یکی از مهمترین و بهترین راه های داشتن مقالات علمی، استفاده از پایان نامه های دوره کارشناسی ارشد یا رساله دکتری است. در این مطلب میخواهیم بدانیم چگونه مقاله با کیفیت از پایان نامه استخراج کنیم!
یکی از مهمترین دغدغه های اهالی علم، بخصوص دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکتری، چاپ مقالات علمی در نشریات معتبر است. دانشجویان برای اینکه بتوانند رزومه پژوهشی خود را تقویت کنند، از دانشگاه های معتبر پذیرش بگیرند، از رساله خود دفاع کنند و فارغ التحصیل رشته خود شوند، نیاز دارند تا با نگارش مقالات علمی و چاپ آنها در نشریات معتبر امتیازات پژوهشی را دریافت کنند اما همانطور که میدانید، نگارش مقاله از صفر تا صد، کار بسیار دشوار و زمان بری است و بدون آموزش درست، هر کسی قادر به انجام آن نیست. از این رو باتوجه به اهمیت پایان نامه و محتوای قوی آنها، توصیه میشود استخراج مقاله از پایان نامه انجام شود. با این کار هم مقاله با کیفیت خواهید داشت و هم اینکه در زمان صرفه جویی میشود. تنها نکته ای که وجود دارد این است که طریقه درست استخراج مقاله و نکات ریز آن را یاد بگیرید تا بتوانید براحتی برای خود مقاله تهیه کنید.
یادگیری نحوه استخراج یک مقاله ژورنالی برای انتشار در نشریات داخلی و خارجی، یک مهارت بسیار مهم است. تنها 10 درصد از مقالاتی که به مجلات معتبر سابمیت میشوند، به دلیل رعایت شرایط استاندارد نشریات، مورد پذیرش قرار می گیرند. یک مقاله برای اینکه به مرحله چاپ برسد باید معیارهای خاصی را داشته باشد. از جمله کیفیت محتوایی بالا، متن روان، ترجمه دقیق، انتخاب درست ژورنال، بروز بودن موضوع و ... . در ادامه، مراحل استخراج مقاله از پایان نامه را بررسی میکنیم.
1. چکیده را بدقت بنویسید (125-250 کلمه)
چکیده باید خلاصه ای از کل مقاله باشد. این بدان معناست که وقتی داور یا خواننده چکیده 250 کلمه ای شما را می خواند، بداند که موضوع کلی و هدف مقاله منتشر شده شما در نشریه چیست. هنگامی که در مورد چگونگی استخراج مقاله ژورنالی آموزش می بینید، به چکیده به دلیل مرکزیت آن در درک مقاله در یک نگاه، توجه می شود. خوانندگان فقط برای دانلود و خواندن پی دی اف هایی که می دانند محتوای ارزشمندی دارند زمان می گذارند. هر چکیده باید دارای مقدمه، بررسی ادبیات، روش شناسی، یافته ها و نتیجه گیری باشد. شما باید عناصر کلیدی هر بخش را انتخاب کرده و آن را در چکیده قرار دهید. فراموش نکنید که کلمات کلیدی را دقیقاً در زیر چکیده قرار دهید. چکیده خود را فقط بر روی متغیری متمرکز کنید که برای ایجاد مقاله در مجله انتخاب کرده اید. اشتباهی که اکثر نویسندگان هنگام استخراج مقالات ژورنالی انجام می دهند، کپی پیست کردن کل چکیده از پایان نامه ها یا پروژه های خود است.
2.مقدمه خود را تا حد امکان واضح بیان کنید (1-2 صفحه)
مقدمه باید به وضوح اطلاعات پیشینه، بیان مسئله، توجیه و منطق پدیده مورد بررسی را بیان کند. سایت های انتشار مقاله ژورنالی از شما انتظار ندارند که کل بخش های مقدمه را همانطور که در پروژه یا پایان نامه نوشته می شود کپی پیست کنید. با این حال، شما هر بخش را در پاراگراف های کوچک خلاصه کنید زیرا نوشتن بیش از حد مطالب در مقدمه ممکن است منجر به عدم تعادل در بخش ها شود و مقاله را بیش از حد طولانی کند. ایده کلیدی در اینجا این است که باید اطمینان حاصل کنید که خواننده تا زمانی که مقدمه 2-3 صفحه ای شما را مرور می کند، پیشینه مطالعه شما را درک کند. همچنین مسئله مورد مطالعه باید دارای بازتابی مختصر از شکافهای مفهومی و تجربی باشد.
