یکی از ضروریات قبل از سابمیت مقاله، فرمت بندی دقیق آن بر اساس فرمت مجلهای است که میخواهید مقاله خود را در آن مجله به چاپ برسانید. اگر میخواهید بدانید منظور از فرمت بندی مقاله چیست و چگونه میتوان در زمان کم فرمت مقاله را بهصورت تخصصی تنظیم کرد، مطالعه این مطلب را از دست ندهید.
تمامی مجلات، سبک و فرمت خاصی برای تمامی مقالاتی که پذیرش میکنند، دارند. مقالهای که توسط نویسنده نگارش میشود، در واقع خام میباشد و هیچگونه تغییراتی به مقاله اعمال نشده است. مقاله در این حالت قابل سابمیت به هیچ نوع مجلهای نمیباشد و باید اقدامات تخصصی انجام شود تا مقاله قابل سابمیت به ژورنال شود. از جمله اقداماتی که به طور کلی قبل از سابمیت مقاله باید انجام شود، فرمت بندی مقاله میباشد که در این وبلاگ به فرمت بندی مقالات و اهمیت و ضرورت آن میپردازیم.
یکی از مهمترین و اساسیترین بخش در امر مقالهنویسی، فرمتبندی مقالات میباشد. در واقع، فرمتبندی به معنای ویرایش ساختاری و محتوایی مقالات است. مقالهای که توسط نویسنده نوشته میشود، از نظر ساختاری بدون شک نیاز به ویرایش و بازبینی دارد. این ویرایش شامل سایز فونت، نوع فونت، فاصله از طرفین صفحه، رفرنسنویسی، نوع نگارش و ... میباشد. از این رو، همه مجلات در وبسایت رسمی خود بخشی دارند که دستورالعمل سابمیت مقاله را برای نویسندگان مشخص مینمایند و نویسندگان موظف هستند مقاله خود را طبق فرمت ارائه شده در این بخش تنظیم و سپس برای مجله ارسال کنند.
مجلات از آنجا که میخواهند مقالاتی را که در مجله چاپ میکنند، یکدست و یکپارچه به نظر برسد و کاملاً مرتب باشد، یک چهارچوب و ساختار خاصی را مشخص میکنند که همه مقالات باید فقط در این چهارچوب مشخص باشند. داوران هر مجله، مقالاتی که خارج از این فرمت مشخص شده باشند را در مرحله اول رد میکنند.. در کل میتوان گفت فرمت بندی مقاله یک مرحله کاملا ضروری در پروسه پذیرش و چاپ مقاله میباشد که حتما باید انجام شود.
معمولا دو نوع فرمت بندی مقاله وجود دارد که در ادامه به هر یک از این نوع فرمت بندی اشاره میشود.
در فرمتبندی محتوایی، فرمتبندی توسط نویسنده اصلی مقاله انجام میشود. در این بخش، هر مجله قواعد مختص خود را دارد و نویسنده باید مطابق با راهنمای نویسندگان مجله، مقاله خود را فرمتدهی نماید. در این نوع فرمتدهی، مواردی چون تعداد کلمات عنوان مقاله، تعداد کلمات چکیده مقاله، تعداد صفحات مقاله، سایز صفحات مقاله در فرمت نویسی، تقدیر و تشکر، و نحوه نوشتن رفرنسها مورد توجه قرار میگیرند.
فرمت بندی ساختاری نوعی از فرمت بندی است که توسط مؤسسات معتبر و ویراستاران حرفهای قابل انجام میباشد. در فرمت ساختاری باید به چارچوبهای هر مجله بهطور کامل دقت شود. هر مؤسسه و مجله دارای چارچوبی ساختاری و ظاهری برای انتشار مقالات است. ساختاری که برای مقالات ارائه میشود، ممکن است از مجلهای به مجله دیگر متفاوت باشد. ویرایش ساختاری شامل تنظیم اندازه فونت، نوع فونت، نوع چینش متن، فاصله از طرفین صفحه، استفاده درست از علائم نگارشی و... میباشد. بهطور کلی، هر ویرایشی که مربوط به ظاهر متن میباشد در دسته فرمت بندی ساختاری جای میگیرد.
همانطور که پیشتر بیان شد، تمامی مقالات قبل از ارسال به مجله باید از نظر محتوایی و ساختاری فرمت بندی شود که در زیر به مراحل انجام فرمت بندی هر بخش اشاره شده است.
عنوان مقاله (Title page)
چکیده (Abstract)
مقدمه (Introduction)
مواد و روش ها (Materials and methodology)
نتایج (Results)
بحث (Discussion)
نتیجه گیری (Conclusion)
تقدیر و تشکر (Acknowledgements)
منابع (References)
ضمایم (Appendices)
بعد از نگارش مقاله که مربوط به فرمت بندی محتوایی میباشد که به ترتیبی که باید توسط نویسنده بررسی شود که مثلا تعداد چکیده چند کلمه باشد و یا چند جدول میبایست در متن مقاله باشد و ....، مقاله باید از نظر ساختاری در قالب مجله قرار بگیرد که شامل تنظیم فونت و چگونگی چینش متن و فاصله سطرها و ... میباشد.
