چگونگی همکاری با دانشگاههای چین بر اساس برنامه جامع راهبردی همکاری ایران و چین در نشست آتی معاونان و مدیران بین الملل دانشگاهها بررسی می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، هجدهمین نشست مشورتی معاونان و مدیران بین الملل دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارکهای علم و فناوری منتخب کشور در ماه جاری برگزار شد.
در این نشست، چگونگی گسترش ارتباط دانشگاههای داخل و دانشگاههای کشور چین بررسی و بر ضرورت بهره گیری دانشگاههای کشور از فرصت همکاری با دانشگاههای چین بر اساس برنامه جامع راهبردی همکاری ایران و چین تاکید شد.
همچنین مقرر شد دانشگاههای کشور نگاه عمیقتری به همکاری با دانشگاههای چین داشته باشند.
نشست اصلی در این رابطه ۴ خرداد با حضور وزیر علوم برگزار میشود.
حسین سالار آملی در نشست اولیه به برنامه راهبردی با کشور چین اشاره کرد و گفت: در صورتی که پسا برجام ۲ به نتیجه برسد لاجرم کشور چین در همکاریهای خود با ما جدیتر خواهد شد که من از همه دانشگاههای کشور انتظار گسترش کمی و کیفی ظرفیتهای دانشگاهی را دارم.
وی ادامه داد: چون مسلماً با قویتر شدن ارتباطات بین المللی میان ایران و چین، کشورهای غربی نیز در روابط و همکاریهای خود جدیتر برخورد خواهند کرد. لذا توجه به برنامههای کوتاه مدت از جمله تعداد دانشجویان خارجی و تعداد فرصتهای مطالعاتی برای متقاضیان خارجی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
سالار آملی افزود: دو محور اصلی باید مورد توجه قرار گیرد؛ نخست در فکر نهاد سازی باشیم و به سمت فعالیتهای دراز مدت با نهادهای خارجی حرکت کنیم و دوم به رابطه میان ایران و چین نگاه عمیقتری داشته باشیم؛ چین با توجه به سرمایهگذاری گسترده بر روی رشتههای علوم پایه، فاصله اندک تولید علم و مصرف علم، برجستگی در بعضی رشتهها همچون هوش مصنوعی و توانمندی تجهیزات و مواد در جهان موفق بوده لذا همکاری با چین یک فرصت است که جامعه علمی ما نباید آن را از دست بدهد.
وی خاطر نشان کرد: در کشور چین تجهیزات و مواد آزمایشگاهی به وفور تولید میشود که بسیار برای آزمایشگاههای ما فرصت مناسبی است تا شاهد جهش مثبت علم و فناوری در کشور باشیم و در نتیجه به ارتباط با چین باید به شکل فرصتی نگاه کنیم و برنامههای کوتاه مدت و بلندمدت با این کشور برقرار سازیم تا به اهداف عالی خود برسیم.