رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: طرح دانشگاه بدون دخانیات از سال ۹۵ برنامه ریزی شد و حداقل ۲۵ دانشگاه را پوشش داد.
به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی صدیقی صبح امروز در نشست تخصصی دانشگاه بدون دخانیات که به مناسبت روز جهانی بدون دخانیات به صورت مجازی و حضوری در دانشگاه تهران برگزار شد گفت: توجه به مصرف دخانیات در جامعه بحث جدیدی نیست و در سطح دانشگاهها نیز همینطور است هر روز مضرات مصرف دخانیات سیگار تنباکو مطرح میشود و آمارها در کشور ما و دنیا نشان میدهد که این روند روند ادامهداری است جدا از عوامل، اجتماعی، فرهنگی و شخصیتی، درآمد بالایی که از تولید دخانیات به دست میآید، باعث توسعه روزافزون آن شده است.
وی به طرح «سیمای زندگی دانشجویی» که در حوزه زیست دانشجویی کلیه دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور از سال ۹۴ تا ۹۸ اجرا شده است اشاره کرد و گفت: براساس نتایج این طرح درصدی از دانشجویان مصرف سیگار و قلیان دارند که باید تلاش کنم این مسیر را متوقف کنیم.
صدیقی یاد آور شد: فکر میکنم که بحث کرونا هم این آمار را کاهش نداده باشد البته سیمای زندگی دانشجویی در ۱۴۰۰ به ما نشان خواهد داد که وضعیت ما به چه صورت خواهد بود، با توجه به بحث افسردگیها، تنهاییها در خانه و عدم پر شدن اوقات فراغت دانشجو ممکن است این رقم کاهش نیافته باشد و باید آمار کمی آن را در سیمای زندگی دانشجویی ۱۴۰۰ مشاهده کنیم.
وی ادامه داد: البته ما همیشه در بحث بیان آمار این نوع عارضهها در دانشگاهها با مشکل مواجه بودهایم. اگر ارائه آمار با اهداف تبلیغاتی و سیاسی در بیان آمار همراه نباشد و بیشتر برای چاره جویی مطرح شود، این نوع آمارها مشکلی ندارد. در هر حال هر درصدی از دانشجویان دچار این مشکلات هستند هر چقدر هم که کم باشد برای ما زنگ خطر است و به شکل جدی باید دنبال شود.
صدیقی افزود: مرکز مشاوره دانشگاهها در سالهای گذشته سعی کردند این مسیر را متوقف کنند و جامعه هدف را به سمت کاهش مصرف هدایت کنند بنابراین طرح دانشگاه بدون دخانیات از سال ۹۵ برنامه ریزی شد و حداقل ۲۵ دانشگاه را پوشش داد اگر فضای حضوری دانشگاه ادامه مییافت تعداد دانشگاهها افزایش نیز پیدا میکرد.
وی ادامه داد: همچنین در این راستا کانون دانشجویان همیار سلامت از سال ۹۴ کار خود را در دانشگاهها آغاز کرد و همچنین سال گذشته طرح «سند ملی سلامت روان دانشجویان» با همکاری مرکز مشاوره وزارت علوم و برخی از دانشگاههای بزرگ به عنوان نقشه راه آماده شد که مسیر تصویب آن طی شده و به زودی به دانشگاهها ابلاغ میشود که از اهداف آن میتوان به افزایش سواد سلامت روان اجتماعی جامعه دانشگاهی اشاره کرد.