3.نقد بررسی ادبیات (4-5 صفحه)
مقاله ژورنالی شما باید بر اساس پیشینه خاصی از مطالعه قبلی باشد. در بخش بررسی ادبیات، ویراستاران ارشد تمایل دارند بررسی کنند که آیا مفاهیم خود را به طور جامع تعریف کردهاید (بررسی مفهومی)، چارچوب مفهومی (نمودار)، نظریههای زیربنای مطالعه خود را مورد بحث قرار دادهاید (بررسی نظری)، و تحقیقات قبلی را نقد کردهاید (مرور تجربی). سازگاری و ناهماهنگی در یافته های قبلی باید شناسایی و توضیح داده شود. منابعی را که تجزیه و تحلیل می کنید نگه دارید زیرا بعداً در بحث یافته های خود برای حمایت از نتایج مطالعه خود به آنها نیاز خواهید داشت. هنگام نوشتن مرور ادبیات، اطمینان حاصل کنید که مطالعات قبلی و هر محتوای دیگر بررسی شده با پدیده مورد بررسی سازگاری دارد. اگر ادبیات شما مرتبط نباشد، نشریات علمی ممکن است مقاله شما را رد کنند. از آنجایی که شما در حال استخراج یک مقاله برای یک متغیر واحد از مطالعه خود هستید، باید بر ادبیات مرتبط با متغیر خاصی که انتخاب کرده اید تمرکز کنید. کل بخش بررسی ادبیات را خلاصه نکنید.
4. بخش روش را شروع کنید (2-3 صفحه)
در این بخش، شما ملزم به شناسایی طرح تحقیق خود هستید. طرح تحقیق انتخاب شده برای یک مطالعه معین باید با پدیده مورد بررسی، جامعه هدف و زمینه مطالعه مرتبط باشد. به عنوان مثال، ناشران مجلات ممکن است در مورد اعتبار یافتههای مطالعهای که از پرسشنامههای خود برای جمعآوری دادهها از نمونهای از افراد مسن (مانند بالای ۷۰ سال) شک کنند، زیرا اکثر آنها خواندن و نوشتن بلد نیستند. در عین حال، مصاحبه با 100 دانشجو با استفاده از پرسشنامه های بدون ساختار نیز ممکن است شک برانگیز باشد. بخش روششناسی همچنین باید فلسفه تحقیق، جامعه، روشهای نمونهگیری، ابزارها، روشهای جمعآوری دادهها، تکنیکهای تحلیل و ارائه دادهها و ملاحظات اخلاقی مطالعه را مشخص کند. به خاطر داشته باشید که برای افزایش کیفیت بخش روش، اختصار را رعایت کنید و در کلام خود وضوح داشته باشید. می توانید هر عنصر را در یک یا دو جمله خلاصه کنید. فرآیندهای نمونه گیری و نمونه برداری باید بسیار واضح باشد زیرا هر گونه سردرگمی ممکن است منجر به رد مقاله شما توسط ناشر شود.
5.بحث خود را در مورد یافته ها به وضوح ارائه دهید (4-5 صفحه)
در این بخش، نشریه ای که برای انتشار مقاله اقدام کرده اید، می توانند نتایج خلاصه شده از مطالعه شما را ببینند. مشابه سایر بخشها، کاری که شما در اینجا انجام میدهید این است که در حال استخراج یک مقاله برای یک متغیر معین هستید. باید بخش یافتههای شما همان را نشان دهد، به این معنی که مقاله ژورنال استخراجشده باید متغیر خاص را منعکس کند. هنگام کار با سه یا چهار متغیر، برخی از جداول شما نتایجی را برای همه متغیرها در یک جدول نشان می دهند. در این مورد، شما باید فقط نتایج را برای متغیر خاصی که روی آن تمرکز می کنید انتخاب کنید. با این حال، بخش های کلی مانند میزان پاسخگویی و جزئیات دموگرافیک پاسخ دهندگان ثابت باقی می مانند. اطمینان حاصل کنید که یافته ها را گام به گام ارائه می کنید تا آنها را جذاب تر و قابل درک تر کنید. برای خلاصه کردن داده های خود از شکل ها، جداول و نمودارها استفاده کنید. در حالی که برخی از سایتهای نشر مجلات به نویسندگان اجازه میدهند یافتهها را در همان بخش تجزیه، تحلیل و بحث کنند، ناشران دیگر ممکن است به بخش دیگری برای ارائه یافتهها و بخش دیگری برای بحث نیاز داشته باشند.
