ثبت نام آزمون دکتری ۱۴۰۰ از هفته آینده آغاز خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی موسسه سینا، بر اساس اعلام پیشین سازمان سنجش آموزش کشور ثبت نام کنکور دکتری تخصصی ناپیوسته سال ۱۴۰۰ از یکشنبه هفته آینده ۲ آذر آغاز و ۹ آذر به پایان می رسد.
آزمون دکتری تخصصی در ۱۵ اسفند ۹۹ برگزار می شود و کارت های ورود به جلسه بر اساس روال هر ساله از ۳ روز قبل بر روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور قرار می گیرد.
منصور کبگانیان، دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: دانشگاه ها معتقدند دانشجویان دکتری که از راه کنکور به دانشگاه ها وارد می شوند صلاحیت های لازم را ندارند. دو راه حل در این جلسه برای حل این مشکل پیشنهاد شد.
او افزود: راه حل کوتاه مدت که بررسی و تصویب شد اجازه به دانشگاه ها برای تعیین حد نصاب مرحله دوم آموزش در پذیرش دانشجویان دکتری تخصصی است. مطمئن هستیم که این موضوع به میزان زیادی دانشگاه ها را راضی خواهد کرد و باعث جذب دانشجویان با کیفیت بالا خواهد شد.
پذیرش دانشجو در سال ۱۴۰۰ بر اساس قانون «سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی»، مصوب ۱۸ اسفند ۹۴ مجلس شورای اسلامی و همچنین آیین نامه اجرایی مربوطه و مصوبات «شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی» صورت خواهد گرفت.
میزان تاثیر هر یک از مولفه ها در سنجش و پذیرش دانشجو در مقطع دکتری ناپیوسته بر حسب هر یک از شیوه های «آموزشی پژوهشی» و «پژوهش محور» به شرح زیر است:
سنجش و پذیرش برای ورود به دوره دکتری ناپیوسته آموزشی پژوهشی بر اساس معیار های زیر صورت می گیرد:
۱. آزمون متمرکز (۵۰ درصد)
۲. سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (۲۰ درصد)
۳. مصاحبه علمی و سنجش عملی (۳۰ درصد)
سنجش و پذیرش برای دوره دکتری ناپیوسته پژوهش محور بر اساس معیار های زیر صورت می گیرد:
۱- آزمون متمرکز (۳۰ درصد)
۲- سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (۲۰ درصد)
۳- مصاحبه علمی و بخش عملی (۳۰ درصد)
۴- تهیه طرح واره (۲۰ درصد)
اجرای مرحله اول (آزمون متمرکز) توسط سازمان سنجش آموزش کشور و امتیاز مربوط به سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری، مصاحبه علمی و … توسط دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی پذیرنده دانشجو انجام خواهد شد.
بر اساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی مواد آزمون متمرکز دکتری (Ph.D) سال ۱۴۰۰ به شرح زیر خواهد بود:
الف) آزمون زبان با ضریب (۱)
ب) آزمون استعداد تحصیلی با ضریب (۱)
ج) آزمون دروس تخصصی در سطح کارشناسی یا کارشناسی ارشد با ضریب (۴)
همه دانشجویان و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری حرفه ای می توانند در صورت دارا بودن شرایط و ضوابط عمومی و اختصاصی در آزمون ورودی شرکت کنند.
دارندگان مدرک معادل دوره کارشناسی ارشد در صورتی که مشمول آئین نامه شماره ۷۷۶۳۳/۲ تاریخ ۲۸ مرداد سال ۹۲ که توسط معاون آموزشی وزارت علوم ابلاغ شده، باشند می توانند در آزمون شرکت کنند.
مؤسسات برای پذیرش دانشجو در مهرماه از داوطلبانی می توانند پذیرش به عمل آورند که حداکثر تا سی و یکم شهریور همان سال (۱۴۰۰) فارغ التحصیل شوند. تاریخ فارغ التحصیلی برای داوطلبانی که شروع تحصیل آنان در صورت وجود ظرفیت نیمسال دوم است، سی ام بهمن ماه همان سال (سال ۱۴۰۰) خواهد بود.
پذیرفته شدگان قطعی (نهایی) روزانه سال ۱۳۹۹ چه در دانشگاه قبولی ثبت نام کرده و چه ثبت نام نکرده باشند اجازه شرکت در آزمون سال ۱۴۰۰ را ندارند و یک سال محروم از آزمون هستند.
تبصره: دانشجویان دوره روزانه آزمون دکتری سال ۱۳۹۸ و ماقبل در صورت داشتن سایر شرایط و ضوابط مندرج در دفترچه آزمون دکتری 1400، باید تا پایان آخرین روز ثبت نام آزمون دکتری سال ۱۴۰۰، از تحصیل انصراف قطعی حاصل کنند. در صورت عدم انصراف قطعی از تحصیل دانشجویان پذیرفته شده در زمان مقرر، در صورت قبولی در آزمون دکتری سال ۱۴۰۰، قبولی آنان در آزمون لغو و هیچ گونه اقدامی نسبت به درخواست آنان، امکان پذیر نخواهد بود.
دانشجویان شاغل به تحصیل در دوره های غیر روزانه دکتری (به شرط نداشتن مشکل نظام وظیفه برای برادران) می توانند بدون انصراف از تحصیل، در آزمون دکتری سال ۱۴۰۰ ثبت نام و شرکت کنند. این داوطلبان در صورت قبولی باید انصراف قطعی از رشته قبلی را به دانشگاه جدید محل تحصیل ارائه دهند.