بعد از نگارش مقاله نوبت به انتخاب مجلهای معتبر به منظور ارسال مقاله به آن و سپس داوری و در نهایت اکسپت و چاپ آن می باشد.
اکسپت به زبان انگلیسی به معنای پذیرش است، و هنگامی که میگویید یک مقاله اکسپت است، به این معنی است که مقاله شما توسط مجله و داوری آن پذیرفته شده است. پس از نوشتن مقاله توسط محقق و انتخاب مجله مناسب در زمینه علمی، مقاله باید به مجله ارسال شود، که به نام "Sabetti" خوانده می شود.
دانش آموزان و محققانی که قصد دارند مقاله خود را برای افزایش اعتبار علمی خود و یا دریافت 2 درجه برای دفاع از استاد یا دکترا و همچنین سطح علمی خود را در یک نشریه در یکی از نشریات معتبر داخلی و خارجی مانند ISI، ISC، Scopus و Pubmed، و ... باید بدانند که پر کردن فرایند چاپ به چاپ نیاز به آشنایی با این مراحل و کسب مهارت دارد. در نتیجه، اگر شما زمان کافی داشته باشید، می توانید این مهارت ها را با مطالعه در زمینه های مختلف منتشر شده در نشریات مختلف و مقایسه آنها و دانستن آنها یا استفاده از سایت های مختلف در این زمینه یاد بگیرید. اما از آنجا که روند انتشار مقاله و مراحل ثبت و داوری در مجله علمی مدت زیادی است، بنابراین موسسه سینا به شما در زمینه مهارت های کادیلاک در این زمینه کمک خواهد کرد.
لازم به ذکر است که ابتدا سردبیر مجله مقاله خام شما را که هنوز در مرحله داوری است دریافت میکند. سپس بر اساس ضوابط و استانداردهایی که مجله دارد مقاله شما را مورد ارزیابی قرار میدهد. موارد مورد بررسی مانند اسکوپ یا حیطه و زمینه موضوعی مقاله، سبک نگارش و نکات نگارشی مقاله، تعداد کلمات مقاله و موارد گوناگون است. سردبیر مقاله را بررسی میکند و اگر منطبق بر استانداردهای تعریف شده مجله باشد، آن را به ویراستار میسپارد.
سپس ویراستار بر اساس معیارها و استانداردهای تعریف شده مجله، مقاله شما را بررسی میکند. اما این بررسی و سنجش موشکافانهتر و دقیقتر از سردبیر انجام میشود و ویراستار میتواند مقاله شما را اگر معیارهای فوق را رعایت نکرده باشند رد کند. در صورت تایید ویراستار، مقاله جهت بررسی فنی و علمی به دست داوران سپرده میشود. داوران که متخصص در این زمینه میباشند مقاله ارسالی را از نظر فنی و علمی مورد بررسی قرار میدهند. پس از اعلام رای داوران که میتواند اکسپت مقاله باشد و یا در مواردی اکسپت به شرط اصلاح باشد که در این حالت مقاله به نویسنده برگشت داده می شود تا اصلاحات مورد نظر داوران را انجام دهد و دوباره داوران مقاله را بررسی کنند و در صورت رضایت از اصلاحات انجام شده، آن را اکسپت کنند.
در پایان نیز سردبیر, نویسنده را از تصمیم مجله در رابطه با چاپ مقاله مطلع میکنند. در ضمن اگر مقاله ریجکت شده باشد دلایل عدم پذیرش و رد شدن آن شرح داده میشود. بیشتر دانشگاهها صرفا اکسپت مقاله را قبول دارند اما پذیرش مقاله بدون چاپ در مجله ارزش چندانی ندارد چون جامعه محققین و دانشجویان نمیتوانند به آن دسترسی پیدا کنند و از محتوای آن استفاده لازم را ببرند. در ایران اکسپت و چاپ مستخرج از پایاننامه ارزشی فوقالعاده دارد و در این راستا انتخاب مجلهای معتبر از نظر علمی از کیفیت علمی خود مقاله مهمتر است لذا هر مقالهای که قابلیت چاپ در یکی از نشریات معتبر ISI را داشته باشد از اعتبار بیشتری برخوردار است.