجمه انگلیسی به فارسی

ثبت سفارش

ویراستاری متن

ثبت سفارش

پارافریز

ثبت سفارش

فرمت بندی

ثبت سفارش

ترجمه تخصصی

ثبت سفارش

اینستاگرام تلگرام