در فرمت بندی مقالات علمی یا تحقیقاتی، چندین اشتباه رایج وجود دارد که ممکن است نویسندگان به آنها دچار شوند. در اینجا به برخی از این اشتباهات اشاره میشود.
استفاده نادرست از عناوین: عناوین اصلی و فرعی باید به صورت واضح و یکنواخت نوشته شوند. عدم رعایت یکنواختی میتواند به سردرگمی خواننده منجر شود.
عدم ارائه چکیده: چکیده باید خلاصهای از محتوای مقاله باشد. عدم وجود چکیده یا نوشتن آن به صورت ناقص، میتواند تأثیر منفی بر روی خواننده بگذارد.
نقص در ارجاعدهی: ارجاع به منابع باید به درستی و با فرمت مناسب انجام شود. اشتباهات در این بخش میتواند اعتبار مقاله را کاهش دهد.
غفلت از جداول و نمودارها: در صورت استفاده از جداول و نمودارها، باید آنها به درستی فرمت بندی شوند و با محتوای مقاله همخوانی داشته باشند.
عدم ویرایش نهایی: بسیاری از نویسندگان از ویرایش نهایی مقاله غافل میشوند، که میتواند منجر به وجود اشتباهات املایی و گرامری شود.
استفاده از فونتهای متفاوت: باید از یک نوع فونت و اندازه مشخص در کل مقاله استفاده شود. استفاده از فونتهای مختلف میتواند خوانایی مقاله را کاهش دهد.
عدم رعایت فاصلهگذاری مناسب: فاصلههای نامناسب بین پاراگرافها و خطوط میتواند تأثیر منفی بر خوانایی داشته باشد.
نقص در ساختار مقاله: ساختار مقالات علمی باید به درستی رعایت شود. عدم رعایت ساختار (مقدمه، روشها، نتایج و بحث) میتواند سردرگمی ایجاد کند.
عدم استفاده از کلیدواژهها: کلیدواژهها به درک بهتر محتوای مقاله کمک میکنند. عدم وجود آنها میتواند باعث کاهش دسترسی به مقاله شود.
رعایت این نکات میتواند به بهبود کیفیت مقاله و افزایش شانس پذیرش آن کمک کند.
برای یافتن فرمت مقاله، باید ابتدا عنوان یا ISSN ژورنال مدنظر خود را بدانید و آن را در گوگل جستجو کنید. بعد از اینکه وارد وبسایت رسمی مجله مدنظرتان شدید، اطلاعات اولیه از قبیل نام ژورنال، توضیحات و ایمپکت فکتور (Impact Factor)، تعداد شمارهها و جلدهای چاپ شده تا کنون و تعداد مقالات نشان داده میشوند. با کلیک روی گزینه "About this journal" یا "راهنمای نویسندگان"، اطلاعات جزئیتری از جمله قالب و فرمت مقاله و... برای شما نمایش داده خواهد شد. با مطالعه دقیق این بخش، به راحتی میتوانید مقاله را قالببندی و آماده سابمیت کنید. حتماً به نحوه استفاده از جداول و شکلها و... نیز توجه ویژه نمایید. همچنین با توجه به اینکه رفرنسها در همه ژورنالها متفاوت است، باید به نحوه رفرنسنویسی نیز توجه شود.
توجه داشته باشید که چون فرمت مقاله ویژگی ظاهری و بارز مقاله میباشد، اگر با دقت انجام نشود، یقیناً مقاله توسط سردبیر ریجکت خواهد شد و به بخش داوری نخواهد رسید.
اگر بهعنوان یک دانشجو، استاد دانشگاه یا یک محقق در صدد ارائه مقاله در مجلات معتبر هستید، باید با فرمتبندی مقالات آشنایی داشته باشید، زیرا بدون فرمتبندی مقالات نمیتوان انتظار اکسپت مقاله را داشت. سایتها و مؤسسات مختلفی خدمات فرمتبندی ارائه میکنند که در اغلب این مؤسسات، انواع مختلف روشهای فرمتبندی از نظر زمانبندی، اعم از عادی، فشرده و فشرده پلاس وجود دارد. بنابراین برای تنظیم مقاله خود به فرمت مجله، دو راه پیش روی خود دارید: اول اینکه با آگاهی و مطالعه فرمت مجله مورد نظر، خود اقدام به انجام فرمتبندی کنید، ولی امکان دارد عجله داشته باشید و برای پذیرش مقاله، باید هرچه سریعتر مقاله خود را جهت پذیرش بفرستید. در این صورت، بهتر است فرمتبندی مقاله خود را به متخصصان و ویراستاران با سابقه و خبرهای بسپارید که توانایی این را دارند تا در زمان کمتری فرمتبندی پروژه شما را انجام داده و برای مجله سابمیت نمایند.
