مدیرکل پشتیبانی معاونت پژوهش و فناوری وزارت علوم با بیان اینکه ادبیات حمایتی وزارت علوم در حال تغییر است، گفت: وزارت علوم قصد دارد به جای صرفاً خرید تجهیزات برای دانشگاهها، حمایتهای خود را کاربردیتر کند و در جریان این حمایتها به سمت حل مشکلات کشور حرکت کند.
به گزارش ایسنا، دکتر عبدالساده نیسی در هشتمین اجلاس معاونین پژوهشی دانشگاههای منطقه چهار کشور که در دانشگاه اراک برگزار شد، افزود: وزارت علوم از برگزاری چنین اجلاسهایی بسیار حمایت میکند و برای این وزارتخانه بسیار مهم است که مناطق همکاری درونی خود را افزایش دهند، همچنین تصمیماتی که مناطق مختلف در حوزه پژوهش اتخاد کنند در وزارت علوم مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی گفت: معاونین پژوهشی مناطق در تعامل با یکدیگر قادر خواهند بود که تجهیزات آزمایشگاهی خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند، درباره موضوعات موازی همفکری کنند و توان خود را برای حل مشکلات افزایش دهند، لذا بحث مناطق بحث بسیار مهمی است که در وزارت علوم دنبال خواهد شد.
نیسی همچنین عنوان کرد: در قانون یک سری ظرفیتها برای حمایت از پروژههای پژوهشی دانشگاهها پیشبینی شده است. در بودجه امسال نیز ظرفیتهایی جهت کمک به تجهیز آزمایشگاهها و حمایت از پژوهش وجود دارد. از جمله اینکه به وزارت علوم اجازه داده شده است در این خصوص از یک میلیارد دلار فاینانس استفاده کند، به این شکل که اگر دانشگاهی بتواند با یک بانک خارجی به توافق برسد و فاینانس جذب کند، با طی یک فرایند قانونی میتواند آن فاینانس را استفاده کند، این برنامه توسط وزارت علوم در حال اجراست.
وی با بیان اینکه ما در جهت برطرف کردن مشکلات کشور از تمامی مناطق کشور پروپوزالهایی در قالب ارائه راه حل دریافت کرده ایم، افزود: بسیاری از دانشگاهها پورپوزالهای خود را به مراحل خوبی رساندهاند و تاکنون ۲۵ پروژه پیشنهادی دانشگاهها تأیید شده است که بالغ بر یک میلیارد و چهارصد میلیون دلار اعتبار لازم دارد.
نیسی با تاکید بر اینکه اساتید برنامه تحقیقاتی مدون داشته باشند و کاربرد و اهداف پروژه خود را تعریف کرده باشند خاطرنشان کرد: بحث توزیع پول در این حوزه مطرح نیست، بحث رعایت استانداردها مطرح است.
وی ادامه داد: یکی از بانکهایی که انتظار همکاری آن با دانشگاههای کشور را داریم، بانک توسعه اسلامی است. البته این مشکل وجود دارد که این بانک به یک کشور بیشتر از دویست میلیون دلار کمک نمیکند و ما پروژههایی را در دانشگاهها داریم که به تنهایی بیش از ۱۰۰ میلیون دلار اعتبار نیاز دارند.
نیسی با بیان اینکه اگر پروپوزال خوبی به دست ما برسد حتماً در اولویت قرار داده و حمایت میکنیم، افزود: به دانشگاههای منطقه چهار پیشنهاد کرد که یک آزمایشگاه مرکزی منطقهای در جهت حل مشکلات موجود در منطقه چهار ایجاد کنند.
وی در ادامه از در نظر گرفته شدن ۴۰ میلیون یورو از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی در راستای تجهیز آزمایشگاهها خبر داد و گفت: این مبلغ صرف تجهیز و ساخت آزمایشگاههای مرکزی و حمایت از پتانسیلهای داخلی ساخت تجهیزات در قالب خرید تجهیزات ساخت داخل میشود. همچنین قصد داریم در تجهیز آزمایشگاههای کم برخوردار مشارکت کنیم.
نیسی در پاسخ به انتقاد برخی حاضرین در جلسه نسبت به اخذ تعداد زیادی از تصمیمات به صورت لحظهای و غیرقابل انتظار، گفت: این انتقاد را تا حدودی میپذیرم. در واقع وزارت علوم خیلی اوقات در جریان امور قرار نمیگیرد و بعضاً تصمیماتی بدون اطلاع وزارتخانه اتخاذ میشود. این امر در بسیاری از موارد باعث به وجود آمدن موازی کاری و سردرگمی دانشگاهها و پژوهشگران میشود.