رئیس دانشگاه آزاد گفت: براساس برنامهریزیهای انجامشده در معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، هر دانشجو هر سال می تواند حداقل یک بار کرسی آزاداندیشی را تجربه کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم افتتاحیه نخستین رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی در کرسیهای آزاداندیشی که صبح امروز در سالن دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات برگزار شد، گفت: از دانشجویانی که باعث خلق این رویداد شدند، تشکر میکنم.
وی با بیان اینکه دانشگاه باید بتواند مهارت گفتوگوی اجتماعی را بالا ببرد و وظیفه دانشگاه است که متناسب با نیاز اقتصادی و اجتماعی فرد و جامعه حرکت کند، گفت: یکی از موضوعاتی که درباره عملکرد دانشگاه و مهارتآموزی مطرح است، بالا بردن قدرت مباحثه و گفتوگو در سطح جامعه است و این وظیفه دانشگاه است که چنین فضایی را با برگزاری رویدادها و مسابقات به وجود آورد.
طهرانچی با بیان اینکه در بحثها و مناظرهها باید اندیشهها را پذیرفت، اما قرار نیست که مجادلهها ابدی باشد، خاطرنشان کرد: باید بعد از مباحثه و مناظره بتوانیم از آن فضا جدا شویم، اما متأسفانه برخی مفروضشان این است که کشور باید قطبی باشد و در قطبیت بماند و نگاهشان به جامعه نیز درگیری مستمر است. اینکه برخی میگویند انتخابات، انتخابات نیست چون قطبی نیست، به دلیل آن است که مفروض آنها دوقطبی است. واقعیت این است که باید بیاموزیم که در مسائل آزادانه بحث کرده، ادله بیاوریم و پس از مباحثه، بتوانیم از دوقطبی خارج شویم و این نیاز کنونی جامه ماست.
هر دانشجو هر سال می تواند حداقل یک بار کرسی آزاداندیشی را تجربه کند
وی با تأکید بر اینکه در جامعه باید آزاداندیشی و در مرحله بعد مباحثه، رقابت، طرح مسئله و نقطه پایان مباحثه داشته باشیم، گفت: این روند در رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی در کرسیهای آزاداندیشی شکل گرفت و دانشجویان شرکت کننده در کرسیهای آزاداندیشی، پس از پایان مناظره حتی به تیمهای رقیب نیز کمک کردند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به حضور ۱۴۶۰ تیم در نخستین رویداد ملی رقابت تیمهای دانشجویی در کرسیهای آزاداندیشی، تصریح کرد: یکی از وجوه و وظایف دانشگاه، برگزاری چنین رویدادهایی است که تاکنون مورد غفلت واقع شده بود. براساس برنامهریزیهای انجامشده در معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی، هر دانشجو هر سال می تواند حداقل یک بار کرسی آزاداندیشی را تجربه کند. این کرسیها باید در قالب رویداد بوده و نظاممند باشد.
وی تأکید کرد: نتایج این رقابتها باید وارد عرصه شده و در مرحله پس از برگزاری کرسیهای آزاداندیشی، راهکارها و مباحث مطرحشده، وارد بحثهای اندیشکدهای شود.
طهرانچی در پایان خاطرنشان کرد: برنده چنین رویداد و رقابتهایی، ملت ایران است، چرا که اگر بتوانیم کرسیهای آزاداندیشی را برگزار کنیم، توانستهایم تلفیقی از دانش تخصصی، دانش مهارتی و دانش اجتماعی دانشجویان را به منصه ظهور برسانیم. از شرکتکنندگان این رویداد که برای تقویت مردمسالاری دینی و یکی از مبانی انتخابات همت گماردند، تشکر میکنم. انشاءالله بتوانیم این حرکت را که نخستین آن امروز پایهگذاری شد، ارج نهیم.