بیشتر افرادی که برای فرمتبندی مقالات خود به دنبال یک ویراستار حرفهای میگردند، زمان بسیار کمی دارند و به دنبال ثبت سفارش فرمتبندی مقالات خود با هزینه مناسب در سایتهای معتبر هستند. هر کدام از سایتها برای ثبت سفارش ترجمه مشتریان خود بهصورت آنلاین، فرایندی را طراحی میکنند تا کاربران به راحتی از آن طریق اقدام کنند. مراحل و فرایند سفارش فرمتبندی باید به شکلی بسیار ساده و راحت طراحی و برنامهریزیشده باشد تا کاربران مختلفی بتوانند بدون مشکل سفارش خود را ثبت کنند. این طراحی ثبت سفارش معمولاً در 4 مرحله انجام میگیرد. در حالت کلی، برای ثبت سفارش آنلاین فرمتبندی مقاله باید مراحل زیر را طی کنید.
ثبت سفارش و ارسال فایل به صورت آنلاین
ابتدا سفارش خود را ثبت کرده و فایل مقاله و سایر اطلاعات موردنیاز را ارسال میکنید.
بررسی سفارش و ارائه فاکتور
کارشناسان ما در اولین فرصت فایل شما را بررسی و زمان تحویل و قیمت را ارائه خواهند کرد.
پرداخت و تکمیل سفارش
پس از پرداخت هزینه، پروژه شما توسط تیم پشتیبانی بررسی شده و به مناسب ترین ویراستار متخصص ارسال می شود.
تحویل پروژه در زمان مقرر
پس از اتمام کار ویراستاری توسط ویراستار، کارشناس سایت فایل را بررسی، تائید و تحویل میدهد.
ثبت سفارش فرمت بندی سریع مقالات جهت ارسال به مجله در سینا ترجمه
سینا ترجمه با کارشناسان متخصص و متبحر خود با رعایت نکات و اصول فرمت بندی، روند قبول شدن متون و مقالات شما را با کمترین هزینه، کیفیت بالا و در سریع ترین زمان ترسیع میکند. شایان ذکر است که در ارائه این خدمات، حفظ محرمانگی مقاله، وفاداری کامل به فرمت و قالب ژورنال صورت خواهد گرفت که برای اطلاع دقیق از هزینه و نرخ فرمت بندی و سابمیت و پیگیری میتوانید متن سفارشی خود را در قسمت پنل کاربری سایت آپلود کنید تا کارشناسان پس از بررسی نوع سفارش، هزینه نهایی را به شما اطلاعرسانی کنند. سینا ترجمه به صورت رایگان برآورد آنلاین هزینههای فرمت بندی را برای مشتریان عزیز انجام میدهد.
جهت ثبت سفارش و برآورد هزینه فرمت بندی مقاله می توانید از طریق لینک زیر اقدام نمایید و یا با کارشناسان ما از طریق تماس، ایمیل و شبکه های مجازی ( واتساپ،تلگرام، اینستگرام و ایتا) در ارتباط باشید.
راه های ارتباطی با ما
پس از ثبت سفارش خود در سایت سینا ترجمه، محاسبه قیمت برای فایل ارسالی شما به صورت آنلاین انجام شده و هزینه پروژه در فرم پیش فاکتور ارائه میگردد. زبان، زمینه و زمان مورد نظر برای تحویل در قیمت تاثیرگذار است.
بله، مقاله شما توسط کارشناسان حرفه ای و متبحر ما در سینا ترجمه با رعایت اصول صحیح بهصورت تخصصی با بالاترین کیفیت فرمت بندی میشود. همچنین کارشناسان ارزیابی ما کیفیت پروژه را بررسی و کنترل میکنند تا تمام موارد مطابق نظر مشتری باشد و پس از تایید کیفیت مطلوب فایل نهایی به مشتری ارسال میشود.
فرمت بندی برای همه مقالات داخلی و خارجی که برای چاپ در مجلهای معتبر نوشته میشوند ضروری و مهم است. بنابراین فرمت بندی مقاله هم شامل محتوای مقاله میباشد و هم ساختار هر مقاله.
فرمت بندی مقاله در واقع به معنای ویرایش ساختاری و مفهومی مقالات به منظور اکسپت سریع قبل از ارسال یا سابمیت مقاله به مجلات معتبر میباشد که تمامی مجلات معتبر دنیا فرمت مخصوص خود را دارند و مقالهای خارج ازفرمت مدنظر خود را را ریجکت خواهند کرد.
زمانبندی برای فرمت بندی در سینا ترجمه در کمترین زمان ممکن و طی 24 ساعت صورت میپذیرد.