6.یک نتیجه گیری قانع کننده بنویسید (2-3 صفحه)
وظیفه بخش نتیجه گیری این است که نشان دهد چگونه کار شما زمینه را از وضعیت دانش فعلی به سوی راه حلی جدید پیش می برد. در برخی از مجلات، بخش نتیجه گیری بخشی مجزا است و در برخی، آخرین پاراگراف در بخش بحث یافتهها میباشد. در هر صورت، این بخش فرصتی را برای داوران و خوانندگان فراهم می کند تا در مورد کار شما قضاوت کنند. سردبیران مجله همچنین از بخش نتیجه گیری برای تعیین اینکه آیا کار شما ارزش چاپ در مجله را دارد یا خیر استفاده می کنند. یکی از رایج ترین اشتباهاتی که نویسندگان در این بخش انجام می دهند، تکرار چکیده یا ایجاد فهرستی از نتایج تجربی است. ناشران مجلات مطالب بی اهمیت و تکراری را در این بخش نمی پذیرند. انتظار در اینجا این است که یک توجیه علمی واضح از کار خود ارائه دهید و در صورت لزوم، موارد استفاده و گسترش احتمالی را نشان دهید. فراموش نکنید که بخشی را برای توصیه ها و پیشنهادات برای تحقیقات آینده در نظر بگیرید. هنگام نوشتن نتیجه، نتایج کلی و مشخصی را در رابطه با اهداف و مقاصد موجود در مقدمه پیشنهاد دهید.
7.فهرستی از منابع را به ترتیب حروف الفبا درج کنید
مراجع شامل تمام منابع اطلاعاتی است که برای نوشتن مقاله خود استفاده کرده اید. هنگام قرار دادن آنها در این بخش از سبک ارجاع مناسب استفاده کنید. محبوب ترین سبک ارجاع، انجمن روانشناسی آمریکا (APA)، هاروارد، انجمن زبان مدرن (MLA)، شیکاگو و OSCOLA است. سعی کنید از بروز ترین و مرتبط ترین منابع موجود، در مقاله خود استفاده کنید.
نکته: پس از انجام هفت مرحله بالا، نحوه استخراج یک مقاله ژورنالی را میدانید و میتوانید مقاله خود را برای چاپ آماده کنید. در مرحله بعدی باید نشریه مناسب انتخاب کنید. در انتخاب نشریه بسیار دقت کنید چراکه باید مقاله و نشریه هم موضوع و هم اسکوپ باشند. اگر میخواهید مقاله را به نشریه بین المللی ارسال کنید، باید ترجمه تخصصی انجام شود. بیاد داشته باشید، پذیرش گرفتن از مجلات معتبر تضمینی نیست، اما اگر مقاله را خوب تدوین کنید، مجله مناسب انتخاب کنید و به درستی پیگیری کنید، درصد پذیرش بالاتر میرود!
موسسه سینا فعالیت خود را با اجماع دانشجویان و محققان نخبه کشور ، از سال 91 آغاز کرده و در زمینه های پذیرش و چاپ مقاله، چاپ کتاب، ترجمه تخصصی، تبدیل پایان نامه به کتاب و ... به ارائه خدمات میپردازد. اگر شما قصد ارسال مقاله به کنفرانس ها و مجلات داخلی و خارجی دارید، ما میتوانیم مقالات شما را به صورت دقیق فرمت بندی، سابمیت و پیگیری کنیم و در طول این مسیر همراه و همیار شما باشیم. همچنین در صورت نداشتن مقاله میتوانیم از پایان نامه خود شما بهترین مقالات را استخراج کنیم.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق ایمیل یا شماره تماس درج شده با کارشناسان موسسه تماس بگیرید. همچنین میتوانید برای ثبت سفارش خود کلیک فرمائید.